eskiden buralar dutluktu diyeceğiz çok sürmez ocak mart arası
Printable View
eskiden buralar dutluktu diyeceğiz çok sürmez ocak mart arası
180.10,utan patron,tahtacısı 180 neyse 10 neyin nesi,o kadarda alçaldınızmı ?iyiki taban yapmadınız,zaten tavanları unuttuk,300 neresi 170-180 neresi:seyt::seyt::seyt:
Temennimiz öyle olur dilekleriylen,zaten ky'lar düşükten almazlar gider tepelerden alırlar,zaten çoğunun maliyeti 400-500,300 bile değil,400 üstüne attığında bile satmayanları bilirim,ben satarken moruk ne anlarsın sen diyenlerde vardı para bizim değilmi diyorlardı,şimdi kurşunları bitmiş gık bile diyemiyorlar,kazık boyunlarına kadar saplanmış oynatamıyorlar:wave:
107 milyon gelmiş bilanço,yani 6 milyon ilave olmuş üstüne,tüh kalıbınıza yazık,okadar satış yap,üstelik dövizlen ve dövizde çok arttığı yerde bu bilanço düşündürücü,şirket arada karları yutmuş,eski muhasebeci olduğumdan sanırım arada yutulan karları alınan mallara maliyet göstermiş kardan düşmüş...Neyse en azından zarar etmemişler,bakalım bu hisseye nasıl yansıyacak,beklentim yüksek bir bilançoydu 150-200 arasıydı:(
Kent gıda da 200 milyon nakit dolara çevrilmiş ABD ye gitmiş olabilir mi son 6 aylık bilançosunda durum böyle idi Şirket sahibi istediğini kurabilir başka şirketine aktarabilir kaldı ki ABD de bir şirket aldı bunun sahibi haliyle buradaki yatırımın içini boşaltarak oraya aktarması zor olmaz
kur farkı zararı yazmış 6 aylık bilanco da bunu göstermiş yaklaşık 50 milyon tl kur farkı zararım oldu diyor 6 aylık da
diğeri de 50 milyon satıştan indirimler demiş 100 milyonu böyle hecer etmiş kalan 100 milyonu da farklı giderlerde göstermiş böyle olunca ortada kar kalmaz
9 aylığı incelemedim ama çok kötü gelmiş bilançosu yine
100 milyon tl banka kredi borcu duruyor hala kısa vadeli kalem de onu ödememiş
nakitleri azalıyor karşılama oranı yok gibi bu borcu
geçen sene 9 aylık karı daha yüksekmiş bu sene düşmüş
Orçay ın nakiti bu kent gıda dan daha fazla düşünün gerisini
bağımsız denetimden geçmiş mi bu bilanço bir şeyler olduğu aşikar başımızı hangi dağa vursak boş yönetimin adam gibi düzeltmesini bekliyoruz onu da hisseyi topladıkları zaman yaparlar özellikle yapabilirler bu çirkefliği mal toplayıp borsa kotu dan çıkmayı düşebilirler ilerde bir gün
Adam Türkiye piyasasına göre hareket ediyor,baktı kanun,nizam,yasalarda boşluk var bundan faydalanıyor,dışarıda bunu nah yapar,anında yasalar ensesinde biter.
Her ihtimal olabilir,endex devamlı yükselişteyken bu ya yerinde sayıyor,yada düşüyordu,galiba elimizde patlayacak bu gidişle,benim umudum nötr,bide şu var tam umudun bittiği yerde fırlatırlarda,bunu ben çoğu kez yaşadım,koca kar yazan şirketin hissesi ne hallere düşmüş yazık:(
Şirketimizin Gebze'de bulunan fabrikamıza ilişkin olarak, Tek Gıda İş Sendikası ile 01.01.2022-31.12.2023 dönemi için geçerli olmak üzere 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 03.11.2021 tarihinde ilk toplantının gerçekleşmesi üzerine başlamıştır.
fabrikada iş başvurusu yapacağım bu gidişle
Durakta kös,kös bekliyor 172.30,endex uçmuş nesine gerek,endex 156 üstünde:seyt:
Ne uzuyor nede kısalıyor,ama normalde kısalıyor 150 görmeden rahat etmez,zaten endex düzeltme zamanlarında,sert bir düzeltmede nerelere iner bilemeyiz,artık 200 üstüde hayal oldu,üstelik satışları döviz üzerinden,şu anda fiatı 172...ytd.
