Pegi yüzünden BİST'te o kadar fırsat kaçtı ki?
KY bile Pegi'yi unuttu.
Printable View
Pegi yüzünden BİST'te o kadar fırsat kaçtı ki?
KY bile Pegi'yi unuttu.
Yükselişte THY hep önde. Neden acaba?
İşlem hacmi yükselmiyor. Bana göre, gerçek yükselişin önündeki en büyük engel işlem hacminin yükselmemesi.
Eskiden THY'nin günlük yükselişinin yarısı kadar yükselirdi.Şimi üçte biri kadar yükseliyor.:vk:
Güzel para kazandırmıştı bana geçen hafta tekrar döndüm :))
herkese bol kazançlar
Aşısızlar için yurtiçi seyahatlerde PCR testi zorunluluğu kaldırıldı.
Tam 2 bilet alıyordum dün iyi ki almamışım, bir ay sonra kalkar yeniden bir kaç aya maske bile kalkacak kimsenin uçağı için aşı maske pcr dayatmasına katlanamam ülkedeki en yüksek aşı oranı Eskişehir’de en yüksek vaka oranı Eskişehir’de bu iş böyle yönetilmemeli idi ama maalesef yönetenlerin gücü dünya üzerinde çok fazla ülkenin elinde değil üç beş Prof ünvanlı şahıs ülkede Cumhurbaşkanını yönlendiriyor dünyada yeni düzenin içinde yer almak istiyorsan söz dinlemelisin şu an olan da bu.
Tesbitlere katılıyorum ama bazen mızrak çuvala sığmaz. Yarın sular durulunca Türkiye'de olmasada batıda bu tiyatroyu tezgahlyanlardan daha çok piyon olarak kullanılan doktoru profu fena bedel ödeyecek. Fetö olayında ve birçok olayda görüyoruz. İşi esas yapanlar sıyrılır ama bu uçakta PCR isteriz tarzındaki prof unvanlı kadın gibi tipler iş terse dönünce fena bedel öderler. Şimdilik konuşsunlar öne çıkanlar, yarın nasılsa bedelini öderler :))
Bu ülke de başbakanlara canı ile bedel ödetirler ama içeriye sokulmuş müesses nizamın tezlerine göre hareket eden proflara kimse bedel ödetemez şöyle ki müesses nizamın tarafında isen ünvanın önemli değil rahatsın değil isen her türlü bedeli ödersin kenndy suikasti müesses nizama karşı çıktığı için yapıldı donald Trump müesses nizam tarafından kullanıldı onun dışında işler yapmaya başlayacak potansiyel görüldü ve ipi çekildi, kurulu bir düzen var ve karşısında isen seni sistemli bir şekilde etkisiz hale getirirler ABD başkanı bile olsan bunun aksi olur ise büyük zafer sayarım.
Bank of America kamyonu dayamış gibi alıyor ne zaman sürecekler yukarı
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket yeniden değerlemesi yapılmalı ve yüksek enflasyon karşısında eriyen sermayeyi artırmak için bedelsiz sermaye artırımına gidilmeli bu sayede vergi avantajı da kazanılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Şirket aslında kriz zamanında bedelli sermaye artırımı yapmalıydı ama zannedersem kasada para olduğu ve önce bedelsiz sermaye artırımı yapması gerektiği için bunu yapmadı ve yurt dışından borçlanmaya gitti. Son yıllar da yüksek enflasyon ile eriyen sermayeyi bedelsiz artırım yolu ile normal şartlarda yükseltmesi gerekiyor. Cin Ali temettü vermem diyordu bari bedelsiz sermaye artırımına giderek psikolojik bir yükselişi tetikleyebilir. Vergi avantajı dışında bedelsiz sermaye artırımı şirket için birr faydası olmasada, yatırımcı için hisse fiyatındaki psikolojiden kaynaklı bir yükseli güzel olur. Cin Ali yaapr mı tabiki yapmaz. Adamın işi gücü vergiden kaçmak geliri yatırımcı ile paylaşmamak.
