@e507
·
2d
Ben ekran görüntüsü aldıktan 2 dk sonra site de yenilendi. Yangından ss kaçırmak... ��
Nakit çekimin gecikme maliyetinin vergi dahil yıllık karşılığı da %122,5 oldu.
https://twitter.com/e507/status/1768747704941744561
Printable View
@e507
·
2d
Ben ekran görüntüsü aldıktan 2 dk sonra site de yenilendi. Yangından ss kaçırmak... ��
Nakit çekimin gecikme maliyetinin vergi dahil yıllık karşılığı da %122,5 oldu.
https://twitter.com/e507/status/1768747704941744561
Bu enflasyon muhasebesi tam anlaşılmaz ise yanıltabilir.
Bazı mallar enflasyon civarında değerlenir, öte yandan teknolojik ürünler alındığı an nerede ise yarı fiyat ediyor.
Geçen yazdım bankalar SMS gönderdi faizler artmadan nakitinizi çekin dedi bence.
Cep telefonu,bilgisayar vs alıp tekrar satıcıya satma veya ikinci elde satma vs olur.
Millet borçlanma uzmanı oldu.
Cep telefonu bulunamıyor vs olmasın da.
Tüm bilançolar gelip de toplu değerlendirmeden yeni yukarı hamle artık zor.
Neya yatırım yaptığın çok net değil, bir süre teknik analiz öne çıkabilir.
Bir ara hatırlıyorum konkordato iflaslar başladığında bunları kurtarmak için baya bir uğraştık. Bir kişinin İstihdamı için 100 bin dolar yatırım gerekiyor iflaslar başlamadan önce kredi kaynakları kurtulabilir şirketler için uygun olmalı bataklığa düşmüş olanlar feda edilmeli. Aynı şekilde vatandaşlar için de geçerli ki daha önce kaç defa batanlar kara listede olanlar için af çıktı. Bu da bugünlere gelmemizi sağladı.
Kamu müteahhit kararnamesi çıkar, devam eden işlemlerde fiyat güncellemesi vs yapılır muhtemelen.
Bakanlıkların eskiden müsteşarlığı vardı bunlar doğruyu yanlışı hesap edebiliyor yönetime yardımcı oluyordu. Şimdi bu mekanizma mv aday yada eski partililer ile dolduruldu. Bu sebepten ekonomi yönetiminin tedavi konusunda çok eksikleri var. Ben hala yanlış yaparak gittiklerini düşünüyorum. Öncelikle güven sorunu var benim onlara güvenmem için hukuk başta olmak üzere adımları görmem gerek. Seçimden sonra atılacak dediler belediye seçimleri buna engel değil ki. Zaten tüm yetkililer ellerinde, ellerini tutan yok.
Enflasyon muhasebesine geçince PD/DD komik rakam gelip yanıltıcı oluyor.
FD/FAVÖK daha kullanışlı olabilir. Şirket bir kasa bir masadır ama güzel işler yapıyor olabilir ya da milyarlarca liralık arazisi vardır ama imara açılmıyordur. Tek tek incelenmesi daha doğru olur.
TATEN enerji sandım :kahkah:
tatenden de böyle bir kap bekliyorum, hayırlısı :ok:
Bazı şirketlerin sadece bu yılki borçlarının faizi tüm satışlarından fazla olabilir, dikkatli olmak lazım.
en iskontolu işlem göreni polho olabilir.. şu an piyasa değeri 320 milyon dolar, bi tane limanı var körfezde- poliport, sadece bu limanın piyasa değeri 1 milyar dolar.. boya ve kimyasal işleri, gayrimenkul portföyü, yunanistanda fabrika vs bi yana bırak, sadece liman
enflasyon muhasebesi şirketlere genelde kar düşürücü etki yaratır, ama holdingler için geçerli değil bu, holding karları daha yüksek çıkacaktır.. şirketten şirkete çok farklı dinamikler söz konusu olabiliyor ama genel olarak bilanço döneminin yıldızı holding ve gyo sektörü olacak diye tahmin ediyorum
pazartesi GAP li açılış bekliyorum sonrasını bilemem :)
9000 i kırdırıp ahhaa dönüyor dedirtip tekrar çökebilirler :)
iyi hafta sonları :wave:
https://i.hizliresim.com/mqv68w1.JPG
Akenerji ,elektrik haricinde başka ürün ticaretine mi başladı da benim haberim yok.?
