Ülkede çaktırmadan herşey dolara sabitlenmiş durumda artık..
Geçişler ,fiyatlar falan derken..
Borsa sabitlendi..
Üzerine mevduatta sabitlendi..
Printable View
Ülkede çaktırmadan herşey dolara sabitlenmiş durumda artık..
Geçişler ,fiyatlar falan derken..
Borsa sabitlendi..
Üzerine mevduatta sabitlendi..
benjonun 12,89 tavanı var ama yetmez
11'de dip oluşumu yaptı; burdan çok talep geldi... karşılayamadı MB...
12'de yılı kapamaya çalıştı ama rezerv erimesi çoğalınca burdan da vazgeçti artık... Olur da 12 altına basarsa gece mece bilançolar için son alım fırsatı olur... değilse zaten geçmiş olsun, 1 ocaktan sonra 12 altını görmez bir daha...
Önce dözvide yüksek fiyat yüksek üretim yüksek ihracat denildi. Bu Çin modelidir. Ben demiyorum Nass diyor Nassss diye defalarca haykırıldı.
Sonra , uyanık diye geçinen birinin aklına gelmiş olacak ki DEM döviz endeksli mevduat getirildi. Sırf … adına başardı adam densin diye bir anda mbb döviz satışı ile boşaltıldı.
Eeee şimdi ne oldu. Yavaş yavaş uygulamanın foyası ortay çıkıyor.
Peki ya şimdi ne olacak ? Sıradaki deneme ne olacak. Deneme tahtası ya .
Ben söyleyeyim sırada bir şey yok. Zaten hiç yoktu ki.
Eğer büyüksen :
Üretim hacmin kadar büyüksün
Ürettiğinin yüksek teknolojiye yakınlığı kadar büyüksün
Geçerli ve güvenli bir Politik sistemin kadar büyüksün
Adalet ve hukuk sistemin kadar büyüksün
Ekonomide sağladığın Güven kadar büyüksün
Bilimsel çalışan ekonomi kurmayların kadar büyüksün
Ve en önemlisi Eğitim Sistemin ve okullara bilime verdiğin önem kadar büyüksün
Bunlar be kadar iyiyse o kadar büyüksün. Veeee serbest piyasa ekonomisindeki araçlar ile herşey kendiliğinden dengesini bulur ne dolar yükselişi kalır ne de aşırı oynaklık. Halk refahı artar. İlkokulda ki çocuk dolar kaç olmuş abi demez
10,30 dan alanlar iyi karlar yazdı.
merkez ne yapıp edip 12 altında kapaması lazım...
bilancolar için... son kurusnu harcayacak
merkezin üst vadeye basması gerekir...
üst vade geçerli bu vade bitti...
insanlar oraya bakıyor dolar fiyatına...
islami bankalarda eksik kalırmı bu işten...
sonra paradan para kazanmak haram...
özel bankaların yaptıgı her şeyi yap sonra biz faizci düzene karşıyız...
Türkiye Finans "Kur Korumalı" ve "Dövizden Dönüşümlü Kur Korumalı" hesapları hizmete aldı
Türkiye Finans Katılım Bankası, birikimlerini TL'de değerlendirmek isteyen müşterileri için "Kur Korumalı" ve "Dövizden Dönüşümlü Kur Korumalı" katılma hesaplarını hayata geçirdi.
Türkiye Finans Katılım Bankası'nın açıklamasına göre, katılma hesapları, tüm birikimlerini en doğru şekilde değerlendirmek isteyen bireysel müşterilerin TL tasarruflarını kur hareketlerine karşı koruyor.
Hesaplar, yüzde 90/10 kar paylaşım oranıyla olası değer kayıplarının önüne geçilmesini sağlıyor. Katılma hesapları, vade sonunda kar payı getirisini ve aynı dönem içinde gerçekleşen kur artış oranını karşılaştırarak daha yüksek olan oranı anaparaya yansıtıyor.
