Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Şirkete ortak olan herkese hayırlı kazançlar diliyorum..
Printable View
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Şirkete ortak olan herkese hayırlı kazançlar diliyorum..
Her ay ihracat rakamları açıklanıyor acın bakın Manisa iline talebi görürsünüz.
Ayrıca kapanmalar uzadıkça beyaz eşyaya talep de artıyor.Gerek Avrupa gerek Türkiye’de . Her ne kadar işsizlik arttı desek de bu süreçten sadece hizmet sektörü etkilendi oraya da Avrupa birliği para akıtıyor. Geri kalanlarımızın dışarda para harcayamadigimiz icin birikimleri arttı bile. E birikim arttı, evde duruyo insanlar dolayısıyla küçük ev aletlerinin yenilenmesi de kaçınılmaz. Yakin çevrem ve kendimden düşünüyorum; kahve seven biriyim Pandemi yokken ise giderken yol üstündeki kahveciden alıyordum şimdi espresso makinesi aldım. Abim ve eşi evde yemek yapmazdı şimdi mutfaktan çıkmıyorlar geçen mikser almışlar mesela. Bakın çevrenize göreceksiniz.
Dolayısıyla ben sektörde ucuz kalan bu şirket icin ümitliyim ancak burada değil ama Vestel’de daha büyük bir iskonto görüyorum.
fiyat trendinin en iyi dost olduğu her zaman dile getirilmektedir. bir hissenin trendi hakkında mutlaka bilgili olunması gerekiyor. çünkü
uzun trend çizgisinin yükselmekte oluşu fiyatın gelecekte daha da yükseleceğine işaret eder.
fiyat grafiğinde geçmişte alıcı ve satıcının arkada bıraktığı izlere bakarak hisse senedinin nereden gelip nereye gittiğini görelim..
https://hizliresim.com/RF4b3n
Murat hocam güzel grafik ıçin tşkr..ege den çıktınız sanırım
Bu fiyatların tahtacının işine geldiğini belirtmiştim, sadece onun değil çevresinin de işine geliyor demek ki. Kolu uzun gibi.
Temettü dağıtılsaydı hissede olanlar bu fiyatlardan tekrar alım yapma şansına sahip olacaktı ancak bu ihtimal de ortada yok. Nereye kadar tutacağını göreceğiz.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü kısıtlamaları nedeniyle temettü paraları şirketin kasasında kaldı 2021 de ödenir büyük ihtimal inşallah daha başka salgın kriz afet savaş vb. birşey olmaz ise
Arçelikle Vesbe bu hafta iyi düştü.
vesbe bu hafta tarafsız(nötr)kaldı..
https://hizliresim.com/MSkMuQ
Pardon yanlış yazmışım. Vesbe değil, Vestel olacaktı.
Geçen hafta en çok düşenler şu şekildeydi:
(BIST 100) En çok düşen Kapanış Fiyatı Önceki Kapanış Değişim (%)
Vestel 20,92 21,90 -4,47
Arçelik 29,56 30,92 -4,40
Selçuk Ecza Deposu 14,75 15,35 -3,91
Sasa Polyester 19,30 19,96 -3,31
Ereğli Demir Çelik 13,93 14,34 -2,86
Yataş 13,36 13,73 -2,69
Tat Gıda 10,52 10,80 -2,59
Doğuş Otomotiv 26,84 27,50 -2,40
Çemtaş 14,88 15,24 -2,36
Coca Cola İçecek 62,55 64,00 -2,27
İçlerinde çok iyi şirketler var ;)
SEKTÖR HABERLERİ
BDDK
BDDK, kuyum, elektronik ve mobilyada taksit sayısını azalttı. Buna göre, elektronik
eşya alımlarında taksit sayısı 6 aydan 4 aya indirildi. Kuyum ile ilgili harcamalarda
taksit sayısı 8 aydan 6 aya indirildi. Mobilya ve elektrikli eşyada
ise taksit sayısı 18 aydan 12 aya indirildi. Ayrıca, taşıt kredilerinde vade sınırı
48 aydan 36 aya indirildi. Bu kararların enflasyonu dizginlemek için alındığını
düşünmekteyiz ve makro açıdan olumlu buluyoruz.
Karardan nispeten olumsuz etkilenebilecek şirketler: Arçelik, Doğtaş Kelebek, Doğuş
Otomotiv, Teknosa, Vestel Beyaz Eşya, Vestel, Yataş.
TURKBESD Kasım ayı beyaz eşya sanayi verilerini yayınladı. İç pazar satışları yıllık
%20 ihracat yıllık %15 artış gösterdi.
