Ulaşlar Turizm şirket ortağı Tevfik Mutlu Ulaş yüzde 18 paya sahip olduğu hisselerinin bir kısmını sattı.Satış işlemi 8/08/2017 tarihinde gerçekleşti.Toplamada 390.000 adet pay 1.83-.188 TL fiyattan satıldı.
Printable View
Ulaşlar Turizm şirket ortağı Tevfik Mutlu Ulaş yüzde 18 paya sahip olduğu hisselerinin bir kısmını sattı.Satış işlemi 8/08/2017 tarihinde gerçekleşti.Toplamada 390.000 adet pay 1.83-.188 TL fiyattan satıldı.
Ulaşlar Turizm'den VIVA Ulaşlar Hotel için satış kararı
Ulaşlar Turizm'in, Rusya’nın uyguladığı turizm yasağı sonrası VIVA Ulaşlar Hotel'in satışa çıkarılması veya kiralama gibi farklı seçeneklerle değerlendirmeyi düşündüğünü açıklaması hisseye olumlu yansıdı. Ulaşlar Turizm hissesi gün içerisinde en yüksek 2.48 TL'den işlem gördü. Hisse şu anda yüzde 12.04 yükselişle 2.42 TL'den işlem görüyor.
SÜREKLİ BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMASI
Yapılan Açıklama
Düzeltme mi :
Açıklama
Ad Soyad / Ticaret Ünvanı : Tevfik Meftun ULAŞ
-
Hayır
Görev :
Varsa Birlikte Hareket Eden
Diğer Gerçek-Tüzel Kişiler :
GENEL MÜDÜR-YÖN.KUR.BŞK.YRD.
07.09.2017 - 07.09.2017 tarihleri arasında ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM
MALLARI TİCARET PAZARLAMA A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,59 - 1,65 TL fiyat aralığından 107.900 adet
alış işlemi ve 0 adet satış işlemi Tarafımca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte ULAŞLAR TURİZM
YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET PAZARLAMA A.Ş. sermayesindeki
paylarımız/oy haklarımız 07.09.2017 tarihi itibariyle %13,52 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür.
İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda verilmektedir.
Konu : PAY ALIM SATIM BİLDİRİMİ
Tüzel Kişi Adına Bildirimi
Yapanın Adı Soyadı:
Adres : 2808 SOK. A.TANERKIŞLALI MAH. BLK:1 D:20, ARİNNA PARK SİTESİ, ANKARA
Telefon / Faks : 3124740490
ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET
PAZARLAMA A.Ş.
Bildirime Konu Borsa
Şirketi :
İşlem Tarihi İşlemin
Niteliği
İşleme Konu Payların
Nominal Tutarı (TL)
İşlem Fiyatı
(TL/Adet) İşlem Tutarı (TL)
İşlemden Önce Sahip
Olunan Payların Nominal
Tutarı (TL)
İşlemden Önce Sahip Olunan
Payların Şirket Sermayesi
İçindeki Payı (%)
İşlemden Sonra Sahip
Olunan Payların Nominal
Tutarı (TL)
İşlemden Sonra Sahip
Olunan Payların Şirket
Sermayesi İçindeki Payı (%)
Geçmişte bir çok olay olmuş, ben ise son alıma bakarak hareket ediyorum.
Yani ortak almışsa alırım, satarsa satarım
Ortakların zaman zaman mali sıkıntıya düşerek hisse sattıkları düşünülebilir.
Şimdi para bollaştı
Şirket kendi hisselerini ya da ortaklar hisse alabilir.
Alanyayı biliyorum
Bu arsayı iyi fiyattan satmış, Oteli çok ucuza kiralamış ancak 2016'da kapalı kalacaktı
Şu an düzlüğe çıkmış görünüyorlar
ytd
şirketin 16 milyon tl borcu var aşağıdaki şekilde.
Vadesi 1 yıla kadar olan 11.255.593
Vadeli 2 yıla kadar olan 2.101.100
Vadesi 3 yıla kadar olan 2.136.235
Vadesi 4 yıla kadar olan 484.890
Vadesi 5 yıla kadar olan 322.729
Satıştan gelecek tutar 29 milyon tl
viva ulaşlar otel 10 milyon tl
toplam varlık:39 milyon tl
toplam borç:16 milyon tl
Bu durumda 09/2017 ozvarlıklar 23 milyon tl civarı olacaktır. 23 milyon/11 milyon=2,1 defter değeri.
pd/dd:0,74 olur bugunki fiyat ile. duzenli geliri olmayan, temettü dağıtmayan, satıştan gelen parayı ne yapacakları beli olmayan bir firma için bu fiyatların normal olduğunu düşünüyorum. Temel analiz ile daha fazla fiyat beklemek hayal bence
O zaman patron 1.59-65 arası 107 bin lot aldı.
Acaba el altından o gün kaç yüz bin lot çıktı.
Birde patron mal alsa kağıt yukarı zorlar oysaki tam tersi kağıt 1.57 leri zorluyor.endeksteki bozulmayla birlikte 1.50 nin altını görmesi sürpriz olmaz diye tahmin ediyorum
Patronlar 1.30 lardan mal satarken hisse yükselip 2 ki rakamlara çıkmış.Hem de 700 bin lot satmışlar. O zaman için.
Şimdi mal alış haberi geliyorsa ters mantık düşünürsek ne olmadı gerekiyor sizce
Kiraladığı Otel internette Polat Otel ve Rusca farklı bir isimle de pazarlanıyor.
Polat kiralayan olduğuna göre 5 yılda otel 5 kat değerlenir, sonra Polat'a satılır
Onların pazarlama sorunu olmaz.
Bu otel süper bir konumda havaalanı ile Alanya arasında deniz kenarında plajı da var,
Ancak bölge ucuz Oteller bölgesi, Ruslara çalışılan bölge, dünya var oldukça o bölge hep değerlenir.
Bunun dışında diğer arsayı iyi satmış deniz kenarında dükkan falan diyenler o dükkanda mayomu satacaklar
O otel de deniz kenarı ama daha çok konut bölgesi sayılır, zaten sıkışık bir yerdi. Arsası çok iyi para etmiş.
Şirket işlevsiz kaldı, başka bir işe başlayacaktır. Turizm alanından kiralama ile çekildi, inşaat işinden de arsasını satarak çıktı.
Şu an önemli nitelikte işlemler nedeniyle son çağrı olan 1,83'den az olmamak üzere yeni çağrı ihtimali doğdu, bununla uğraşacak biri gerekli
Ayrıca bu durumda bu şirket patronların başına beladır.
Nasıl kurtulacaklar bakalım
ytd