Benim de aklıma yatmıyor bu hesap ancak yüzde 100 bedelli bekleniyordu en azından hissedar olarak maliyeti daha az olacak bizim(zoren sahipleri) de zorlu nun da
Printable View
Rüçhanlara lot başı 1 lira ödenmesi gerekiyormuş.
Lotların nominal bedeli bazen 0,01 kuruş olarak ifade edilir. Orası yanıltmış beni.
Yoksa 0,01 krş bedelli demek alın size bedava lot demek.
Yalnız zorlu grubunun işi gücü çakallık olmuş.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Ek 27271
benim gördüğüm umarım kırılmaz
Üstadım bugün yine kim düşürdü tahtayıSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vestel klima bakım mesajı geldi, ekranı kapatıyorum bu taraftan buluyor hatırlatıyor kendisini 😂
Çıkar usta dert etme kapatma ekranı böyle fk yı dominiğe gitsen bulamazsın sudan ucuz. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O noktada çok bir endişem yok, bugün de alım yaptım 29,24 den ayın 15'inde bu şekilde negatif ayrismis kalırsa yine alırım. Vesbe tarafında hammadde krizi stokla iyi yönetilmiş duruyor, dünya kupası öncesi ciddi TV satışı beklentim var ve bakınca satışlardaki hareketlilikte bozulma yok ama eş dost büyüklere 33-35 civarında çok aldırdım onlara mahçup etti,birde portföyümun yarısını geçti ağırlığı gelen temettüleri dağıtarak dengelemek zorunda bırakır uzun vadeli toparlamazsa, Mart sonunda başlayan hareketin bilanço sızdırma olduğunu düşünemedim ama inancım iyi yönde toparlayacagi yaz mevsiminde
Çok Garip bir durum var
2 formasyon sözkonusu
1. Si omuz baş omuz ki aşağı kırarsa kötü
2. Si 2 Li dip yukarı kırar ve bu çok iyi olur
Grafik konusunda iyi olan bir arkadaş yorumlayabilir mi lütfen
Yatırım tavsiyesi değildir tabi ki
5.52 FK mı olur ? :kmk:
https://i.ibb.co/5RHwqps/552.png
Kimse kendini kandırmasın.
FK 5 çok ucuz sudan bedava vs vs ...
FK 5 demek şirketin geçmişte iyi kar etmiş olması demekti.
Ya şirket artık kar etmezse? Ya zarar ederse?
O zaman FK hesaplanamaz vs 0 olur.
30TL'den mal alan şeker yatırım bugün 29.00'den mal satıyor.
SPK bunlara göz yumuyor.
Şeker yatırımın 29TL'den sattığı malı ben neden taşıyayım?
Ben yakın zamanda şirketin çeyreklikte zarar açıklayacağını düşünüyorum.
Bu kafayla yönetilen şirketten hiçbir hayır gelmez.
Herkes kabul etsin, temettü kandırmacasıyla acayip tufaya getirildik.
Daha ağır tabir kullanmak istemiyorum.
Bundan sonra 1TL de olsa kimse bana bir lot hisse aldıramaz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
30TL'den 2 gün önce 600bin lot alan Şeker yatırım bugün 29TL'den 477bin lot sattı.
Artık gerçekten yeter.
SPK'nın bu işe bir el atması lazım.
%1 çıkan endekste düşen hisse bu gün yatay endekste yine %4 düştü.
Bir ayda sadece bir ayda %25 değer kaybetti.
Sizleri bilmem ama şirket önüne gidip protesto etmek lazım bunları.
Şirket peruk ve tuzluğun oyuncağı olmuş demek suç ama hissenin hali ortada.
Bu duruma bir dur demek lazım artık.
Al 6TL temettünü bir yerine sok.
6TL temettü vereceksin ama 10 TL düştün.
