Öncelikle yazınız için teşekkür ederim.Aslında yazdıklarınızla benim bazı yazdıklarım örtüşüyor.Örneğin sayfanın yukarısında
-Tüketici talebinin çok güçlü olduğunu
-ABD'de işsizlik sorununun kalmadığını,şu anda kabaca 11 milyona yakın açık iş pozisyonu bulunduğunu ,ve insanların kolayca iş bulabileceklerine inandıkları için çok rahatça işten ayrılabildiklerini
ben de yazdım.
-Ama ayrıldığımız yer;İş var ama yıllık enflasyon %7.5 iken ,ortalama saatlik kazançlardaki yıllık artış %5.7 ile enflasyonun gerisinde seyrediyor ve 11 milyona yakın iş pozisyonunun açık kalmasının en temel nedenlerinden biri bu,ancak ücret artışları reel enflasyonun üzerine çıktıkça,arttıkça, açık iş pozisyonları azalma eğilimine girecektir.Tabii yazdığınız gibi,özellikle pandemi döneminde devletin cömert yardımları ve destekleri de bir işte henüz çalışmayanlara konfor sağlıyor.
-Ama enflasyon özellikle düşük gelir kesimini vuruyor ve bu da bu sene yapılacak Kongre seçimlerinde dengeleri değiştirecek ağırlıkta.Aşağıya bu konuda yapılan bir araştırmanın linkini koyuyorum:
https://www.brookings.edu/blog/fixgo...ion-economics/
Inflation politics is clearer than inflation economics
"As inflation keeps rising, the Biden administration cannot ignore what people are experiencing in their daily lives.
Overwhelming numbers of Americans list inflation as a big worry. However, as prices rise in the most visible parts of the economy-food, gas and electricity for example -the impact has been different for lower and higher-income Americans. A recent AP-NORC poll found that "half of people in households earning less than $50,000 a year say that price increases have had a major impact on their finances. Only a third of those in households earning more than $50,000 say the same."
A Gallup poll found similar results. Seventy one percent of households earning less than $40,000 reported that inflation was causing them severe (28%) or moderate (42%) hardship. While only 29% of households earning more than $100,000 reported severe (2%) or moderate (26%) hardship. Finally, 71% of people earning over $100,000 reported that price rises caused them no hardship."