2022 yılı genel kurulunda görüşülmesini istediğiniz bir madde var ise şu yol ile görüşlerinizi iletebilirsiniz. yeniden değerleme ve bedelsiz sermaye artırımını özellikle yazın bence ;)
Biz önerinizi Yönetim Kurulumuz dikkatine sunacağız. Ancak ana sözleşmemiz ve mevzuat gereği %5 azınlık payı olmadan talebinizin doğrudan gündeme ekleme yapılması zorunluluğu bulunmamaktadır. Yine de bu yolu takip etmek isterseniz talebinizi noter aracılığıyla bize iletmeniz gerekmektedir. Bununla ilgili yönetmeliği aşağıda bulabilirsiniz:
ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURUL TOPLANTILARININ USUL VE ESASLARI İLE BU TOPLANTILARDA BULUNACAK BAKANLIK TEMSİLCİLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
Çağrıya yetkili olanlar
MADDE 9 – (3) Şirket sermayesinin en az onda birini, halka açık şirketlerde yirmide birini oluşturan veya esas sözleşmede öngörülmesi halinde daha az sayıdaki pay sahiplerince oluşturulan azlık pay sahipleri, yönetim kurulundan, gerektirici sebepleri ve gündemi belirterek, genel kurulun toplantıya çağrılmasını veya genel kurul zaten toplanacak ise, karara bağlanmasını istedikleri hususların gündeme konulmasını yazılı olarak noter aracılığıyla isteyebilirler. Gündeme madde konulması isteminin, çağrı ilanının Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanmasına ilişkin ilan ücretinin yatırılması tarihinden önce yönetim kuruluna ulaşmış olması gerekir.
Bir başka yöntem olarak talebinizi, KEP üzerinden pegasus@hs05.kep.tr adresine veya ıslak imzalı olarak Genel Müdürlük adresimize “Yatırımcı İlişkileri” deapartmanımıza da gönderebilirsiniz.
Ayrıca talebinizi “pay sahibi talebi” olarak dikkate alabilmemiz için pay sahibi olduğunuzu gösterir bir MKK dökümüne de ihtiyacımız olacak, talep tarihi itibarıyla.
arkadaşlar pegasus subat vade spottan ucuz neden acaba
Pegasus bu yıl 20 uçak daha alıyor
https://parafesor.net/pegasus-bu-yil...yor-11-02-2022
Eğer bu adımları yapmıyorsanız şu mail adreslerine şirketin enflasyon karşısında eriyen sermayesi için bedelsiz sermaye artırımı istediğinizi yazın pegasusyatirimciiliskileri@flypgs.com
OMER.OMERBAS@flypgs.com
Hatta gidebiliyorsanız mart ayında İstanbul Pendik'te ki Pegasus merkezinde yapılacak genel kurula katılın mutlaka ve görüşlerinizi belirtin . Ben orada olacağım :))
Son veriler Ocak ayında yurt dışı trafikteki rakmların pndemi tiyatrosundan önceki zmaanlrı yakaladığını gösteriyor. Yurt içi de aslında iyi olabilirdi ama otobüste istenmeyen PCR testleri uçakta istenince galiba etkiledi ama yurt dışına bakınca oda düzelecek.
Avrupa'da erken rezervasyonlarda Türkiye ilk sırada genelde. Bunda turizm Bakanlığı'nın tanıtımları ama özellikle TL deki değer kaybı etkili. Ucuza kaliteli turizm yoğun müşteri çekecek belliki. Eğer otobüsle trenle at arabasıyla yada yaya gelmeyeceklerse, uçan 🐎 ile gelecekler ;)
Yirmi yeni uçak ve yeni personel ilavesi bu durumu aslında doğruluyor. Bu arada yeni uçaklar demek yakıt tasarrufu da demek ;)
Temel verilerde iyileşmeleri takaslarda destekliyor galiba. Haftalık aylık ve üç aylık takaslarda belirgin olarak emeklilik fonları ilk satıcı ve yine belirgin olarak City ilk alıcı konumunda. Bu korelasyonu yaşadığım kağıtlarda hep ingilizce peynir dedim :))
Daha önce kriz zamanlarında aldığım hisseleri iyi fiyattan vermiş sonrada kazandığım para ile yine uygun diyebileceğim fiyatlardan tekrar Pegasus aldığımı belirtmiştim. Yani sıfır maliyetli pegasuslarımla ara ara fiyatları kontrol ederek rahatça takılıyorum. Kısaca bu fiyatlardan alınır mı diyen olursa ben artık almam ama alana alma demem ;)
Umarım herkes yatırımlarından en iyi kazancı elde eder.
