Elektrikte indirim falan yok. Zaten ucuzmuş. Nokta.
Printable View
Elektrikte indirim falan yok. Zaten ucuzmuş. Nokta.
eskiden bankalar endeksi alır taşırdı. bu garan davasına diğer bankalarda yürümüyor yerinde sayıyor.
226 göstermeli.. Gece seansı
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün bir tartışmada körfez ülkeleri ile yeni dinamik tartışılıyordu. ABD artık kendi güvenliğinizi kendiniz sağlayın demiş.Bunlarda para ve insan çok ama nüfusun çoğu çalışmaya gelen göçmenmiş. Türkiye'ye ondan yanaşıyorlar dendi, Öte yandan körfez güvenliğini kendimizden ayrı tumuyoruz dendi. Nüfus 20 yılda 20 milyon artmış.
Geçen karşılama sarayını TV'de görünce bizimkisi konak kaldı onun yanında, Kılıçdaroğlu klozetler altın demişti, sonra onlar kaplama diyerek mecburi cevap verince o imaj da yıkıldı.
Bu arada İran da gaz kesintisi olabilir mesajı verdi sanırım bu yakınlaşma hoşuna gitmedi.
Abi adam öyle bir karşılaştırma yaptı ki skandal...
Bizde ortalama bir hane elektriğe ayda 18 euro ödüyormuş ama zavallı NORVEÇ'in evet büyük yazdim şu bildiğimiz Norveç 'in zavallı fakir vatandaşı 35 euro veriyormuş...
Yazık valla... algılama yeteneği hiç kalmamış...4. dünya ülkesi klasmanına düştük adam bizi sampiyonlar liginin sampiyonuyla kıyaslıyor...
Abi bir de bizim fa fuk fon ile Norveç refah fonunu da karsilastirsaydi ya:oleyo:
Norveçin kişi başı geliri veya asgari ücreti bizimkilerden en az 6 kat fazladır diye düşünüyorum.
12.20 hepsini istiyorlar. Buradan 400 milyon lotu karşılayan herhalde yüzde 2 yukaridan çağrıda satmaya almıyordur. Bence garantiden gözünüzü ayırmayın geriye kalan bankaların topu 5 para etmez yatırım zihniyetiyle.
Artık garantide büyük bir son oyun izleyecegiz ki zaten bist30'a veda edecek bu seramoniyle...
Normalde bu ortamda aklı olanın delirmesi veya başka ülkeye kaçması lazım. Öte yandan duvardan gelen mesajlara bakılır ise her şey kontrol altında. Borsadaki keriz silkelemesi yapılıyor olabilir, uzun vadeli stratejiye yaramayacak olanların yurt dışına kaçması veya delirmesi isteniyor belki.
Artık inanmaya devam edene de bir şey diyemiyorum. Herkes seçtiği hayatı yaşıyor, bir kısım mazlum da bu ülkede yaşamayı seçtiği için buna katlanmak zorunda kalıyor.
2 yıl Mısır da yaşadım. Orada insanların alım gücü düşük ve o maaşlara göre Elektrik de pahalı olduğu için insanlar yazın- kışın evlerinde klima çalıştırmazlardı ( evlerde zaten petek yok ,kışın ısınma klima ile paran varsa). Yılda en fazla 2 ay hava soğuk olduğu için , insanlar bu zamanlarda evde kazak, eldiven, bere ile otururdu. Şaka değil gerçek bu. Garip gelirdi . Yazın da pişerlerdi.
Sanırım oraya doğru gidiyoruz...
2023 de uzay mekiğimiz Ay a inmeden, milli uçağımız göklerde uçmadan , yerli arabamız yollarda gezmeye başlamadan önce bir çözüm bulunur inşallah.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet bu kadar lot satıldı ama karşılandı da. Kimse o kadar parayı 3 aydır sabit duran garantiye bağlamaz. Onca bilanço fırsatları varken parayı burada tuttular.Garanti ve diğer bankalar ile endeks de 2022 son vurgunu perdelenecek.
Abi bu takası farkettikten sonra benim aklıma ilk sebep olarak twitter mesajına yazdığım sebep geldi ...belki endekste lider bankayı değiştirecekler ne bileyim mesela halkbank davası problemsiz veya minimum problemle sonuçlanacak ve önümüzdeki 5 sene vakıfbank veya halkbanka çökecekler...tabi varlık fonu bu kağıtlarda buna izin verir mi onu da bilemiyorum... ya da isctr' ye yumulacaklar misal... İkinci düşüncem de şu .... 16 kasım garan haberi düştükten sonra endeks 2400 zirvesini 17 Aralıkta gördü... Yani belki SPK 'nın 2-3 aylık onay sürecinden haberdardılar ya da tahmin ettiler ve bu süreci GARAN da bekleyerek geçireceğimize çıkalım ve diğer sanayi ve hizmet kağıtlarına çullanıp endeksi 2400 e götürelim para kazanalım dediler ... Üçüncü düşüncem de şu ; Belki de bu 400 milyon lot BBVA anlaşmalı bi hareketti ... zaten ortalama 12 tl civarı bi fiyattan satıp çıktılar ve önümüzdeki süreçte bu lotlar stoklandığı kurumlardan BBVA ya geçecek... yani basitçe aklımdan geçenler bunlar... Diğer türlü SPK onayından sonra GARAN ve diğer bankalar için durumun tamamıyla pozitif olacağını düşünüyorum ben ... sevgiler...saygılar...
