burgan herkese neden 18 vermiyor temdite.fikri olan varmı?
17,5 ta diretiyor temditte...
Printable View
burgan herkese neden 18 vermiyor temdite.fikri olan varmı?
17,5 ta diretiyor temditte...
17,50 günlüğün yıllık bileşiği 19,12
18,53 günlüğün yıllık bileşiği 20,35
20,35 * 0,85 = 17,299
19.12 * 0,90 = 17,208
aslında daha doğrusu günlük roll edeceğimizden dolayı; bunların neti %15.75 denk geliyor.
günlük 15.75'in yıllık bileşiği de %17,05' denk geliyor.
demekki bu bononun yıllık mevduat karşılığı bileşiği % 20,06
bono brüt karşılığı ise %18,95'e denk geliyor.
her gün değilde arada bir yapsan yıllık %19,75 - %20 ile para bağlamış gibi oluyorsun..
yani 4 yıl 5 ayda para net olarak 2 ye katlanıyor..
yatırımın geri dönüş süresi 1.600 gün
eh fena değil..
asıl soru şu; sürdülebilir mi ?
ekmeğe süremiyosam niye alıyım ?
ytd.
syg,
Bileşik faiz hesabında faizin her gün hesaplandığı ve anaparaya eklendiğini varsaymışşınız. Oysa gerçekte günlük faiz veren bankalar genelde bir haftada 4 gün gerçek günlük faiz, cuma ve hafta sonu için 3 günlük faiz hesaplıyor. Diğer resmi tatillerde de genelde faiz tatil sürecince bir defa topluca hesaplanıyor.
evet bu da aklıma gelmişti ama onun hesabı o kadar kolay değil.
biraz zorlayalım madem (hafta içine denk gelen resmi tatilleri saymıyoruz, buna da kızmayın):
a=b*.85/365
f=(((1+a)^4)*(1+3*a))^(365/7)-1
yani %17.50 günlüğün yıllık bileşik net faizi: %16.03 (değişmedi) ...
Arkadaşlar mesela 2 yıllık Hazine bonosu aldığımızı ve faizinin de %19 olduğunu farz edelim..2 yıl sonra net getirisi ne olur?
hocam yahu beef diye bişi çıkmış
kafam kadar domates tanesi 1kilo
çok övüyolar..
gelecek beef domates diyolar..
ytd.
syg,
Hafta sonu icin normal bence.
Biraz da kafa dagitmak lazim.
Enf seyri konusunda pembe domatis bi fikir veriyor ayrica.
Syg,
Faizi indiren falan yok, aynen devam yüksek faize. RTE adamım benim. EuroBond tan Bono dan kim en az vergi alıyorsa oyum onundur.
İnce ile hayatta işim olmaz. Seçilirse tası tarağı toplar bütün Bono larımı ve EuroBond larımı satarım. Vergiyi az alan benzer bir ülkeye taşırım paramı.
Şahsen size katılmıyorum.......Mevcudun ne yapacağını az çok biliyoruz .........Sistemde Doları olan yanacak...Faizcilere de birşey vermeyecek bizim para ile betoncuları fonlamaya devam edeceğiz.......tıpkı geçmişte olduğu gibi ....
İnce ile ilgili İlginç bir iddia .......Kaynak varmı? Yani adam faizcilere bonoculara şu kadar vergi koyacam diye bir açıklamamı yaptı...........?
sabah büyük bankalardan oran alan olursa, yazmasını rica edeyim..
Emir komuta ile bu isler olmaz. Goklerden gelen bir emir vardir. Oyle olsaydi erdogan faizler inecek demesinden bu yana politika faizi 8 den 17.75 e gelmezdi. Piyasa dedigimiz sey cansiz ruhsuz ve simarik bir varliktir. Kimsenin gozunun yasina bakmaz. Bu baglamada Reis hicbir sey yapamaz. Sadece konusur ama icraate dokemez.
Faiz sonuctur. Hasta olursa eger iyilesmek icin tedavi olursun ilac kullanirsin. Bu da oyle bir sey. Ya da yasaman icin bacaginin kesilmesi gerekiyor. Ne yaparsin kesmeyin oleyim mi dersin.
[emoji1]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sacmalamis iste baska ne olacak.
Ince ne boyle bir sey soyledi ne de boyle bir vaatte bulundu. Hatta tam tersine liberal bir bakis acisi ile davrandi su ana kadar
Birakiniz yapsinlar birakiniz gecsinler
Haftasonu bu sefer kataloga göre her yerde olan ucuzluk marketine gittim .
Patates soğan biber karpuz falan vardı
Aldım malzemeleri kasaya gittim fiyatlar farklı arada uçurum var ve broşür var tüm Türkiye de geçerli diye uyan Yok
Abi bunlar merkezden gelmedi bu başka karpuz Patates biber dedi
Onları bıraktım soğanı alıp çıktım .
Bunu da geçen sene de oluyordu bu sene de dakika bir gol bir oldu yazlıkta
Oranlar 19-20 arası bulan varsa haber etsin hemen oraya kaydıralım mevduatı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merkez bankasinin amaci paranin istikrarini saglamak ve piyasaya yon vermek. Birisinin emirlerini uygulamak degil.
Zaten su an bu durumda olmamizin tek sebebi bagimsizligina dusen golgeden dolayi.
bu 24'e değmeye mi çalışıyor nedir ?
https://i.hizliresim.com/zMm8Y9.jpg
Kırılan demiyor.kirabilirde kirmayabilirde.
Büyüme filan dinlemiyor yabancı,çakıyor borsaya.Görünen seçim öncesi 80 binden gireriz ya da dolar da olduğu gibi borsa bize girer...