Satış kararı kişiseldir.
Ama grafiğe bakınca artan hacimle günü artı kapatmış, ağırlı ortalama üstü kapatmış bir hisse satılır mı satılmaz mı onun cevabı sizde.
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Satma amaçlı degil, alttan alma amaçlı yazdım. Fiyat olarak olması gereken yerin çok altında. Bazen yukardan satmadıgina pişman ediyor. 1 ay önce 12.60 tan 11.95 e geldigi gibi.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anlamsız geri geliş....
Ben zaten bekliyordum böyle bir geri geliş...
Daha aşagılara gitmemeli, buralardan dönmeli...
12.55 altı sıkıntı olur, sarksada toplamalı..
vasat ne yazık ki..
Ben eylül-ekimi bekleyecegim...
Hedefim 17-18 ler...
Daha ilerde bu hisseyi 40-50 tl lerde görebilirsiniz...
Tek dezavantajı sondaki SA
12.50 altı kapanış hoş olmaz, şu an hacim son derece düşük tepki gelmiyor.
garanti yatırım tüm satışları karşılayan kurum şimdilik.
12.25 ten dirsat verdi, daha düşerse 11.90 ve altında tekrar bakacagım..
Gören de bistin en primli hissesi sanır nedir bunun tahtası rezil performans
Hisse pandemi öncesi fiyatlara dönemeyen belkide tek sanayi hissesi. Gerçekten kordsa yatırımcısı gibi temel analiz yapıp borsaya para yatıran kazanamıyor. Masa sandalye patron şirketine para yaptıranın yüzü gülüyor. Yazıklar olsun böyle borsaya, boyle yatırıma.SM-G615F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün kordsa hakkımı doldurdum...daha düşerse bundan sonrası sabır...
Kısa hedef 12.50, hızlı geçerse 13.20...iyo haberde ki ben eylülde iyi haberler bekliyorum hedefim 16-17...
Bende limiti onceki gün doldurmuştum. Portföyümün 1/3 ü kordsa. Geçen ay kord bezi vb. gümrük vergisi artışı gelmişti. Ben bunların 3.çeyrek bilançoya yansıyacağını ve bilanço öncesi senin dedigin gibi eylül ayında iyi bir haraket bekliyorum. Er geç hareket edecek. Borç değil, kredi değil, bekleriz.
SM-G615F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her kademeye 20 bin lot duvar gibi koyuyor..
Fırsatını buldu ya, belki kar rakamı 2 sene sabit veya daha aşağıda kalacak dünyadaki tedarik zincirlerindeki aksamalar nedeniyle; değerlendirmek istiyor olabilir. Belki de bütün borsa giderken kağıdı yatırmak ve toplamak isteyebilir bu süre boyunca. Anladığım kadarıyla mallarını istiyor, verin diyor :)
Sabretmek, ekran izlememek gerekiyor. Kademelere bakmak gereksiz.
Bu kadar garip bir hisseye birkaç kez rastlamışımdır. Ya daha önceden bu tahta mallanmış ve o malların gelmesini istemiyorlar (10.01.2020 - 04.03.2020 arası bu işlemin yapılma ihtimali yüksek) yada saçma sapan bir tip var tahtada. Haybeye kademelerde gezinip duruyor bütün gün. Test için aktif fiyatın 8-10 kademe altına alış girdim, geldi oralara verdi. Şu aşamada benim için boş beleş bir tahta. Bir yukarı daha yaparsa yapar, yapmaz ise geçmiş olsun.
13 üzerine atarsak işler düzelir...
Bilanço beklentim, ÇEYREKSEL olarak konuşuyorum:
Ağustos ilk haftası bilançomuz gelecek. İkinci çeyrek beklentilerimi aşağıya yazıyorum.
830 Milyon Ciro
110 Milyon Favök
13 Milyon Net Kâr
Geçen sene aynı çeyreğe göre favök tarafında %50'lik ve ciroda %40'lık net kar tarafında ise %87'lik bir düşüş bekliyorum.
Bilanço biraz baskı yaratacak olsa da uzun vadede alım fırsatı olarak değerlendirilebilir, yurtdışı otomotiv ve havacılık kaynaklı ciro kaybı 2021 ikinci yarısı ile beraber telafi edilecektir diye düşünüyorum.
