4 sene önce sağlam bir kış olmuştu memleketin her ucunda. Ondan beridir yumuşak geçiyor, tabii şehirleşmenin yoğun olduğu batı illerini kastediyorum. Yoksa orta ve doğu anadoluda kış gene kış her zamanki gibi.
Printable View
Soğancılar da dolarcılar gibi dertli. Tüm dünya soğan arıyor Türkiye de var ama vermeyiz diyor hükümet. Soğan fiyatları toptan120 kuruşlara düştü. Öncesi 220 kuruşlara çıkmıştı. Ben dolardan iyi ki vazgeçmişim. İnşallah ilerde yanılmayız. Sizlere bol kazançlar. Millette artık istesede teknik temel analiz yapayıyor.
Inanin 15 yillik jeep imi sattim.Hemde zararina.
Artik ilallah dedim.Binmeye utaniyordum.
Bu arabaya 1 araba parasi mtv odedim.
Otomobille mukayese ettigimizde yaktigim yakit farkini yazmiyorum bile.100km/12lt.(şehir içi)
Sonunda dayanamayip fakirligi sectim.
Israfin onune gectim.
Itibardan tasarruf edilirmis dedim.
2008 model tumofil aldim.
Eve gelirken artik arka sokaklardan geliyorum ama olsun.Cevrem bir sure sonra alisir.
Hayatları baya zor anlayacağınız...
Perisanlar, babamın deyimiylen bütün fişleri bizim dötümüze soktular!:oleyo:
Reyisin dediği kadar olmasada, buzdolabı bizim eve ben 5 yaşımdayken girdi, supurge, fırın, çamaşır ve bulaşık makinesi bilahare monte edildi, en son benim totoya zombinin prizi sokuldu.:kahkah:
TBMM'de, ABD'nin sözde Orta Doğu Barış Planı 5 partinin ortak bildirisiyle kınandı. Partiler ortak Kudüs bildirisi yayınladı.
Ortak bildiride "İsrail Filistin ihtilafına yönelik ABD yönetiminin yayınladığı sözde barış özünde istikrasızlık ve çatışma mahiyetindeki planı yok sayıyor ve esefle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Dedigim gibi 5.97 olan ilk dirence geldik. Bugun grafik oturmus olacak.
yillardir tek banka calisirim ve bankaya bile yillar once ugramistim.
simdi vergilerimi odemek istedigimde garanti sistemi uzerinden vergi odemesi yapamadigimi,vergi odeme sisteminin tum ulkede degistigini gordum.
hadi dedim gib in sitesinden dogru odeyeyim dedim onu da kabul etmedi gib amca.
yani ben isi gucu birakip evraklari odemek icin bankaya mi gitmek zorundayim 2020 yilinda ?
Uygur Türkleri 'nin erkeklerini hapse atıp kardeş aile diyerek eşlerinin yanına erkek gönderirken Çin 'i kınamayanlar Filistin için el ele tutuşmuşlar yine .
Çarşı ve mahalle bekçileri, görev bölgesi ve çalışma saatleri ile sınırlı olmak kaydıyla kişileri ve araçları; bir suç veya kabahatin işlenmesini önlemek, suç işlendikten sonra kaçan faillerin yakalanmasını sağlamak, işlenen suç veya kabahatlerin faillerinin kimliklerini tespit etmek, hakkında yakalama emri ya da zorla getirme kararı verilmiş olan kişileri tespit etmek, kişilerin hayatı, vücut bütünlüğü veya malvarlığı bakımından ya da topluma yönelik mevcut veya muhtemel bir tehlikeyi önlemek amacıyla durdurabilecek.
DURDURMA İÇİN MAKUL NEDEN
Durdurma yetkisinin kullanılabilmesi için makul bir sebebin bulunması gerekecek. Süreklilik arz edecek, fiili durum ve keyfilik oluşturacak şekilde durdurma işlemi yapılamayacak.
