Yazın termik santraller kirlilik yaratmıyor deye, yeniden açar santralleri bunlar, hiç şaşırmam yani.
Printable View
Yazın termik santraller kirlilik yaratmıyor deye, yeniden açar santralleri bunlar, hiç şaşırmam yani.
İzmir Manisa karayolu üzerinde Sabuncubeli tüneli bulunmakta...
Bugün yine o tünelden geçtim.
Tünel içinde araçlar için hız limiti 80 km.
80 km yi aşmadan çok da aşağı salınmadan aracı sürmeye çalışıyorsun .
Ne kadar dikkat etsen de zaman zaman bu limitinin biraz üstünde ve de altında kaldığını görüyorsun...
Şu dolar kurunu idare edenler kesin benden daha marifetliler.
Bugün daha iyi anladım.
Dolar gaymelerinin az bir şeyine kıyda, cruise control/hiz sabitleyici olan bir tumofil al Bora bey, kefenin cebi yok.:he:
¶ ABD Başkanı, Filistin'i dışlayıp 'Yüzyılın Anlaşması' adını taktığı 80 sayfalık planını İsrail Başbakanı Netanyahu ile birlikte sundu. Trump'ın 'gerçekçi' diye nitelediği 'iki devletli çözüm' planı, İsraile 'bölünmez başkenti' olarak Kudüs ve Yahudi yerleşimleri üzerinde tam kontrol veriyor. Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti de öngörüyor.
¶ İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ürdün Vadisi ve yasa dışı tüm Yahudi yerleşim birimlerinin 'ilhakının' pazar günü Meclis'te oylanacağını açıkladı.
Zamaninda bizde iste "yahudiler trump in secilmesini istemiyor trump yahudileri mahvedecek" .." trump a yahudi amerikan medyasi baski yapiyor" vs deniyordu. simdi trump yahudilerin bile hayal edemedigi bir baskan amarikanin basinda. Hic bir abd baskanin yapmadigi seyleri yapiyor. Iste bizim hurafe medyanin ve halkin ne kadar bos konustugunun ispatı.
Türkiye'de birçok kent deprem riski altında bulunurken ve halihazırda depremi yaşarken; CHP ve HDP'nin deprem konusunda araştırma komisyonları kurulması yönündeki önergeler, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla redde
Vay anam var.Otomobil fiyatları arttı diyorlardı da benim baktığım,abartısız,net 8 ayda yüzde 40 artmış.Yazıyla yüzde kırkkkk.Tam bir,buralar eskiden soğan tarlasıydı hikayesi.
Son dakika: Gece yarısı 13 kuruş indirim gelen motorinin litre fiyatına bu kez ÖTV artışı nedeniyle 13 kuruş zam geldi.
Sıfırda ÖTV ve Hurda indirimi kalktı hem onun etkisi, hem de satışlar yarı yarıya düşünce maliyetler arttı ve sıfır satış fiyatlarına yansıdı. Bir de henüz talebi karşılayacak kadar yeni ithal araçlar gelmemiş diyorlar 2. el piyasası bu yüzden bazı simsarların da etkisiyle artışta.
Ancak sıfır araçlarda da fiyatlar artmaya devam edecek gibi duruyor;
otomotiv ve diğer metal sektörlerinde çalışan işçilere ilk 6 ay için %10 zam verilmişti , greve gideceğiz dediler, ilk 6 ay için %18,46 zam almışlar. İşçilerin son bir yılda aldıkları zam %25,5 olmuş. Bunun 2. 6 ay verilecek zammı da var.
Grev kararının alındığı fabrikalar arasında Tofaş, Oyak Renault, Ford, Karsan, Otokar, Türk Traktör gibi fabrikalar bulunuyordu.
Geçen yılın başında da birçok marka yeni araçlarını getirmemişti,hatta bunu Haziran'a kadar sarkıtanlar olmuştu ve yine satışlar çok fazla değildi.Hurda indirimi zaten fiyatın içerisinde yüzde 3-4 gibiydi.Bahsettiğiniz diğer etmenler ve enflasyon farkı için 8 aylık yüzde 40 yine de acaip bir rakam.Bir dairenin yarı fiyatını yakaladı otomobiller.
Yakinda madagaskar gibi herkes eski arabalara binecek tabi kaymak tabaka haric.
Otomobil bir ihtiyaçtır.
Bu ihtiyacı makul ölçülerde karşılamak gerekir.
Unutmayalım ki otomobil (genel olarak) amortisman ömründe değerini önemli oranda yitiren araçlardır.
Ev gibi, gayrımenkul gibi zamanla üstüne reel olarak koymaz.
Gösteriş için evin önüne bırakacakları arabaya gelirine ve servete göre anormal para yatıranları ben akıllı bulmam.
Yollarda gördüğünüz araçların pek çoğu da şirketlerin aktifinde yer alan araçlardır.
