Şu 1.64 ü görsün macit değil ben evlendircem seni :)
Printable View
Şu 1.64 ü görsün macit değil ben evlendircem seni :)
Geçen gün rüya gördüm. BemBeyaz bir kumaş üstüne saman sarısı iple örülmüş.. 1.37 yazıyordu. Aynı şekilde biraz aşağısında bir tanr daha bu şekilde 1.27 yazıyordu. 1.27 buğuluydu. Hayrolsun..:)
105k ya gidiyor endeks. Biz 89 da saplandık. Var mı anlayan?
İnşallah yeni maliyetler 88 de oluşuyordur.
Endeks 106 da olsa 90 ı geçmeyecek herhalde...yahu ne oluyor beyler. Ne oldu birden bu kağıtta. Ne oldu da 89 da saplandı. Mızmız birşeyler söyle...
Berat abi finans finals merkezini 2020 de devreye alacağız dedi. Bize tesir ediyor
87 91 arası silkeleme yapıyorlar. Kimse satmasın. Belli oldu
Borsa istanbul'dan yapılan duyuruya göre Pay Piyasasında sürekli
işlem yöntemi ile işlem gören kıymetlerde 4 Ekim'den itibaren
kesintisiz sürekli işlem yöntemi uygulanacaktır
4 Ekim 2019 tarihinden itibaren Pay Piyasasında sürekli işlem
yöntemi ile işlem gören kıymetlerde halihazırda 13:00-14:00
saatleri arasında uygulanan 'gün ortası tek fiyat' ve gün
bölümlerinin kaldırılarak, bu kıymetlerde 10:00-18:00 saatleri
arasinda kesintisiz sürekli işlem yöntemi uygulanacaktır.
ortası'ara'
91 kapattı. 90 ı kırdı. Hemde hacimli...hadi hayırlısı. Bu hafta 1 i görelim inşallah
93..
6 senelik maliyeti olanların bile üstünde bir TL rakamı..
Mal gelip gelmediğinin izlenmesi lazım
Yüklü mal geleceğini sanmıyorum..
Tahtanın önün açık oğlu açık yani..
Enflasyon 10 un altına ite kaka da olsa çekildi
Ekimde 2.5 puan daha indirim bekliyorum..
Bankalar zaten tehditle mevduatı bunun da altına çektikleri için kredi faizleri 1 civarına inebilir bütün bankalarda..
Bu işin başka bi tarafı tabi..
esas dışarıda mal yok..
Normal aşamadayız..
60 kuruşda yüzde 10 6 kuruş eder..
5 tl de
50 kuruş..
Böyle kağıtlar genelde bir rakama kadar sakin gidip sonrasında patlatıyorlar..
Nedeni de yukarıdaki matematik..
Demek ki neymiş
100M lotu cukkalayıp sonra da mahkemeye gidelim demekle olmuyor muş bu işler..:)
Her tahtanın patronun tahammül edebileceği bir lot tutarı vardır
100M lotu alacan tahta 5 tl olsun patrona satim..
Olduuuu..
Borsanın B sinden anlama sonra gel burada yıllarca küfür kıyamet kafamızı şişir a.q.
Anlaşılmayacak bişi yok dostum..Borsa işi 2 bacaklıdır..
ALICI SATICI..
Sen aldın da
Kimden
Kaça
Neden sattı..
Bu sorulara kafa yorman lazım..
Birde böyle halka açıklığı yüzde 70 ini alıp KİME satacağın sorunsalı vardır..
Patron un onayı olmadan hiç bir fon o malı almaz..
Bu tahtayı 5 tl ye getirip allayıp pullayıp bir fona PATRON satar..
Nede olsa patrondur..
Ama 3. sınıf bir spekülatör satamaz..
Ben hala sert bi düzeltme bekliyorum..Çok dikildi minare gibi..
Ümitlerin kırılması lazım biraz..
Yüzde 50 50 diyelim.
Bir fona satmadan evvel fon, şirkete sağlam bir danışman şirketi yollar ve altı ay elemanlar orada kalır ve altını üstüne getirirler emin ol. Beşe getirip satması için evvela sermaye artışı yapması lazım, evvela 1 in üstüne atması lazım. Hiçbir for 5 e geldi diye para sayıp şirkete ortak olmaz. Bu şirket satışı. Peki piyasadaki hisse satışı? E oda çok farklı değil ki? Sermaye 376 ya takılmış. Artması lazım. Temettü verecek mi? Teslim yapıp fatura kesip aktifi büyütecek mi? Hadi diyelim patron beşe çıkardı. Kim niye alsın? Beşe çıkardın, şirket kar yazdı temettü vereceksin. Nasıl vereceksin? Hangi fiyattan. Yani beşe getirmeninde maliyeti var. Yani piyasa ile mali tabloyu bu kadar bağımsız düşünemeyiz.
İşin iç yüzünü bilmiyor gibi duruyorsun ama..
Misal..
sngyo 2 tl ye getirilir..
Bir fon yönetici ile masaya oturulur..
Kardeş gel ben sana bunu blok halde 2 tl den satim..
Sonra ben (patron) araplarla anlaştık işte şirketin yarısına 4 milyar tl verecekler yok işte arabistan da 1 milyar dolarlık ev projesi..
araplar bugüne kadar çadırda yaşıyordu onlara ev yapacaz!!!