Ne nasıl olduysa bilemiyorum hasılat 10 kat artmış.(2021 hasılatı 3.917 mlyr-2022 yılı 32.710 mlyr-2023 yılı 23.672 mlyr.tl.)
Fakaaaat,elektrik şirketi yatırım yapar ve ürettiğini satar,yani sabit yatırımlı şirketlerdir,satışların maliyeti neden bu kadar yüksek.(kırmızı ok)
Araştırmak lazım.!(bence)
Yüksek gerilim var dikkatli olunuz.10.451 mlyr tl. döviz borcu riski var.!
YTD
Haklı olabilirsiiniz amma.!
Diğer holdinglerinde limanları var,gayri menkülleri var ve yurt dışı yatırımları var.
Örnek:DOHOL un Trump tower vb. gibi.
İzmit Liman...
https://www.tupras.com.tr/assets/all...-protokolu.pdf
Bence AKENR hamle yapması için doğalgazdan elektrik üretiminin karlı olması gerekir. O zaman ENKAI da santrallerini açar. TRCAS, AKSEN vs çok santral var.
Ölü yatırım enflasyon ile değerlenmiş iluzyon yaratıyor. 1,4 milyar amortisman gideri var ama karlı değil.
TKFEN kendi serbest bölgesi var.
Orada mirasçıların satışı bekleniyor olabilir.
Akıl yolu ile inanan insan için dinlerde bin bir türlü çeldirici şey oluyor. O yüzden aydınlar çok bu işlere girmiyor, illa biri bu neden böyle diye gelip sorar saçma sapan şeylere inanıyor görüntüsü oluşur.
Türkiye nin En Fazla Türk Bayraklı Tanker Filosu
DİTAŞ - Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği A.Ş. 1974 yılında başladığı tanker işletmeciliği faaliyetini, sahip olduğu ham petrol tankerleri, petrol ürünleri / kimyasal tankerleri ve zaman esaslı kiraladığı tankerlerle sürdürmektedir.
16 adet farklı boyutta tanker ve toplam 662 bin DWT kapasitesi ile Türk Bayraklı en güçlü tanker filolarından birine sahiptir.
https://www.tupras.com.tr/tr/
Bırakın limanları neredeyse Türkiye nin yarısı bu ailenin elinde..
En büyük özel demiryolu şirketi olabilir.
Kamyon ile taşımaya göre çok avantajlı olması gerekir.
>>>>>>
https://www.korfezulastirma.com.tr/
5 adet Wabtec PowerHaul ve 7 adet Stadler Eurodual olmak üzere toplam 12 adet lokomotifle İzmit-Ankara-Kırıkkale-Mersin-Batman arasında akaryakıt taşımacılığımızı sürdürüyoruz.
Körfez Ulaştırma net ton*km olarak Türkiye demiryolu ile yük taşımacılığında %6,9 pazar payına sahiptir.
bugün aps düşmüş, poz kapaması olmuş.. bunun anlamı shortçular kar realize etmiş demektir, eli güçlü olan taraf shortçular yeni vade başından bu yana.. daha evvel de yazmıştım bunu, açık poz değişimlerini şöyle değerlendirmek lazım- pivot seviyenin altındaysak poz artışı short lehinedir & poz kapaması long lehine.. pivot üstünde tam tersi.. pivot seviye ise pozisyon taşımaların gerçekleştiği fiyatlardır, şimdiki nisan vadeli kontrat için pivot seviye 10300- 10450 bölgesi
tabii ki kanun değil bunlar, nşa geçerli olur.. beklenmedik bi dinamik ortaya çıkarsa aps falan dinlemez piyasa, mesela geçen haftasonunun fitch sürprizi gibi, önceki 2 gün yine poz artışı vardı ve aşağı gitmeye mankeydi.. fitch trende bi kesik attı, lakin pek oyalanmadı, bi artı gap koydu ve sonra devam etti aşağıya, netekim haftanın her günü eksi kapadı, çünkü koz shortçunun elinde
Geceye muhteşem bir ayetle veda edelim;“Onlara, "Allah'ın indirdiğine uyun." denildiği zaman, Onlar: "Hayır! Biz, atalarımızdan gördüğümüze uyarız derler.â€(Bakara 170)
Ariston abinin gözleri daha iyi görür. Benim gördüklerim 3 milyar vergi ödemesi ertelenmiş. Borçlarında azalma var. Hesler %30 kapasitesi ile çalışıyor. Açıkladığı kâr hisse başına 7 TL den fazla. Öyle bakarsan bedava. 75 sayfa faaliyet raporu var oku oku bitmiyor. Ariston abi bir baksan bu ne
AKENR ilk özel elektrik üretim şirketlerinden biri, yabancı ortağı var. Türkiye'de rüzgar, jeotermal, güneş vs çok yatırım oldu, kömürlüler de özelleşti, doğal gazdan üretenlerin eski santrallerinin verimlilikleri yenilere göre çok geri kaldı. Zaten %2-3 kazanılıyor verimlilik çok kritik. Mesela Alarko kömür santrali dur kalklı çalışabiliyormuş, yakınındaki mecburen gece de çalışıyormuş zararına.
