alıma kapalılar mı acaba? iscepte gözükmüyorlar.
Printable View
nitelikli yatırımcı ( yani 1,000,000 tl üstü)
hangi aracı kurumun Arbitraj fonu ise o aracı kurumdan hesap ve kendisinden fona giriş işlemi yapılabilir.
fona ay başında giriş yapabilirsin , çıkmak istersen ayın 15 inde bildirip ay sonu çıkabilirsin.
istediğin an gir istediğin an çık yok.
Arbitraj fonlarının hepsi serbest fon yani nitelikli yatırımcı olmak şart
Nitelikli yatırımcı oldun diyelim tefaşta işlem gören yani her yerden alınabilecek sadece 2 tane fon var(UJA, TMV) onların getirisi de berbat.
Tefaşta işlem görmeyenlerden tatmin edici getirisi olan TZP ve IRV.
TZP için tacirleri aramıştım Özel olduğu için yatırımcı kabul etmiyor(çok yüksek meblağ olsa belki kabul eder)
IRV yi bilmiyorum
bankalar açıkçıları batırmak için tavan serisine devam ediyorlar.
hiçbir cazibesi yokmuş açıkçası.
bu arbitraj işlemi için en uygun yöntem robot kullanmak gibi gözüküyor. idealin kendi arbitraj modülü varmış. bu modülü kullanmak için ideal veri terminalini ve de robotunu mu almamız gerek? veyahut kendimiz ideal üzerinde çalışacak bir robot yazacaksak sadece veri terminalini almak yeterli olur mu?
İdealin kendi arbitraj modülünü denedim ben, biraz basit kalıyor.
İdealgo lisansı olması lazım.
Şu hisse için marj şu kadar olunca pozisyon aç diyebiliyorsunuz o marjı yakalyınca emir gönderiyor
ama emri aktife gönderiyor yani o anda fiyat ne ise o fiyattan işlem gerçekleşiyor, bu da çoğu zaman daha düşük marjlarla pozisyon açılmasına sebep oluyor
Ama deneyin bence, belki beğenirsiniz. Twitterda kullananlar gördüm.
Ben otomatik emir göndermiyorum, emir gönderen arkadaşlar bilgi verir
Ama ideal + Veriler için lisans yeterli olması lazım
ideal de robotun (kendi yazdığınız) çalışması için minimum
Gereksinimler
İdeal
Hisse 1 kademe derinlik (en az)
Viop 1 Kademe derinlik (en az)
İdeal Robot Lisansı (robot gerçek tuşu çalışmaz, aracı kurumdan talep ile açılabilir aylık 150-170 tl bir ücret veya 400-500 tl komisyon taahhüdü)
ideal i kendiniz aldınız yarsayımı ile bu şekilde.
eğer ideal hisse 1 kademe + viop 1 kademe + robot lisansı derseniz komisyon şartı aylık 800-1000 tl gibi bunu yapamazsanız kesinti 400-500 tl gibi rakamlarda olur.