Adama sorarlar ;
Niye dolar bozdurma kampanyası yaptılar diye ....
Aldatılmış olabilirler mi ?
Printable View
Adama sorarlar ;
Niye dolar bozdurma kampanyası yaptılar diye ....
Aldatılmış olabilirler mi ?
size birisi otur diyence otuyormusunuz yada ayağa kalk diyence kalkıyormusunuz yanlış hatırlamıyorsam dolar o tarihlerde 3,50 civarlarında diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltirsiniz o tarihte alımda yaparsınız serbest piyasa sonuçta ayrıca bende iktidar partisine oy vermiyorum düşünceme yapıma ters olduğu için.
Seçime kadar zam mam yok otv mtv indirimi var vs.vs. yine vatandaşı sıkmadan yok 300 koyun yok babaanneye bakım parası hikayesi bedelli askerlik vs.....ile seçime kadar böyle girilecek seçim sonrası varua milletin anasini aglatacaklar. Ülke diye bişey bırakmayacaklar. Dolar nereye gider onuda göreceğiz. Borsa 2-3 yıl kendine gelemeyecek.
İyi partiyi seçime sokmamak için YSK marifetiyle bir kumpas kurguladılar farkına varan CHP 15 vekille bunların oyununu bozdu ve çıldırdılar. Hala 15 vekil transferi üzerinden yükleniyorlar muhalefete. Kendi yaptığı ve bakanlık verdiği transferleri görmezler. Milletin seçtiği İstanbul, Ankara ve Balıkesir Belediye Başkanlarını görevden alırlar (suçu varmı bilmem ama varsa Savcılığa neden vermediler oda muammaa) o zaman milletin iradesini görmezler. Beni en çok şaşırtan olay Erken seçimden haberleri yok gibi davranmalarıdır. Erken seçimi İttifak yasasını çıkardıklarında planlamışlardı. asa 1 yıllıktı ve 2019 kasım ayına yetişmiyordu. O yasa çıktığı an erken seçim yapacakları belliydi. Erken seçim kararının dövizi yükselteceği ve borsayı çakacağı 1+1=2 kadar net iken bir gün öncesi Jölelinin yaptığı açıklama ile Yabancının erken seçimi olumlu algılayıp alışa geçeceği açıklaması ve erken seçim kararı açıklanır açıklanmaz borsanın %3,5 yükseltilip doların 4.01 e çakılması gibi hareketlerin Tesadüf olamayacağı aşikar. Bir yandan doları basıp diğer yandan borsayı kaldırdılar. Daha 1 ay öncesine kadar erken seçim isteyen muhalefete herşey yolunda seçimler 2019 kasım ayında yapılacak diye direten hükümet ne olduda erken seçime gidiyor anlamak imkansız. Aslında herşey ortada ama son hareketle doğan medyayıda bünyelerine katarak medyada muhalif ses kalmadığı için vatandaşa toz pembe ekonomi ve hayat ile seçimi bir şekilde kazanmaya çalışacaklardır. Ekonomi düzgün olsa belediyelerin hakediş ödemeleri mahkemelere taşınmazdı. oy kaybedeceklerini bile bile Şeker Fabrikalarını satışa çıkarmazlardı. Bu kadar şehit verildiği bir dönemde Bedelli Askerlik gibi bir konuyu gündeme getirmezlerdi. 2 ay gibi bir sürede seçim yapmak bu sürede halka her istediğini vermenin maliyetini azaltacaktır. şimdi devletin kasasında ne varsa vatandaşa verecekler. Her türlü indirimi yapacaklar, hazinenin tüm imkanlarını seferber edecekler. Peki sonrasında nasıl toparlayacaklar...... Ben söyleyeyim Seçimi kaybederlerse zaten tam bir kaos olacak. Bunların yediği hurmaları temizlemek belki 20 yıl sürecek. Seçimi kazanırlarsa da belki borsada kısa süreli bir yükseliş olacak ama arkasından seçimde kaşıkla verdiklerini kepçeyle toplamaya başladıklarında Fatura baya bir ağır gelecek ve yine ceremesini vatandaş çekecektir. Zaten anket sonuçları belirmeye başladığında seçimi kaybedeceklerini anladıklarında mutlaka B-C-D planlarını devreye sokacaklardır. Neyse bu arada PALA denen organizasyonda ara ara borsayı yukarı taşıyarak yabancıya çok iyi seviyelerden hisse satma fırsatı yaratacaktır.