170 oldu,bakalım altına sarkacakmı...Bunların maliyeti neki satıyorlar acep:seyt:
Bu hissede bir katakulli var,hisseyi alanlar 180-190 yaptırıyor,birileri inadına aşağıya basıyor,mesela akşam 4000 üzeri satış varmış,üstelik bu tek kişiye ait,neden satışa koydu acep ?,acaba çok fazla kazanmak içinmi,öyleya alacağı yat,kat vs vardır,amacı çok aşağılardan almakmı ?...Başka şöyle balina benzeri tahtacı gelmeden bu iş rayına oturmaz,neyse bekleyip görelim bakalım bu işin sonu neye varacak.
İlk defa 170 altına sarkıttılar 168.9...169 bile değil:evil:...Bakmayın güldüğüme sinirimden gülüyorum endex olmuş 1663 üstü:seyt:
169 bile yapmadı:seyt:...Demekki alıcı yok,birşeyler dönüyor bilemiyoruz,bu şirket döviz basıyor yatırımcıya yazık günah.:ss:
168 oldu:seyt:...İsterse 0 olsun yine satmam tahtacı,patron bozuntusu en fazla 85. tlem gider:seyt:
167 kapattı:notr:..Borsa 1-2 puan çıktıkça buda ayni oranda düşüyor,dibi delindi dipsiz kuyu oldu,burada amaç ne sökemedim hala...Acaba tahtacı dediğimiz kişi patron olmasın sakın !!!,çünkü borsada patronlar çok aç gözlü olmaya başladı:seyt:
Şu anda hisse çıktığı zirve fiatının 3/1 kadar bile değil fiatı,kar yazan şirketin hali duman.
işin cılkını çıkardılar iyice sabır
Bir ara 300 altına inmez hesabındaydık,300-400 iyi kazandırmıştı,300 altına indiğinde film koptu,bölünüş rakamı 260 demiştik inmez altına,sonrası malum 200 altı,esasında 230 hepten çıkmak lazımmış,hiç olmazsa karları yedirmezdik,şimdi 200 hayal oldu,165 stoplossumdu 164 yarısını sattım,şimdi kesin çıkar,çünkü hep böyle oluyor,çıkarsa kar zararımı telafi ederim düşmeye devam ederse son hedefim 150 hesabındaydım,150 altına sarkarsa sattıklarımı ilave ederim düştüğü yere kadar,elbet bir yerden dönecek,dolar bazında çok ucuz kaldı...ytd.
En sonunda 150 değmesi yaptı,işte filim bundan sonra başlıyor,buradan silip süpürmeler başlar ihtimal dahilinde patronun elindekileri almak için,varsın dımdızlak kalsın peşi malum yırtınmaya başlar almak için,zaten başka tahtacılarında ağzı sulanmak üzere tetikte bekleniyor tahminimce...ytd.
F/K Oranı : 237,79 .......... Piyasa Değ. / Defter Değ. : 38,57 ..... ( Kent gıda )..... Fiyat : 159 TL.
Refaba abi , hisse , verilerine bakıldığında . çok pahalı gibi görünüyor.
Kaçırdığım . birşey mi var acaba.