Ytd.
2027 Hedef Fiyatım 90 TL. YTD.
Temettü beklemiyorum. Hatta keşke hiç vermese, neden veriyor anlamış değilim. Zaten verdiği kuş kadar, holding iskontosu da var tut içeride yatırıma yönlendir kardeşim. Birçok araştırma var büyüme döneminde temettü veren ve vermeyen şirketlerin performanslarıyla alakalı hepsi reinvestment'ın daha iyi bir seçenek olduğunu söylüyor.
2027- Ciro 21 Milyar 12 milyar TL lastik güçlendirme- 9 Milyar TL Kompozit
2027- Net Kar Marjı kompozit tarafındaki ağırlığın artışına ve borç yükünün azalmasına bağlı olarak %12-14 arasına çıkacaktır O da tahmini 2 Milyar 600 Civarı net kar yapar. Ortalama F/K ile de 90 TL gibi bir hedef fiyat çıkar. Bu yukarıda yazdıklarımda öyle hayal meyal şeyler değil. Lastik tarafı piyasa paraleli büyüyecek şekilde kompozit tarafını da dolar bazlı sektörel dünya büyüme beklentisinin baya altında projekte ettim.
ytd.
Değerli paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Eğer 2027 civarında 2.6 milyar liralık bir net kar rakamı bekliyorsanız, benim fikrim, 90 tl mütevazi bir rakam olur. 190 milyon gibi bir sermaye ile ben 110-120 lira arası fiyat beklentisinde olurum belli oranda iskontoyu da hesaba katarak. Ama elbette holding iskontosu ağırlığını daha fazla gösterirse (burada Kordsa Inc.'den gelecek olan temettü miktarı da önem kazanır, eğer oradan buraya hiç nakit akışı olmaz ise o zaman holding iskontosu yüksek olacaktır; eğer oradaki karlar buraya akıyorsa, o zaman holding iskontosu az olacaktır) daha düşük fiyatlar da olabilir.
Şu an verdiği temettü kuş kadar, haklısınız. Ama bir yatırımcı için temettü de önemlidir. Ben hisselerimi alırken sadece para kazanayım, sermayem artsın diye almıyorum; eğer bana şirketteki ortaklığım aynı kalmak kaydıyla her yıl nakit temettü vermeyecekse, o zaman benim için verimli olmaz. Mesele, hem bize dağıtılan temettüleri yaşamımıza yansıtırken, hem de şirketteki ortaklığımızın aynı kalması. Ama beni düşündüren şu; şirkette holding yapılanması olduğu için, mesela örnek veriyorum, birkaç yıl sonra 1 milyar lira kar geldiğinde bunun ne kadarını dağıtacaklar.. Bunun 500 milyonunu dağıtamıyorsa, eksik olur.. Ya da en azından 2 lira verecek şekilde 380-400 milyonunu dağıtmalı. Mesela yıllar sonra şirketin hissesini 50 liradan elimde taşırken, 2 lira da temettümü almak isterim şahsen. Kordsa çok güzel bir büyüme hissesi, üstelik doğal hedge. Elbette yıllar boyu sabredenler için; ölçümüz 5-10 yıldan aşağı asla değil. Ama temettü hissesi diyebilir miyiz? İşte bunu zaman gösterecek. Büyümesini tamamladıktan sonra alacağız bunun yanıtını.
Aslında bu projeksiyonu dolar bazlı ele almalı. Benim şahsi görüşüm, dolar gibi para birimleri bizim gibi ülkelerde yüzdelik bazda yükseldiği için 2027-2030 beklentim bugünki fiyatların %300-400 üzeri. Eğer durum benim tahmin ettiğim gibi olursa, sizin tl bazlı belirttiğiniz ciro şirketin zaten bugünkü usd cirosuna denk geliyor. Elbette herkesin 10 yıl sonraki usd beklentisi farklı olacaktır. O nedenle sizden usd bazlı ciro ve net kar beklentinizi rica edebilir miyim? Çünkü benim tahminlerim 2027 ve özellikle 2030 yıllarında tl bazlı olarak çok daha farklı noktalarda.
