Yatırım finansman satış tarafında bank of un önüne geçmiş..
Printable View
Yatırım finansman satış tarafında bank of un önüne geçmiş..
Gap( boşluk) bırakmak istemiyorlar,,kademeleri doldura doldura gidiyor.,,,bu,gap bırakmaktan daha güvenilir bir çıkış olur.
Benim en büyük korkum,,haftaya perşembe MB toplantısı var,,başkan,sinyali alıp faiz düşürmeye kalkar mı?
FED MED tiris gelir tiris gider...
yabanci mi kaldi ki?
ben acilacak fabrikaya, ciro ver favoke bakarim.. gerisi bos is
ayrica: gittikleri gibi gelecekler, hemde esssek gibi ... anira anira... birbirlerini eze eze mal alacaklar
vademiz uzun, malimiz ceviz
Değerli dostlar,
Yurtdışı borsalar çok kötü, bizimki de bundan etkilenecektir. Umarım 14 leri destek yapar, daha aşağı salarsa, kendimizi yola başladığımız noktada buluruz.
Bedelsiz dağıtım için tarih belli mi ben KAP'ta bulamadım?
Bende bulamadım M2102J20SG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AFP'ye konuşan Türk yetkili: Suudi Veliaht Prensi Selman, Türkiye'ye geliyor - Sputnik
Sputnik internet sitesinde yayınlanan habere göre; AFP'ye konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın 22 Haziran'da Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi.
Yurt dışı görünümde Fed in 75 baz puan artışını borsalar fiyatlamıştı,Powel in dün saçma sapan konuşması,piyasada tedirginliğe yol açtı.
Kafalar karışık şu anda.Dalgalanma devam edecektir,,,iyi,sağlam hisseler ne kadar tökezleselerde yoluna devam eder.
Diğer şirketleri emsal alırsak bugüne kadar şirketlerin bedelsiz veya bedelli talepleri spk dan 2 aydan önce çıkmamış.
Tahmini olarak ağustos ikinci haftadan itibaren beklemek lazım.
Dün satışta olan bofa bugün alıyor,,,aşağıdan sattı,yukarıdan alıyor,,kolay gelsin bofa:)
Uluslararası yatırımcılar gözünü Türk şirketleriyle iş birliğine çevirdi
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, uluslararası şirketlerin Türkiye'deki şirketlerle ortaklık kurma ya da onları satın alma yoluna gittiğini belirterek, "Önümüzdeki aylarda bu yatırım haberleri artarak devam edecek." dedi.
Citi nin takası 2 milyon artmış,,bofa nın aldıkları herhalde.
dün satanlar bugün almış. düşe kalka yola devam. iyi tatiller ortaklar
Dün 9.856.013 tl para girişi olmuş...
Tukaş Niğde Bor OSB fabrikasının son durumu arkadaşlar..Saygılarımla..
https://www.facebook.com/cagdaspenn/...nf&__tn__=kC-R
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
Tahıl krizinden sonra domates ve türevleri için kriz bekleniyor.
https://haberglobal.com.tr/yasam/ket...biliriz-182796
Sayın @MAHARAJ; buhar kazanı operatörü alımı haziran sonuna kadar sonuçlanacağından ve de öncelikle salça kısmı işletmeye verileceği için bu kısmın yetişebileceğini düşünüyorum..Takip ettiğim kadarıyla kornişonlar için Ödemiş ve Mardin’de hasatlar yapılıyor..Domatesler için temmuz ortasına kadar hasatlar yapılacak diye tahmin ediyorum ama henüz başlamadı,iklim değişimlerinden dolayı hasat zamanları da değişiyor artık..Son olarak şunu da ilave edeyim,Bordaki fabrikada yapılacak olan dondurulmuş gıda kısmının kapasitesi gerçekten çok yüksek ve küresel anlamda talep de çok arttı,kısa sürede tamamlanıp üretime başlanması Şirkete çok şey katacaktır..AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
https://iskurhaber.com/tukas-gida-sa...-atescisi-bor/
Kriz 2100 de diyor,torunumuzun torunları görür herhalde :)
Fabrikanin videosu guncel ise, 2023 yazinda anca bilancoya katkisi olur.
Daha kaba insaaati bitmemis, cevre duzenlemesi yapilmamis, mekanik isler ortada yok, uretimve depolama sistemleri yok. Hepsi bittikten sonra fabrikya devreye lainacak, test uretimi yapacak, akreditasyon ve bakanlik onayi alacak ve uretime baslayacak... Mumkun degil 2022 hasadindan tek domatesi konservelemesi.
Ama global durum ortada, elimizdekiler bile cok kiymetli. Turgutlu arazisi konusunda hic beklenmeden harekete gecilip imar izinleri vs alinmali. Insaata baslanmasin lakin; su anda uygun zaman degil
Commisioning (devreye alım) sonrası proseslerin oturması, tam randımanla üretim yapması 6 ay - 1 seneyi bulur yeni bir üretim tesisinde. Bor tesisinin asıl katkısını 2023'te görürürüz. Yeter ki bu sene tesis çalışmaya başlasın, kadrolarını tamamlasın ve ilk üretimlerini yapsın.
