TGT acmisti onu, sattigina gore kapatmistir herhalde artik! Eczacilarda kazanir umarim.
Printable View
TGT acmisti onu, sattigina gore kapatmistir herhalde artik! Eczacilarda kazanir umarim.
Akbank niye gitmiyor : bakın halk demiyorum ak ak :)))) varmı analizi olan garanla arasındaki fark açıldı....
Akbank Pegi'den etkilenmis olabilir.
son aldığım bilgiler iç açıcı değil. yeni dünya düzeni başlıyor.
bazı şeyler insanlık tarihinde milat oluyor.
bunu anlayabilenler çok kazanacak anlayamayanlar yeni düzende kaybolacak.
bilim bilgi ilimle teknoloji ne kadar önemli bunu bir kez daha gördük.
bunu anlamayan kavimler helak olacaktır.
hala dar gözle bakanlar varsa ekonomiyi borsa zannedenler kaybedecektir.
ekonomi esnaftır, küçük esnaftır. çünkü halka dokunurlar halk ile iç içe yaşarlar büyürler.
küçümsemeyin berberi bakkalı kahveciyi esnaf lokantacısını bisiklet tamircisini...
6 ay daha evden çıkmazsak neler olacağı malum.
tahminime göre ülkeler başarısız oldu. virüs biraz daha zorlarsa hayatı tamamen durduracak noktaya gelecek.
artık devletlerin hepsi birleşmeli tek devlet olmalı. insanlık birleşmezse sonunu getirecek.
belkide tek para birimine dönmeliyiz. sınırlar tamamen kalkmalı.
bu tarz virüs araştırmalar tek koldan yapılmalı. ülkeler farklı olmazsa savaşlarda olmaz.
ekonomiler tek olmalı yoksa böyle çökertirler.
birisi halkbankı diğerleri ile birleştirmekten bahsediyordu. bence birleştirsinler tabi ki. eninde sonunda olacak.
neden devlet 3-5 bankayla ayrı ayrı uğraşıyor. birleştirsin tek bir banka olsun. devasa bir şirket oluşur.
daha güçlü ve ülkenin lideri olur. hantallıktan uzak daha güçlü bir yapıya geçilir.
3 genel müdür var. ziraat halk vakıf. 3üde ayrı para alıyor. ayrı arabaya biniyor.
birleştirin işte al sana TASARRUF. peki ne kadar bölüm yapı sistem birleşir.
Ne kadar tasarruf sağlanır. aynı yerde 3 şube yerine tek şube olur.
o 2 kapanan şubeyide hiç hizmet vermediğin ilçeye götür koy.
işte sana genişleme planı. yok arkadaş gerçekten anlatamazsın......
deli derler saçma derler.. derler derler...
Fiyata takılmıyorum hedef düşüş yönlü vermesiydi. Sadet olarak 2 lirada dese 3,75 de dese benim için farketmez.
Ben düşüş bekleyen yöndeyim ama moral bozmak için söylemiyorum. Sen cevabı vermişsin ağzına sağlık.
Mühim olan zaman işte zamanlama.... Herkes farkında fiyat çok komik........
Patron ne derse o olur. Patron kim bunu anlamak lazım. Halka açık olmayan kısmı fon adı altında yabancıda.
Halka açık olan kısmının %40 ı kimin elinde. Diğer %60 dağıtık mı gerçekten bence değil onlarda bir şekilde diğer şirketlerin elinde sahipleri de farklı yabancılar.
Şu anda krize oynuyorlar ve kriz gerçek! o yüzden düşüş sanal değil. sanal kriz olsa düştüğü gibi kalkardı.
Demek ki biliyorlar anlıyorlar yorumluyorlar isteyene satıyorlar.