Kur korumalı TL katılma hesapları 3, 6 ve 12 ay olmak üzere kısa ve uzun vade seçenekleriyle açılabiliyor. Stopaj oranının yüzde sıfır olduğu "Kur Korumalı TL" katılma hesabında kâr payına ek olarak, döviz kuru farkına karşı müşteriler birikimlerini koruma altına alabiliyor.
basıyor arada.. ama teoriğe indirmiyor...
millet alışa biner biner yığıyor lotları biraz gevşedi mi...
bak ocak vade 12.7207'ye 2000 lot yazdı satışa şu anda ... ben bunu yazana kadar aldılar...
nerden biliyorsun MB'nin yazdığını dersen, MB'den başka satıcı yok piyasada doğru dürüst; hele öyle tek kalemde 1000-2000 satışa yazacak :)..
pastalar şurda mevcut.. https://twitter.com/CanEmrahYILMAZ
merkez %5 enflasyon hedefliyormuş.
ne zaman için bu acaba ?
endesk 200 bin yuvarlak hesap?
Yabancı yatırımcı bir gecede dolar bazında %50 para kazandı. Örneğin, akşam 1 Usd eden 18 liralık hissesi sabah 12 liralık kurla 1.5 Usd ediyordu. Portöyünü satıp 1 milyar dolarla Londra'ya dönecekken 1.5 milyar dolarla dönüyor.
xu100 için 1.5-1.7 cent aralığı diye yapın hesabı işte.. yuvarlak... 1.5 cent altında pek kalmıyor... 1.7 cent üstü de zaten bu faizlerle çok çok zor...
ama bizim 10 yıllıklar arttıkça bu bant da ufak ufak aşağı kayacak tabi...
Ne zamandan ziyade ben nasıl kısmına takılıyorum bu hedefin. PPK metinleri toplantı sonrası birbirinden copy paste 1 er sayfalık metinler aylardır. Ortada ne yapılacağı ile sadece birkaç kalıp ifade var.
Fed'in bir raporuna rastladım geçenlerde, içeriği ileri iktisat bilgisi olanların anlayabileceği şekilde olan 137 sayfalık bir çalışmaydı.
talana basit bir örnek:
abd li birisi standart bir arabaya 20 bin dolar ödüyor..
sıradan bir Türk (*) ise 40 bin dolar ödemek zorunda, yüksek vergiler nedeniyle.. bu tam olarak bir soygundur.. diğer vergileri geçtim onlar da zaten yüksek..
(*) bürokrasi ve eklemlenmiş kadrolar beleşe biniyor..
hazineye yük hergün %4 artıyor
Vergisini veriyorsa sıkıntı yok. Şu günlerde kredi kartı da geçmiyordur. Altın da bildiğim kadarıyla KDV sıfır. Sen herhangi bir Avrupa ülkesine git bu şekilde dükkan aç sorun değil. Avrupa da bizimkiler oranın şartlarına uyarak işletme açıyor. Tabanca da vermezler.
yabancı kasımda aldı- goldman bankalarda short cover etti- falan, ama aralık başından itibaren gelen rallide satıcıydı.. kkm sonrası kamyonu dayadı bir haftadır, yani çok ağır bi mal geldi piyasaya.. şimdi mühim olan bu malı karşılayanların ne yapacağı, yabancı satışı momentum kaybettikçe yukarı giderim ben olsam
şirketler önümüzdeki döneme ilişkin planlama yaparken bunu son 1 ayda mı yapar, yoksa daha geniş bir zaman diliminde mi yapar ?? yani dolar kuru 15-kasıma kadar en yüksek 9.xx idi, o gün çift haneye çıktı ve 20-aralıkta kkm darbesiyle bugüne geldik, 12 TL üstüne attığı ilk gün 23.kasım, yani cari fiyata göre sadece 27-gün içinde alanlar zararda, gerisi paso karda, son 5 yıl hep karda..