Aracımız 1996 model Volvo... 24 yıldır sevdiğimiz güven duyduğumuz tank gibi bir araba...Reha Beyin bahsettiği Cruise Control dışında hemen her donanımı var.
Satsam 30.000 lira vermezler.
Ama almak isteyen o kadar çok ki şaşarsınız. Orta gelirliler tabi.
Nedeni de muhtemel fiyatına göre kalitesi...:)
Ben satarsam aynı segmentte, aynı motor gücü ve donanımda bir araca eşşek yükü anlamsız para vereceğim.
Anormal artacak vergisi ve de sigortası da cabası.
Aptallıktır benim yaşımdaki bir adam için...:)
Kesinlikle katılıyorum ihtiyaç. Ancak arabanın yakıt hariç, vergisi, kaskosu, trafik sigortası, zorunlu ve zorunlu olmayan bakımları, bazıları için park ücretleri vs var. Mesela bana tüm bunlar yıllık yaklaşık 6000 TL ye patlıyor.
İhtiyaç ama artık o da pahalı bir ihtiyaç oldu.
Araba 2013 model bu arada, çok yeni de değil.
Hele sıfır araba almak bu devirde ne kadar mantıklı tartışılır.
2013 te aldığım araba neredeyse 3 katı fiyatına gelmiş.
Al benden de o kadar...2003 model SEAT LEON um var. (Cruise control ü de var...bi boka yaramıyo...2-3 kere İzmir_Aydın otobanında meraktan kullanmıştım :he:)...Yetiyo bize...
Şu METROlar tamamen bitse (özellikle Ekrem başkanın yeniden başlattığı Çakmak-Göztepe hattı) ona bile ihtiyacım kalmayacak aslında İstanbulda...
Gideri çok fazla arabanın...Yenisini alayım diyorum, sonra artacak masraflarını düşünüce bok yeme otur diyorum...Bu da gidiyo işte yollarda her yere götürüyo bizi...
99 TL verdim MTV bu sene 1.taksit olarak...:he:
Fed açıklamasını bekliyoruz. Dolar açıklama öncesinde 5.95 altında yine. Dolarla bozdum kafayı cidden arkadaşlar artık. Dolar 6'ı geçemeyecek gibi görünüyor yine. Hadi benim yine kar payım mevcut en son alımımı 5.78'den yaptım. Bakalım uzun vadeyse uzun vade satış için yine bekleyeceğim buradan 7/24 full dolar takibindeyim: https://dovizkurlari.biz/
Bi de ülke notumuz artmaya başlarsa...
[emoji23]
Yaz kış farketmez mutlaka güneş gözlüğü de takın. Camlarda renkli film var ama inip binerken kim olduğunuz belli olmasın diye mutlaka güneş gözlüğü takın.
Arabadan inince hızla uzaklaşıp, arka sokaklarda izinizi kaybettirin.
Ben öyle yapıyorum en azından.
Selamlar
Nihayet...
5,95 vurdu...
Çekmez inşallah...:)
kırmızı çizginin geçilmesiyle - 6.70 yolculuğu başlayabilir https://i.hizliresim.com/lQJgMg.png
belki birgün dow 13 bine doğru düşer https://i.hizliresim.com/P78jz6.png
http://www.patronlardunyasi.com/imag...rakigrafik.jpg
2 Milyon litrede kendi alkolünu üreten vardır, rakı üretimi düşmemiş artmış!:he:
Ahali üniversite mezunları da dahil olmak üzere, ortalama lise eğitimi alsaydı, 10 milyon litre rakı bile satılmazdı bu memlekette!::vk:
Dolar endeksi 98 oldu, son iki ayın en yüksek değeri.
Dolar güçlü..
https://www.linkpicture.com/q/Screen...429_Chrome.jpg
https://www.linkpicture.com/q/Screen...0_WhatsApp.jpg
Bunnnar sevindirici gelişmeler, bu sayede imam maaşlarına daha az haram karışmış oluyor.:oleyo:
Saray yalakasinin, acil fetva vermesi gerek Tekel rakısı helâl, kacak rakı haramdır deye!:kahkah:
FED mevcut aralığı muhafaza edecek artırım yok. Çıkacak rapora ve sonraki toplantıdan gelecek yorumlara göre hafif bir volatilite olacaktır. Ama bu sene seçim senesi ve Trump seçilecek o nedenle faiz artırımı zor.
Onun altyapısını ve algısını yabancı finans yorumcuları yapmaya başladı zaten. Bu enkazı ite kaka bir yerlere taşımaya niyetliler, akp yönetimi gibi söz dinleyen her isten,leni eksiksiz yerine getiren bir oluşumu bir daha bulamayacaklarını iyi biliyorlar. Onun için ellerinden geldiği kadar akp yle devam.