TURKBESD Kasım ayı beyaz eşya sanayi verilerini yayınladı. Buna göre, Kasım ayında
beyaz eşya iç pazar satışları (6 ürün grubu) yıllık bazda %20 artış ile 590
bin adet olarak gerçekleşirken, 11A20 satış hacmi yıllık bazda %16 artışla 7.27
milyon adete ulaştı. İç talepteki büyüme hızını kaybetse de Kasım ayında da devam
etti. Beyaz eşya ihracat hacmi ise Kasım ayında 2.34 milyon adet ile yıllık
bazda %15 büyüme gösterdi. Ocak-Kasım döneminde ise beyaz eşya ihracat hacmi yıllık
bazda %3 düşüşle 19.7 milyon adete ulaştı. İhracat 2019 seviyelerine yaklaşmaya
devam etti. Kasım aynda beyaz eşya üretim hacmi ise güçlü iç talep sayesinde
yıllık bazda %15 artışla 2.9 milyon adete ulaşırken, 11A20 üretim hacmi %1
artışla 26.4 milyon olarak gerçekleşti. 2020 yılı için iç pazar beyaz eşya satışlarında
%15 büyüme, beyaz eşya ihractında ise düşük tek haneli düşüş öngörümüzü
devam ettiriyoruz. ARCLK, VESBE, VESTL için olumlu.
Teşekkürler Sn.Tokkan.
Olumsuz etkilenecek şirketler notunu okuyanlar satarsa daha çok seviniriz :oleyo:
ARCLK-VESBE-YATAS ve DOAS en iyi yıllarını geçirmekteler.
2021 senesinde temettü için güzel fırsatlar barındırıyor.
VESBE en az 7 TL temettü beklentisi ile daha korunaklı durmaktadır.
Umarım tekrar bir kısıtlama gelmez kar dağıtımı için.
Temettü musluğunu çoban çesmesi gibi açacaktır Ahmet Bey.
Syg.
Vestel'in sattığı malların açıklamasında kurumsal yatırımcıların alımı için bir notu vardı.
BGC Partners alımları bana onu çağrıştırmaktadır.
Ocak ayı ile birlikte temettü kararı açıklanabilir.
7 TL temettü için bu fiyattan bile %20 T.V vardır.
2 yıllık tahvilin gelecek 6 ayda %14 ortalamada olacağını düşünüyorum.
Piyasa temettü verimi için fiyatı dengeye oturtacaktır.
45-50 TL bandında bunu yapacağını düşünüyorum.
Bol kazançlar.
Syg.
https://s12.directupload.net/images/201222/59p63m7r.jpg
üç aylık takas
Bugün güzel tepki verdi uyum sağladı piyasaya, teşvik paketleri rüzgarı ile de olsa fitilin ateşlenmesi önemli..
OBJEKTİF DEĞERLENDİRMELER
teknik göstergelerden gelen bilgilerin çoğu daha objektiftir.(göstergeye bakan herkes aynı görüştedir)
örneğin:bir eksenin üzerinde kalan gösterge hisse senedinin yükselme potansiyeli taşıdığını gösterir. yine bir eksenin altına inen göstergeye sahip hisse senedinin satıcılı olduğu ve fiyatın gerileme eğilimi taşıdığı kabul edilir.
https://hizliresim.com/QpAbdT
canım hisseyi olması gereken değere taşıyamayan ve murdar eden bir tahta yapıcı. hissedeki olumlu beklentileri kullanıp alım heyecanı yaratamayınca her zaman
dönüp aşağı vermek zorunda kalıyor. ancak 3-5 kuruş kazanmakla yetiniyor..
Sayın tokkan istediği kadar bassın geçen sene 1200 milyon dolar ciro %82 ihracat vardı 2020 yılı resmi gazetede yayınlanan ihracat izin belgesine göre 2020 yılında 1750 milyon ihracat izni almış iç piyasa satisi da eklersek dolar bazli geçen seneye göre en az %50 ciro ve kar artışı var ben her ay 3-5 lot ekliyorum.
