işverende ben enayimiyim bu kadar ağır maliyetlerle risk alıp işyeri açayım derse ne olacak ? o zaman devlet herkesi işe alsın memur yapsın sorun çözülsün noktasına gelir mevzu !
Printable View
Evet, kesinlikle doğru. O nedenle verilmesi gereken karar ve seçenekler şu şekilde:
1- Asgari ücreti bir teşvik unsuru olarak kullanıp milyonlarca vasıfsız işgücü stoğuna yeni milyonlar eklemek ve bu şekilde hayatta kalmalarını sağlamak.
2- Arz/talep dengesini gözeterek vasıfsız işgücü stoğunu insani olmayan şartlar ile sınayarak hayatta kalma içgüdülerini tetikleyip vasıf kazanmalarını tahrik etmek.
1. Seçenek insani ve sosyal ama sürdürülebilir değil.
2. Seçenek sert ve acımasız ama gelişmiş bir toplum yaratabilmek için önemli bir şart.
Milyarlarca yıldır evrimleşen ve gelişen doğadan örnek almak gerekirse seçenek 2.
İnsanoğlunun yüzbinlerce yıldır kurguladığı medeniyet değerleri ile seçim yapacak olursak seçenek 1.
Doğanın temel yasalarına göre düşünürsek yok, İnsanoğlunun kurguladığı medeniyet ve sosyal düzen ile karar alırsak durum farklı.
Doğa kanunlarının dışına çıkıldığında çok kısa bir süre içinde hızlanan nüfus artışı ile eko sistemin kendi kendini yok etme süreci tetikleniyor. Doğa bunun olmasını engellemek için zayıf olanı eliyor kuvvetlinin yaşamasına izin veriyor. Böylelikle hem gelişmeyi sağlıyor hem de nüfusu eko sistem ile uyumlu seviyeye çekiyor.
Yanlış anlaşılmasın bu milyarlarca yıldır yaşamını sürdüren doğanın tecrübesi ve kararı ile oluşan bir süreç.
Ben dışarıdan bir gözlemci olarak yorum yapıyorum. Şahsi olarak ben de insanoğlunun kurguladığı medeniyet tarafından yetiştirildim. O nedenle ben de sosyal duyarlılığa sahibim. Ama bu sosyal duyarlılığın sonuçlarını da objektif olarak görmek gerekli.
Dikkat ederseniz stok var ve artıyor dedim. Bu bir sorun ve bunu düzeltmek lazım. Ama o zamana kadar ne yapılacağını konuşuyoruz.
Diğer taraftan bu düzenin böyle devam etmesinden faydalanan hatta bunu doğrudan kurgulayan bir yapı/ görüş/ taraf ne ederseniz o var. Yani bu insanlar kuyruğunu yakalamaya çalışan kediler gibiler. Müsebbibi de onlar, mağduru da -büyük oranda-onlar. Ama nasıl sigara içip kendini kanser eden insanlara “ ne halin varsa gör, sana kamu kaynaklarından para harcayamayız, sigaraya parayı buldun, tedaviye de bul” demiyorsak bu duruma da öyle yaklaşabiliriz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ceylan aslana kafa tutsun hatta aslan olsun havada uçan kartal yerdeki tavşanı avlayamasın tavşan hava savunma sistemi ile kartalı vursun öküz başlı antiloplar nehirden geçerken timsahlara yem olmamak için istihkam taburu edasıyla köprü kurup karşıya geçsin ! İstenen bu galiba :)
Mevduat oranlarından ziyade kim kimi yesin başlığına döndü burası. Yazılarınızı severek okuyorum ama bunların konuşulması gereken başlık burası mı abilerim. Orandan başka yorum yapılmamalı, oran paylaşımları arada kaynamamalı
Bugun icin oran alan var mi?
Vasıfsız işgücü stoğu arttıkça bu vasıfsız işgücü stoğunun temel ihtiyacı olan performansa bağlı olmayan refahı sağlamak için bu tür bir yönetici grubu oluşuyor ve geniş halk kesimlerinden oy alabiliyor.
Yani bu oluşumun da asıl sebebi ve çıkış kaynağı niteliksiz işgücü.
