Bilgilendirme: Degerli Musterimiz, 15.04.2024 tarihinden itibaren gecerli olmak uzere, Kredili Mevduat Hesabi aylik akdi faiz orani %5, gecikme faiz orani %5.30 olarak uygulanacaktir.
Ziraattende geldi hepsi yağmur gibi mesaj yağdırıyor
Bilgilendirme: Degerli Musterimiz, 15.04.2024 tarihinden itibaren gecerli olmak uzere, Kredili Mevduat Hesabi aylik akdi faiz orani %5, gecikme faiz orani %5.30 olarak uygulanacaktir.
Ziraattende geldi hepsi yağmur gibi mesaj yağdırıyor
Nebati bakanım neredesin özledik seni faizcilerin eline düştük
Faiz arttırmadan faizmi arrtı şimdi
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şu krediyi alan varmı.
650 bin, 60 ay vade %24 faiz.
https://samsunekk.com/duyurular/kred...kseltilmistir/
Nakşt avansta esas müjde tüm bankalar vadeyi 3 aya düşürmüş
Ziraatte halen 4.42 galiba
45k ya göre bir hesap etsen, 49.630 mu çıkıyor ?
İşbank böyle bir rakam üretmişti ( 3 taksit)
duş aldım geldim değiştirmiş ea :)
Pazartesi bu bankanın KK ını kapattıracağım :he:
15 Nisan 2014 de sonra bugün 5 yap gecikmede 5.30 de :he:
Pazartesi Akbank KK ya başvurum, anında 4.42 alırım
elveda amiral : kahkah:
Boşuna araştırmayın hepsi 5 oldu
https://twitter.com/cansu07967358/st...bgdajIMlA&s=19
Böyle bir bilgi buldum
KM/H sakat bir sürü vergi gaktırıyor
4 ay önce 15k kullandım
29 gün sonra vakit dolmadan kapattım
15k+1700 tl girdi :he:
TNA da herşey net, her ay ne ödeyeceğin net :ok:
en güzeli bu, İK da sakat :)
sigorta ve dosya masrafı var, en sakatı bu :)
ocağa incir ağacını dik diken cinsten bu :he:
Dr. Barış Esen
@barisesen
·
15s
📍Goldman Sachs TL’de ve rezervlerdeki baskı sonrası Merkez Bankası’ndan perşembe 250 baz puanlık faiz artışı bekliyor..
📍Goldman’a göre Mayıs 2023’ten yıl sonuna yaşanan 33 milyar $ rezerv iyileşmesi sonrası, yıl başından bu yana rezervlerde 24 milyar $ erime yaşandı..
Şenol Babuşcu
@senolbabuscu
·
19s
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:
“Ben anlamıyorum niye hala altın veya döviz alınıyor. Halbuki açıkça da söyledik, TL bu süreçte değerlenecek.â€
Güven sorunu olmasın. Ekonomi yönetimine güvenmiyorlar...
Neden alıyorsunuz, söyleyin...
Dolaylı vergilerin payı Ocak-Şubat döneminde yüzde 75,93; dolaysız vergilerin payı ise yüzde 24,07 gerçekleşti.
Dolaylı vergilerin payı Ocak-Şubat döneminde yüzde 75,93; dolaysız vergilerin payı ise yüzde 24,07 gerçekleşti. Merkezi yönetim bütçesi 2024 yılı Ocak-Şubat döneminde 304 milyar 517 milyon TL açık verdi.
Ocak-Şubat dönemi bütçe verileri açıklandı: Dolaylı vergilerin payı düşmüyor.
https://t24.com.tr/yazarlar/murat-ba...dusmuyor,43969
https://youtu.be/qdxjXI6Bl-0
Şimşek: dövizdeki ani hareketleri engelliyoruz...
Engelle de 35 milyar dolarlık cash rezervi kimisine göre 3 haftada kimine göre yılbaşından beri yakmışsan ve elde 20 milyar kalmışsa, ve de millet kuyumcuda kuyruk yaparken kalan miktarla ne kadar sürdüreceksin.
Ki kalan tutarı 20 milyar olarak görmemek gerekir, 10 milyar daha ateşlesen kalan 10 milyar herhalde sürülemez.
Zaten 10 milyara indiğinde büyük panik olmaz mı, kuyumcuda dövizdeki kuyruklar uzamaz mı, KKM den dönen doğrudan buraya koşmaz mı?
