Hey Maşallah.
Printable View
Hey Maşallah.
aksenin bilançosunda son zamanlarda hiç bir zaman sürpriz olmuyor, muhtemelen 1400-1500 civarı gelecek. bu da sürpriz olmayacak. bence bu fiyatlama yeni gelecek santral veya sözleşme yenileme fiyatlaması gibi duruyor( tabii eğer devam ederse). bana göre ederi yılbaşına kadar 50-60 bandıdır, eğer bir haber gelirse onu da fiyatlar mı göreceğiz.. bugün ise bir beklentim yok çünkü endeks yüzde 2 yükseldiği günde aksen ya negatif ya da yataydır genelde...
Arkadaşlar son zamanlarda “ Rus doğalgazının dönüşüm istasyonlarının kurulumuna AKSEN talip” şeklinde yazılara rastlıyoruz. Bu durumun Aslı astarı nedir. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi?
hocam dün ben de biraz baktım, araştırdım.twiterda bir kişi rusya doğalgazını aksen depolayacak diye yazmış ama açıkçası çok mantıklı gelmedi bana, aksen daha önce elektrik depolama ile ilgili çalışmalarının olduğunu söyledi ama doğalgaz bana çok mantıklı gelmedi. Bugün pınar hanımı arayıp, bilgi almaya çalışacağım...
Pınar hanımla konuştum, rus doğalgazının depolanmasıyla ilgili aksene dair hiç bir şey yokmuş...
Bilgilendirme için teşekkürler sn. Cido,
Ben enerji depolama tarafında çok geç kalmadan şirketin aksiyon almasını ve yatırım açıklamasını tercih ederim şahsen. Elektrikli araçların ülkemizde de artarak yaygınlaşacağı ve bu sebeple şarj yerlerinde özellikle şehir dışındaki ücra yerlerde bu tarz teknolojik ihtiyaçların büyük oranda artacağını düşünüyorum.
Ki bu tarz bir teknolojik koz elde etmemiz durumunda ihracat bacağı da şirketin globalleşmesine major artı değer katacaktır.
Selamlar,
Yine bişeyler oluyor, bakalım altından ne çıkacak?
Elimdeki parayla enerji hissesi almaya karar vermiştim. Araştırdım ve bir miktar HUNER aldım. İçimden "Bist30'da olan bir enerji şirketinin de hissesini alayım sağlam olsun" dedim ve bir kısmı ile de AKSEN aldım.
HUNER %15 arttı, AKSEN ise düşüp duruyor. Enerji hisseleri 2 gündür en az %7 arttı ama AKSEN yerlerde sürünüyor. Birileri birşeyler yapıyor.
Paniğe gerek yok. Enerji sektörü sağlam. 40'ın altına inmeden geri dönecek bence.
İki gündür Deniz Yatırım hissenin anasını ağlattı, sürekli satışa yığıyor. Bu kadar malı nereden buluyor
Kontrolmatik elektrik depolama işine girince büyük olay oluyor.
Bizim şirket aynı işe sessiz sedasız giriyor.
Demek ki neymiş, reklam ve pazarlama hisse fiyatı açısından çok önemli. Bazı şirketler sosyal medyada çok iyi pazarlanıyor.
YTD
13 ayrı müstakil elektrik depolama tesisi habere tepkisi çok sınırlı oldu. Burada dikkat çeken husus sektörde başka bir şirket böyle bir habere o an tavan çeker gerisi de gelirdi. Ama bizde şu an her şeyi görmezden geliyor. Bence çok daha güzel tepkiler verecektir, geleceği biraz beklemek gerekiyor.
Yeni haber neden beklenen ilgiyi göremedi anlayamadim bende. Acaba 30 dan 40 lara gelmesinin nedeni bu muydu[emoji848][emoji848][emoji848]
Ya da yeni yatirim piyasa degerine gore küçük mu kaldı diye düşünürken Kontrolmatik in 1000 mw lik yatiriminin %10 luk kismi icin is portföyun 21 mln usd ve dolayısıyla tamami icin 210 mln usd degerleme yaptini hatirladim.
Bu verilere göre Aksen in yeni yatirimi 400 mln usd civari ve gayet büyük bir yatirim diyebiliriz. Aksen bu yatirimin bir kismini kendi imkanlari ile yaparsa daha ucuza maledebilir.
