https://i.hizliresim.com/i3jom7p.png
Printable View
Seçim zamanı bile 1,5 USD olan bu kağıdı 0,85 USD ye basmak her babayiğidin harcı değil. Bu kadarını ben bile tahmin edememiştim.
Hiç tartışmasız bunu beceren fonculara yılın foncusu patrona da yılın patronu ödülü verilmeli.
Twitter’da iyi referansı olan petit takası toplanıyor demişti. Yılbaşı aksiyonunda da pek gitmemişti.. biraz alayım dedim.. ben küçük küçük aldıkça daha da düştü.. devamlı düşer mi bir hisse.. derdi nedir bunun? keşke bulaşmasaydım..
3’te 3 başarısız seçimimin 3’sü..
Çileli çiçek güzeldir...50 milyon sermayeli %100 BEDELSİZ İ onaylanan SEKFKKKK ve 11 milyar civarında CİRO YAPAN YATAŞ ŞŞŞ
Yapı Kredi 68 hedef fiyat verdi hadi hayırlısı bakalım
Kar olarak ertelenmiş birçok kalem var kar geçen yılın %100'ünden fazla çok güzel hasılat 10 milyar üstü bu da çok güzel bu verilen hedefleri çok rahat aşabilir diye düşünüyorum
Bürüt satış karı vs Genel yönetim giderleri, beni hiç mutlu etmedi. Hepsini kendileri yemiş.
Net karı 98 milyon, yönetim ve hizmet giderleri 850 milyon.. çüş ve de o-ha!
Kap’ta Vergi Dairesine verilen gelir tablosu var. Ben oradan okudum!
aracı kurumların 2024 ciro beklentisi 20 milyar TL civarında , yeni sünger yatırımı ile 2025 beklentisi 26-29 milyar TL arası
Borsa 7000'lerde iken bu şirket 50'ye koşuyordu borsa on binlerin üstünde şirket otuzlarda sürünüyor kırkı bile geçirmediler.... Fakat yapacağı bu büyük yeni yatırım ve şükret beklentilerinin iyi olması bu şirketi 3 haneli rakamlara taşıyacaktır diye düşünüyorum
şirketin fiyatı uzun dönem acayip baskılanmış :thumbdown:
Piyasa değeri 4.5 milyar TL düşmüş :( son yatırımı bile 1 milyar TL ye yakın
Büyüme hisselerimin yanına biraz ekledim bakalım. İskontolu geldi.
kasım 2022 tarihinde yukarıdaki paylaşım yapılmış...571. sayfada https://www.hisse.net/topluluk/showt...&page=571....o tarihte bile pd/dd = 2,63 imiş...bu gün bu rasyo 0,61 de...eski rasyosuna ulaşması için tam 4 kat çıkış yapması lazım...
peki yataş neden bu hale düştü ?? arkadaşlar faizlerin artmaya başlaması ile konut satışları düşmeye başladı , insanlar yüksek meblağlar tutan mobilya gibi dayanıklı tüketim mallarını almaktan vazgeçerek paralarını faize yatırdı...hal böyle olunca da yataşın satış ciroları düştü...bu ciro düşüşünün üzerine bir de yaptığı sünger fabrikasının finansal giderleri eklenince karlar iyicene düştü...
ama artık sürecin tersine dönmesini bekliyorum...merkez bankası artık faiz düşüşlerine göz kırpmaya başladı...bunun işaretlerini alan ve daha önce sermayelerini faize park eden insanlar hızla faizden çıkarak konut almaya başladılar...tuik verilerine göre son üç ayda konut satışları artıyor...özelikle ekim ayı satışları 160 bine varmış...rekor pandemiden sonraki dönemlerde 200 bin idi...neredeyse o rakamlara ulaşıyor...ertelenen konut ihtiyacı hızla karşılanmaya başlanıyor...buda alınan konutların içi de mobilyalar ile donatılmak zorunda...
artan ve artacak olan konut satışları ile birlikte artık 2024 yılının son çeyreğinde bitecek olan sünger fabrikası üretime başlayacak...2025 yılına bunun olumlu etkileri görülmeye başlanacak...yataş ayrıca lüks tüketime yönelik ilk defa da ürün üretmeye başladı...bu yeni hamleler ciro ve karları çok olumlu etkileyecek...hep gider yaratan fabrika artık bir değer ortaya çıkarmaya başlayacak..
kısacası süreç tersine işlemeye başlıyor...süreç sonunda geçmişte de yakaladığı pd/dd rasyosu 3 ile 5 aralıklarına ulaşacaktır..buda yataşta ciddi bir potansiyelin olduğunu gösteriyor...
borsada normalde pd/dd rasyosu en düşük olan sektör gyo sektörüdür...bu sektör genelikle 0,50-1,00 aralığındaki rasyolara sahiptir...dün torunlar gyo ya baktım pd/dd rasyosu 0,57 de gördüm..bir de üzerine yataşın rasyosuna baktğımda 0,61 de gördüm...yani yataş gibi türkiyenin en büyük sanayii firmasının pd/dd rasyosu bir gyo rasyolarına inmiş...normal şartlarda 3,00-5,00 aralıklarında olması lazımdı...
