https://s17.directupload.net/images/191017/uariinwl.jpg
Printable View
28 Ekim Pazartesi 10:31 YAPI KREDİ 950 MİLYON DOLAR KARŞILIĞI 367 GÜN VADELİ SENDİKASYON ANLAŞMASI YAPTI
* * (=) Yapı Kredi Bankası (YKBNK): Banka 28 Ekim’de 367 gün vadeli 370 mn $ ve 520 mn ¬ tutarında iki ayrı dilimden oluşan yaklaşık toplam 950 mn $ karşılığında sendikasyon kredisi anlaşması imzaladığını* duyurdu. Dış ticaretin finansmanı ile genel kurumsal amaçlarla* kullanılacak olan kredinin $ ve ¬ toplam maliyetinin sırasıyla Libor+ %2,25 ve Euribor+%2,10 olarak gerçekleştiği belirtildi. Yorum: Banka’nın sağladığı kredinin çevirim oranını %86,4 olarak* hesaplıyoruz. Maliyet tarafında ise, 2018 yılının aynı döneminde* gerçekleştirilen 1 yıl vadeli benzer borçlanmaya göre borçlanma* maliyetlerinin ($) 50 ve (¬) 55 bp düşüş göstermesini olumlu* karşılıyoruz. "
Yarından itibaren maliyetimi tahtada yüksekten alarak dahada kötüleştirmeye karar verdim.
girmiş bari tam girsin dötümüze.
tahtadaki mal bekleyen kekoların taşıma maliyeti en az 4.5 --5 tl şuan.
keklikte kalmadı üstten verip alttan yerine koyacak.
anlamadim sn. kentuf 2.30dan aldiginizda maliyetiniz mi yukseliyor demek oluyor bu? yoksa daha asagidan sattiklarinizi yerine yukaridan koydugunuz icin mi? bence bu fiyatlardan satilacak bir banka degil bu, giderlerin gelirlerine orani %35 olan bir banka 0.4 pd dd islem gormesi cok mantiksiz geliyor bana hele hele seneye araci kurumlar 6.5 milyar kar beklerken 19 milyar piyasa degeri? tam bir saka olmali. benim maliyetim en son 2.58di, 2.17den alip biraz 2.50ye cektim, tasima maliyetiyle 2.60tir ama yine.
Beklentilere paralel sonuçlar, aktif kalitesine ilişkin riskler devam ediyor
Yapı ve Kredi Bankası 3Ç19 için beklentimizin %6,2 üzerinde 976 mn TL (ç/ç:-12,8, y/y:-%12,5) net kar açıkladı. Piyasa beklentisi ise 944 mn TL seviyesinde yer alıyordu. 3Ç'de bankanın çekirdek gelirleri bir önceki çeyreğe göre sınırlı değişim göstermesine rağmen, diğer faaliyet gelirlerinin azalması ve efektif vergi oranının artması net karı olumsuz etkiledi. Diğer yandan, bankanın 3Ç'de hem kredi hem de mevduat hacmi daralma gösterirken, aktif kalitesinde bozulma sektördeki genel trende paralel devam etti. Bankanın beklentiye yakın gerçekleşen 3Ç19 sonuçlarının hisse performansına etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz. 3Ç finansal sonuçlarının ardından Yapı Kredi Bankası için 2019 yılsonu net kar tahminimizi 4,8 mlr TL'den 4,4 mlr TL'ye revize ediyoruz. Böylece banka için 3,13 TL olan hedef fiyatımızı 3,07 TL'ye güncellerken, kısa vadeli "Endeksin Üzerinde Getiri", Uzun Vadeli ise "AL" önerimizi koruyoruz.
Vakıf Yatırım
http://www.vkyanaliz.com/Files/docs/...1572930744.pdf
bu bilançonun nesi kötü vakıf yatırım mallarımı kaptırdın sen.
bu ısrarla satan arkadaş kim bilen varmı citi deutsche bitişi bitirmedimi hala mı satıyor.
