Teşekkürler Sn. Yuji ve Valfranc.
Printable View
Ppfnin bir tık üstünde en risksiz ne var
Tefas'a arbitraj yazıp bakın. İstanbul Portföyü methediyorlardı. Arbitrajlar risksiz ve mevduata rakip.
Ben 3 aydır HDA'dayım. Şubat ayında bir sıkıntı olduğu için için bırakanlar olmuştu ancak insanlar Arbitraja yönelmesin diye sabote edilmiş olabilir diye hala HDA'dayım ve iyi getiriyor.
OJT neden borsa yükselişlerini tam yansıtmıyor. Aldığımda beri abd ve yerli borsa gitti ama ojt pek bi getiri sağlamadı.
Hda fona zerre güvenmiyorum. Zamanında yaşanan rezalette ne telefonları açtılar, ne de bir açıklama yaptılar. Yarın fon battı deseler şaşırmam. Zaten yöneticisine baktığınız zaman neden yatırım yapılmaması gerektiği de anlaşılıyor. Mevzuatın bir tık üstü için bu derece risk alınır mı bilmiyorum. Ki uzun vadede mevduat üstü getireceğine de inanmıyorum.Burada sizin fikriniz etkilemek için yazmıyorum yanlış anlamayın. Yaşadıklarındam ötürü dikkat çekmek istedim.
İstanbul Portföyün yeni fonu: https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IAE
Bu abla da İstanbul portföye geçmiş bu arada:
https://twitter.com/guzemyilmaz/stat...45103649669166
Alıntı:
%51 hisse taşıyarak yatırımcılarına getirinin yanı sıra stopaj istisnası da sunuyor.
ben de şimdi onu inceliyordum, içinde neler var da son bir aydır ppf kadar bile getirmemiş diye bakıyordum, elimde yabancı olarak kub ve ojt var kub hadi neyse de bunun durumunu beğenmedim, yarın satarım herhalde, tabi onu sat bunu sat, euro, dolar çıkmıyor onları sat derken benim portföyün çoğu ppf olacak bu gidişle.
Hocam cuma günü kapanışına göre FYA yaklaşık %1, IIS'de %2 yapmış.
Özellikle FYA'da geride kaldık. Ama nedenini çok bilmiyorum, belki yan tahtalara yatırım yapmışlardır.
Ama genel olarak banka ve holding hissesi almayanlarda kan ağladı. Bist yükselse bile çok az kişiye yaradı. Portföylerin çoğu geride kaldı.
BTCIM hissesi bizim fonlarda yoğun olarak bulunuyor bildiğim kadarıyla. Onun getirisi iyiyse bizim fonlarda iyi getiriyor.
Fonların yılın geri kalanında pozitif ayrışması lazım. Yoksa performans pirimi alamayacaklar. %2'lik yönetim ücretiyle portföy şirketini döndürmeleri zor :)
İst. portföy ile görüştüğümde FYA'dan elindeki pozisyonlardan dolayı atak beklediklerini iletmişlerdi.
Çok teşekkür ederim değerli hocam, benim portföyun yaklaşık %60 bu iki fonda ve İstanbul Portföye güvenim de tam. İnşallah daha güzel günler görürüz. Performans ücreti konusunda haklısınız Onur hocam, YBG baktığımızda mevduatın gerisinde kalmışlar ve inşallah toparlarlar
2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Stopaj hakkında bir şey sormak istiyorum. 2 farklı fondan birini zarar ile birini kar ile sattım. Kar 170 000 tl ve stopajı 17000 tl kesildi. Zarar ise 20000 tl. Banka zararın %10 u olan 2000 tl yi iade etti. Hesaplaması doğru mu acaba?
arkadaşlar bir sorum var. yardımcı olursanız sevinirim... yakınım olan birine bir miktar borç vereceğim ve bu borcu vermek için fon satacağım. o kişiyle geri ödeme günündeki pay değeri neyse onu vermesi konusunda anlaştık. örneklersem: falanca fonu o günkü pay değerinden ihtiyacı kadar sattım. sattığımda stopaj kesintisi oldu. o kişi borcunu ödeyeceği zaman, kimsenin kaybı olmaması için hesabı nasıl yaparsınız? örneğin 100 bin liralık atıyorum 0.5678 gibi bir pay değerinden sattım. borç verdim. 6 ay sonra pay değeri atıyorum 0.8964 oldu. bu pay değeri ve sattığım adet kadarının karşılığını borç verdiğim kişiden aldığımda hesap doğru ouyor mu? ilk satış anında kesin stopajı da o kişiden istemem mi gerekir? bilgilendirirseniz sevinirim...
O kesilen stopajı da zaten ondan almış oluyorsunuz
Borç vermeden önce kaç adet fonunuz varsa sonrasında da o kadar fonunuz oluyor sonuçta.
