Bu kadar tatil kullana kullana Ay'a gittik, simdi sira jupiter'de
Insanlik tarihinin en akilli (!) milleti diyorum, inanmiyorsunuz.:)
Printable View
Bu kadar tatil kullana kullana Ay'a gittik, simdi sira jupiter'de
Insanlik tarihinin en akilli (!) milleti diyorum, inanmiyorsunuz.:)
6.98 küsür.
Evet dostum küstük bu nanköre. Kötü günlerinde hep yanında olduk , herkes tekme atarken biz sahiplendik. Şimdi ne oldu, bir açıklamayla korkutulmuş, aslında zaten hep kötülük yapıyormuş havasına girdi. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler ya.
Bu ateş büyük yangına yol açmadan ben kendisinden ayrılıyorum. Başka gözdeler buldum. Biraz da onlarla eğleneyim.
https://i.hizliresim.com/dzQQRO.gif
Bu pamuğu tıkayana diploma vermek gerek..
Oooo... Dax takılıyoz ha hocam. :he:
Alamanya bizi kıskanıyoo.. :oleyo:
:he:
6.97 küsür.
FED / Powell : Negatif faiz cazip değil
Fed/powell: Görünüm oldukçza belirsiz ve ciddi aşağı yönlü risklere konu
fed/powell: Fed'in ekonomiye yardım için başyka tedbirler alması gerekebilir
fed/powell: Krizin yol açtığı bozulmaların uzayan problemler getirmemesini sağlamak gerekli
Powell: Gelecek ay veya sonrası, işsizlik zirve yapacak
powell: Işsizlik keskin şekilde düşebilir ama 2018 ve 2019 seviyelerinin üstünde devam etmesi muhtemel
Powell hala destekten bahsediliyor daha ne vereceksin dolar basacak kağıt kalmadı :he:
6.9735 civarı. :he:
Ahahha
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kişi başı $1200 verilmiş, şimdi de $5000 daha vermeyi konuşuyorlar:
https://www.yahoo.com/finance/m/9d1b...lus-check.html
Sağlık Bakanlığı bilim kurulu toplantısı sona erdi , Bakan Koca birazdan açıklama yapacak
Sağlık Bakanı : Dünyanın imrendiği bir başarı yaşıyoruz , bu başarının sahibi tedbirlere uyan sizlersiniz , sorumluluğunu tek teknelerine getiren 83 milyondur
Sağlık Bakanı : İlk vakadan 8 hafta geçti bu uzun bir süre değil , tedbiri asla bırakmamalıyız , tedbire uyulmayan 1 gün bile tabloyu değiştirebilir “
Sağlık Bakanı : İyileşen hasta sayımız, toplam hasta sayımızın yüzde 70'ine ulaştı. 141 bin 475 hastamızdan 98 bin 889'u sağlığına kavuştu
Sağlık Bakanı : Hastalığın 5. Haftasından itibaren iyi bir duruma gelmeye başladık , şu an salgın kontrol altındadır ama tedbiri asla bırakmamalıyız .
Sağlık Bakanı : Virüs taşıyan herkesin hastanede veya izolasyonda olduğunu düşünmek çok tehlikelidir , virüs hala tespit edilemeyen kişilerin bünyesindedir bu yüzden dikkatli davranmalıyız , salgın hastalıklar fırsat tutkunudur , Tedbiri bırakırsak 1 ay öncesine dönebiliriz
Sağlık bakanı : Alışveriş kuyruğuna girmek, pazar yeri kalabalığına tedbirsiz karışmak risktir. Tedbirlerden ödün vermek çikolatayla diyeti bozmaya benzemiyor
Sağlık Bakanı : Tedbirsiz davranmak başkalarına virüs bulaştırmaya sebep olacaktır , hastalığı sorunsuz atlatan birisi tedbirsiz davranması sonucu bir başkasına virüsü bulaştırarak hayatına sebep olabilir , maskenin tek başına etkili olmadığı açıktır , maske ve sosyal mesafe ayrı ayrı degil birlikte uygulanması gereken bir tedbirdir
Sağlık Bakanı : Hayat Eve Sığar uygulamasının kullanıcı sayısı bugün itibariyle 10 milyonu bulmuştur" bu uygulama size gittiğiniz yerde son 3-4 gün içerisinde pozitif bir vaka çıkmışsa uyarı verecektir
Sağlık Bakanı : Yabancı turistlerle ilgili Turizm bakanlığıyla bir çalışma yapıyoruz , nasıl bir uygulama yapacağımızı görüşüyoruz bununla ilgili bir plan yapıldı. Bayram dönüşü turizmle ilgili yurtdışından gelmeye başlayacak turistleri test yaparak kontrol etmeyi düşünüyoruz , hızlı test kullanmak istemiyoruz pcr testi yapacağız
Eeee.. öyleyse niye açıyoruz AVM'leri.
Alış veriş için illaki AVM mi gerekiyor.
Sağlık Bakanı : Kuyruğa girmek kalabalığa karışmak risktir
Sağlık Bakanı : TÜİK’in belirlediği 150 bin kişiye bağışıklık testi yapılacak
Turizmi aç avm leri aç ondan sonra aman dikkatli olun hastalığı kapmayın.Değişik bir tarzımız var.Tamam anladık ekonomi iyi değil sistem sıkıştı,ama bundan sonra kabahat halkta değil,siz tedbir alınca hastalık azalıyor o görüldü.AVM leri açma yetkisi kimdeyse,turizmi serbest bırakma yetkisi kimdeyse sorumluluk ta ondadır halkta değil.Virüs belli,halk ta belli,önlemler de belli ondan sonra bahane uydurmaya gerek yok.Bu adımlar için çok erkendi.
Sağlık Bakanı : Üniversitelerde yüz yüze sınav yapılmasına bilim kurulu sıcak bakmıyor bunu yök’e ilettik ve YÖK’te hızlıca karar aldı , Haziran’da yüz yüze sınav yapılmayacak .
Bu hastalıkta en önemli nokta çoğu durumda tamamen sağlıklı görünüp hastalığı belirtiler göstermeden bulaştırabilmeniz,hatta hiç belirtisiz de hastalığı atlatıp başkalarını enfekte edebiliyorsunuz.Bu durumda bu kadar erken rahatlamanın ne alemi vardı.
Sağlık Bakanı : Bayram’da sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağına karar verecek olan hükümettir , bilim kurulunun bugün gündemine bu konu gelmedi , salgının seyrine göre kısıtlamanın uygulanıp uygulanmamasına hükümetimiz bir karar verecek .
Sağlık Bakanı : Camilerin açılması yönünde bugün bilim kurulunda herhangi bir görüşme olmadı, ileriki günlerde tedbirlerle açılması gündeme gelebilir
Sağlık Bakanı : R0 yanı bulaştırma katsayısı su an Türkiye genelinde 1,56 , İstanbul’da bazi yerlerde bu sayı 16’ya ulaşmıştı