14 Aralık Cuma 11:34 BAKAN ALBAYRAK: PAZARTESİ 5 BANKA ARACILIĞIYLA ALTIN TAHVİLİ İHRACI BAŞLAYACAK
Erdoğan'dan ABD'ye 'Fırat'ın doğusu' uyarısı: Münbiç'i temizlemezseniz oraya da gireriz...
%70 tl de ki paramı 32 günlük bağlamıştım son stopaj günü.. dün %30 unu çekip dolara geçtim.. şu an %1 kar yazmış..
stopaj indirimi son günü uzun bağlayanlar doların yükselmesini kaçıracak diye belirtmiştim..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hey allahım ne akıllar var.Dünyada sistemi kurgulayan en üst güçler zaten bunu istiyor.Böyle düşünelim evrim yasasına göre güçlüler hayatta kalsın güçsüzler yok olsun gitsin,bireysellik tavana vursun,insanlar habire birbiri ile kapışsın onlar da istediği gibi yönetsin.Bu forumda herkesin ingilizcesi var( en azından bu yorumları yapanların çoğunun yabancı dili var )ınvısıble people diye bir site var amerika ve ingilteredeki evsizleri anlatıyor ,bakın bakalım hikayelere suç o insanlarda mı sistemde mi.3.5 milyon evsiz var amerikada her yıl da sayı artıyor,uyuşturucu ve alkole bağımlı kendi hataları ile sistem dışı olanların oranı bu sayıda bence bir milyonu geçmez,geri kalanlar sistem kurbanı.Bu yanlışlar düzelmezse bizde de aynısı olmaya başlar.Global parababalarının tuzaklarına düşmeyelim,onların okuduğum bazı kaynaklara göre zaten değişen üretim sisteminde fazla nüfusa gerek olmadığı için hedefledikleri insan nüfusu sayısı 300 milyon.Unutmayın buraya yazan ve kendilerini eğitimli ,korunaklı ve güvende sayan bazı forumdaşlar bile dünya çapında yapılan bir sınıflandırmada ilk 300 milyona girmeye değer bulunmayabilir.Burada bizim memlekette aslansındır global ölçekte belki de ceylansın bu bilinemez.İnsanlığımıza sahip çıkalım,insan vahşi hayvan değildir.Farklı olmamız lazım.Fırsat eşitliğinin olmadığı ülkelerde okumaması kendini eğitmemesi o insanın suçudur denemez.Gavurlar onlarca yıldır bin türlü yöntemlerle zihin kontrolü üzerinde çalışıyor,sana tok kapılı alman arabasını ister iste ister isteme sonunda almanın rasyonel olduğunu işleyen akıl kimi seçeceğini sen istemesende empoze edemez mi,ya da her seçtiğin onun kendi adamı olamaz mı.Neyse bunlar uzun işler.Sen eğitimsizsin 1600 e yaşa,bak hayat pahalılandı başka ülkelerle rekabet etmemiz lazım artık sen 1500 e yaşa ucuza üretim yapalım ucuz işgücü olarak dünya ile daha rahar rekabet ederiz sen de ilerde 100 yıl sonra falan refaha erersin mi denecek insanlara.Millet aç arkadaşlar.Orta sınıf da alt sınıf olacak yakında.
Gecen sene 115 TL gelen kasim ayi dogalgaz faturasi bu sene kasimda 460 TL geldi.
Ben simdi ne yapayim?
2 derece dusurdum mecburen evin isisini...
Belki de palto ile dolasirim bu kis evin icinde.
Soyunarak degil, giyinerek yatarim gece.
Syg,
Borsada milleti nasılda kekliyorlar. 10 kağıtla yükseltip 100 kağıtla çıkıyorlar.
Nasılsa millet olarak keke düşkünüz 1 kek tek adamlık getirdi bu ülkeye.:hah:
Kombinize bir baktırın bence. Tamam zam geldide bu kadarda değil.. bana 150 gelen 220 geldi tüm ay 24 derece sabit tutarak
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://ugurses.net/category/2018-ekonomik-krizi/
Oran konuşalım,
Nisan-Mayıs aylarında +30'ları görür müyüz?