Hatta bir süre sonra fonu satmak istediğinizde daha az stopaj ödeyeceğiniz için(çünki alış fiyatınız öncekinden daha yüksek olduğundan daha az stopaj çıkar) elinize nette daha fazla para geçmiş olur.
NOT: Eş,dost,akraba ile borç/alacak olaylarına girmeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Olay başta planlandığı gibi mutlu sonla bitmediği durumda:
-hem parasal kaybınız oluyor
-hem ilişkiniz bozuluyor
-hem de yaşadığınız sinir/stres kalıcı izler bırakıyor.
sayın yuji yanıt için teşekkürler... bu durumda kaç pay sattıysam o kadar pay karşılığını alınca benim herhangi bir zararım olmayacağını anladım... bu arada not olarak yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum ama bu kişi dünyada borç verebileceğim tek kişi... o yüzden endişem yok... teşekkür ederim... bol kazançlar...
Bu fona iyi para girişi var: https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=MGH
MGH Fonu neden sürekli HDA ile karşılaştırılıyor?
Arada dağlar kadar fark var.
HDA dediğin 2 sandalye 1 masa portföy şirketinin kıçı kırık arbitaj fonu.
MGH arbitraj fonu değil.
2 sandalye 1 masa şirketin değil.
Arkasında TEB var. BNP Paribas var. Var da var.
Banka portföy şirketlerini katekulleci fon şirketleri ile kıyaslamaktan vaz geçin lütfen.
Karşılaştırdıklarınızın biri köy bakkalı diğeri zincir market :)
Disipline edecekmiş Mehmed.
Alıntı:
Şimşek, fon gelirlerinden alınan verginin de artırılacağını söyledi.
Hâlen fon gelirlerinden yüzde 7,5 oranında stopaj kesiliyor. İndirimli stopajın süresi 31 Temmuzda son bulacak. Bu tarihten sonra stopaj oranının, mevduattan elde edilen faiz gelirlerindeki gibi yüzde 10 olarak uygulanması bekleniyor. Kasım ayında çıkarılan yasa ile, bazı yatırım fonu kazançları ile döviz cinsinden gelirler için vergi stopaj oranlarının yüzde 40'a kadar artışı için Cumhurbaşkanına yetki verilmesi öngörülmüştü.
Alıntı:
Kripto ve borsadaki varlıklara vergi geliyor
Şimşek ayrıca, kripto varlıklardan elde edilen gelirler ve borsada yapılan işlemlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine yönelik yeni adımlar atılacağını kaydetti. Şimşek Dünyada da böyle, bir gelir elde ediliyorsa bunun vergisi de olmalı. Kripto varlıklar, borsada işlem gören varlıklar, yatırım fonları v.s bunların disipline edilmesi lazım dedi.
https://www.ekonomim.com/ekonomi/tas...-haberi-746977
Ben yeni eski kıyasından bahsetmiyorum.
Yatırımcıyı söğüşleme durumundan bahsediyorum.
HDA fonu yatırımcıyı söğüşledi. Çünkü kurumsal şirket değil.
Bankalar kurumsal şirket.
3-5 için markalarını zedelemezler.
Bu farkı belirtiyorum ben. MGH de HDA gibi yaparsa deniyor sürekli.
Yapmaz, yapamaz.
Merhaba, Fonlardan çok anlamıyorum. Katılım endeksine uygun fon arayışım vardı. KPC (KUVEYT TÜRK PORTFÖY KATILIM HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)) ve KZL (KUVEYT TÜRK PORTFÖY ALTIN KATILIM FONU) fonlarını aldım. Tercih ettiğim fonlar özelinde konusunda tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Ben daha çok,
yıllardır işlem gören https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HMG varken, benzer yapıda yeni kurulan fona bu kadar giriş niye olduyu merak ettim.
Kısa sürede HMG'nin 5 katına çıkmış büyüklüğü
Normalde adında HDA gibi Arbitraj lafı olsa girerim bu fona. Ancak acaba normal hisse alım satımları da mı yapıyor?
Adında arbitraj yok. Annemin belli önemli bir oranı ve kendi tasarruflarından çok az HDA buluduruyorum.
Acaba HMG fonu alsam arbitraj gibi risksiz midir? Arbitraj yapıyorsa aynı mevduat kadar risksiz bir fon mu alıyorum arbitraj gibi?
Mutlak getiri hisse fonları arbitraj mı - yoksa normal kar amaçlı arbitraj dışı alım satımlar da yapıyor mu? HDA'yı satıp HGM almamı önerir misiniz vadeli hesap gibi az riskli?
HGM fonunun getirisini kanıtlayacak kadar arbitraj % fırsatı var mı senetlerde?