Melesq neyini başarılı buldunuz
8 den aldığı faizi 50 dayamqsını mı
19 dan aldığı doları 32 ye çekmesini mi 30 lardan aldığı enflasyonu 65 e mi çıkarmasını
Yoksa 1 senede 2 katına çıkardığı para qrzını mı
Daha bir sürü şey var aklıma gelenler bunlar siz en çok neyini başarılı buldunuz.
Faizin 8 deki durumu zaten sanaldı.
Dolar ise geldiklerinde 19 idi Ancak kurumların çoğu 27-28 TL olması gerekir diyorlardı. Daha fazla doalr satmamak için acilen 27 lere taşıdı.
Enflasyon ise TUİK çe artık çuvala sığmayacak durumda idi. Şimşek biraz normalleştirdi. Ancak hala gerçek enflasyona göre uzak.
Yani rakamların çoğu seçime kadar uygulanan gecici durumu yansıtıyordu.
Ancak dolara yapılan baskı ile gelen düz bir eğri grafiği rasyonel politikayı kesinlikle yansıtmıyor. Eskinin devamı gibi oldu.
Rakamlar ve güven için başarısının altında mucize ekonomik politikalar değil "serbest piyasadan" uzaklaşan tavrı etkili oluyor.
Bunu Kuzey Korede uygulasan aynı sonuç çıkar.
CB na hakaret davalarının en önemli sonucu halkı başta ekonomi olmak üzere her konuda pasifleştirmek oluyor.
5 Yılda 50 bini aşkın dava açılmış.
Halk nasıl ekonomik krize karşın eylem yapsın. Tepki göstersin.
Değil eylem yapmak sokak röportajımda bile çok insan Silivri korkusu diyerek konuşamıyor.
Netenyanu ya bile kendi halkı gösteri yapabilirken biz de herşey yasak.
Pardon Adliyelerde şeriat yanlısı sloganı atmak ve bir kedi için mahkemede yüzlerce kadınla eylem yapmak dışında....
İşte şimşek böyle bir ekolojide bakanlık yapıyor.
Bankacılık ve para piyasalarına ilişkin yapılan yüzlerce düzenlemelerin hangisi gelişmiş bir ülkede yapılabilir?
Askerlikte her yerin pırıl pırıl olması gibi. Mıntıka yapacak yüzlerce bedava asker olunca. Şimdi bunu bir başarı olarak anlatabilir miyiz?
Peki bu durumu halka anlatabilecek bir medya var mı?
Ertesi günü bile beklemeden patron kapıya koyar.
O nedenle TV deki ekonomi yorumcularının hangi koşullarda TV de konuşabildiklerini de dikkate almak gerekir.
Şuan en iyisi taksitli kmh 5 faizle 12 taksit yapıyor bankalar.Kredi kartından taksitli nakit çekimler 3 ayla sınırlandırıldı ama niyeyse kmh 12 taksit devam ediyor ihtiyaç kredisi gibi hayat sigortasıyla tahsis ücretiyle de uğraşmıyorsun.Aylık taksitlerde ödeme sorunu yaşamayanlar için bu enflasyonist ortamda halen bedava mis gibi para.
Son 8 ayda kamuya hiç kimseyi aldırmadı ise dediğin doğrudur.
Kullanmadan öde geçmeden öde binmeden öde
Hiç bir şey yapmasanda milyarlarca dolar ödeyi kaldırdıysa doğrudur.
Teknsöylediği doğru enflasyon 3 temmuzda düşecek cümlesi
Oda yarısı doğru yarısı yanlış
Eğer geçen yıl ki temmuzdaki enflasyon oranı olan 9.49 luk rakamlıl enflasyon rakamını tekrarlamqzsak enflasyon oranı düşecek bunu geri zekalı birine enflasyon ilk ne zaman anlaşılacak kadar düşer diye sorsan 3 temmuz der
Ama enflasyon düşmeyecek sadece wnflasyonun artış hızı düşecek
Benim ust komsu yillarca ufak kizina bagirdi kiz oda kapisini dan dan vurdu, kadin kosu bandinda kostu durdu simdi de dyson mu ne onu kullaniyo virr virr ses yapiyo arada mutfak ta balik yapiyo onun kokusu geliyo yemek yapiyo tahta kasik ile dan dan tencereye vuruyo
simdi ben sikayet mi edeyim bunu