HTC U11 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
14.06.2022
Destatis: Meyvede üretici fiyatları düştü, sebze ve patateste arttı
Tarım ürünleri için üretici fiyatları Nisan 2022'de Nisan 2021'e göre %39,9 daha yüksekti. Bu, anketin başladığı 1961'den bu yana yıllık en yüksek fiyat artışı. Mart 2022'de değişim oranı da +%34,7 idi. rekor bir artış oldu. Aylık karşılaştırmada, fiyatlar %5,6 arttı. Federal İstatistik Dairesi'nin (Destatis) de bildirdiği gibi, hem bitki (+%45,7) hem de hayvansal ürünler (+35,8) fiyatları geçen yılın aynı ayına göre önemli ölçüde arttı.
Nisan 2022'de meyve üretici fiyatları bir yıl öncesine göre %14,9 daha düşüktü. Çilek mevsiminin ülke çapında erken başlamasına, geçen yılın aynı ayına göre %24'lük bir fiyat düşüşü eşlik etti. Fiyat düşüşü, kısmen hava koşullarına bağlı olarak iyi mahsul veriminden ve bunun sonucunda ortaya çıkan büyük arzdan kaynaklanıyor. Aynı zamanda bu yıl çileğe olan talep de düşük.
Sebzelerde (%+1,1) özellikle Nisan ayında sezonu açılan salatalık (%+53,6) ve kuşkonmaz (+%32,6) fiyatları yükseldi. Kuşkonmaz söz konusu olduğunda, sezon başındaki kıt arz, yüksek üretim maliyetleriyle birleştiğinde fiyatın yükselmesine neden olurken, salatalık söz konusu olduğunda, seraları ısıtmak ve aydınlatmak için artan enerji maliyetlerinin hepsinden daha fazlaydı.
Eşya patatesleri söz konusu olduğunda, son birkaç ayın fiyat artışı devam etti: Nisan 2022'de, Nisan 2021'e göre %106,2 daha pahalıydı. Mart 2022'de bir önceki yılın aynı ayına göre değişim zaten +%91,7 idi. Nisan ayındaki fiyat artışının temel nedeni hava koşulları nedeniyle düşük hasat hacimleri ve Nisan 2021'deki nispeten düşük fiyat seviyesidir (baz etkisi). O dönemde büyük hasat miktarları ve Corona nedeniyle yemek sektöründen gelen talep yetersizliği nedeniyle bir önceki yıla göre %54,5 fiyat düşüşü yaşandı.
https://www.fruchthandel.de/newsnet/...eln-gestiegen/
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
Fabrikanın yılın son 3,4 ayında bile bilançoya katkısı olsa yeter,2023 yılının bilançoya katacağı rakamı fonlar önceden satın alır,analistler harıl harıl çalışıyorlardır şimdi.
Bence video güncel değil,bir haberde fabrika temmuzda açılacak diyordu
Niğdede oturan yok mu,gidip bize bir bilgi verse,nevşehirde arkadaşım var ama 100 km gidemem diyor,mazot 30 tl iken.
Niğde bor haber,net,,fabrikanın fotoğrafını çekmiş,,temmuzda açılması planlanıyor diyor,,,hadi ağustos eylül olsun.
6.5.2022 haberi.
https://www.borhaber.net/ekonomi/bor...du-h35985.html
Buranın teli yok mu acaba?
Niğde bor haber,net
Sahibi
TİYO AJANS
Adına
Genel Yayın Yönetmeni
Şerafettin ÇOPUR
Muhabirler
Afşin TÖREN - Bor
Selim GÖKEL - Niğde
Pamir OMAÇ - Almanya
Reklam - Teknik İçerik
Şerafettin ÇOPUR
Kurumsal İletişim
+90 505 547 74 33
borhaber@gmail.com
Faks
+90 0388 213 27 36
Adres - Bürolarımız
Niğde Merkez Ofis
Esenbey Mah. Alpaslan İlkokulu Karşısı Oku Kitapevi yanı No : 1/D NİĞDE
Bu telden ya da gmail den haberin doğru olup olmadığını öğrenebiliriz arkadaşlar,,yarın arayalım.
Yarın haberi yapan Faruk beyi ,ya da bor muhabiri Afşin hanımı aradık diyelim.
-Böyle böyle bir haber var,haber doğru mu acaba,,temmuzda açılması planlanıyor yazıyor da,,fabrika ne durumda acaba?
-"Yalan mı söylüyoruz kardeşim" derse ne olacak?:)
100 git 100 gel, 200 km, 1,5 TL yaksa, 300 Tl para yapar. Bu para da nerden baksan 21 adet Tukas yapar...
İlgili telefonu aradım,adam,"haberi yapan benim,,fabrikaya gittim,hemen hemen herşeyi yapılmış,,temmuzda açılacak dediler,gecikme olsa bile 1-2 ay olabilir"dedi.
Domates hasadı zaten en geç eylülde.
Cem baba akıllıdır,,alır hasadı fasona verir,yine yılı ziyan etmez.
Hayırlısı bakalım.
0505-547-74-33 telefonu arayabilirsiniz.
Özellikle niğde-bor haber okuyucusuyum diye kendinizi belirtin.
perşembe satıp cuma alan 3 silahşörler yine satışta..
buralarda dinlenme soğutma yapıcaklar bi süre galiba