Ruslar ve Amerikalılar biten virüs tiyatrosuna alternatif olarka ukraynayı sahneye koydu. Ukrayna başkanı denen adam zaten köken olarak Ukrayna yerel ırklarıyla alakalı değil, yahudi ve eski mesleği de komedyen, oda rolünü oynuyor.
Amerika bolca silah sattı, petrol ve gaz gelirlerinin yükseltti, ülkedeki ekonomik krizi öteledi yeni bir gündem yarattı. Ruslar gelirlerinin büyük kısmını oluşturan gazı ve petrolün fiyatını artırarak gelirlerini katladı, onlarda silah sattı, halkına büyük Rusya rüyası yarattı.
Bu arada uygun olan hisseleri korlutulanlar satarken, tiyatroyu kuranlar ve ekürileri satın aldı. Bakınız bugün ki Pegasus takaslarına.
Bu sarı at çok in çok yaptı çok gerildi bunalttı. Değişik birşey yapacak ve çok şaşırtacak hissi oluştu bende. Bakalım batırıp çakkacak mı yoksa uçurup kaçıracak mı artık ciddi merak ediyorum.
Mehmet Nane Bloomberg tv de canlı yayında
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabanda kaç lot satış var gören arkadaşlar yazabilirmi.
Sizin için baktım. Tabanda 278 bin var. Ama A1 capital 75 binle en iyi 2. alıcı.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...98ec7cf273.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a82bb2531e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7d80bfcbf9.jpg
Teşekkürler
6.6 milyar zarar
CPH2125 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geçici Vergi Beyannamesi
CPH2125 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zararlar gidecek kâr yazmaya başlayacak dedikçe birşeyler çıkarıyorlar. Hayır virüs tiyatrosu bitince savaş tiyatrosunu çıkardılar. Savaş sanayi ve petrol gaz sahipleri para kazanmaya başladı. Enflasyona sebep olan, karşılıksız para basma olayı böyle böyle sindirilecek galiba. Tarih boyunca Amerika ve Rusya kavga eder gibi görünerek dünyayı paylaşmışlar hep. Yine bir kavga görüntüsüyle pasta pay ediliyor. Ukrayna işin bahanesi ardında ki amacı sadece kargaşayı çıkaranlar bilir. Hisseler maliyetime geldi gelecek ama polyannacılık yaparak şöyle hayal kuruyorum. Nasılsa Rus hava yolları bir çok ülke hava sahasını kullanamıyor, o zmaan İstanbul'a gelir burdan bizim kuşla giderler gidecekleri yere ve başka yere gidemeyenler tatile daha fazla Antalya'ya akar 😂🐎
Bu arada sosyal mesajımı da vereyim. Irakta Suriye'de Myanmar da Keşmir de yüzbinli milyonlu rakamalarla ölenler Müslüman olunca iki yüzlü batıdan bu kadar ses çıkmadı, yüz iki yüz masum Hristiyan Ukraynalı haksız yere öldürülünce adamalar ayağa kalkıyorlar.
Müslümanı Hristiyanı Ataisti şusu busu, hiç kimse savaşı ölümü haketmiyor. Dünyada ki zengin ülkeler bu ölümleri tezgahlıyırlar maalesef ve kendi medeniyeti dışındakileri öldürürken daha soğuk kanlı ve duyarsızlar
hiç mi kimse kalmamış, 1 ay olmus.
İlk göz ağrılarımızdan ve; çok da severiz kendilerini:) Saati geldi mi hiç hatır etmez yürür. Bir iki kırbaç da bizden gelsin.
Esen kalın.
Korona genelgesi kaldırıldı. Pegaus Rusya uçuşları 12 Nisan'da başlıyor, Rusya için tur operatörleri ile blok koltuk satışı konusunda anlaşıldı. İngiltere merkezli uçuşlar için ekstra seferler düzelyecek Pegasus. Borsa rekor kırıyor ama bu salak kağıt hala ptinaj yapmaya devam ediyor. Genel kurulda ne sermaye artırımı ne hisse geri alım açıklması hiç bir şey yok. Bilet fiyatları uçak fiyatları aynı değil, şirket iştirakleri halka arz olmuş, enflasyon karşısında yatırımcı korunmuyor. Nane de gitti ama değişen birşey yok. Cin Ali yine milleti çarpmaya devam
Pegi patinajı bırak.