Yeni Dünya düzeni, falan, filan.. Bunlar zırvalamadır. İnanmayın böyle şeylere. Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir derler ve kaldığı yerden devam eder dünya. İktidarlar değişir, yenisi gelir. Değilmi ki çıkar dünyası bu işler... Bizim eşek yine eşektir ama bizim eşek semer değiştirir arada. Motivenizi bozmayın, heyacan yok. Bize yaşattıkları bu sonuçtan kendinizi koruyun evden çıkmayın o kadar. Hepimize bol şans bu yaşamda.
Bugünkü ABD'deki görülen davayı yabancı kurumsallar nasıl yorumlayacaklar bakalım yarın ve önümüzdeki günlerde.Bence önemli olan onların tavırları.Biz küçük yatırımcılar bu tırı arkasından ittirerek hareket ettiremeyiz.Bekleyip görelim.
Arkadaşlar temyiz başvurusu kabul edilmiştir. Davanın düşeceği söyleniyor. Hadi hayırlısı olsun..
içiniz kararmasın gerçeklerin ışığıyla aydınlansın.
portakalı tanımıyorum buradakiler beni sürekli birilerine benzetmeye çalışıyor normal olarak örnekleme yapılıyor.
ama hiç karşılaşmadığınız bir modelle karşılaşınca normal tepkiler oluyor.
virüs gibi ilk defa canlı karşılaşınca saçma sapan yöntemlerle durdurmaya çalışılıyor.
Kolonya gibi yahu kolonya ile virüs mü yok edilir. Bilime hakarettir.
o virüs saldırı için kullanıldı artık insanlık tarihinde yerini aldı. Durduramayacaklar.
ok silah bomba kimyasal nükleer derken biyolojik hayırlı olsun...
ikiz kuleler saldırıları gibi, morgage krizi gibi değil bu.
öyle fed para basıpta kurtaramaz. bu sorunu para basarak çözemezler....
Borsadaki + tepkilere fazla aldanmayın paranızı idareli kullanın.
Nerde yaziyor. Berman mı söyledi?
Halkbank kapatılacak yazanlara şunu söyleyeyim.
Halkbank kapatılması demek ülkenin batması demek. Hititler bu topraklarda yaşadı. Fakat biz Türkiye Cumhuriyetiyiz.
ABD 'ye Cem Uzan'ın borcunu kim ödedi.2 milyar doları kim ödedi.
Halkbank kapatılacak ? Eeeee daha sonra ne olacak.
Muz cumhuriyeti mı burası.
Halkbank kapatılması saçmalığı .
Bu kriz döneminde halkbank olmasa herhalde millet ölürdü ya da birbirini öldürürdü.
Canım feda Halkbanka
sen böyle yazarsan mesih th bu gece gelmeyecek.
Birader kafanı kumdan çıkart bence. genede sen bilirsin.
Sen en son ne zaman gördün koca ülkelerde evden çıkma yasağı uygulandığını ?
Aşısı hala ortada yok ki onu bırak tespitinde bile hala sorun var.
Ekonomilere sağlam sorun yaşatacak. Çin ile dünya büyüyordu. Avrupa ile değil.
Bence bu olay milat oldu. ülkeler bu kadar işlevsizse birleştirilmesi fikri oluşacak.
Gerek yok silaha askere istihbarata diyecekler. Yeni sosyal olgular oluşacak.
Bunun getirileri götürüleri olacak ekonomide ve yansıması borsada...
gelsin gelsin ona bir excel hesaplaması paylaşacağım.
yatırımlarım neden onun portföyünden daha fazla kazandırdığını açıklayacağım.
bir kaç sorum olacak tuzağa düşürülmek nasıl bir duyguymuş. hissettiklerini ögrenmek istiyorum.
TH okuyorsan yeni hedefler sizlersiniz saklanabildğiniz kadar saklanın bu adamlar şaka yapmıyor.
Ben yerinde olsam netteki ve telefondaki hesaplarımı kapatırdım. Ne demek istediğimi çok iyi anlamışsındır.
iyi niyetinden ve bilginden asla şüphe etmedim. Dikkat et kendine...