Şöyle bi bakayım dedim norveçte kişi başı 70.000 dolar milli gelir rakamı var. Bizde 8.000 dolar desek yaklaşık 9 jatı ya bizde elektrik 3 dolar olmalı yada norveçte yaklaşık 145 dolar olmalıli gelire göre elektrik parası eşit olsun
Geçen haber vardı Tansu Çiller'e parti kurdurulacak diye. Sonra başka bir haber çıktı Erkan Mumcu ile görüşülmüş.
Seçimler neticelendirilmeden yabancı ciddi yatırımcı gelmeyebilir.
https://www.indyturk.com/node/471711...%C3%BC%C5%9Fle
Erdoğan'la görüşen Erkan Mumcu'dan açıklama: Ne seçim ittifakı ne siyasete dönüşle ilgili bir konu gündeme gelmedi
Norveçin 1 trilyon dolarlık fonunu saymıyorum
Adamlarda ülke için kazanma, halkınla paylaşma, kaliteli yaşama hakkının herkese sunulması gibi değerler var. Halkta kendisine bunu sağlayan insanları yetkilendiriyor.
Bizde de kuru ekmek ile karnını doyurup şükür eden insanlar var. Adamın hayat gayesi sadece yemek ve sıçmak. Başka bir beklentisi yok. Eğitim, gezi,sosyal yaşam falan derdi değil.
Bir de ağzında cigarası ile parkta o eleştirdiği karı kızı da izliyorsa tamamdır onun için.
Burası dünya burada dünya kuralları geçer denmesi lazım.
Zamanında bir köye gitmiştim, kahvede çay paralarını ben ödeyim dedim, oradan biri olmaz burada senin para geçmez dedi.
İnsanı tanımak lazım, insan kendi çalışması ile bir sonuç alınca gerçekten sevinir, taşıma su ile mutluluk kalıcı olmayabilir. Çok şikayet edene kafadan Oxford diploması versen adam 2 gün sevinir, sonra işi anlar. Hz. Süleyman bile ölünce sistem eskiye dönmüş.
Zamanında askerde burası asker ocağı, ana kucağı değil denmişti, az bir süredir dedim idare ettim. Aslen en beğendiğim sistem tabi orada olmak istemem. Boyum kısa olduğu için iyi ki girmemişim.
Bu konuda film vardı.
https://i.hizliresim.com/94zdkuc.jpg
o zaman ilgilenmiyordum. ama garan gibi kağıda 12.20 çok ucuz bir değer. insanlar vermek zorunda değildir herhalde kağıtlarını.
yabancı satarsa satsın, bize ne. ortada bir qnb gerçeği duruyor.
Erkan Mumcu...
Sözde "Sağı birleştireceğim" misyonu kisvesiyle seçmenlerini iyot gibi ortada bırakıp son anda A.k. partisine geçerek 2002 seçimlerinde üzerine düşen görevi çok iyi yapmış bir "A.k. partisi projesi" aktörüdür.
Yazık demek ki gerçekten zorda ki 20 yıl önceki araç gereçlerden medet umar hale gelmiş.
SM-A217F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kararsız seçmende ekonomiye rağmen hala mevcut iktidara meyil olduğu saptanmış. Sola yakın şirketlerin anketlerin de bile zaten 1. Parti durumu korunuyor. Millet ittifakının oyu bu duruma rağmen çok artmıyor. Büyük ihtimal sandıkta gelse mevcut durum devam edebilir.
Ben artık yabancı satışlarının bundan dolayı da olabileceğini düşünüyorum. Sanki Türkiye bu şekilde devam edecek diye bir görüşleri olabilir. Yoksa 1 sene sonra seçim olcak yerde sürekli satış yapmazlar.
bu iktidar sittim sene bu devletin başında bulunmayacak sonuçta. normalde bir ayı oyuncusuyum da. bu kağıtlar çok ama çok ucuz şu anda. satana bir şey demem de kağıt biriktirsem 4-5 sene satmam valla. çoğu şu anki değerleri x10 olur bu sürede.
ülkede güven hissi eksik. o da ilk seçimde çözülür. sonra roket olur burası.
Aday önemli.
KK olursa sağdan tek oy alınamaz..sonuç maglubiyet...
EKREM İMAMOĞLU OLURSA ortaya karışık.Zaten otel-sel-balıkçı işi defalarca gündeme getirilir.
MANSUR olursa sağdan çok oy gelir.sağ seçmenin endişelerini ortadan kaldıracak tek adaydır.Hdp NİSBETEN KAYBEDİLİR AMA ASIL HAVUZ SAĞ OYLARI ALMAKTA.