Şu an ihtiyaçtan fazla santral var, maliyeti kurtaran üretebiliyor.
Bir ara İsrail ve Katar'dan ucuz doğal gaz gelecek dendi o zaman moda olmuştu.
Türkiye'nin en lüks binasını yapıyorsun ama ev alma komşu al prensibi ile boş kalabiliyor ya da çok aşağılarda değerlenebiliyor.
Yurt dışında temettü verimine dikkat ediliyor, kapalı kutunun içini bilmek mümkün değil dışarıya ne veriyorsun diye bakıyorlar.
Tatış, boş fabrika için 1.5 milyon dolar harcadı
https://www.milliyet.com.tr/ege/tati...arcadi-5114866
İhlas Motor otomobil fabrikası da var muhtemelen boş.
https://www.dunya.com/sirketler/jac-...-haberi-399790
Bagfaş gübre fabrikası kurdu ama sanki çalıştıramadı yapımcı ile mahkemelikti. Defter değerinden önce verimlilik önemli.
ODAŞ da yurt dışından santral söküp getirdi diye biliyorum ilk zamanlar çok arıza veriyordu.
Cep telefonuna gümrükde ÖTV varmış, ithalci o fiyatın üzerine kar koyup satıyormuş, yerli ise karını koyduğu fiyata ÖTV ödüyormuş.
TCMB'den ilave sıkılaşma ve TL mevduatın payını artırmaya yönelik yeni adımlar
- Kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e çıkarıldı - Tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildi, gerçek kişi TL payı hedefleri de güncellendi
İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ilave sıkılaşma adımları kapsamında, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekim işlemlerinde faiz oranını ihtiyaç kredisi faiz oranıyla uyumlu seviyeye yükseltirken, bankacılık sisteminde Türk lirası (TL) mevduatın payını artırmaya yönelik yeni adımlar attı.
TCMB'nin Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.
TCMB, kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanacak aylık azami akdi faiz oranının hesaplama yönteminde değişiklik yaptı. Yeni yönteme göre, hesaplanan aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e çıkarıldı.
Son günlerde ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşanan artış sonrası nakit avans için uygulanan faiz oranı, ihtiyaç kredisi faiz oranına göre düşük kalmıştı. Yapılan değişiklikle farklılık giderilirken, söz konusu oranlar bugünden itibaren geçerli olacak.
- Bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi
Merkez Bankasının bankalara gönderdiği uygulama talimatı ile gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan TL payı hedefleri de güncellendi.
Buna göre, bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildi. Daha önce tüzel kişi TL payı için bir önceki aya göre artış hedefi bulunmuyor ve 18 Ağustos 2023'teki seviyesinin korunması gerekiyordu.
Ayrıca, bankaların TL payı seviyelerine göre farklı olarak belirlenmiş olan gerçek kişi TL payı aylık artış hedefleri güncellendi ve hedeflerin sağlanamaması halinde uygulanacak komisyon oranı artırıldı.
Uygulama, bugünden itibaren geçerli olacak.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Coca cola ve alkol vergisi artar diye düşündüm ama gelmedi. Mütedeyyin vatandaşa selam çakılmış olurdu.
10 liralık kola 30 tl oldu daha evdekileri bitirmedim.
BIMAS Pepsi satıyordu cocacola yoktu.
Koçtaş'tan ufak vida alacaktım 16 tanesi 35 TL filan ama bu torbaya doldurabildiğin kadar alırsan 80 TL dediler.
Ufak şeylerde kar marjı çok çok yüksek. Bir şekilde satabiliyorsan dehşet kar elde ediliyor.