Bence büyük bir yatirim. Mevcut piyasa degerinin %14 ü büyüklüğünde ve verimli bir yatırım.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar bildiğiniz üzere bazı patronlar düzenleyici denetleyici kurumların hantallığını kullanarak hisse manipülasyonlarıyla şirket karından daha fazla para kazanarak ky nin anasını ağlatıyor..
Şimdi yatırımcı dostu diye lanse edilen projelerini devamlı heryerde anlatan, senedin fiyatı düştüğünde alım yapan, her gün kap atan, tv de kanal kanal dolaşan, çok vizyoner projelerle uğraşan ve fikirlerini iyi makyajlayan şirketler ortaya çıkmaya başladı. Bunlar ky ye de kazandırıyor. Bu şirketler artan fiyatlarla ky ye kazandırırken, artan hisse senet fiyatlarını satarak/teminat göstererek, hisselerini satıp şirkete faizsiz borç vererek, vs finansman ihtiyaçlarını bazen çok daha ucuza, bazen de bedavaya karşılıyorlar. Ama bu şirketlerin çoğunun projeleri cirolarına, karlarına yansımadı. İnşallah bu şirketlerin ciro ve büyümelerine yansır ve İhlas Mihlas gibi şirketler de örnek alırlar(zannetmiyorum ya)
Ama AKSEN bunlardan değil, lütfen Kontrolmatik vs yi ayrı bir kategori yapın, Aksen ile kıyaslamayın, AKSEN hem iyi kar eden hem de vizyonu olan bir firma.
Sadece enerji fiyatları sonsuza kadar artramaz. Resesyon beklentisi ve USA destekli hafiften düşmeye başladı, geri gelirse elektrik üreten satan şirketlerinin karları çökmez ama fiyakaları bozulabilir diye düşünüyorum. Özellikle hergün tavan tavan gidenler. YTD
Bu yatırım kontrolmatikin yaptığı yatırım ile aynı değilmiş. Dolayısıyla maliyet hesabı için yaptığım tahmin çöp oldu. Özür.
https://twitter.com/herhafta1hisse/s...ewYGRjA-A&s=19
Bu floodu okuyabilirsiniz.
Ben şirkete yazdım cevap bekliyorum ama, şirketin son açıklaması hakkında şirketin finansallara etkisini,yatırım maliyetini, bitme süresini vs şirketten öğrenen arkadaş var mı acaba?
Karanlık odada kim sattı, gören var mı?
hocam pınar hanım en geç 2 hafta sonra epdk izni çıkar dedi. Teknik olarak şunu sordum; antalya doğalgaz santrali saatlik %100 çalışsa diyelim( bu mümkün değil biliyorum ama anlamak için bu örneği verdim) 900 mw üretecek ama bu depolama 1800 mw yani 2 katı olacak. Bu depolanan elektrik sürekli elektrik fiyatı ucuzken alınıp pahalıyken satılacak mı? Günde kaç defa tekrarlanacak, bu işin fizibiletesini yaparken nasıl bir planlama yapıldı vs. Diye sordum, teknik birime soracağım dedi bana. Ben de mail olarak yazdım cevabını bekliyorum...
Enerji hisselerinin tümü dün öğlenden beri düşüşteler. Sebebini bilen var mı ?
Arkadaşlar sizce şu anki 40.80 gibi bir fiyat alım fırsatı mıdır ?
Suudi Arabistan Enerji Bakanı “Enerji Kırızı Derinleşenilir” diye açıklama yapmış
https://tr.investing.com/news/commod...ebilir-2371551
ALARK -%4 den kayıplarını sıfırlamak üzere. Bu ise her zamanki gibi.
Evet ALARK %1,5 kapattı
19.10.22 tarihiydi yukarıdaki notu yazdığımda, çok geçmeden enerji depolama ile ilgili kap haberi geldi...
Şimdi bu enerji depolama haberini destekleyen bir de yenilenebilir enerji yatırım haberi gelse müthiş olmaz mı?
Umarım yakın vadede yeni gelişmeler duymaya devam ederiz,
Fiyat afyondur, biz şirketin faaliyetlerine odaklanalım bence... Gerisini zaten fiyatlayacaktır zamanla...