Yok,bölünüşe göre oyle gibi,zamanında bende belirtmiştim esas fiatı 20 tl diye,bizimki macera,şu sıralar bende zaten kar zarar eşitlendi,ondan fazla zarar vermeden 164 yarısını postalamıştım stoploss yaparak,zaten zamanında bölünmeden önceden 100 tl cıvarından 400 yapmıştı,oradanda ayni bu şekilde 50'ye kadar inmişti,50 sonrası hamle yaparak 150 olmuştu-50-100 arası gitgel yaptı bir müddet,peşi malum yüksek bedelli 2000 üstü,zaten onda ben yoktum çoğunun hissesi katladı ama ky değil para babalarının, 260 bölündüğü yerdi oradan 500 üstüne attı,benim bulaştığım yer 300 cıvarıydı,oradan bayağı kaldırdık 300-400 arası,peşi malum şimdi 150 cıvarı,operasyon yemiş hisselere pek bulaşmazdım huylarını bildiğim için,ama şeytan dürttü böyle oldu,şu an 150 düşündürüyor beni,öncelerdende belirtmiştim buraya ineceğini vede indi,bakalım buralardan ne olacak,devamlı endexsin yükselmesi kadar devamlı tersine düştü,bundan büyük oyuncular yok,sanırım ya çok düşmesini bekliyorlar yada şirkette bazı olayların duyumunu aldılar öylece bekleşiliyor,bakalım sonuç neye varacak...ytd.
Kent gıda tarihçesi,biraz tanıyalım.
Kent Gıda 1927 yılında Tahincioğlu ailesinin Mardin’de tahin üretimine başlaması ile kuruldu,[4] 1956 yılında İstanbul’a taşınarak modern tesisinde üretim yapmaya başladı.[5]
1960 yılında şeker üretiminin yanı sıra sakız üretimine de başladı.
1971 yılında Missbonbon, 1973 yılında toffee markası Tofy, 1974 yılında Türkiye’de ilk defa büyük sakız ve çizgi karakter ile Tipitip, 1980 yılında Madlen adı altında ilk madlen çikolata, yine aynı yıl dolgulu bonbon Olips, 1986 yılında Topitop, 1987 yılında da Türkiye’nin ilk jöleli şekeri Jelibon tanıtıldı.[6]
1990 yılında kendi sektöründe TSE ve imalat yeterlilik belgesi alan Kent Gıda, ilk şekerleme, sakız ve çikolata üreticisi ve ihracatçısı ile Türkiye'de sektörün lideri oldu.
2002 yılında Cadbury, Kent Gıda hisselerinin çoğunluğunu satın aldı, 2007 yılında ise Intergum’ı da satın alarak iki şirketi Kent Gıda bünyesinde bir araya getirdi.[7]
2010 yılında küresel bir operasyonla Cadbury, Kraft Foods şirketi tarafından satın alındı ve Kent Gıda da, Kraft Foods bünyesine girdi.
2012 yılında Kraft Foods temel gıda ürünleri işini ayırarak MondelÄ“z International adı altında küresel atıştırmalık ürünler şirketini kurdu.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Kent_G%C4%B1da
Bunda top Mondelezde o ne derse odur
Bu hisse devamlı investingte pazarlandı tavan fiat verin diye,esasında böyle hisselerde taban fiat verilmesi lazımdı çoğu ky yanıltıldı,hisse kıtlğımı var borsada,ayrıca düşmesini beklersin,zaten çoğu ky giden hisseye yapışır diptekilere bulaşmaz,hisse 300'den 400 olduğunda bile tavan fiat verin alın denildi,şimdi malum 150 hepsi kayboldu,gerçekten yazık.
TETMT,eski adı TKURU,oda 150 seviyelerini göstermişti,peşi 2 tavanda 190 yaptı bugün tavandan kapattı,acaba buda öyle yaparmı göreceğiz...ytd.
