nzor bono bugun 26/02/21 itfalı bono verdi, merak edenler vardı bilginize.
nzor bono bugun 26/02/21 itfalı bono verdi, merak edenler vardı bilginize.
Bankalar faizleri 26 ekim de arttırmazlarsa 4 kasım da arttıracaklar biraz sabır gerekli
Dövizi bir miktar daha yukarı çekmek istedikleri anlaşılıyor.Döviz bir miktar daha yükselirse hem cari açık kapanacak , hemde yabancı yatırımcı için tüm ürünler ucuzlamış olacak ve sıcak para girişi ile piyasa dengelenecek.Bu nedenle faiz artımına gerek duymuyorlar ve çok aksi birşey olmadan da yapmazlar.Amerika seçimlerinin zaten sonucu belli gibi onu düşünseler şimdiden aksiyon alırlardı.Kurda patlama olmadan 3-5 puan reel faiz bence çok zor.YTD
Dövizi bir miktar daha yukarı çekmek isteselerdi, geçen ay 200 bps artırıp , yılbasından beri 85 milyar dolar piyasaya dolar satmazlardı. Bence bir şey istedikleri falan yok, sadece inatlaşma var hepsi bu. Öyle çok anlamlı ve derin, üzerine düşünülmüş bir nedeni yok. Piyasa ile inatlaşmaya devam ediyorlar. Eğer toplantı sırasında dolar 8 üstü olsaydı, başka bir toplantı görecektik.
2 ay içinde 1 TL yukseldi 7 liraları doğru düzgün telaffuz edemeden 8 ile çarpıyoruz hesap yaparken daha nasıl patlayacak keşke cari açık o kadar kolay kapanıyor olabilseydi ithalata dayalı üretimle mi dengeleyeceğiz bu sırada döndürmeye çalışılan borçlar kumulatifte artması daha zararlı değil mi?
Kafanızı yormayın arkadaşlar rekabetin tadını çıkarın son sözü artan fiyatlar hayat pahalılığı söyler her şeyin yeşil soğana endeksli olduğunu çocuk bile biliyor dün haberlerde ayakkabı esnafı şu kur düşsün artık diyordu
Enpara 12.50 yapmış
Bu sefer kur patlamiyacak.ama bicak dayamis gibi yavas yavas gidecek.cari acik halen suruyor.uzun sure kur yukarida kalicak.yavasca dusecek.faizde aylikta kalip yilbasi uzun baglamak karli olabilir.
20.11.2020 vadeli repo ihalesine gelen tekliflerin toplamı 29.85 milyar TL
KOD :TL002
VERI TIPI :REPO IHALE SONUC DUYURUSU
YAYIMLAYAN:TCMB PIYASALAR GENEL MUDURLUGU - TURK LIRASI PIYASALARI MUDURLUGU
ZAMAN ETIKETI:2020-10-23T12:00:00+03:00
IHALE NO 5,342
ISLEM TURU REPO
VADE 2020-11-20
TOPLAM TEKLIF TUTARI 29,850,000,000
KABUL EDILEN TUTAR 5,000,000,000
MINIMUM BASIT FAIZ 13.8
ORTALAMA BASIT FAIZ 13.9
MAKSIMUM BASIT FAIZ 14.32
MINIMUM BILESIK FAIZ 14.71
ORTALAMA BILESIK FAIZ 14.83
MAKSIMUM BILESIK FAIZ 15.31
Biden kazanacak gibi
ABD ile papaz olmak var
2yıllık 14.07
10 yıllık 14.00
5yıllık 13.90
Ben de sordum onu, stopaj %15 değil mi bizi mi yiyorsunuz dedim.
1 yıldan uzun vadeli olduğu için stopaji %10 oluyormuş.
Aylık olarak parçalı satış yapıyorlarmış.
Bu mantıkla nkolay bonolari da 1 yıldan uzun çıkartıp günlük satarak %10 stopajli hale getirebilirler aslında :)
Faiz oranından stopajı düşerek net faizi bulma formülü nedir ?
Geçen seçimde bütün anketlerde Hilary önde idi, Trump kazandı, bende Biden’ın kazanacağını sanmakla beraber yine de bir acaba bırakıyorum.
Türk Lirası gecelik referans faiz oranı (TLREF) 14.1039 (Önceki 12.8358)
Arkadaşlar MB açıklamalarını okuduğunuz da 19 kasım da yapılacak toplantıdan öncede gerekirse toplantı yapabiliriz diyor. İşte asıl BOMBA budur. Yani 4 kasım dan sonra ak koyun kara koyun belli olacak.
Göreceğiz bankaları bakalım ? :yahoo:
Hocam Para Politikası Kurulu Kararı linktedir.
Tam olarak nerede yazıyor? gerekirse kelimesini arattım bulamadım...
N kolay artik 93 günlük 60 günlük falan veriyor.. Varmi bunda uzun alma formülü.. Bunlarda ayildi artik onceden 400 gün 500 gün veriyorlardi. Bende hala 23.75 ten bonolar var biraz..
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oranlarda geri çekilme mi bekliyorsunuz? Neden daha uzun vade arayışındasınız?
Yılbaşından sonra stopaj tekrar yükselirse n.kolayda oran düşer.. Onlarda bunu bildiği icin kısa kısa veriyorlar artikMI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam bu bilgi daha önceki tüm Kurul kararlarında bulunuyor. Standart bir bilgidir. Aksi durumda ayda bir işe giden bir Kurul oluşur. Her gün piyasayı takip ediyoruz diyorlar.
Kaynaklar çoğaltılabilir.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...020/DUY2020-54
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...020/DUY2020-40
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...020/DUY2020-36
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...020/DUY2020-31