Topik degil timarhane mubarek!
Burak onceki sayfalarda veri koydum kac tane. Diamond Princess gemisi ve ABD'de influenza'dan olen 65+ orani (%66).
Medya pompaliyor. Cunku korku para kazandiriyor. Para odaklari da "never let a good crisis go to waste (iyi bir krizin bosa gitmesine izin verme)" mottosundan hareket ediyor.
Oyle ahim sahim birsey degil bu virus. Merkel ve Boris en basta en dogrusununu yapiyordu (hicbirsey), ama cok fazla korku salindigi icin boyun egmek zorunda kaldilar.
Şöyle bir yorum okudum hakikaten şu petrol ülkelerinden birinde kriz çıkar mı bide bunla uğraşmasak
"eğer kriz zamanında da altın düşüyorsa hakkaten durum kötü demektir arkadaşlar petrol düzelmeden bakır yükselmeden bu yükselmesi zor bakırın yükselmesi üretimi petrolün yükselmesi tüketimi simgeler eğer bu ruslar ve araplar devam ederse ikisinden birinde bir kriz daha patlayıp tüm düyaya yayılacak... altın satılıyorsa nakit ihtiyacı var demektir ve bu iyi birşey değil eğer Şu olayları çözerlerse altın iki yıl içinde böylesine parasal genişlemede 2200 dolar hedefim var benim çin pmı takip edin o yükseldikçe düzen iyi olacak demektir. şuan tüketim yok milleti evlere kitlediler duruyor hafta 1 depoya yakın benzin harcayan ben 1 aydır bir depo boşaltamadım..... araba yatıyor resesyondan petrol bazlı küresel kriz başlayacak az kaldı.... Bu altın için hiç iyi olmaz..."
Olan biteni kimsenin inkar ettiği yok, görüyoruz her şeyi. Elbette sonuçları olacak, bu sonuçlarıda yaşıyoruz. Heye canlanma, hiç bir şey eskisi olmayacak, yeni dünya düzeni falan... Sen böyle öngörüyorsan sen bilirsin.. Görsel, yazılı basında da böyle diyorlar... Bende onlara zırvalıyorlar ( saçma sapan) diyorum... Sende buradasın, bende buralardayım zaten 12 yıldır hisse nette aynı adımla yazarım.. Bir zaman sonra... Salgın da şöyle demişlerdi, böyle demişlerdi diye yazarız ve güler geçeriz. O günler gelince Burada ol.
Vay arkadaş ya böylesine iki ucu shitli değnekli döneme nasıl geldik yatırım yaptın ki anlamadım
Hadi diğer ülkelerin bir kaç problemi var bizim ülkedeki sorunlar paradoks gibi
Krız çıkabilir... Bu geçmiştede olmayan bir şey değil. Ancak görünen köyde kılavuz istemez. Ulusal devletler krızın çıkmaması için nasıl uğraştıklarını görüyoruz. Hangi güç ağır basacak biz bunu izliyoruz. Önlem tutacak mı? Tutmayacak mı? Krız başlangıcı zaten gidişat. Ancak büyük boyuta gitmemesi çok olası. Bunu tam bilsek, bir lot bırakmaz kaçarız borsadan. Risk var kazanç - zarar var. Risk yok hep yerinde saymak var.
1900 lü yıllara kadar aşımı vardıda insanlık buraya rahat geldi. Çoğu virüs yanında covid19 hiç bir şeydir.
Yüksek bulaşıcılığı yüzünden biraz dünya olarak heyecanlıyız yoksa ölüm oranı filan hikaye sayılır. O da aniden hastanelere toplum olarak gittiğimiz için. Nasıl hizmet alacağım vs vs kuruyoruz kafamızda. Asla hafife aldığımı düşünmeyin yoksa maske ile dolaşıyorum.
