Kaynağı verince işin tüm sihri gitti.
Biz her gün bu bilgiyi sizden bekliyor ona göre yatırım yapıyorduk.
Siz yine kopyala yapıştıra devam edin :)
:he::he::he::he::he:
Her zaman değil ama ilgi çekici bir değişim varsa olmuşsa :he:
Bloomberg de 14.21 okuyorum..
Ekim faiz indirimi için zorla morla ittire gagtıra yer açılmak isteniyor gibi..
Sanki özellikle eylül enflasyon verisinden sonra tahvili 12 lere getirme planları var gibi.
Bu durumda ekimde bi 3 puan daha çakabilirler..
Mevduatlar da 10 - 11 bandına iner..
2-3 sene öncesine tastamam geri döndük demektir bu..
O zamanlarda 12.50 burgan mı 12.75 odea mı tartışır dururduk :)
Rusya döviz mevduatına negatif faiz veriyor bizimki duymasın sakın
Hayır faiz düşmesi için tahvile alım gelmesi lazım..
Sağda solda okuyanınınız var mı yabancı şu kadar tahvil aldı falan
Tahvile alım geldi mi borsaya da gelir..(gelmesi lazım)
Orada bi hareket yok..Özellikle bankalar
Devlet bankaları üzerinden tahvili alımı yaptırılıp faiz düşürülüyor..
MB ına yer açılıyor..
Zaten ekonomi durmuş
Enflasyon yükselmiyor..
Ee alsana paldır küldür faiz düşüşü..
SWAP ları da kapadın yabancının buradan tl short açması da pek olası değil..İzin vermiyorsun..
Korkarım tahvil ve mevduat faizinde 10 ların da altına basacaklar böyle bi döngü de..
SWAP lar kapandıktan sonra "karşı" poz alacak kimse kalmayınca bilemiyorum ama korkarım istedikleri yere çekebilirler piyasayı..
bu sene enflasyon % 12,5 ile 13 arasında çıkar bu da uydurulmuş enflasyon olarak gerçek enflasyonu allah bilir.
Bu yıl için 2 tane PPK toplantısı var takvimde, 24 Ekim ve 12 Aralık'ta. Benim tahminim bu iki toplantı sonucunda toplam 150 baz puan daha aşağı gelecek TCMB politika faizi ve %15.00 ile kapatacağız yılı. Mevduat faiz oranları şu an büyük bankalarda %14.00 civarında, sene sonunda büyük bankaların en fazla %12 ile başlayan oranlar vereceği anlamına gelir bu da aşağı yukarı. Ben dolarda yurt dışı kaynaklı bir hareket olmadığı sürece bir değişim olacağını sanmıyorum, bir şekilde 5.60 - 5.80 bandına kilitlendi kur. Reel sektör kredi ile hareketlendirilmeye çalışılıyor. Bankaların zorunlu karşılık rakamları ve munzam faiz oranları ile oynanarak daha fazla kredi vermesi ve daha fazla sermaye koyması teşvik ediliyor. Bu plan işe yarar da bankalar sermaye arttırımına giderse bu likiditeyi rahatlatacağı için mevduat faizleri iyice gevşeyecektir. Hele yurtdışı ortaklı bankalar yurt dışından içeri sermaye sokarsa bu ekonomi için kısa vadeli de olsa pozitif olacaktır.
8 Aylık enflasyon %7,35 daha 4 ay var buna göre sizce mevduat faizi ne olabilir. bence bürüt %12 biraz zor bu bütçe açıklarını kapatmak için zorunlu olarak zam yapacaklar bu da enflasyonu tetikler. Doların yıl sonu 6 nın altında olacağı doğrudur fakat vatandaşın ne yapacağı çok önemli DTH larını bozduracaklarını hiç zannetmiyorum.
Giderler düşürülseydi zaten bu hale gelmezdik. Müteahitlere, EYT ye ,batık enerji santrallerine, saraya para lazım
Mevduat sigorta kapsamı TL100 binden TL 150 bine yükseltildi
Mevduat sigorta kapsamı TL100 binden TL 150 bine yükseltildi TL mevduatların yaklaşık %51’I mevduat sigorta kapsamında bulunuyor. Bunun yanında mevduat sigortası kapsamında ödenen prim hesabında daha önce kullanılan on binde on beş yerine on binde on beş ile on binde 23 arasında ve her bankanın risk durumuna göre hesaplanacak bir oran kullanılacak. Maliyetleri kısmen artıracağı için hafif negatif olarak yorumlanabilir.