Güzel bir noktaya parmak bastınız. Ben döviz tarafında bu sene yaşanması muhtemel yukarı yönlü bir atak haricinde, önümüzdeki 5 senenin geçtiğimiz 5 sene gibi olmayacağını düşünüyorum. Herkesin döviz tahmini farklı, tabii özellikle gelir tabanı YP dağılım gösteren firmada kur sizin tahmin ettiğiniz seviyelerde olursa TL bazlı çok farklı şeyler konuşulur, ancak benim görüşüm 2021-2027 arası stabil döviz dönemi. O nedenle benim tahminlerim,; Döviz kurunu bu sene oluşacak ortalama kur fiyatı üzerinden her sene %6,5 üzerine koyarak projekte edebilirsiniz. Ben datalarımı o yönde ilerlettim. Tabi sizin dediğiniz gibi olursa ,TL bazlı çok daha farklı fiyatlamalar olur.
Bir de kağıdın günlükçüleri tokatlaması beni mest ediyor. Bu kağıdı alıp tutacaksın, borsada nadir seçici davranıp, uzun seneler beklenmesi gereken bir şirket. Ben bu hikaye birlikteliğinde varım beklentilerim belli. Havacılık tarafının tahminimce 2021 ikinci yarısıyla beklentilerden daha hızlı eski cirolarına kavuşacağını düşünüyorum. Hatta BOEING'in ertelenen uçak siparişlerine tekrar başladığı ve geçen ay bir havayolu firmasından 17 yeni uçak siparişi aldığını okudum. Buranın yolu uzun. Gelecek çeyreklik bilançodan da korkmayalım. Şöyle düşünelim şu çeyrek bile zarar etmezse KORDİ daha ne zaman zarar edebilir ki? Ne kadar günlük gözünü para hırsı bürümüş Borsa'nın B sinden anlamayıp kulaktan duyma vole peşinde koşan kumarbaz varsa buradan uzak dursun lütfen.
ayak diriyor zamanı gelmemiş demekki:( y.t. değildir
12.25 ten döndü...
Haftaya nasip...
Kısa vadede 12.50 geçilip, 12.80 e yol almalı...sonrasına bakacagız
Değerli düşünceleriniz için tekrardan teşekkürler. Benim dolarla ilgili öngörülerimin bazıları devletin dolar konusundaki politikasına da dayanıyor. İstenen şey doların düzenli olarak yükselmesi ve yükselmesini engelleyecek olumlu etkenlerin de ortadan kaldırılması üzerine. Bunu da, geri dönüşü olmayan yerlere dolar bazlı yüksek miktarda borçlanarak, olası döviz geliri kaynaklarını keserek (turizm, belli yabancı yatırımcılar) ellerinden geldiğince yapıyorlar. O nedenle, benim kişisel 2030 usd tahminim konusunda hiç şüphem yok, hatta mütevazi bir tahmin bile diyebiliriz :) Elbette böyle bir ortamda Kordsa'nın tl bazlı cirosu da parlayacaktır. Biz uzun vadeli yatırımcıyız, niyetimiz satmak değil. Bekleyeceğiz.
12.80 e bi gelsin bakalım...
yine yasladılar...
11.90 destek...
Biri kordsa ya banka hissesi degil sanayi hissesi oldugunu hatırlatsın..
Kağıdı bir kere dağıttı deyyus şimdi toplayamıyor. Borsada pandemi öncesine dönmeyen ender hisselerden biri. Sabredip görecez bakalım.
Benim şuan borsada en güvendiğim hisselerden biri. Bekleyeceğim zaman ve sınır olmadan . Al sat tut tavsiyesi değildir.
cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Al bendende o kadar. Grafiğine baktığımda uzun vadede hep kazandırmış. Bu saatten sonra satıpta altınlı alayım
Deyyus deyince çok kızdı ve devre kestirdi deyyus oğlu deyyus
11.90 dan sonraki durak 11.20...
altında son durak 10.50
Bir iki aya kadar toparlanma sürecine girer korkmaya gerek yoktur böyle bir senette...hak ettiği yere gelecek
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu tahtada bizim gibi bir kaç küçük yatırımcı var galiba diyorum fakat öyle olsa tahtayı sürerlerdi. Mal küçük yatırımcı da olsa forum bomboş. Çözemedim burayı
Sabır bugun 11,75 den 11,09 a kadar parça parça aldım. Aldıkca dustü. 10,94 gordu ordan alamadım.