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
FINANSAL KALDIRACTA ARTIS ETKISI SIRKET SON CEYREK FINANSALLARINDA 359.213.000 TL ANA ORTAKLIK NET DONEM KARI ACIKLAMISTIR. SON CEYREKTE FAALIYET GELIRLERI 442.496.000 TL OLURKEN, FAVOK 530.239.000 TL OLARAK GERCEKLESMISTIR. 2.532.846.000 TL OLARAK IZLENEN NET SATISLARIN GECEN YILIN AYNI DONEMINE GORE %41,3 ARTTIGI, BIR ONCEKI CEYREGE GORE ISE %32,24 ARTTIGI GORULMUSTUR. NET DONEM KARI GECEN YILIN AYNI DONEMINE ORANLA %180,42 ARTIS GOSTERIRKEN, BRUT KARDA %156,03 ARTIS YASANMISTIR. BIR ONCEKI CEYREGE GORE NET KARIN %66,86 ARTTIGI, BRUT KARIN ISE %101,48 ARTTIGI IZLENMISTIR. FAVOK`TE BIR ONCEKI CEYREGE GORE %59,56 ARTIS YASANIRKEN ESAS FAALIYET GELIRLERI BIR ONCEKI CEYREGE ORANLA %91,36 ARTIS GOSTERMISTIR. SIRKET FINANSALLARINDA BRUT KAR MARJI %20,67 OLARAK BIR ONCEKI CEYREGE GORE ARTIS YASAMISTIR (ONCEKI: %16,41). BRUT KAR MARJINDA BIR ONCEKI YILIN AYNI DONEMINE GORE ISE ARTIS GORULMUSTUR (ONCEKI: %11,41). ESAS FAALIYET KAR MARJINDA %17,47 OLARAK HESAPLANAN ORAN GECEN SENENIN AYNI DONEMINE ORANLA ARTIS KAYDETMISTIR (ONCEKI: %11,41). BU MARJDA BIR ONCEKI CEYREK RAKAMLARINA GORE ISE ARTISA RASTLANMISTIR (ONCEKI: %12,07). NET KAR MARJI %14,18 OLARAK HESAPLANMIS, BIR ONCEKI CEYREGE GORE ARTIS GORULMUSTUR. (ONCEKI: %11,24). GECEN SENEYE GORE ISE NET KAR MARJINDA ARTIS YASANMISTIR (ONCEKI: %7,15). BEYAZ ESYA SEKTORU 3. CEYREKTEKI TOPARLANMASINDAN SONRA SEKTORUN 4. CEYREK VERILERI DE GUCLU BUYUMENIN DEVAMINI ISARET EDIYOR. VESTEL BEYAZ ESYA`NIN 3C20`DE CIROSU YILLIK BAZDA %41 ARTISLA BEKLENTILERE PARALEL 2,53 MILYAR TL OLARAK GERCEKLESMISTIR (BEKLENTI: 2,46 MILYAR TL). CARI 9 AYLIK DONEMDE ISE SATISLAR TL CINSINDEN %21 ARTIS GOSTERIRKEN, SATIS HACMI %2 ARTMISTIR. COGRAFI BOLUMLERE GORE SATISLARDA CARI DONEMDE YURT ICI SATISLAR %62 ARTISLA 567 MILYON TL ARTIS GOSTERMIS, AVRUPA`YA YAPILAN IHRACAT SATISLARI ISE %12,4 ARTMISTIR. BU DONEMDE ULUSLARARASI TICARETTE YASANAN DARALMANIN DA ETKISIYLE YURT ICI SATISLARIN TOPLAM SATISLARDAKI PAYI %18`DEN %24`E YUKSELMISTIR. YURT ICI SATISLARDA BIR ONCEKI CEYREGE GORE %83 ARTIS GORULURKEN IC PAZARDAKI SATISLARIN ONEMININ ARTTIGI GORULMUSTUR. SIRKETIN NET BORC/OZKAYNAKLAR RASYOSU GECEN YILIN 9 AYLIK DONEMINDE %40 IKEN SU AN %47`YE YUKSELMISTIR. VESTEL BEYAZ ESYA ICIN DEGERI ICIN ONGORDUGUMUZ HEDEF FIYAT 41,00 TL`DIR. INVESTAZ MENKUL DEGERLER A.S. WWW.INVESTAZ.COM.TR ***
VESBE yi birinci vitese takmış yokuş yukarı çıkan kamyona benzetiyorum.Keskin virajlarda manevra yaparak biraz geri gelip tırmanmaya devam ediyor.Hızı yavaş olsada bu tepeler aşılacak.Zirveye çıkınca ne kadar tırmandık anlarız.Aklıma Everest geldi daha çok tepeler var önümüzde galiba.YTD
Hoş bulduk Hocam katılıyorum. Grafik güzel grafikteki yukarı gitme isteğini gördüm de geldim. Yukarı hareketi ancak 1 kaç gün oteleyebilir gibi duruyor. Grafik güzel. Büyük resimde güzel. Küçük resim de TOBO var. Gene küçük resimde küçük fincan kulp var. Ama fincan kulp formasyonu iki kulplu gibi duruyor. Vesbe aşağı riski az bir hisse. Bu yazdıklarım tamamen şahsi görüştür beni bağlar.
