Full
Btc tarzı Digi money
Kast edilen
Cepte kagıt para cay icemediğin durum diyom aga
Printable View
Bence rezerv para olarak dolardan altına geçilmesi daha olası
*İngiliz yardım kuruluşu Oxfam 62 "süper zenginin" servetlerinin dünya nüfusunun yarısından daha fazla olduğunu duyurdu. Oxfam'ın raporuna göre, gelir dağılımındaki eşitsizlik gittikçe artıyor.
70 MİLYON 7 MİLYAR İNSANDAN DAHA ZENGİN
Zenginlerle fakirler arasındaki gelir eşitsizliğinin artarak devam ettiğini belirten Oxfam, 2016 yılında dünyanın yüzde 1'lik nüfusuna denk gelen 70 milyon kişinin dünyanın geri kalan yüzde 99'undan (Yaklaşık 7 milyar insan) daha fazla servete sahip olacağını açıkladı.
Hisselerimi dolar long ile hedge etmeyeceksem, yine hisse short ile etmem lazım.
Ama hedge edeceğim hisseler zaten çok düşüklerde mesela bankalar..
Yüzde 10 yukarı tepki olabilir, buna da yakalanmak istemem..
Eğer hisse yüzde 30 nakit yüzde 70 olsaydım hedge etmezdim, düşerlerse elimdekilerden daha çok alırdım..
Diğer hisseler çok düşüklerde, yine de hedge etmem lazım, çünkü....
Kotu senaryoya gelelim, düşük bir olasılık, benim bildiğimi ekonomi yönetimi de biliyor.. Ama tedbirimizi alalım..
Kotu senaryo iflas senaryosu.
OVP diye ortaya boş laf konursa başlayabilir..
Bankaların gördüğü en düşüklerin altına gelmesi, kalıcı olarak, ülkenin iflasıdır.
Milli gelir dolar bazlı çok düşer, artik borcumuzu üretim yaparak odememiz söz konusu değildir..
Endeks aşağı gelir ve toplamaz, dolar yukarı gider ve durmaz..
İmf şart olur, gidilmezse siyasi, sosyal sonuçları agir olur.
15'inde olası Erdoğan, Trump görüşmesi var, belki bu senaryoda, bu konu görüşülür...
En kotu senaryoda bile hisselerimi satmayacağım, bu nedenle endeks short ile hedge etmeyi düşünüyorum..
Bu senaryoda endeks shortlardan gelecek paralarla tekrar elimdeki hisselerden alarak kenara bir sure çekileceğim..
Lot miktarım ciddi artar, çünkü elimdeki hisseler ne kadar iyi olursa olsun, gelen satıcıları karşılayacak alıcı olmayacaktır..
Her durumda maksimum hisse oranım yüzde 90 olur..
Yüzde 10 nakit kalır, al_sat'a ayırırım..
Borsa kapanmadığı sürece al sat bitmez..
Her fiyattan alır satarım...
Umarım bu senaryo olmaz, ara senaryolar olur..
Olursa da elim kolum bağlı beklemem, hedge etme nedenim zaten bu..
Her durumda hamle şansım olmalı...
1999 senesinde asgari ucret 93 milyon tl (93 tl)
O donem cumhuriyet altini ise 23 milyon (23 tl)
Bir asgari ucretli 4 adet cumhuriyet altini alabiliyorken bugun asgari ucret 1600 tl ve cumhuriyet altini ise 1650 tl.
Yani 1 tane bile cunhuriyet altini alamiyor. Simdi akp gitsin konussun meydanlarda asgari ucreti 16 17 katina cikardik diye. Milletin alim gucu mahvolmus.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altin dolara endeksli degil mi. Oldu olacak 1000 yil oncesinde oldugu gibi sikke falan kullanalim, kese altin falan olsun.
Ovp 15 eylulde ve oncesinde tcmb ppk var.
Ovp nin anlam kazanmasi icin once tcmb nin ovp ye anlam kazandirmasi lazim
Ulan bak ne kadar guzel bir yaklasim ve cumle kurdum oyle
[emoji1]
Yani ovp harikulade olsa bile tcmb yapmasi gerekeni yapmaz ise cop olabilir
eski bir turizmciyim..avrupalı turistle ,arap turisti karşılaştırman hata biraz...her ikiside otele gecelik aynı parayı ödüyor..ama avrupalı eskiden kişi başı 50 euro öderken ..arap turistte 50 euro ödüyordu ama araplardan rahatsız olan evrupalı turist çekildi ..şimdi arap 40 euro ödüyor..otel dışına çıkınca avrupalı turist yeme içme. hediylik eşya halı kilim deri vs yerli üretim üsürne para veriyordu ..1 tl lik domatesi marulu salata yapıp adama 10 euroya veriyordun..ama arap turist otelden çıkıp avm ye gidiyor..ülkesinde olmayan avrupaya amerikan mallı ürünleri alıyor..yanii 50 dolarlık mark and spenser donu en fazla 55 dolara verebiliyorsun..tamam eskiden avrupadan fabrika sahibi işletme sahibi turist gelmiyordu..sıvacı, itfaiyeci ,muslukçu vs geliyordu..ama şimdi avrupadan işsiz adam geliyor işsizlik maaşı ile..bir otel sahibi ile konuş hollandalı turla çaliştigi dönemlerde..otel odalarının mobilyalarını ne sıklıkla degiştiriyordu..tabak çanagını ne sıklıkla yeniiyordu..araplarla çaliştiginda ne sıklıkla degiştiyor...adamlar odanın ortasında ki halıya sıcıyor...havlu ,sabun şampuan ne varsa çaliyor..tabak çanakne bulurlarsa götürüyorlar...ilk kez iranlılar gelmişti 2009 yılında benim son senemdi turizmde..adam havuza çıktırdı çocugunu ..havuz boşaltıldı dezenfekte edildi..3 gün sürdü havuzu boşaltıp tekrar doldurmak ..açıldı 1 saat geçmedi yine havuzda insan pisligi vardi..etesi günü bütün belçikalı gruplar oteli boşlattı..belçikalı tur şirketine dünya tazminat ödemek zorunda kaldı otel..o sezon 1200 yatak kapasiteli otel belini dogrultamadı 300 iranlı turistin 15 günlük tatli yüzünden..