Ne dersiniz.
Bu arada borsayı da çok güzel kaldır indir yapıyorlar.
Söylemiştik. Borsanın inecek baya bir yokuşu var gibi.
2-3 aydır borsada olanlar çoğu hissede net zarardalar.
Garan'ı 5.70'den yakalayanlar vesaire hariç.
THY, Aselsan ve diğer birçok öncü hisse zarar yazdı.
2 derece düşürmek ile bir tasarruf sağlayamazsın..
Termodinamik in kanunları..(1 dereceden 10 dereceye çıkarırken gereken enerji ..98 dereceden 100 dereceye çıkarırken gereken enerji)
Tamamen kapatmadığın sürece ısıtan soğutan elektrikli aletlerde (buzdolabı veyahut elektrik soba) 2-3 derecelik oynamalar bir tasarruf sağlamaz..
Mazallah birde hasta olursun..Yapma..
Ben ne diyorum neyi anlatmaya çalışıyorum gelip bana destan yazıp gidiyorlar işte bu yüzden ideoloji ve siyasetten hep uzak durdum buraya sabaha kadar ekonomik dengelerden bahsetsem sen insanmısın duygusuz adam diyecekler ! Hayatta doktor gibi düşünmek lazım kemoterapi almazsan öleceksin ama doktor mideme beynime zarar verirse ne yaparım dersen doktor sadece güler
Ben de şimdi sen yazınca yeniden baktım geçen sene Aralık ayı içinde ödediğim faturaya...115 TL ödemişim ben de...15 kasımdan beri minimumda 24 saat yakıyoruz biz de...Bakalım ne gelecek...Bugün-yarın gelir benimki de...Az önce korkarak baktım İGDAŞ sitesine gelmemiş henüz...İnşallah sehven de olsa bu ayı atlarlar...Direk ocak ayına geçerler bu aykini ödetmeyip :he:
Benim faturada (tüm ısınma elektrikle doğalgaz yok) geçen yıl 400 gelirdi bu ay 615 geldi ,baktım faturaya 350 kadar elektrik kullanımı gerisi vergiler trt payı şu bu.Al işte geçen yıldan bu yıla yüzde 50 fakirleştim demektir.Hadi emekli maaşına yüzde 20 zam yapsınlar yüzde 30 fakirleştim demektir.2 yıl daha böyle gitse fakirleşme oranım ne olur,toplumsal kategorim ne zaman orta sınıftan alt sınıfa geçer.Epey de eğitimli biriyim ,emekli biri olarak artık kendimi geliştirmem de imkansız ,demek ki doğa yasalarına göre 10 yıl sonra açlıktan veya soğuktan ölmem gerekecek demektir.Ceylan,tavşan kategorisinde olduğumuzdan doğal di mi.
GÜNDÜZE BİR ÖNERİM YOK ANCAK GECE İÇİN İYİ BİR KAZ TÜZÜ YORGAN + üzerine hafif ancak ısıtan bir battaniye alsan istersen dışarıda eksi 10 olsun fırın gibi oluyor.
Gece kombiyi yakmak şehir efsanesi. Yok ısı düşermiş te o vakit kombi için çok daha fazla enerji harcanırmış... Palavra.
Yahu sabah zaten evi havalandırmak zorunda değil misin, zaten odanın ısısı otomatik düşüyor.
Üstelik ortam sıcakken uyumak daha zor olur. Serin ortamda insan daha güzel uyur.
Not: Yorgan önemli. Geçen internetten bir kaz tüyü yorgan aldım. Battaniye olduğu halde sabaha kadar dondum. Uyamadım. Benim eski ingiltereden aldığım yorgan ile değiştirince yataktan çıkmak istemedim.
Bunu neden anlattım.
Kalıcı ihracat için Türk Malı imajı gerçekten önemli. Yoksa vurkaç olur.
MİT Müşteşarının ABD ye gitmesinin son operasyon ile bir bil ilgisi var mı?
Zira hemen ardında geldi sanki.
Bu neden önemli .
Eğer seçim öncesi milliyetçi oylar için show amacı taşıyorsa dolarda zıplama beklenemez yorum yapılabilir mi?