Son olarak borsa da ucuz hisseleri de alıyorlar. Koza grup ta hareket var. Sıra elbet VESTEL grubuna da gelecektir.
kimse bana göre al sat tut yapmasın. Yatırım tavsiyesi değildir. Forum kuralları gereği fikirlerimi paylaştım.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çoğu zararda olup şaşırtıcı yükselişler yapan çok sayıda hisse var. bunlardaki işlemlerin ağır riskler taşıdığını herkes biliyor.. (bu hisselerin çoğu tepe yaptı, döndüler ve düşüş trendi başladı)
vesbenin ise finansal açıdan (bilanço)ileriye dönük beklentileri yüksektir. uzun vadeli yükselişini düşe kalka ağır hareketlerle yapsa da yükseliş sağlıklıdır
ve devam etmektedir.. en önemlisi riski az , kazandırma potansiyeli yüksek olmasıdır..
https://hizliresim.com/uoDFks
https://hizliresim.com/uoDFks
grafik teknik analiz çalışması içerir. kendime nottur.
kimse grafiğe göre ne alsın ne satsın nede tutsun.
yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.
bu hafta hisse üzerinde büyük kavgalar yaşandı. her iki tarafta(alıcı ve satıcı) fiyatı kendi tarafına çekmeye çalıştı. sonunda
zorda olsa alıcılar kazandı haftalık getiri + 3.89
gelecek haftanın tahmini istense ne diyebiliriz? alıcı ve satıcının arkada bıraktığı izleri analiz edip trend aralarında görülen formasyonlara bakalım..
https://hizliresim.com/bXfjSH
Eline sağlık hocam.
İngilizler gibi sütlü çayı hazırlıyorum fincana :oleyo:
USD bazlı grafiğinde de fincan kulp zirve kırılımı gerçekleşti.
Hakkımızda hayırlısı.
Yatırım temasına şunu eklemekte lazımdır.
Avrupa Aralık ve Ocak ayında bize göre daha çok kapalı kalacak.
Oradaki satıcılar bu süreç ve sonrasına stok ile girmek istedikleri için ÇİN'den ziyade
lojistik yakınlık olarak TR'yi seçmişlerdir.
Bu etkinin 2021 2.çeyreğe kadar süreceğini yadsımayalım.
2019 son çeyreği ve 2020 ilk çeyreği EUR/USD paritesinin en düşük olduğu 6 aylık dönemdi.
2020 KASIM - 2021 NİSAN arası da en güçlü dönemini yaşayacak.
Parite de arkamızda.
Syg.
Naçizane Manisa yollarındaki VESBE kamyonu :cool:
https://i.hizliresim.com/2G39f0.png
Syg.
TABLO-Ekim ve Kasım Aylarında Dahilde İşleme İzin Belgesi Alan BIST Şirketlerinden (vesbe)
23.12.2020 08:12
FİRMA ÜNVANI
İHRACAT($) İTHALAT($)
------------------------------------------------- -------------- --------------
VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş . 26.430.793 9.461.610
VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 13.215.397 4.730.805
VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 66.085.063 29.128.086
VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 3.255.119 2.545.656
VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 11.520.848 6.213.913
VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 178.389.274 119.251.466
VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 5.405.774 2.856.821
F/K Ort Tem Verimi (%) – 5 Yıl
8,44 VESBE 9,07
6,98 KOZAA 0
6,49 KOZAL 0,7
9,35 TCELL 4,71
11,14 TTKOM 1,2
8,69 ENJSA 6,9
11,39 CCOLA 1,89
7,1 EKGYO 2,97
10,79 ARCLK 2,35
14,96 AEFES 2,89
8,45 ULKER 1,09
14,47 LKMNH 2,13
11,3 SISE 3,1
10,29 TOASO 6,6
10,94 ALARK 5,04
15,53 SELEC 2,47
15,07 FROTO 6,07
Herkes buraya odaklanmış ama bence Vestel’de daha iyi bir getiri potansiyeli var. Temettu yasağının uzama riski fiyatı baskılıyo olabilir o risk ortadan kalkarsa, vestl/vesbe oranı yukarıya gidebilir.
Vesbe’nin %90i Vestel’in. dağıtılacak olan olası 900milyon temettunun 810’u Vestel’in kasaya girecek. Bu risk fiyatlaniyor bence.
Vestel/Vesbe fiyat oranından bahsettim temettu değil.
iş yatırımın 2021 temettü tahmini (YENİ)
https://hizliresim.com/RszSTq