Selamlar, saygılar.
Gana haberi de geldi,yenilenebilir enerji, avrupasantrali, enerji depolama vs.... Gerçekten insana hayal ettiriyor bu şirket...
Bugün keriz silkeleme yaptılar bana göre. Birincisi, düşüş var ama hacim çoook düşük. İkincisi hissenin 2 gündür MFI indikatörü yükselişte yani hisseye para girişi var. Hem para girişi olması, hem çok düşük hacimle düşüş yaşaması keriz silkeleme yapıldığını düşündürüyor bana. YTD.
Gana anlaşmasının kapasite artışı gelmeden uzun vadeli olarak revize edilmesi, Aksen için uzun vadede olumlu ama gelecek yılın ciro ve favök beklentileri için olumsuz olabilir. Ne kadar olumsuz olduğu genele açıklanmaz ama aracı kurum analistlerine çıtlatabilirler. Aracı kurumlar da genelde olduğu gibi önce özel müşterileri ile sonra genel kitle ile bu bilgiyi paylaşır.
Ek 29048
Alttaki turuncu çizgi para akış indeksi. Son 3,4 gündür hisseye para girişi var ve artarak devam ediyor.
Hem hisseye para girişi, hem hissede düşüş durumu çok uzun sürebilecek bir şey değil. Bir de son 2 günlük düşüşler son derece hacimsiz. Sabırlı olmak gerekiyor.
Putin: Türkiye'de hızlıca bir gaz merkezi kurabiliriz…
Selamlar herkese,
Daha önce forumda yazdıklarımı takip eden arkadaşlar belki hatırlarlar, enerji depolama işinin genel konjonktürde gelecek için oldukça önemli olduğunu ve şirketin bu kanalda yatırım geliştirmesinin çok fayda sağlayacağını paylaşmıştım. Naçizane yatırımcı görüşü olarak.
Yine daha önce de belirttiğim gibi Yenilenebilir Enerji ile Enerji Depolama Yatırımı desteklenirse müthiş olabilir diye fikir beyan etmiştim burada.
Yanılmıyorsam 25.10.22 tarihinde ise Enerji Depolama Yatırımı ile ilgili şirket bilgi paylaşmış idi.
Dün 31.10.22 tarihinde EPDK Başkanı Yılmaz tarafından yeni düzenleme bilgisi paylaşıldı ve enerji depolama tesislerine yönelik yapılan düzenlemenin, yenilenebilir enerjide çığır açacağını iletti. Bizimle ne alakası var diyebilirsiniz belki ancak düzenleme okuduğum kadarıyla şu şekilde.
-EPDK'nin, Elektrik Piyasası Kanunu çerçevesinde depolamalı elektrik üretim mevzuatına ilişkin onayladığı değişikliklere göre, depolama tesisi kurmayı taahhüt eden yatırımcılar kuracakları depolama kapasitesi kadar rüzgar ve güneş enerjisi santrali kurmak için Türkiye Elektrik İletim AŞ tarafından herhangi bir yarışma yapılmaksızın EPDK'ye ön lisans başvurusunda bulunabilecek.
-Kısmen veya tamamen işletmede bulunan üretim tesislerinden elektrik depolama tesisi kurmayı taahhüt eden lisans sahibi tüzel kişilere, kurmayı taahhüt ettikleri depolama tesisinin kurulu gücünü aşmayacak şekilde rüzgar ve güneşe dayalı kapasite artışının da önü açıldı.
İlgili haberin linki: https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ruz...-donem/2725228
AKSA Enerji Üretim tarafından atılan kap bildiriminde ise "Başvurular kapsamında, toplam 1813 MWe yeni kurulu güç depolama kapasitesinin oluşturulması planlanmaktadır. Sürdürülebilir yüksek büyüme ve yenilenebilir enerji teknolojilerine daha fazla yatırım yapma hedefimiz doğrultusunda attığımız bu adım sayesinde portföyümüzü çeşitlendirmeye devam etmekteyiz." bilgisi paylaşıldı.
Gelişmeleri heyecanla bekliyoruz bakalım,
Selamlar, saygılar,