dediğim gibi faiz artışları ve üzerine yatırım giderleri ve bunun da üzerine borsada azalan yatırımcı sayısına bağlı olarak azalan alım iştahı bu tablonun ortaya çıkmasına neden olmuş..
tekrar söylemem gerekirse süreç artık tersine ve olumlu yönde işlemeye başlıyor...zamanla ve kademeli olarak hakkettiği ve geçmişte de gördüğü rasyolara ulaşacaktır...buda yataşta 4-5 katlık bir potansiyele işaret ediyor...bu hisseyi en az 1-2 yıl tutmak lazım...tam anlamı ile faydalanabilmek için..
söyleceklerim bu kadar arkadaşlar...fazla yorum yaparak kafanızı şişirmek istemiyorum...
https://www.youtube.com/watch?v=h6czsJvA_Ms
patronun tv lerde konuştuğu bir roportaj...ilginç bilgiler var...ikinci sünger fabrikasının kapasitesinin ilk sünger fabrikasının üç katı olduğunu söylüyorlar...2024 yılının sonunda makinalarının geleceği 2025 yılının ilk çeyreğinde de üretimin olmasını beklediklerini söylüyorlar...yeni fabrikanın yüzölçümü 230 dönüm , inşaat alanı 50 dönüm olduğu söyleniyor...eğer uygun finansaman bulunursa çatılarda da ges enerjisi yatırımı yapmak istediklerini ve faizlerin %60 ları bulduğu bir ortamda şu an için bunun mümkün olmadığını söylüyor...
yılın son çeyreği genelikle güçlü geçtiğini ve 2024 yılı ciro hedefinin de 20 milyar olduğunu söylüyorlar...
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
keko
:kahkah: :kahkah: kendi kendimize konuşuyoruz....geçmişte bana deli diyorlardı da inanmıyordum...:kahkah:
İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan yaklaşık 200.000 m² büyüklüğündeki arsası üzerinde Sünger Tesisimizde inşaat çalışmalarında tamamlanma aşamasına geldi. İlk parti makine teçhizatlar üretim tesisine gelmeye başladı.
Açıklanan Faaliyet Raporunda Sünger Fabrikası ile ilgili bilgi gören oldu mu?
Varmış, Kusura bakmayın:
25.08.2022 tarih ve 540372 belge numaralı yatırım teşvik belgesi kapsamında yürütülen yatırım, Gümrük
Vergisi Muafiyeti ve KDV İstisnası gibi teşviklerden faydalanmaktadır. 25.07.2024 tarihli KAP duyurusunda,
İncesu OSB’de yaklaşık 200.000 m² arsa üzerindeki tesis yatırımının %93 oranında tamamlandığı, altyapıüstyapı, mekanik ve elektrik işlerinin sürdüğü, makine montajlarının yakında başlayacağı açıklanmıştır.
Makine siparişleri kapsamında, yurtdışından HERMES garantörlüğünde AKA Bank aracılığıyla 1 yılı geri
ödemesiz, 7 yıl vadeli, EURIBOR+%2,5 faizli yaklaşık 10,2 milyon EUR tutarında ECA kredisi için yönetim
yetkilendirilmiştir. Kredi kullanımı, makine sevkiyatlarının başlamasıyla, 2024 yılının son çeyreğinde
gerçekleşecektir.
Sünger tesisimizde inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiş olup, makine ve ekipman sevkiyatları
planlandığı gibi ilerlemektedir. Yatırım sürecine ilişkin 28.02.2023, 27.07.2023, 14.12.2023, 25.07.2024 ve
22.01.2025 tarihlerinde KAP duyuruları yapılmıştır.
*YATAS-Yataş 2024 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 179.850.843 TL (Önceki 1.011.153.276 TL)
Bana göre bilançanun olumlu tarafı borçların azalması ve kar marjının yüzde 4 den yüzde 9 a çıkması. Uzun süredir sürünüyor maalesef umarım dibi görmüştür artık..
fabrikası battı sanırım, bu kadar düşük kalmasının başka açıklaması olamaz
faizler düştüğü zaman tekrar yıllık 25 milyon dolar net kar yapacak performansı yakalayacaktır. şu anki fiyatlamanın ciddi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. YTD.
yeni sünger fabrikasının bu sene açılacağını unutmamak gerek
hisse fiyatının 2 dolara kadar geldiği dönemdeki yıllık hasılat sadece 250 milyon dolardı, şu an bu şirket yıllık en az 450 milyon dolar hasılat yapıyor, hisse güzel bir geri dönüş yapabilir. YTD
böyle bir 3 ay daha devam etsin, ürkütmeden toplayalım.