Yapı Kredi Bankası 3Ç2019 Sonuçları (YKBNK, Öneri: AL, HF: 3,30TL)
Ziraat Yatırım
http://imgserveri.com/54165B4951BD4D...-3%C3%8719.pdf
240ı geçerse güzel olur
Cafer abi, bu ısrarla satış yapan arkadaş kim citi mi deutsche mi bir alan satan verebilirmisin
Senin içerdeki hiçbir patronun ülkeye güvenmezken bekliyoruz gelsin bu yabancı bu enkazı yüklensin taşısın.
Gerizekalılık bizde tahta yapıcılarda değil.
Ortağı hisse satmak istiyor gibi algılandı.
Şu an kamuoyu tarafından bilinen bankacılık riskleri içerisinde kötü bir pozisyonu yok.
Çok kısa zamanda pozitif anlamda netliğe kavuşur diye tahmin ediyorum.
vay be baskiya bak kimin sattigi da belli degil. neyse ki cok ucuz yoksa sovup cikmistim kagittan. bankacilik endeksinde temeli guclu olup geride kalan kagidin endeksi yakalamadigini gormedim. 15 agustostan beri bekliyorum 2.58 maliyeti 2.48e cektim sadece, o zaman endeks yanlis hatirlamiyorsam 100 bin bile degildi.
şirket dijital çalışacak
paso personel çıkartıyorlar
Ne nalet kagitmis be.aylardır 2.50 de.
dijital mikiyor bizi :party:
ne 2,50 ymiş vay arkadaş.. akbanka bir bak ykb utan..
https://mobile.reuters.com/article/a...mpression=true
Habere gore, Unit Credit hissselerini Koc grubuna satmaya karar vermis.
Bence banka icin olumlu bir gelisme. Hic degilse bankada yonetim kargasasi bitecek.
Bu da haberin Türkçesi. Kamu hizmeti yapalım :)
Artık banka için olumlu mu olur yoksa olumsuz mu bilemem ...
https://t24.com.tr/haber/reuters-yap...kiliyor,849310
bitti..koç peach eder fiyatını
denizbank bile 1 pd/dd satildi, unicredit yangindan kacar gibi 0.5e satar mi hele hele yeni bedelliye dunyanin parasini vermisken? banka 0.5 pd/dd ise bedelliye verilen paranin da %50 gitmis demektir, siler mi? sanmiyorum, haber olumlu bence. mevcut fiyatin ustunde bir fiyattan satmasini beklerim cunku cogunluk hissesi de koca gidecek, ayni fiyattan satsa bile su teraneden kurtulduk ya fiyatlamadan cikacak en azindan.
siz hiç koçun değeriyle mal aldığını duydunuz mu? bence hisse aşağı gelir..
satım işlemi bitene kadar hisse baskılanır..
"Unicredit'in Yapı Kredi'den tamamen ayırılmak için görüşmelere birkaç ay önce başladığı belirtildi"
Genellikle bu tür işlerde hisse önceden ciddi prim yapar anlaşılmazdı neden çıktığı sonra haberi gelirdi. Birkaç aydır olan görüşme için bu hissede tık yok!..
çağrı yükümlüğü olmadığı için çokta tınn pddd bence.
piyasa sana 0.50 pddd den bir koç bankası satar mı ona bakmak lazim.
Yıllardır almaya çalışıyordu koç.
yakın zamanda gerçekleşen satışlarda ortada.
yaşayıp göreceğiz.
2016da teb yatirimin soyle bir aciklamasi olmus, dolayli da olsa bence de hakim ortak degistigi icin belki cagri yukumlulugu olur.
TEB Yatırım'ın değerlendirmesine göre, UniCredit'in KFS'deki yüzde 50 payını satmak isterse ilk olarak Koç Holding'e teklif etmesi gerekiyor. Koç Holding'in bu payları satın alması YKB'da %18 azınlık payları için de çağrı yapmasını gerektirebilir.
TEB Yatırım'ın değerlendirmesinde şu görüşlere yer verildi: "KFS'nin %50'si ve YKB'ın %18'i sırasıyla yaklaşık 2,35 milyar USD ve 1,0 milyar USD değerinde (YKBNK'nin son kapanış fiyatına göre)
Koç Holding'in holding seviyesinde brüt 2,3 mlr USD nakit (780 mln USD net nakit) pozisyonu bulunuyor. YKB, Koç Holding'in portföyü içinde son yıllarda en düşük özsermaye karlılığına sahip olan varlığı konumunda.