Çarşı ve mahalle bekçisi, görevini yerine getirirken kendisinin çarşı ve mahalle bekçisi olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra, durdurduğu kişiye durdurma sebebini bildirecek, durdurma sebebine ilişkin sorular sorabilecek, kimliğini veya bulundurulması gerekli diğer belgelerin ibraz edilmesini isteyebilecek. Bu kişilere kimliğini ispatlamada gerekli kolaylık gösterilecek. Belgesinin bulunmaması, açıklamada bulunmaktan kaçınması veya gerçeğe aykırı beyanda bulunması dolayısıyla ya da sair surette kimliği belirlenemeyen kişi tutularak durumdan derhal genel kolluk görevlileri haberdar edilecek.
Durdurma süresi, durdurma sebebine esas teşkil eden işlemin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan makul süreden fazla olamayacak. Durdurma sebebinin ortadan kalkmasıyla kişilerin ve araçların ayrılmalarına izin verilecek.
Bekçiler, durdurduğu kişi üzerinde veya aracında silah veya tehlike oluşturan diğer bir eşyanın bulunduğu hususunda yeterli şüphenin varlığı halinde, kendisine veya başkalarına zarar verilmesini önlemek amacına yönelik el ile dıştan kontrol dahil gerekli tedbirleri alabilecek. Bu amaçla kişinin üzerindeki elbisenin çıkarılması veya aracın, dışarıdan bakıldığında içerisi görünmeyen bölümlerinin açılması istenemeyecek.
Çarşı ve mahalle bekçilerinin yetkilerini genişleten yasa tasarısı komisyondan geçmiş...
Bir sürü ıvır zıvır ama özde giderek artan bir mahalle (!) baskısı...
Araç durdurma kimlik sorma vs...
Polis devleti olmak yetmedi.
Bekçilerle çemberi daraltıp baskı artırılacak anlaşılan.
Allahın cühelası bekçi bakalım bu yetkileri nasıl kullanacak.
Ne kadar niza çıkacak.
Kaç kişinin canı yanacak.
Bu arada kurda, günün mana ve ehemmiyetine uygun bir çıkışa izin verildi anlaşılan.
Hani çok da kontrollu ve de duyarsız gibi bir hava vermemek için...:)
Ziraat Bankasında hesap açtım. Tahminimden çok daha kolay bir sistemleri var.
İşin serbest piyasa boyutunu ben de eleştiriyorum.
Ancak teknik olarak şunu söyleyebilirim ki tüm vergi ödemeleri ziraat bankasında garanti bankasından çok daha kolay.
Şöyleki. Ziraat Mobili yükledim. Çok yeni bir özellik var. Muhasebecinin size verdiği tahakkuk fişinin barkod kısmını cep telefonunuzun kamerasına gösteryorsunuz. Hiçbirşey yazmanıza gerek kalmadan vergiyi direk hesaptan çekiyor.
3 kere cep telefonunun tuşuna basıyorsunuz: Ödemeler:Vergi:Barkod Tara ve Öde: Onay tuşu.
Bu arada.
5.97 vurdu çekti.
Bence insanlık için cehennem fikrinin yaratılmasında büyük katkısı olan tipolojiden Evren Paşa hakim kararı olmadan evlerin aranması fikrine karşı çıkanlara, "ne yani polisten gizleyecek bir şeyi olmayanlar bundan neden rahatsız oluyor " gibi faşizan mantığına çok uygun bir Ariosto mantığıyla sustururdu itirazcıları.
Bekçilerin kişi ve araç durdurma, kimlik sorma, neredeyse üst aramaya varan yetkilerini de böyle savunacaklardır eminim...
Hani bir zamanlar Türk filmlerinin sevimli mahalle bekçileri vardı ya.
Mahallemizin her şeye maydanoz hem sever hem döver bekçi amca nostaljisi ile yutturulmaya çalışılacak bu draje.
Bakalım Kılıçdaroğlu ve ekibi ne diyecek bu işe...Ümidim yok ya...
Pesküvit'in diyeceklerini zaten yukarıda özetledim...
Aristonun boyle bir mantik yaklasimi yok.
ne alaka yahu.
Aristo der ki
Bi yerde piriz varsa orda fişte vardır
Ama ya ceryan?