vay efendim devlet vatandaşını tuzağa düşürür müymüş, madem düşürcekmiş niye yükseltmiş, mahsustan yükseltti zaten, bizi tuzağa düşürdü bizi avladı, madem geçen hafta çıkarmadın kkm, daha evvel çıkartsaydın ya, benim dolarını 18 TL alsın devlet- belki o zaman yarısını bozarım.. bu kadar şımarık bi güruh görmedim hayatımda
20.aralık günü alınan karar, serbest piyasa içinde kalmaya devam mı- yoksa kontrollü kambiyo rejimine mi geçsek ? dilemmasına verilen bi cevaptı.. türkiyenin şu anda tek gerçek sorunu dolarizasyon, bunu serbest piyasa kuralları içinde mi çözücez, yoksa iskenderin kılıcıyla mı ?? ne demek ulan vatandaşın kendi parasına karşı short oynaması, ve bu short pozisyonun bütün makro-ekonomik istikrarı tehdit etmesi.. dolar oynamak yasaklanmalı
Şey saatlikte çanak formasyonunu yukarı kırdı bugün. Uzun bar ile kırdı tabi. Hedefi yazmayayım şimdi...
FROTO'nun Ocak vadelisi, spot ve Aralık vadeden daha ucuza alınabiliyor. Günlerdir böyle.
ocak vadede su anda biri 4000 lot alış koydu 12.80'e...
bu oyle kucuk yatırımcı fılan olamaz; bildiğin kurumsal taleptir benim gözümde... cayır cayır talep var şirketlerden de bu seviyelerden....
Faiz indiriyolar 10 yilliklar 5 yilliklar yukseliyor. Essek yukuyle dolar satiyolar dolar cikiyor. Ne yapsalar tersi oluyor. Bu kadar yeteneksiz nasil biraraya geliyor anlamiyorum. Soyle yapin faizleri artirin dolar almaya baslayin hem faizler duser hem dolar. Gozleri cakmak cakmak kafalar piril piril. Al eregliyide keyfimiz yerine gelsin. Badem şekeri..
ya hiçbir şey yapmasa zaten kendi seyrinde gidiyordu; faiz de faiz diye tutturup kendi bozdu...
sonra önce çekirdek mekirdek dediler, olmadı çin olucaz dediler... sonra işte bu son saçmalık derken geldik bu noktaya...
sonra vatandaş TL shortluyormuş, ne ayıpmış... ver "gerçek" enflasyon kadar faiz kimse TL shortlamasın.. allah allah yahu...
ben o bilerek yaptılar falan diyenlere de katılmıyorum.. bildiğin basiretsizlik...
eylülden beri hiçbir şey yapmasan 10 yıllıklar 17-18'di şimdi... dolar da 9-10 arası bir yerlerde kapardı yılı...
2021 ilk 3 ay ortalama USD kuru: 7.3912
2021 son 3 ay ortalama USD kuru: 11.18
Yüzde 51 lik bir artış var bu haliyle bile yıl başı ve sonu arasında. Bunun doğurduğu ve doğuracağı enflasyon malum. Şirketlerin kur zararını nereye koyacağız?
3 Ocak ta enflasyon verileri açıklanınca ki TUIK bile %26-27 açıklanacak diye okudum. O gün yeni bir sistem ya da müjde duyurusu olabilir. Ama o oda kaç gün sürer ayrı
Gerçekten yapılanlara akıl sır ermiyor. Adam MB başkanı olup aylarca faiz indirmedi. Hatta yazın turizm gelirleri varken bile indirmesi daha mümkün iken bir anda çekirdek, sonra da indirimlerle piyasayı hepten tersine çevirdi. Döviz 13-14 e gelirse tekrar ihracatçı için yaptık falan diyebilirler.
Aralık ayında muhtemelen cari fazla verebiliriz, bunu RTE tv lerde günlerce anlatacaktır. Programımız başarılı oldu diye.
koyine furuyorlar gene
ama gene de iyi duruyor namussuz.
Türk lirası değer kaydedince inanılmaz moral ve alım geliyo borsaya , Taksim meydanında kellelerini uçuracaksın bu hainlerin...