270 baz puanına inmiş olan CDS primi bankalar için olumlu. Eğer 200 bp eşiğinin altına inilirse müthiş olur ve özellikle banka hisseleri için doping etkisi yaratır.
Printable View
270 baz puanına inmiş olan CDS primi bankalar için olumlu. Eğer 200 bp eşiğinin altına inilirse müthiş olur ve özellikle banka hisseleri için doping etkisi yaratır.
Büyük olasılıkla 2 hafta sonra 15 Ocak'ta Moody's B3 olan ve yatırım yapılabilir seviyenin 6 kademe altındaki ülke reytingini yukarı yönde revize edip B1 e yükseltecek. Bu da doping etkisi yaratır.
Diğer özel bankalar özellikle de AKBNK ile YKBNK yeni zirvelerşni yapmışken İSCTR nin 26.52 deki tarihi zirvesini egale edememiş olması yatırımcılarını hüsrana uğrattı. Bunun nedeni kanımca tahtadaki 200 milyon lot civarındaki açık pozisyonların emilememiş olmasıdır.
%150 bedelsiz açıklamasına hissenin nötr kalması da pek beklenmiyordu. Ancak burada zamanlamanın talihsizliği söz konusu olabilir çünkü borsada kredili pozisyon taşıyanların sıkıştırıldığı, teminat tamamlama yüzünden milyarlarca TL lik zorunlu satışların yapıldığı bir döneme denk geldi bu bedelsiz açıklaması. Bu faktör artık devreden çıktığına göre hissenin olağan modus eperandi'sine dönmesini bekliyorum.
2024 de banka her çeyrek asgari 25 milyar TL net kar açıklar diye düşünüyorum. İşbankasının 2024 yılını 120 milyarlık bir net kar ile kapatmasını bekliyorum. Bu durumda 2024 sonu itibariyle şu anki spot fiyat bazında forward F/K 2 nin altında, PD/DD ise 0.7 mi altında olur (yeni kurulacak bağlı ortaklık devreye girdiğinde bu oran 2024 sonu itibariyle 0.50 lere iner).
Geri alimlardaki hisseler,
1.sermaye azaltımı yoluna gidilebilir.
2.ilk maddedeki usul tercih edilirse diğer hiçbir hissedarın lotlari ve sermayedediki oarani değişmez.
3.sermaye azaltimi tercih edilmezse kanuni süre 3 yıl içinde satışıda bir yöntemdir.
4.bazi şirketler geri aldıkları hisselerle ilgili sermaye azaltımı yaptklari gibi borsada toptan kurumsala satabilir veya borsadan da satabilir.
İki yoluda kullanan şirketler vardır.
Yy.tv.degildir
Sağlıklar
Favorim İŞC ve piyasadaki lotu adeta kurutulmuş olan GARANTİ.. Akbank ve Yapı Kredi gerekli zirveleri gördüler..Bu arada diğer bankalarda İŞC yi izleyip bedelsiz sermaye artırımı yapabilirler.. Aralarında en düşük sermayeli Garanti en fazla etkilenen olabilir..
100 Yilda...
Bol kazanclar olsun
Cepler parayla dolsun
Net Maliyet Sifir olsun
https://twitter.com/isbankasi/status...37370997735551
Alice in wonderland :plc:
https://x.com/serkanerden_/status/17...524241201?s=20
cocuklar iyi calismis :bravo:
https://www.garantibbvayatirim.com.t...t-29934-2x.vsf
Herkesin morali bozuk galiba hisse düşünce kimsenin ağzını bıçak açmıyor..Bugünlerde geçer..Umutların bittiği yerde borsa başlar..
Kardesler arasi turnuva
İşbankası eurobondları ya par üzerinden yani kupon değeri olan 100 üzerinden ya da primli olarak yani 100'den fazla bir değerden işlem görüyor. 24 Nisan 2024 itfalı %6.125 yıllık getirili olan eurobond 100'den işlem görüyor yani par'dan. 2028 itfalı olan ise 103 den yani kupon faizine oranla primli. Demek ki İşbankası %6 yıllık faiz oranından eurobond ihraç edip borçlanabilir ki TC'nin borçlanabileceği eurobond faiz oranından daha düşük bir faiz oranıdır bu. TC CDS primi olan yuvarlak 3 puana ABD 5 yıl vadeli tahvillerin yıllık faizi olan %4.5 i eklersek olması gereken yıllık faiz %7.5 ama İşbankası bunun 1.5 puan altından %6 dan dolar borçlanabiliyor. Şu anda İşankasının eurobondları son 7 yılın zirvesinden, en yüksek fiyattan işlem görüyor. Hatırlarsanız 2017 ve 2018'de İşbankası eurobondlarının fiyatı 71 e kadar düşmüş ve yıllık getiriler ayyuğa çıkmıştı, dolar bazında yıllık %25'e yakın bir faiz ödeniyordu. Çok güzel bir gelişmedir bu.
Diğer 3 özel banka yeni zirve yapmış olmasına rağmen bu kağıt yapamadı. Şimdi sıra bunda olsa gerek. Öte yandan 2 haftaya kadar Moodys'in not artırımına gitmesini bekliyorum, ülke notunu 2 kademe artırarak B3 ten B1 e yükseltmeleri gerekiyor. Ek olarak da tüm bağlı ortaklıklar için atılacak adım da bundan sonra gündeme gelecek. Tüm bunlar bir araya gelip hisseyi 26.52 deki tarihi zirvesinin üzerine taşımalı artık.
Hani akşam lotsuz yatıyorduk.. Hani mallara sahip çıkıp son silkelemede dalda kalıyoduk? Bende de devreler karıştı.. Arms Up tuşuna basıyorum elevatör çalışıyor.. 2003 yılında Nijeryada başıma gelmişti, yanımda RS232 kablosu ve simatic s7 crackli kopyası vardı da plcnin ladder diyagramını sil baştan yapıp kurtulmuştum o ülkeden..