Son 5 yılda birçok kağıt en az 6-7 kat arttı.
Haydi Pegi, senin dönemin başlasın.
Bir Baba Kuş, bir sen kaldın. Atlas ve Onur'da yok.
109-110 bandının artık hikaye olması lazım. Dolar bazında halka arz fiyatın 18 Dolar seviyesindeydi.
Maşallah kısrak gibi..
Esen kalın
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), beş Rus tur operatörünün Pegasus Havayolları, Türk Hava Yolları ve Rus havayollarının da aralarında bulunduğu toplam yedi havayolu şirketiyle Rusya'dan Türkiye'ye uçuş düzenleyeceğini bildirdi.
Fitch, Pegasus'un kredi notunu B+'ya indirdi, görünüm negatif
Pegi, Baba Kuş'a ayak uydursa yeter.
Her ne kadar bugün heryer kırmızı pegi yeşil idiysede, hala patinaj yapıyor. Şu an en az 160 bandında olmalı idi. Umarım Pegasus bu sene dış hatlara yönelmesinin meyvelerini fazlası ile alır ve bizlerlede paylaşır
Yatırım Finansman Değerleme
2022 - 2023 yılları için ortalama FAVÖK tahminine uyguladığımız değerlememiz için 6,0x hedef FD/FAVÖK çarpanını kullanıyoruz. Ön ödemeleri ve gelecekteki yatırım harcamalarını hesaba katan düzeltilmiş net borç kullanıyoruz. Bu doğrultuda hedef fiyatımızı 137 TL'den 182 TL'ye yükseltirken Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi korumaktayız.
Keriz silkelemesi tamamlandı.
Petrol fiyatları çok hızlı düşüyor. Önümüz bayram, yurt içi uçuşlar tavan fiyat uygulamasına rağmen çok hareketli.
Rüzgar Pegi'nin arkasından esiyor.
Bakalım değerlendirebilecek mi?
Sosyal medyada Pegasus bugün gündem de birinci sıraya yerleşmiş. Şaşırdım Allah Allah neden gündemde diye bir bakim dedim ne göreyim: üç beş Pegasus çalışanı gerizekalı, rakı masasında foto çekip Kadir gecemiz mübarek olsun Allah kabul etsin yazarak foto paylaşmış. Eğer bu doğru ise bu ultra öküzler direk kovulmalı ve Pegasus açıklama yaparak özür dilemeli. Eğer yalan haber ise çalışanların bu kişilerin bizimle alakası yok denemeli. Hayır işler tam iyi gidiyorken neden böyle beyin fukarası tipler piyaya çıkar, oda bize denk gelir. Pegi yönetimi eğer gereğini yapmaz ise ciddi boykot dalgası yer, önce yurt içi sonra yurt dışında. Tebiyesize terbiyesiz diyerek inşallah marka değerini korumaya çalışır yöneticiler
Eurocontrol verilerine göre 2019 kıyaslamalı uçuş trafiklerine bakınca, ilk kez pegasus thy den daha iyi bir konuma geldi. THY 2019 a göre %13,3 aşağıdayken, pegasus %11,5 aşağıda (7 günlük ortalamalar). Bu aralar bayram dolayısıyla 3-4 gün yüksek talep olacak. Ancak Mayıs sonuna kadar normal gün trafiklerinde bile 2019 rakamlarının aşılacağını düşünüyorum.
Başlıkta in cin top oynuyor. Twitter’da yazıyorum Pegasus hakkında, orada da ilgi az. Halbuki uçuş sayılarında son 2-3 haftada Pegasus büyük atak yapıp thy ye göre öne geçti. 2019 a kıyasla 7 günlük ort uçuşlar %6 yukarıda..thy ancak 2019 u yakaladı.
İlk çeyrek finansman maliyeti nedeniyle zarar gelse de, özellikle 2 ve 3. çeyrek favök karlılığında ciddi yükselişler bekliyorum.
Sağol ortak.
Uçak yolcuları sessiz oluyor...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.