Aşağıya yapıştırdığım linkte, Cem yüksel isimli analist doların yeni hedeflerini anlatıyor. Yarından itibaren yükseliş bekliyor.
https://t.co/gFg4j1lFPu
Bende yükseliş bekliyorum :) Günlük periyota kadar olan indikatörleri düzeltti..
https://i.resimyukle.xyz/Le96PM.png
https://i.resimyukle.xyz/6IxyVB.png
Asıl olay kanal istanbul.Alakasız gözüküyor ama herhalde rasyonel aklın şu anda en son yapacağı şey kanal istanbuldur.Yani benim aklıma göre rantabl deği,l para israfı ve muhalefet iktidara gelirse asla yapmaz.Bugün gazetede okudum seçimden sonra ihalesi yapılacakmış.Finansman japonlardan (bildiniz tabi çok uzun vadeli borç alacağız gene) yapanlar da avrupalı şirketler olacak.Yani borçlanacağız para japonyadan gelecek ,kasada bir dakka bile görmediğimiz parayı kanalı yapsın diye avrupalılara vereceğiz.Organize işler filmini hatırladınız mı oğlum para nerde adamda peki araba nerde :))))))Ve kanal istanbul projesini muhalefet asla yapmaz.O yüzden seçim sonucu konusunda şüphedeyim hala :))))))))
İyi akşamlar.Şunları da paylaşayım.Sen seversin trade 'i ... :)
https://i.resimyukle.xyz/W5N9zC.png
Lafım yarı kalmasın.Yani seçime kadar dolarda pek artış olmayacak,borsada iyi seyredecek.Hatta kanal istanbul ihalesine kadar sıkıntı beklemiyorum ben:)))))))Komplo teorilerini severim diye yazmıştım eski yorumlarımda arkadaşlar,hatırlayan var mı bilmem.Komplo ve finans birbirinden ayrı kavramlar değildir:))))))
En çok şeker fabrikalarının olduğu akp nin kalesi illerde akp nin oy oranı ne olacak onu merak ediyorum valla.Neyse forumdan atılmayayım şimdi malum siyaset içerecek bu gönderiler ama moderatörlere şunu anlatamıyoruz ki siyaset ve para birbirinden ayrı kavramlar değil ki.Misal doların seyri bizde şu aralar tamamen siyasete bağlı.
Kanal istanbul yapılacak, finans japonlardan yapacak şirketler avrupalı diye yazıyordu bugün okuduğum haberde.Bu zamanda bize güvenilmesi çok iyiymiş falan diye devam ediyordu:))))))))))))
Yaşar Okuyan yayında ağladı! "İçim yanıyor benim, Türkiye gidiyor!"
https://www.youtube.com/watch?v=3xRq3DX9nk8
Eğer bunlar olacaksa Dolar tutmuş olsan bile eğer güvende değilse giren değişmeyecek demektir. Ama öyle yada böyle bizim, sizin Dolarlar badem olsada karaborsada Dolarda yükseliş kaçınılmaz olacaktır. :(
https://www.takvim.com.tr/guncel/201...tur-sarki-oldu
İleride " Dolar 5 ten Büyüktür "diye şarkı yaparlar mı acaba?
Ateş olmayan yerden duman tütmez. Ekonomide büyük sıkıntılar olduğu aşikar. Bunların ekonomi yönetimi kumara dayalı. Evde ne varsa satar satar gider kumara basar. Borsada ve döviz piyasasında çevirdikleri naneler bunların sonunu getirdi. Sıcak para tutkunu oldular. Borsayı manipülasyona esir ettiler. Bilmem ne ağaların kendi hisselerinde manipülasyonu bırak bist te bir çok hissede manipülasyon yapmasına bir şekilde göz yumdular. O ağalardan mı akıl aldılar bilmem PALA diye bir organizasyon kurup borsanın genelinde balon oluşturdular. Yabancılar bu durumdan çok ama çok memnun oldu. Yıllardır 2 TL den topladıkları hisseleri bunların sayesinde en az %500-600 karla satma fırsatı buldular. Bist i yabancının elindeki hisseleri %500-600 kar vererek MİLLİLEŞTİRDİLER. Şimdide döviz kurlarındaki hareketi kumarbazların anlayışı ile kamu bankalarındaki döviz rezervleri üzerinden şhortlayarak baskılamaya çalışıyorlar. Peki rezervleri azalınca ve bitmeye yüz tutunca ne olacak. Yaşar Okuyan ın feryadı bence boş değil. demek ki kulağına birşeyler geliyor..
Dolari baskiliyorlar..çok net ..ama her satışa piyasa alisla karşılık veriyor.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerindeki tüm kozu hatta ülkenin tüm kaynaklarını kullansalarda seçime kadar hatta belki seçim ertesi bir kaç gün kendilerinden yana olumlu bir tablo çıkarsa baskılamayı sürdüreceklerdir. Ama 2018 ikinci yarısından sonrası uzun yıllar kim gelirse gelsin herkese girecek. KAYNAKLAR bitti ,yeni kaynak gerekecek ki bunun içinde KÜMESTEKİ kazlardan başka alternatif yok.
Artık deniz bitti...
Bundan sonra tutulan kısrak harmanı döver. Dolares eteklerini 2019 a kadar havalandırıp dudak uçuklatarak yükselirken, kayıtlı olan vatandaşım acı reçeteyi köküne kadar hissetmeye mahkum. Kim kazanırsa kazansın seçimi. Kaybeden şimdiden belli...
Kötümser yorumlar benim tarzım olmadı çoğu zaman, hep bir umut taşıyordum içimde.
Gel gör ki tükenen bir zaman içinde yapılmayan yapısal reformlar, eğitimin sistemsizliği ve çöküşü, cari açığın bir türlü düşürülemeyip enflasyonun dizginlenememesi, maliye disiplinin tamamen kaybolması geriye dönüp baktığımda bir ülkenin en iyi ham maddesi olan gençliği de gördüğümde umutsuz bir yazı çıkıverdi klavyeden.....
Not; umutabinin umutsuzluğuda bardağı taşıran son damla olmuş olabilir karamsarlığımda :(:(
dövizi baskılama döneminden sonra, eğer seçimi kazanırlarsa, beş yıllık genel bir "Baskı dönemi" gelecek.
Bu açık...
Dışarıda da havanın bozukluğuna göre bu baskı döneminin karanlığı da koyulaşacak.
İyi haftalar herkese...
Benim ki umutsuzluk falan değil gerçekçi olmak. Bu yaşanacaklar Türkiye için yeni bir şey olmayacak, 1994-1998-2001 krizleri sonrası yaşananlar bir gerçek olarak ortadayken önümüzdeki zaman diliminde yaşanacakları tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Tek fark bu sefer YENİ ! Türkiye masalıyla yenilen HURMALAR geçmiş dönemlerdekinden ÇÜŞ ! miktarda daha fazla olduğu için GİREN kazıkta haliyle daha büyük olacaktır.
TCMB, yıl sonu enflasyon beklentisini %8,4'e yükseltti
yersen tabi........
yatırım tavsiyesi değildir.
............................ neyse ...değmez. vazgeçtim yazmayacam..şimdiye kadar yazdık ta noldu ki?
Bunun adına demokrasi diyorlar...
Bunlar oy veriyor...
Kaderimiz oluyor.
Çoluğumuzun çocuğumuzun kaderi bunlara bağlı.
Ülkeyi terkedip başka diyarlara gidenleri bu videodaki ülkemiz insanını belirleyen tipler etkiliyor...
Dolar kuru sakin, başlık huzurlu...:)
Bir şeyler koyalım bari...
"- Merkez Bankası bunun yanında bir şey daha yaptı. Bankalara gecelik bazda yaptığı fonlamanın tutarını 125 milyar liradan 90 milyar liraya indirdi. 35 milyar azaltıma gitti. Yani hem faizi yükseltti hem miktarı kısıtladı. Bitişikte grafikte görüldüğü gibi doları iki taraflı kıskaca aldı ve bundan iyi sonuç da aldı.
- 11 Nisan’da dolar 4.1920’ye kadar çıkmışken faizlerin artırılacağı beklentisinin yaratılmasıyla düşüşe geçti. Dolar Endeksi’nin tırmanışa geçtiği 17 Nisan’ı 4.0966’dan kapattı, 27 Nisan’da ise 4.0412’ye indi. Doların son 10 günlük düşüşü yüzde 1.3, Euro’nun düşüşü yüzde 3.2’yi buldu. Halbuki son 10 günde Dolar Endeksi altı büyük paraya karşı yüzde 3.08 değerlenmişti. Değerlenme TL’ye sıra gelince tersine döndü.
- 11 Nisan’a göre dolardaki düşüş yüzde 3.6, Euro’daki düşüş yüzde 5.5’e vardı. Büyük paralara karşı değer kazanan dolar, TL’ye karşı değer kaybetti. Sepet kur olarak TL’nin son 10 günlük değer artışı yüzde 2.5 ve 11 Nisan’a göre değer artışı yüzde 4.9’a vardı. Bunun temel nedeni de faizin artırılacağı işaretinin verilmesi ve sonunda 75 baz puanlık artıştı."
http://www.haberturk.com/yazarlar/ab...iz-diye-okuyun
Alakası yok...faiz artırımı bile doları 4 altına indiremiyor...piyasaya direk dolar sürenler var...özel sektörün hayvan gibi dolar ihtiyacı var. Piyasada yapılan yorumlar sadece gerçekleri saklamak için ..faiz artırımı sadece piyasa dinamiklerin düzgün çalıştığı ekonomilerde çözüm olur ..
Doların düşüşü bir anda belirli bir periyotla oluyor ..para sürdükleri an dolar sert bir şekilde 4.04 altına iniyor.sonra tekrar yükseliyor.trade ediliyor ....
Asıl düşüş piyasa bu baskının bir süre daha devam edeceğini düşünürse olur..şu anda hala yükseliş algısı var. bu algıyı kirarlarsa ciddi düşüş olur.ama çok zor.zira dolar her düşecek dediklerinde daha çok yükseldi.