Bazı arkadaşlar ringonun çiftliği sanıyor galiba fiyat sürecini.
satanlar dört yüz yıllık trader senin baskını maskını ne yapsın son üç senelik karlıığı ortada
rasyolar ortada
dünyada bunun matematiği var oda 0.70 la 1.00 arası pddd dir.
buna göre de banka ucuz
iki senedir boşa 3.2 altından her yerden alırız diyoruz.
pazartesi tabandan alırım hayali kuran arkadaşlar var
kurun kurun güzeldir hayal kurmak alırsınız kesin.
Çağrı fiyatı veya değil satış gerçekleşirse ya da gerçekleşene kadar bu hisseyi yukarı iter mi, mevcut pozisyonumuz koruyalım mı alabiliyorsak bu fiyatlardan daha alalım mı, düşer mi 2 nin altına iner mi ne dersiniz, kafam karıştı.
Reuters’a açıklama yapan ve ismini vermek istemeyen konuya yakın üç kaynağın açıklamalarına göre Yapı Kredi’nin İtalyan ortağı Unicredit bankadaki hisselerini satıyor ve Türkiye’den çıkıyor.
YÜZDE 50’SİNİ SATACAK
Çıkış planı çerçevesinde Unicredit, Yapı Kredi’yi kontrol eden Koç Finansal Servisler’deki yüzde 50 hissesini Koç Holding’e satacak. Bir kaynağın verdiği bilgiye göre Unicredit ile Koç Holding’in yıl başından beri hisse devri konusunda görüşmeler yapıyor. Koç Finansal Servisler Yapı Kredi’nin yaklaşık yüzde 82’sini kontrol ediyor. Bu kurumda Unicredit ile Koç Holding’in hisseleri eşit.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ BANKASI
Yapı Kredi piyasa değeri olarak Türkiye’nin en büyük üçüncü bankası. Bankanın piyasa değeri 3.7 milyar dolar .Unicredit’in piyasa değeri ise 27.7 milyar euro olarak hesaplanıyor. Unicredit ve Koç konu hakkında bir açıklamada bulunmadı.
İLK YABANCI ORTAKLIKTI
2002 yılında Türkiye’ye gelen Unicredit’in Yapı Kredi’de yaptığı ortaklıkla Türkiye’de ilk kez bir yabancı şirket finansal hizmetler sektörüne girmişti.
https://www.finansgundem.com/haber/i...ddiasi/1452425
Citibank, Akbank paylarını satıp çıktı...
GENERAL ELECTRIC, Garanti paylarını satıp çıktı...
HSBC alıcı bulamadı, bankayı nerdeyse tasfiyeye sokup ortada şube bırakmadı; piyasadan çıktı sayılır...
Ruslar bile denizbank'i zararina satıp çıktı...
Şimdi de Italyan ortak Yapı kredi paylarını satıp çıkacak...
Ortada bir tek araplar ve GARANTI'nin sahibi Ispanyol BBVA kaldı...
Tekstilbank'ı alan ICBC ise suya-sabuna dokunmuyor gibi...
Bankacılık sektör gelişmeleri hayra alamet değil...
Satis gerceklesirse bu banka icin iyi bir gelisme olarak kabul edilir...
Banka yonetimi Koc gibi tek bir grubun eline gecer ve boylece yonetimde kargasa bitecegi icin banka daha saglikli yonetilmis olur. Normalde olmasi gereken ve dogru olan beklenti ve algii budur.
Fakat Borsadaki kisa vadeli hisse fiyatina ise isterlerse bu satis haberlerini beklentilerin tersine olumsuz bir algi araci olarak sunup hissenin tahtasina satis baski uygulayip fiyati dudurebilirler...
Yani anliyacagimiz kisa vadede hissenin fiyat hareket yonu tahta sahiplerinin keyflerine kalmis. Sahsen mantikli olan beklenti dogrultusunda hissenin bize kotu bir supriz yapmayip yukari yonde tepki verecegini dusunuyorum.