Burada onceden analiz konusulurdu, kademe konusulurdu, takas konusulurdu. Simdi bos serzenisten ote bisi yok. Hissede olan herkes ya kardan ya yekten zararda. Ben isterdim ki hic olmazsa inis cikis noktalari tahmin edilip maliyet dusurme yollari aransin. Ama yersiz tartismalar nedeniyle farkli fikir paylasacak insanlar kacti gitti
Aynı şeyi düşünüyorum tokkan usta vardı o da bıraktı forumu galiba
Kardeşim bir ayda %25 düşen hissede ne analizi?
Hisse iki kişinin keyfine kalmış durumda.
Dün borsa %1 çıkarken bile %3 düşen hissede teknik analiz mi olur?
Haklısın büyük oyun var ama yine de teknik işliyor.
daha önce attığım resime bakarsan çok klasik bir omuz baş omuz var (başı bize dayadılar ezbere temele güvenip detay inceleme yapmadığım için o ayrı)
Ayrıca şu an ikili dipte var
Yine daha önce yazdığım gibi bu seviye ;
1.si aşağı kırılırsa obo tamamlanmış olur ve bence 18 e kadar gitme ihtimali var inşallah olmaz
2.si yukarı kırarsa ikili dip tamamlanır ilk hedefi 35 olan çıkış başlar
Tamamen kendi görüşlerim kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Herşeyi boşverin. Kendinize tek bir şey sorun.
Sadece 2 gün önce 30TL'den 600bin lot alan Şeker yatırım neden bugün 29TL'den 500bin lot sattı?
Adam 2 günde 500binTL zarar etti.
Şeker yatırımdan işlem yapan kimdi sahi?
Yeter artık TUZ koktu diyorum.
Dün paylaşılan takaslarda şeker in önceki gün neredeyse tek alıcı olduğu gün sonunda tüm malı city yabancıya virman olmuş
Geriye dönük sayfalara bakarsanız görürsünüz derinlikler isimli arkadaş paylaşmıştı sağolsun
Yani hiçbirşey gözüktüğü gibi olmuyor
Arkada ne işler dönüyor ama bu Türkiye borsası kumarhane olduğu için olabiliyor
Sayfa 569 daki derinlikler in paylaşımlarını incele lütfen
Bugün için 29 üstü kapanış bile umut verir
Büyük beceri sözkonusu şaşkınlıkla izliyorum
28,80
Kısa trend destek noktası
aşağı kırmak için omuz baş omuzun son destek noktası
Yukarı kırmak için 2li dibin zıplama noktası
Hadi buyur buradan yak
Nereden bulaştım bu hisseye çok yazık çok
Ay sonu ekstra bir satış yiyerek kapadık haftaya Allah Kerim Pegasus gibi su anda sinek avlayan şirketin tahtası yüzde 15 kazandırdı bu hafta biz eksi 5 yedik hafta bazında:)
Hocam patronla başka biriyle alakası yok şirket kötü bir yönetimle döviz açığını hedge etmemiş sonuçta herkesin tarihi bilanço açıkladığı bu kritik dönemde de kısa vade için kötü bir bilanço bu yüzden de satış yiyoruz gayet doğal bir durum.
Vallahi takip ettiğim hisseler arasında en zayıf ilk çeyrek bilançolardan biri Vestelin.. Çok iyi bilanço getirenler bile hakkettiği tepkiyi veremedi yukarıya.. Aslında problem bistte.. Bir çok şirket ucuz fiyatlanıyor..
Takaslar 2 gün sonra görülüyor. Ben geriye doğru baktığımda şekerin alımları veya satımları şekerin kendi takasında gözüküyor.. Mesela bugünün takasına bakarsanız şekerin 568064 lot aldığını görürsünüz. Bunun karşılığı çarşamba günü aracı kurum dağılımında gözükür. Baktığımda çarşamba günü şeker 568064 lot almış.. Virman gibi bir durum yok..
Bugünün akd (aracı kurum dağılımında) şeker 484647 lot satmış. Salı günü öğleden sonra takasa baktığımızda ancak görebileceğiz bu rakamı..