O gün bugün hatalı kodları anlarım.. :plc:
%150 lik bedelsiz kararının hisseye etkisi nötr oldu, hiç etki yapmadı. Bölünmeye yakın bunun etkisi görülebilir.
Benim hesabıma göre İSCTR nin şu anda 22-23 TL lerde değil, 27-28 TL lerde olması gerekiyor çünkü diğerleri yeni zirve yapmış, bedelsiz açıklanmış, ülkenin kredi notu artacak, bağlı ortaklıklar bir araya toplanıp defter değeri artacak vs vs tüm bunlar olurken bu kağıdın hala 22 lerde kıllatması inanılır gibi değil.
Bu tahtada "giyinik veya çıplak" türden short pozisyon çok sık uygulanıyor kanımca. Sonuç olarak da bu şortlar kağıdı baskılıyor her ne kadar bu baskı geçici / suni bir etki yaratsa da.
Bu "naked / covered" şortlar tümüyle emilmedikçe kağıdın üzerindeki baskı kalkmaz. Şahsi görüşüm 200 milyon lotluk net bir alımın gerektiği yönündedir bunların tümüyle emilmesi için.
2020 yilinda forumda kayik bile yoktu !
2023 yilinda 1 ayligina da olsa yelkenliyi aldik sonunda.
Bu sene sonu 25 metrelik motor yata gecebiliriz
2025'te 50 metre motor yat olabilir gibime geliyor
2026'da helikopter inebilen mega yata terfi yili olabilir
Bizim beygir ganyanda bir hayli geride kaldi bu ara
En az iki tavan bocu var
Bakalim cikacak ali cengiz oyunu ne olacak
itler tepisir, sabreden cukka yapar
yatirim tavsiyesi degildir
Son 5 senelik takas ozeti:
https://www.youtube.com/watch?v=VwwxMis0Ruc
KAP: ISATR ISBTR ISCTR ISKUR TIB [ANHYT ANSGR ISFIN ISGSY ISGYO ISMEN ISYAT SISE TSGYO TSKB ] TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. Pay Alım Satım Bildirimi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1233283
Dosyalar:
Pay Alım Satım Bildirimi 2024-01-05
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Pay Alım Satım Bilgileri
Pay Alım Satım Bilgileri
Liste Numarası
Açıklamalar
Açıklama Bankamız Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla, Borsa İstanbul'da işlem gören ortaklıklarımızdan T. Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., İş Finansal Kiralama A.Ş., İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin paylarının, alımlarla ilgili ödenecek toplam tutarın 5 milyar TL ile sınırlı olması kaydıyla şirket bazında bir sınırlama olmaksızın piyasadan satın alınması, mevcut ve yeni alınacak payların sınıflandırılması ve gerektiğinde satılması konularında karar tarihinden itibaren 2024 yıl sonuna kadar Genel Müdürlük yetkili kılınmıştır.
Bu yetki herhangi bir taahhüt içermemekte olup hisselerin ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, satın alınması ve gerektiğinde satılması konularında Bankamız idari süreçleri gereği Genel Müdürlüğe yetki verilmektedir.
Kaptanin seyir defteri
Günlerden 5 ocak.Yilin bitmesine daha 361 gün var. Niye? Cunku bu yil 366 gün. Daha beraber 29 Subat'i kutlayacagiz.
Serin ve derin sularda ilerliyoruz
BofA israrla pesimizde ama henuz bi s2m yapamadi
15 milyarcik sermaye artirimindan sonra 5 milyarcik istirak geri alim haberi dw muhtemelen tren-öküz denklemine göre hareket edecek.
Su geri aldiginiz hisseleri de bedelsiz dagitin da 100. Yilda destan yazmis olun
Hakan Bey'e geri verin tavsiyesi olup
YATIRIM TAVSIYESI DEGILDIR
İştiraklerinde geri alım açıklamış ama kendi hissesinde bir şey yok.. Anlamadım..
Aynen klasik kap haberi..Her yıl tekrarlıyor.. Eğer şişe 10 tl ye işgyo 3 tl ye filan düşerse alacak galiba
15 Ocak Cuma günü geceyarısı Moodys'den not güncellemesi gelecek. %90 ihtimalle şu olacak: Görünümü pozitif yapacaklar ama B3 olan ülke kredi notu ayni kalacak. Kanımca daha 16 ay önce Ağustos 2022'de B2 den B3 e düşürdükleri notu hemen öyle artırmazlar, sadece görünümü pozitife çevirirler o kadar. Diğer bir kaç senaryonun olasılığı ise çok düşük.
Görünümün pozitife çevrilmesi ve bir ihtimal notun B3 ten B2 ye artırılması beklentisi bu hafta özellikle banka hisselerinde satın alınabilir. Not kararı açıklandığında kredi notu değişmeyip sadece görünüm pozitife çevrilirse, ki %90 ihtimalle bu senaryo gerçekleşecek, kredi notunun yükseltilmemiş olması bahane edilerek borsa açıldığında bir kar satışı görebiliriz.
Kurumsal büyük oyuncular Moodys'in not kararını daha şimdiden öğrenmişlerdir muhtemelen. O yüzden BoA nın bu tahtadaki işlemleri ile banka kağıtları üzerindeki genel baskının boyutu bize Moodys'in not kararının sinyalini şimdiden verebilir. Önümüzdeki haftanın tümü ama özellikle 12 Ocak Cuma ve onu takip eden işlem günü olan 15 Ocak Pazartesi günü yüksek adrenalinli olacak. Aşırı volatil günlere hazır olun.
Ptesi Bankalar iyi olur..