İyi gözlemlerim.Mansur dışında mevcut düzen devam eder.
Ha..bu 6 lı başganlar, EKMELEDDİN modeli çıkarırlarsa bilemem:)
seçimlerde bazen basiret bağlanıyor...yahu ''ekmek için ekmeleddin'' diye slogan olur mu?:)
o kadar danışman ,reklamcı hiç biri bir şey demedi mi?
umarım şahsi hırslar ön plana çıkmaz..yoksa aday sürecindeki tercih farklı olur.
Eskiden çimento şirketleri güvenliydi, en kötü şey doğal felaket veya erken seçim olurdu, onlar da bu durumu avantaja çevirirlerdi. Şimdi kapasite fazlası var.
Bir sarsıntıda ayakta kalmak genelde şirketler için zor oluyor. Ciddi krizlerde ise dün mevduat toplayıp kredi veren banka ertesi gün kepeng indirebiliyor.
Söke çimento vergi dairesi bilançosu gelmiş satışlar 762 milyon, zarar 653 milyon.
1 jeton longum var diye demiyorum satarım şimdi en basitinden. ama vereceklerse viop'u 1800 e kadar versinler. burada evladiyelik long açacak çok adam var. çalkalama yapıyor sermaye eksiltiyor.
Tüm taraflarla konuşan, temas kuran KK.
Ülkenin normalleşmesi için uygun aday..
Bence çok rahat seçilir..
Aynı İmamoğlu nun seçildiği gibi..
Şehirli sosyoloji ağır basıyor.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Osmanlı sistemi dediler o da olmadı, Sokullu, Köprülü, Pargalı, Çandarlı vs bir sürü adam o zamanlar varmış. O bile daha iyidir.
Arada KAP'da açıklama oluyor, şirketimizde Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür aynı kişidir, bunun nedeni aynı zamanda şirketin sahibi olan falanca kişinin deneyimini, bilgisini de her aşamada kullanmış oluyoruz falan filan.
Vermeyeceklerin hikayeleri
Delikanlı gibi söyleyin chpye kim gelirse gelsin oy vermeyiyok o yok bu olursa oy veririz diye kıvırmayın
Gece huzurlu uyumak adına 1 jeton longu vereceğim ama burası nereye düşerse düşsün bir gün 5000 üstü görür. teminatı düzgün ayarlayıp düzgün yatırım yapan kazanır. macera vs heveslere gerek yok bence. uzun oynayın demiyorum iyi teminat yönetimi diyorum. bu masada zarar da var sindirmesini bilmek lazım. her gün kazanılmaz.inşallah doğru pozlarınız çok kontrat, yanlış pozlarınız az kontrat olur. iyi geceler.
Matrix'de Zion'u heyet yönetiyordu. Başkan yaşlı bir kadındı, Morpheus, Neo vs onların talimatlarını uyguluyordu arada rutinin dışına sorumluluk alıp çıkıyorlardı, başaramaz ise görevden alınıyordu.
Bizde gizli bir aksaçlı heyeti olabilir, prompter vs ile diğer konuşmalar bazen uymuyor.
KK ya değil bu sistem bunun 100 katı bile kötü olsa benden tek oy çıkmaz.Etrafımdaki onlarca insanda KENDİNİ İNKAR ETMİŞ OLUR ve akp zamanında kazanılan tüm haklar max. risk altına girmiş olur.
Öyle helalleşme vs. geçin onu.Gözü kümeste olan tilki helallik istermiş.O zatı hiç sevmem .Bakmayın şimdiki haline.Eline güç geçince ne kadar saldırgan olduklarını(değerlere) yakın tarihe bakan herkes bilir.(Anketlerden çıkan sonuç)
Üstelik sahip olduğu marjinal kavramlara hala bu ülkenin dinamikleri hazır değil...
Neden Mansur yavaş..Çünkü CB olunca güç kendinde ve orjinlerine çok muhalif olamaz.
Ben ilahi adalete inanan insanım.
Bu şirketin yönetimindekiler Eşref BALTALI'nın ahını aldılar ve yanlış zamanda yaptıkları yatırım ile tökezlediler,hatta battılar,şirkete yeni ortak aldılar şimdide onunla cebelleşiyorlar.
Umarım Mistral gyo da böyle olacak.(benim de bu şirkette ahım var) :cool:
ytd
Stieve Jobs filmi de güzeldi. Adamı şirket artık büyüdü yeni yönetim sistemi geldi deyip kovuyorlar. Sonra hisseler düşüyor, adamı geri tekrar alıyorlar.
Öte yandan devlet işi şirket gibi değil, oraya 80 milyon eşit ortak.
Eşref bey zamanında bu şirket altın yıllarını yaşıyordu,yatırım yaptığı halde nakit yönetimi çok iyidi,Kasa tepeleme nakit doluydu.
https://ceis.org.tr/cs-biyografi/esref-baltali/
Gece seansında bile shortculara kan kusturuyo tüylerim diken diken oldu nasıl bir güç bu ya...