Dün Asaf Hoca, resesyondaki bir ülkede cari açık fazla ise dolar talebi olmaz ki diye yorum yapmıştı.
Kömürle de ısınılsa çok pahalandı.
Geçen yıl 1800 lira verilen kömür parası yıllık 3000tl olmuş.
Siz dünyadaki sistemi hele bir okuyun araştırın,dünyadaki dengeler ekonomik sistem nasıl işlemiş,nasıl işleyecek,size anlatılan ekonomi doğru mu, gerçek bilgi ne ,okumuşlara yazılan andersenden masallar ne onları sonra tartışırız.Şu anki dünyanın geldiği noktadaki ekonomik görünüm insanlık tarihinde daha önce varmı,hangi modelle şu anki sorunları çözmek için bana reçete yazacaksınız.Benim okuduğum tüm aklını satmamış ekonomistler bu parasal genişlemenin şimdiye kadar denenmemiş örneği olmayan bir deney olduğunu söylüyor siz hangi bilginizle bu ekonomik modelde çare önereceksiniz.Darwin teorisinin ekonomiye uyarlanmış şeklini yazacaksanız siz benim asla yanına bile uğramayacağım bir doktorsunuz demektir.Tıbbi camiada dönen dolapları size anlatsam zaten yerleşmiş tıbbi uygulamaların çoğundan da kaçarsınız ya neyse milletin vaktini çalmayalım şimdi gereksiz yere.
Şu kadarını yazayım ilaç endüstrisi için tüm toplumumuz ceylan ,tavşan kategorisinde haberiniz olsun:)))))))))))
Canan KARATAY hoca geçen akşam HABERTÜRK te çok güzel anlattı İLAÇ SEKTÖRÜNDEKİ olayları...O yüzden sevmiyorlar kadını ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar...Bu işten çıkarı olan belli çevreler ve insanlar...
İlaç firması misal bu ilaç zararlı ,yaptığı araştırmalarda yan etkisini hem de ölümcül yan etkisini tespit etti.Ama ilaç peynir ekmek gibi satıyor,muadili çıkmadan sana o zararlı yan etkiyi söyler mi.Bildiğim örnek de var da şimdi gereksiz olur yazmam.İstediği üniversite den istediği hocadan size istediği doneleri empoze eder asla anlayamazsınız.Ne zamanki başka bir ilac hazır olur bir kmapanya aman biz yeni bir çalışma yaptık meğer bu ilaç şu şu öldürücü yan etkilere sahipmiş der ilacı piyasadan çeker yenisini sürer.Bu arada baya tavşan ceylan telef olur tabi:)))))))))) ne yapacaksınız kapitalizm böyle bir şey ,bilgiye ulaşamayan ölmeli doğal olarak,o da aklını kullansaydı olaya uyansaydı o ilacı içmeseydi efendim di mi.Koskoca ilaç endüstrisi üç beş tavşan için zarar mı etsin.Bu yazdıklarım kurgu değil tamamen bilgiye dayalı .Neyse sevgiler saygılar :)))))))
14 Aralık Cuma 13:06 ÇİN, ABD'DEN İTHAL EDİLEN ARABALARA UYGULANAN EK GÜMRÜK VERGİLERİNİ 3 AY İÇİN KALDIRACAK
İhtiyarlar, herşeye ders veriyorsunuz ama hala başlığı, tamamen başlığa uygun bile kullanamıyorsunuz. Sonra biz küçükler, sizin gibi yorumlarına önem verdiğimiz yaşlıları bu laftan anlamamaları sebebiyle bunak olarak tanımlayınca azar işitiyoruz sizden :)
Amca başlığı komple engellemem lazım o zaman. Kaç sayfadır 1 tane oran yok hep. Veni vidi vici, kim kimi ipti. Oran paylaşsa biri güzel bir oran, arada kaynamama ihtimali yok. Okumak istedikten sonra zaten yüzlerce makale var. Sen yetkili bi abüye benziyosun :)
Bu kis zor gececek..
Artik herkes krizi iliklerine kadar hisseder oldu.
Bim'den sogan aldik dun kilosu 10 TL idi.
Syg,