1-2 ekonomi dergisindeki yazarlar satın alınır..sngyo arabistanda uçacak denir..
güya portföy ler için tavsiye edilir..
sağ tandanslı gazateler manşetten verir..
Kağıt 5-6 10 tl leri vurduğunda bunları yazanlar yaaaa bakın biz demiştik derler..
Fakat tabi hepsi insider olduğundan kendilerine aldıkları malları satıp çıkmışlardır bile..
Fon da kendi 2 tl den aldığı malı okutmaya başlar..
10 tl den 2 sene içinde 7 ortalama ile malı yoğura yoğura indir kaldır işlemlerle okutur çıkar..
Sonrası filmin başa sarılışı..
KY olarak Bilanço oku
Kar zarar kovala
faizler enflasyon dolar kuru kafa yor..:)
Misal nugyo 2012 operasyonu sonrası 15 tl olacak idi
2 tl oldu..
misal sasa..
Peki... fon yönetiside biraz kafası çalışan adam çıktı diyelim. Merhemin olsa sürecek d.tüne sürersin, sermayen 376 ya takılmış. Neyle arabistanda bu işi yapacaksın? Kredi iyle desen yine 376 ye takıksın bi tane banka zındık vermez. İstersen new york times ta manşet ol, bizi nasıl ikna edeceksin? Ha bide bizim arabistanda ofisimiz var. Kişi ismi, lokasyon müessese ismi ver teyid edecğiz.. ikiden senden aldık diyelim mal elimizde patlarsa?
..Derse ne diyeceksin?
Fon yöneticileri fonun sahibi değildir..
Umurunda olmaz..
Üstelik yukarıda örneğini verdim
Karla satar çıkarlar..Çıkmasa da umurunda deeldir..Kovulur gider başka bir portföyün başına geçer..
Zaten temiz 3-4Milyon para yapmıştır..Kovulsa kovulmasa kime ne..Böyle 2-3 iş yapsa iş hayatı boyunca biriktirdiği para çocuklarına bile yeter..
Gider bodrumda cafe açar sonra..
Burada Tek sıkıntı patron un yamuk yapması ihtimalidir..
Borsada iş yapacaklar bu risk her zaman vardır..
Patron 200M u 2 tl den satar
Fondaki treader lar al ver işlemler ile tahtayı 10 tl ye çıkar
Bir bakarsın patron gelmiş bi 50M lot satmış..
İşler karışır..
Bazı tahtalarda neden manasız hareketler çekiliyor sanıyorsun..
Bilanço falan u10 hisseleri dışında kimse bakmaz..
Şimdi anladım. O zaman olur tabii. Yani bilmiyorum sahtekarlık yapılırsa spk var, bist var. Ben onlara güveniyorum :)
Şu an da insider trading in cezası ne biliyor musun? Eskiden bi sene hapis falandı. Sanırım 20 senede bir kişiye verilmişti.
Nedir ki insider..
Ben patronum hisse alıyorum
İnsider mi..
Kim içeride kim dışarıda
Fon yöneticisim eve geldim hanım naber dedi sordu soruşturdu sngyo da operasyon dedim
Hanım çay sohbetinde başka bir kadına anlattı
O kadının kocası aldı iş yerinde aldırdı...
Bu mudur insider..
come onnnn..
Kimi içeri atacaz..
+ yaptığımız işe borsayı canlandırma borsadaki şirketleri değerine çekme!! olarak da isimlendirebilirsin
vkgyo operasyonu sıradan h.ö twitter den her allahın günü ne diyordu..
Ben vkgyo yu hak ettiği değerlere taşıyorum
12 tl lerden iken LLC Capital cart curt diye bi ingiliz firma uydurdu..O alacak dedi.
Millet araştırdı etti öyle bi şirket bile yok..
Ardından bedelli yedi hisse.
sanifofam sünger
ozbal
sasa
brısa 2012
vestl
çok böyle şirket var
büyük küçük farketmiyor..
hepsinde zaman zaman bomba beklentiler şunlar bunlar fiyatların 5-6 kat yükselişi
3 sene yoğurma
10 sene sürünmece..
Şu doğru mu beyler.. fırat ın doğusuna hareket başlıyor malumunuz. Buraya şehirler kurulacak ve bunu türk müteahhitler yapacak, parayıda ab ve birleşmiş milletler sağlayacak. Gyo ları sıçratabilir. Yüz milyarlarca liralık iş var orada..
O zaman açacaklar kapıları giden onlara gidecek, kalanlar buraya yerleştirilecek. Kendileri bilir
Borsaya bakış açını değiştir dostum..
Hala ev mev diyosun..
Yıllarca ev yaptı da ne oldu allah aşkına..
Emlağın altın yıllarında bile getirisi olmadı bu kağıdın..
Sonrada 2 tl den 0.30 kuruşa çakıldı..
Kaldıki Yabancı bi ülkenin toprağına canın istediği gibi ev mi dikebileceğini sanıyorsun..
Şükür. Tepki vermedi. 90 üstü kapatsın bugün yeter banq
Hacım düşük, bu sayede ufak bi düzeltme de yaptı. İyi bahane oldu, yeter ki 0.85 altına kaymasın.
87 de maliyet oluşmuş. Endeks yüzde iki düştü, bizimki 87 ye değdiği an yukarı attı. Anladığım o. Zararına satış olmazsa altına düşmesi zor gibi.
90 da aşağıya kırmıyor. Bu çok güzel. 1 in üstüne bir atabilse çok güzel olacak