Credit'in 70000 lotluk alımı var kapanışta.
https://www.resimyukle.link/img/AG4gO.png
İyiden iyiye ucuzladı.
Ama alıcı yok.
Son kapanış fiyatından alana yüzde 20,73 net verimle temettü veriyor.
Ufak ufak ekliyorum. Para olsa daha çok eklerim.
Alicilarin daginik, saticilarin ise bir kac kurumda toplanmasi kagida yapay dusey hareket yaptirildiginin gostergesi olup, pazartesi gunu teknik destekten tekrar ziplamasini saglayacak olmalari olabilir mi?
22lere dusmesinden ziyade 28-32 bandinda temmuza kadar zigzag yaptiracaklarini dusunuyorum. Herhangi bir teknige baglamadan hissi duygularim yalnizca
22 lere düşmesi demek fk'nın 4,2 ye gelmesi ve temettü veriminin yüzde 27 net olması demek.
Oralara gelir mi? Burası Türkiye. Olmaz diyemiyor insan.
Ama o fiyatlara gelirse de ölü fiyat olur ve büyük alım fırsatı olur bence.
https://haber.aero/savunma/savunma-s...mzalar-atildi/Alıntı:
CEVHER Projesi*kapsamında, mevcut durumda yurt dışından temin edilen havacılık gaz türbin motor malzemelerinin geliştirilmesi ve toz metalürjisi ile türbin diski üretimine yönelik olarak kapsülleme sistemi geliştirilmesi sağlanacak. TUSAŞ Motor Sanayii AŞ ana yükleniciliğinde yürütülecek projede, TÜBİTAK-MAM ve Meta Nikel Kobalt Madencilik firması alt yüklenici olarak yer alacak.
Meta Nikel artık kâr yazmaya başlarda bizim ciroya olumlu katkıda bulunur umarım önümüzdeki aylarda.
Vesbe'deki yüzde 85 payı düşünüldüğünde piyasa değerinin Vesbe'den daha fazla olması beklenir.Bu duruma göre eninde sonunda ederini bulacaktır.
Arkadaşlar birbirimizi kandırmayalım temettü havucuyla fena tufaya geldik.
En az bir sene buradayız.
Ben kendi adıma asla maliyet düşürmem.
Tekrar alttan alım yapıp bu şirkete para yatırmak iyice batağa batmakla eş değer benim gözümde.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ben, 30,20tl ortalama maliyetteyim. Hesabım 27 lerden dönecegi şeklindedir. ancak, orada tutunamazsa 22-24 aralığına gelir ki, ben kendi adıma maliyetimi düşürmek için ilave alım yapacagım. yok eger 27-30 aralığında testere yaparsa, o zaman temettümü alır işime gücüme bakarım. Eger gelecek yıl da böyle güzel temettü verirse, zaten satmama gerek yok, yok eger vermezse o zaman degerlendiririm. Her ne kadar 2021/3 aylık kar 220 milyn ise de, bir önceki çeyrege göre öz sermaye artışı 600mln civarıdır. bence bu oldukça iyidir. Yeter ki özsermaye artışı devam etsin.
Satsak daha düşükten alabilir miyiz üstadımSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birebir sizin gibi düşünüyorum, eğer 27 altına sarkarsa enjsa larima veda ederim ki enjsa bu çeyrekte de surpriz zarar yazarsa fiyata bakmadan Vestel ederim onları, 31,4 civarı maliyetim. İş modeli olarak bırakılmayacak kağıtlardan biri görüntüde ama temettü verimliliği ve kur baskısını olcemiyorum daha yeniyim hissede, bununla ilgili yatırımcı ilişkilerine mail atmayı düşünüyorum, hammadde stokları ne durumda, kur 9-10 lira olursa brüt kârdan yemeye devam mı edeceğiz, temettü politikası önümüzdeki dönemlerde de devam edecek mi falan, buna robotik cevaplar gelebilir ama kur ve hammadde cevabı önemli kısa vadede