Sayın refaba, sizi diğer başlıklardan tanıyorum, ondan yazma gereği düşündüm. Borsada benden tecrübeli olduğunuzu tahmin ediyorum. Yaklaşık 20 yıl önce borsaya girdiğimde bi yazı okumuştum. Hiç aklımdan gitmedi. Borsada operasyon yemiş hisselerden ve yüksek bedelli-bedelsiz veren kağıtlardan uzak duracaksınız diyordu. Bu kuralı bir kez meges diye bi kağıtta çiğnedim, dersimi de aldım. Pandemi döneminde kent dahil pek çok kağıt bir bahaneyle operasyon yedi ya da bedelli/bedelsiz yaptı. Bu tür kağıtlardan uzak durulmalı diye düşünüyorum. Size de sabırlar dilerim.
sabır arkadaşım geçen hafta bir kalemde şekere %25 zam yapıldı bayram ayağına şimdiden satışları artıyordur birde dolar farkından dolayı yurt dışı satışlar da artacak yeni fabrika etkisi felan biraz zaten son bilançoda neler yaptılar da beklenenden kötü geldi iyi bir bilanço inceleyen çıksa da açıklarını bulup şikayet etse olur yada bu geçmiş dönem karları var 500 milyon üzerinde onu turşu kuracaklar değil bir yerde dağıtacaklar ama yönetim az bişi dağıtır yada yatırım yaptım der dağıtmaz spk ya şikayet etmek lazım geçen yıl bedelliyi onaylarken spk buraya değinmişti yanlış hatırlamıyorsam
https://i.hizliresim.com/f3bu1y2.png
Sabırlıyımdır,ama keleğe gelmekte enayiliktir,resmen bizleri enayi yerine koydular,bakalım bu 150'den umutluyum zaten oraya değeceğini öncedende belrtmiştim ya heru,ya merru...Aklıma şu takılıyor,bunların maliyeti nekide satıyorlar:notr:,acaba Patronmu satıyor aracılar vasıtasıyan,ama satsa bildirmesi lazım SPY'a,var bir dümen çözmüş değiliz,zamanında bizlere güvenin demişti,şimdi ise güvendiğimiz dağlara ebesinin mına kadar karlar yağdırdı:seyt:
161 yaptı sabah açılışta,stoplossum 164...155 üstü az ilave ettim,bakalım stop yaptığımın üstüne çıkacakmı,koca şirketin hisseleri yerlerde sürünüyor yazık,tamam defter değeri düşük gözükebilir ama buna eş değer firmaların kağıtları katlamış vaziyette,üstelik dolar bazındada ucuz sayılır hala,150 son durak olur temennim,üstü 200 tahminen...ytd.
Çok az aldım %50 üstüne ilave ettim 156'dan...Şu an tavanda 172.7...Zaten 150 son durak olduğunu belirtmiştim düşüş olarak,genellikle tavanda altlar dolduruldu bekleyen çoğaldıi,zaten 200 diye beirtmiştim,200 olsa bile beni artık kesmiyor,206 eski maliyetim %50 sattım 2.20 oldu,220 üstüne atarsa kara anca geçerim,esasında atmaması için sebep yok,bugün borsa gitmeyen hisselere yöneldi,bunların arasında çok düşen kentte var,ayrıca yabancının gözdesi haline geldi,dolar bazında çok düştü,temennim bu yönde 200 üstüne atsın yeter,garantinin %50 yaptığı yerde bu neden yapmasın...ytd.
19 k bekleyen tavanda,bide karanlık odaya bakmak lazım
Karanlık odadan bu şekilde çıktı 1 puan eksiği ile,yarın ola hayır ola,bir tavan daha çekerse iyi olur,tabiki alıcılara bağlı,yabancı gelirse süper olur alır götürürler,tahta kurusu (TETMT) yine tavanda 230 ile,galiba ondan utandı,o masa, sandalye bu dev,demek sandalye masalara rağbet:notr:
Bu topiğe kimse yazmıyor,üstelik diğer topiklerinde bundan farkı yok,acep millet bittimi ?
Yine tavandan açtı 189.9...Tahta Kurusu 253 olmuş:(
Gözün aydın..Senin şeker kazanı köpürmüş gene.Tavana yapışmış..;-))
Borsanın çalkantılı olduğu bir günde, sevindirici durum..
Tahta kurusunda hissedar az ve sermaye artırımı dedikodusu var..,Bundada (kent) yüksek fiyatlardan millete sattılar,onlarda gıkını çıkaramıyor galiba..