Eğer ceryan kesikse konuyu
Diyojen e havale eder
Topuk pası
Dolar topiğinde 5'li piriz nasıl monte edilir.
Töbe töbe töbe...
Mottomuz belli arkadaş:
Dik dur eğilme, performans seninle.
Yaklaşıyor yaklaşmakta olan..
aylık grafik
Kral Kobra formasyonu
https://resmim.net/f/nnv76P.jpg
*abd merkez bankası (fed) faiz oranlarını değiştirmedi, %1,50 - %1,75
fomc: Faiz kararı 10-0 oyla alındı
*abd merkez bankası(fed), bankaların fed'de tuttuğu ekstra rezerv faiz oranını %1,60'a yükseltti (beklenti %1,55, önceki %1,55)
FED'in bu kararından sonra kral kobranin avi yerde mi yoksa dalda mi anlayacagiz...
Fed/powell: Global büyümenin istikrar kazandığına dair işaretler var
*fed/powell: Ancak koronavirüs gibi başka endişeler var
https://www.linkpicture.com/q/Screen...126_Chrome.jpg
Gomünist Moskovada sene 1952, 9.0 şiddetinde deprem oluyor, can kaybı yok.
Katolik Gavuru Şilide, 9.5 şiddetinde deprem oluyor, Dünya yerinden oynuyor, yıl 1960 1.965 kişi vefat ediyor.
Emme müslüman Endenozyada sene 2004, 9.1 şiddetinde zenzele oluyor, 230.000 kişi mort.
Var bu işte bir yanlışlık, fakat nerede bilmiyorum!
*fed/powell: Enflasyonun gelecek birkaç ayda yüzde 2'ye yakın hareket etmesini bekliyoruz
*fed/powell: Ticaret ile ilişkili bazı belirsizlikler iyileşti
*fed/powell: Fed, enflasyonun ısrarla yüzde 2 seviyesinin altında kalmasından kaçınmaya kararlı
fed/powell : Aktif repo operasyonlarına devam edeceğiz
Japonyada 19000 kişi öldüğüne göre bu işin bilimle veya dinle alakası olmadığını söyleyebiliriz. Hatta depremde nükleer sızıntıya sebep olup beni hayrete düşüren japonların hala sorunu çözememesi ayrı bir tez konusu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
aristo dedigin adam feylozoflar feylozofu diye gecer.
varligin once varligi teyit edilmeli sonra varlik varsa o varolan sey nedir buna odaklanir.
varlik varsa vardir yoksa yoktur.
yani 0 veya 1 dir. kisaca bugunku dunyanin temeli diyebiliriz buna. bu model de sonra cokmustur tabe orasi ayri. deterministik bilim nanay. fuzzy logic denen olay da bu deterninistlerin cokusundendir. ya bazi olaylar bazi sartlar altinda oyle olmuyor.
bu eski yunana sallamayacaksin.
bu eski yunan dedigin adamlar modern dunyayi dusunmus tasinmis bisiler yazmis.
bu eski yunanla gunumuz yunanini da karistirma. gunumuz yunani plaj isletir. insanlığa da bi bok katmaz.
biri biseyleri beklemis beklememis bilmem ne.
bunun arisdoyla alagasi yok abi.
:)
Amerikalılar da aynı tespiti yapmış bugün bir makalede. Forumu takip ediyorlar olsa gerek.
https://www.motherjones.com/environm...much-deadlier/
https://www.buzzfeednews.com/article...ses-deaths-flu
Bu üslup ve de Türkçe katliamının nedeni hakkında bir fikrim var...
Bir nevi müşterek dil.
Ne güzel bir şeyler yazmışken cıvıtmak neden ben anlayamıyorum...
Ben yönetici olsam (ta Red Kit zamanından beri öneririm) hakareti affederim ama en büyük müşterekimiz, millet olmamızın başlıca sebebi hikmeti Türkçe'yi katledenleri affetmem.
Diğeri (muhatabı), bu konuda tüm uyarılara ricalara karşın, zaten kayıp vaka...