Merhaba Arkadaşlar,
Uzun süredir borsanın içerisindeyim. Şuanda da sizlerle ortağım ama burada kızan sinirlenen arkadaşları gördükçe ben de çorbada bir tuzum olsun ben de birşeyler paylaşayım istedim. Kendime göre oluşturduğum bir analiz neticesinde hisse senedi alıp satıyorum. Söktaş'ı da bu kriterler neticesinde almıştım ancak aradan hayli uzun zaman geçti. Senedi gün içerisinde vaktim oldukça derinlikli izliyorum ve haliyle birçok kanaat oluşuyor tecrübeler ışığında. Sizinle paylaşmak istediğim kısım ise asla bir senede aşık olmama gerektiği kuralını unutmamanızdır. Böyle bir aşk durumunda gerçekçi bakışınızı kaybeder, olumsuzluk ifade eden semptomları bile olumlu görmeye başlarsınız. Topluyor,bıktırıyor, falan ediyor filan ediyor düşünceleri bitmek bilmez. Gerçekçi olmak gerekirse elimizde finansal açıdan kötü göstergelere sahip bir hisse senedi var ve önümüzdeki bilanço döneminde de muhtemelen iyi bir tablo açıklamayacak. Söktaş kötü bir firma asla değil, birçok hikayesi olabilir olacak da. Ancak şu bir gerçek ki tahtayı yapan kimse şuanki gerçeği kullanıyor. Sizler de buna göre yatırım kararlarınızı gözden geçirip sabır eşiğinizi buna göre ayarlayınız.Ben ayarladım ve hedefime ulaşmadan vazgeçen bir yapıda değilim. Siz de bu gerçeklere göre hareket ederseniz hem kendinize hem de birikiminize daha az zarar vermiş olursunuz. Sağlıcakla kalın. İyi haftasonları diliyorum.