Küreselleşen dünyada bunları zaten moden toplumlar bekliyordu. Bugün Covid olur yarın Cahit olur. 10 yılda 1 olur sonra 5 yılda bir olur. Hoop yılda 1 olmaya başlar. Doğa üzerindeki parazitin sayısından memnun değil anlaşılan. Sadece budur olay.
.
.
.
Ortalama yaş ömrü 78 olmuş zaten... Bak 2018 de 426.000 kişi ölmüş ülkemizde. Covid olmadan. Şu anki covid ölüm oranı ile 40.000.000 kişinin aynı anda hastalanması demek...
.
.
Enseyi fazla karartmayın.:rules:
Daha optimistic şeyler yazalım...
2018 e zaten bir dolar krizi yaşadık. bu 2 yıl arasında bankalar, tücccarlar, sanayiciler zaten kime veresiye verilir kime verilmez hatalarımız neydi öğrendiler.
Şimdi bakıyorumda dolar ŞU ORTAMDA 6.50 6.60 da çok zorlanıyor. Yarın belki artar gider ama şu an şu vakit te ben daha saldırgan dolar beklerdim. En azından 9 filan olmalıydı dimi. Belki 10...İşte bunun böyle olmasının sebebi büyük olasık ile zaten 2018 den bağışıklık içinde olmamız.
https://www.tradingview.com/x/3oWaaIMS/
2013 yılında 213 tane hulk ile 1 ons altın alabiliyordun. Şimdi 2086 tane lazım...Yani o seviyeler balondu diyorsan balon nereye kadar sönmeli dimi.. Buralardan daha da düşecek ise düşmeyenin ta..:oleyo:
.
.
2013 deki balon durumu ise... şimdiki duruma altın cisinden bakarmısın. Hulk da durum aynen bu.. Sen sondaki balon daha da söner diyorsan ve haklı isen sönsün beee... :oleyo:
Bu bankanin da hikayesi bitmeyecek anlasilan bir turlu.
Günaydın millet bugün kırmızı açılacak sanırım BİST ? Akşam biri hulk için temyiz başvurusu kabul edildi falan demiş. Aslı yokherhalde o işin
Mahkemeyi durdurmak icin ust mahkemeye basvurdu zaten. Incelediler, karar verdiler oteki mahkemeye geri gonderdiler. Ne temiyizi? Hakan Atillaninki mi acaba?
Doğrusu hiçbir şey yapmak olamaz. En baştan yanlış yapıldı.
Devlet başkanları cahil kaldı. Her konuda uzman olmaları da beklenemez. Devletler sınıfta kaldı.
11 eylül saldırılarını düşün sürekli uçak kaçırılıyordu ama 11 eylülden sonra yolcuların uçak kokpitine girişleri yasaklandı.
Kapılar uçuş esnasında kilitli kalıyor. Yeni model uçaklarda pilot kapısı bile ayrı tasarlandığı oluyor.
Virüs olayı da bir şeylerin miladıdır anlayabilmemiz için zaman gösterecek.
Devlet başkanları ile yönetilmesi çok zor. Dünya Bilim insanlarıyla yönetilmeli. Bilim kurulları ile yönetilmeli.
Bizde yok vakaya rastlanmadı demekle olmuyor. Bugün itibari ile tespit edilen 13 bin vaka varsa teste girmeyen kaç kişi var.
Ben öyle öngörmüyorum. Farklı konularda farklı uzman insanlardan aynı görüşü okuyorum.
Merak etme o günler gelirse burada ben olmaya çalışırım ama virüs bizi rahat bırakırsa.
Bu öncü saldırıydı o virüs evrim geçirecek en az 2-3 defa daha atak yapacak.
piyasayı ekonominin dönüşümünü iyi okuyan o günlerde parasını 10a katlamış olacak.
Umarım bu forumdan birileri görür de çok kazanır bize de fikir verir. :oleyo: