Nuhoğlu inşaat konkordato ilan etti.
Printable View
Nuhoğlu inşaat konkordato ilan etti.
Ev kiraları nasıl olacak şimdi? Tefe tüfe oranında artarsa miki tuttuk
Mb Eylül enflasyonunu yüksek bekledigi icin 625 bp yapti der Bloomberg yani bu ay faiz artışı beklemeyin diyor Bloomberg yorumculari .
Bugün yeni oran alan yokmu arkadaşlar.
Gerçek enflasyona bakarsak halkın enflasyonuna bakarsak zaten en az %100 ...bunu milletin vekilleri bile ima ediyor aslında ...dün akşam ATV haberde her partiden vekil konuşuyordu ..firsatcilarla ilgiliydi aslında ama ...bir bakıma enflasyonu da içindeydi aslında konuşmalarının ..mesela geçen yıl 1 liraya aldığımız 2 lira 10 liraya yaptığımız alışveriş 20 lira oldu gibi konuştular yani bir bakıma bu zaten enflasyonun %100 olduğudur .....işsiz adamin geliri olmayanin enflasyonu zaten %1000
enflasyon 24 mevduat 26.neti 24,5 reel faiz eksiye dondu.mb ust bandı 27 ya cıkarması lazım.o da yeterlı olurmu?
1-Açıklanan enf. yanlış
2-Enflasyona endeksli olan FAİZ yanlış
3-Dolar fiyatı yanlış
4-Tüketim patlamış
5-İthalat patlamış
5 YANLIŞ tan , 1 DOĞRU çıkmaz
ve çıkmadı....
Firmaların itibarını yerle bir eden bir süreç zırh olamaz. Bir firma gerçekten iflas sürecine girmiş ise konkordato yolunu seçecektir. İflas yoluna girmemiş bir firmanın sırf ödemelerimi öteleyim demek için konkordato ilan edeceğini zannetmiyorum.
Bu utancı ve itibar kaybını göze almak için gerçekten sıkıntıya düşmüş olmak gerekir.
Yok 4-5 kat bitmişti en son .Bitince çok güzel bir proje olacak aslında .Firmada sağlam bir firmaydı .Umarım toplarlar .İst da Aqua Florya Avm nin sahipleri ..
Bunlar bile bu hale geldiyse diğer inş. firmaları duman olmuştur ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Taze oran bu gün bağlandı
TEB temdit 3+M % 25,25
Diğer bir iki banka aradım 25,50 den yukarı alamadım
Enflasyon uçtu ama mevduatçıya yine kek servisi :(
Eğer kredileri ödeyemeyecek duruma gelmişsen birde yabancı para cinsinden borçluysan bankalara itibarı da utancı da bir kenara bırakırsın. Ya bunlarla oturup yapılandırma yaparak yoluna devam edeceksin yada batacaksın. Tabi ki içinde durumu çok kötü firmalarda vardır. Ama yapılandırma ve bir program oluşturma anlamında bu yolu seçen firmaların olduğunu da unutmayalım.
Konkordato zaten ülkemizde başlı başına yanlış anlaşıldı. İflas ertelemeye yeni bir ad bulamayınca gittiler çoğu insanın telaffuz edemediği bu kelimeyi getirdiler. Evet sana hak veriyorum ticaret yapmamış kişiler bu konuyu çok iyi bilemezler bu konu daha çok hukukçu ve bizler gibi mali müşavirlerin yürüttüğü bir süreç.
Evet, ticarette firmanın gücü ve itibarı her şeydir. Bu yıkıldığında aslında firma tasfiye sürecine girmiş demektir. Konkordato ilan eden firmaların çoğu da (belki %90'dan fazlası) bu tasfiye sürecini daha rahat yönetebilmek için bu yönteme başvurmuş olabilirler.
Halihazırdaki Türkiye'nin ekonomik şartlarında konkordato süreci maalesef firmaların itibar ve güvenini tahrip ettiği için, sunduğu tüm ek avantajlara rağmen toplamdaki etkiyi sıfırlayacak şekilde çalışıyor.
HSBC 32-45 gun TL 27%
HSBC 32-45 gun USD 5%
90 gun uzeri 29% ve 6%
Syg,
MB dan bu toplantıda ben faiz artışı beklemiyorum.....Bir sonraki toplantıda artış yaparsa yapar ....Bu akşam TPP de kaçtan fonlayacağı da önemli ama bence 24 den limiti aşan da 25.5 den devam edecek ........
Dolayısıyla full TL ci arkadaşların para negatif faiz ile birilerini fonlayacaktır ............
Dolarda yukarı doğru bir hareketlenme olmadan merkezden bir hamle beklemiyorum, hoş yukar hareket başlarsa da ben beklerim ama merkez yaparmı o ayrı..
Geçen hafta faizler neden düştü:
https://ugurgurses.wordpress.com/201...fonu-haberini/
Doğru ise güzel açıklanmış. Mantıklı geldi.
Evet, ancak bu yola giren firma sahibinin temel dürtüsü firmayı kurtarmaktan ziyade tasfiye sürecini kendisi için daha rahat bir hale sokmaktır diye düşünüyorum. Firmayı kurtarma dürtüsü ile hareket eden hissedarın refleksi sermaye arttırımı ve küçülme stratejisi olabilir.
Dikkat edilirse konkordato talebi içinde olan hissedarların bazıları sermaye arttırma gücüne sahipler. Ama yine de konkordato gibi bir sürece giriyorlar ise amaçları kendi varlıklarını firmanın zararından izole etmek ve daha rahat koşullarda tasfiye sürecini gerçekleştirmek olabilir.