150 k olan mevduat sigortası kişi bazlı değil mi ??
hesap ya da banka bazlı değil, kişinin adına olan toplam paralar ??
Banka ve kisi bazli diye biliyorum...
Syg,
Bunlar aslında sabit değil diye biliyorum. En fazla işlem gören tahvilin faizi gösterge faiz oluyor.
Gösterge faiz, vadesine iki yıl kalmış, üç veya altı ayda bir kupon ödemesi olan devlet tahvilleri*arasında en çok işlem gören (veya son üç işlem günü içinde en çok işlem gören) devlet tahvilinin faizidir. Tanımdan da anlaşılacağı gibi*gösterge faiz*olarak kabul edilen belirli bir*tahvil*bulunmamaktadır.
Üç kamu bankası otomotiv için özel taşıt kredisi verecek, kredi paketi yalnızca Türkiye’de üretilen binek ve ticari araçları kapsayacakmış.
Kredi faizi aylık % 0,49-0,69 aralığında.
OTOMOTİV FİRMALARI:
Binek Araçlar: Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais
Ticari Araçlar: Fiat, Ford, Karsan,Isuzu, Temsa
yine zararına kredi verilecek fakat devlet verdiği krediyi ötvden geri alacak.
burganda belli bir meblağın üstüne çıkınca oranlar düşüyor. bu duruma nasıl çare buldunuz?
Enpara nin internet şubesi hariç şubesi yok. Buna rağmen faiz oranları kamu bankalarinin daha altında. Fantezi bankacılığı mı yapıyor bunlar acaba?
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anlaşma yapılan markalar ibaresi geçiyor. Faiz indiriminin hem üretici hem de banka tarafından finanse ediliyor olması mümkün.
Sadece banka bu sübvansiyonu yapıyor ise nakit iskontolu fiyatı ile kredili fiyatı aynı olmalı.
Fiyatlar ve tam koşullar açıklandığında kontrol etmek ve cevabı bulmak çok zor olmayacak.
Dolar 5.65 civarında iken mevduatın bir kısmını dolar yapmaya niyetlendim. Vade günü bankanın ancak kapanış saatine yakın gidebildiğim için olmadı. Sonraki vade sonunda faizler de iyice düşmeye başlayınca bir kısmını 5.80 den dolar yaptım. O günden beri bir iniyor, bir çıkıyor, Şu anda da 5.66 ya kadar düştü. Parayı mevduata koysan eriyor, hem de öyle böyle değil, iyice rezil ettiler. Dolar yaptım, o da düşüyor. Ekonomide iyiye giden hiç bir işaret yok ama hem faizler hem dolar düşüyor. Üstelik düşürülen faizlerle müteahhitlerin daha da zenginleşmesi sağlanacak. Kafayı yemeye az kaldı. MB nin yıl sonu dolar tahmini temmuzda 6,30'dan 6,14'e indi, Ağustosta 6.14 ten 5.90 a indi, Eylül de 5.90 dan 6.00 a yükseldi. MB faiz indirimi sonrasında bile böyle düşerken yıl sonu tahmini nasıl 6.00 oluyor ? Bekledikleri ne var ki ? Bir de yabancı para mevduat/katılım fonlarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 100 baz puan artırılması (sanırım 4 ekimde başlayacak ve piyasadan 2. milyar dolar tutarında likidite çekilmesi doları nasıl etkiler acaba ?
borsa testere piyasasında, 90-105 arasına sıkıştı, faiz 25 lerden 16 lara düştü, dolar 5,5-6 arasında gidip geliyor. gayrimenkul fiyatlanmıyor hatta çoğu yerde düşüşte. ama her şeye zam üstüne zam geliyor. reel enflansyon en az 25-30 ama tüik 14-15 açıklıyor. işsizlik tüike göre 14 ana gerçekte en az 25-30.
parayı nereye yatırsan elinde patlıyor. yatırmasan da durduğu yerde eriyor. stagflasyon gerçekten lanet bir şeymiş.
Devlet tasarruf etmeye değil araba ev mal mülk almaya yönlendiriyor nasılsa TÜİK cikacak enflasyonu hallediyor . mevduat stopajı çıkınca negatif su anda ekim'de biraz artıya geçer .24 ünde bir indirim daha gelirse faiz işi tam biter.
Dövizi bankadan mı almak avantajlı yoksa döviz bürosundan mı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Döviz bürosunda da vergi var .
Bazı bürolar vergi kaçırıyorlarsa onu bilemem tabi ki
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi