Sen yaz Abim kitap gibisin....
ATU-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Sen yaz Abim kitap gibisin....
Yine kitlemisler twitciler e bur türlü öğrenemediler düşükken al yukardan sat yapmayı bunlar tavandan alıp tabana veren takımı tabi bunlara gaz twiti atanlar da tabandan alıp tavana satan kesimi.
Telegramda adamlar hiç hesap bilmiyorlar. Tamam burası borsa ama 500 tl 1000 fiyat umudu olanlar var. 500 lira olması için arsa metrekaresinin 7.000 doları geçmesi, 1000 tl olması için 15 bin doları görmesi lazım. Sonuçta burada bri arsa var. Beklentiyi öyle yüksek tutanlar var ki, hiç paraları olmamış ve hiç mal mülk alıp satmamışlar sanırım. Bıorsada her türlü spekülasyon mümkün ama arsadan başka beklenti yok onun da fiyatı belli. İnsan mal satmayı da bilmeli. Tamam değerinin üzerinde satalım, gerekirse spekülasyondan fayda sağlayalım ama elimizdeki malın gerçek değerini bilelim ve bir noktadan sonra kumar oynadığımızı bbilelim. Gerçeklikten kopmayalım. Bu arada spekülasyon kokusunu alırsak da yararlanalım tabi ki. Ama her zaman hissenin gerçek değerini bilelim. Zaten eskiler gerçek değerini gayet iyi bilirler.
Gazman baba satınca bende satıcam... O ışık görüyorsa daha zaman var
İmar Proje inşaat
Patrona kafa tutan biri Afaki rakamlara alıp götürebilir
Herkes kendi riskini yönetir. Gazmanbabanın ihtiyaç durumuyla başkasınınki uyuşmaz. Kişi kendi gerçek koşullarıyla hareket eder. Kendi kaldırabileceğiniz risklere girmek gerekir. Kaldı ki Gazmanbaba tanrı değil, o da yanılabilir. Ecyap olayında o da büyük yanıldı, tıpkı benim gibi. Zaten kendisi de sürekli söylüyor, "herkes kendi riskini yönetsin" diye. Onun kendisine yüklemediği misyonu siz ona yüklemeyin.
Ha bu arada ben de bekliyorum. Tek lot satmadım.
Mubala yapmışsınız üstelik sizlik Bi durum yok babayı takip ediyoruz kendi zati yazdı herkes kendi riskini yönetsin... Diye... ATU-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aman sakin haa bana bakmayın ben ehtiyar bur bunagin tekiyim kelin merhemi olsa başına sürermiş.
Ben gemileri bist denen bataklıkta çoktan yakmışım buradan gelecek olaninda gelmeyecek olaninda demisim.
Ateş düştüğü yeri yakar siz siz olun sakin bir başkasının demesiyle is yapmayın. En başta ben olmak üzere.
Bist sahtekar dolandırıcı tuzağı olmuş herkes üstad herkes zengin herkes kazanmakta kimse kaydettiğini söylemiyor.
Ecyap ta sn bezgin bekir gayet iyi biliyor olayları olmaz denilen şeyler bir an da yasal kılıflarıyla oluveriyor ağzı açık izlemekten başka bir şey elinizden gelmiyor.
Eldeki kuş daldaki kustan herzaman ıyidir.
Yok ben kumar oynayıp şansını denemek istiyorum diyenlere saygı duyarım en azından oyun7n kuralını koymuş derim.
Bu oyunda altın kural altını olanın kuralı koydugudur.
İbb yi takip eden var mı bu hafta yapılacak toplantıda
Bu ay ibb den bir şey çıkmaz muhtemelen zaten çıkacak olsa tahta yukarı doğru hareketlenmiş olurdu.
Çıkarsa da supriz olsun.
Fazla beklentiye girmeye gerek yok nasılsa o aski asılacak bu ay yada obur ay.
Adamlar 180 210 arası çok fazla mal kitlemisler sosyal medya ve çeşitli platform larda küfürün bini bin para bu malları almadan gitmez bu tahta.
Bize göre hava hoş yukardan atlayan düşünsün.
Millet inim inim inliyor üstadlar pazarlamacılar ortalıkta yok çıkarken mal onlardayken reklamlar on numara malı müritlerine kitledigi zaman işlem tamam araki bul.
Onay ibb meclisten mi geçecek yoksa farklı bir mercide onaylanıp da mı kartalda askıya çıkacak, bilgisi olan varsa paylaşabilir mi, paydaşlara bol selam ve kazançlar.
Ilçe kartal belediye ibb imar komisyonuna dosyaları yollayacak ibb imar komisyonu görüşlerini yazacak ve raporu ibb meclisine sunacak ibb meclisi genelde imar komisyonu raporu doğrultusunda oylayıp geçiriyor ve aski süreci başlıyor. Yani bölgede ki tüm tarla sahipleri yeni imarlı parsellerini görmüş duymuş ve 1 aylık aski sonunda da kabul etmiş olacak.
Tapudan yeni tapularını almaya hak kazanmış ve imara açılmış arazi üzerinde istediği gibi kullanma hakkına kavuşmuş olacak planlar doğrultusunda. Ticaret truzim konut gibi.
Son olarak tüm bu beklentiler gerçekleşse bile bunun fiyatı pozitif etkileyecek diye bir kuralı yok bu tamamen malın kimde olduguylada alakalı takas spekteyse pozitif piyasaya dağılmış haldeyse negatif etkilemesi muhtemeldir.
Bu oyun ne zamana kadar sürecek diyenlere ve sonsuz sabri olanlara cevaben.
Şirket satıldığı yada arazi el değiştirdiği proje üretilmek üzere gelir paylaşımı içeren bir modelle anlaşıldığı zaman bir fiyat oluşacak ve piyasa fiyatı yeniden oluşacak ve o gün en azından benim için oturup yeniden bir değerlendirme yapma zamanı gelmiştir diyeceğim andır.
Bu yazdiklarim haricinde oluşacak tüm dalgalanmalar piyasanın spekulasyonudur.
Her şeye acıktır adama tükürdüğünü yalatir fiyat hareketleri bile gerçekleşebilir her iki yöne de.
Sağolasın Gazmanbaba bigilendirmen için, iyi akşamlar,
Bilmediğimiz birşey mi var, yeşil bir günde bu hareket normal mi arkadaşlar.
Gayet normal davranıyor bu zaten faliyeti olan bir şirket değil ve imar ile ilişkili gelişmeler uzun zaman almakta .
Mevcut fiyatlar tarla vasfında bur yer için emlakçılara ve ilgili emlak sitelerinde yapılan fiyatlandirmalara göre de biraz pahalı en son değerleme raporuna göre ciddi primli.
Ama fiyat oluşumu bunların hiç birine kısa vadede bağlı değil.
Mal trade eden yaturumcida mi yoksa tahtaya yön veren spektemi...
200 rakamlarından 150 ve altına indiğine göre ve dahi sosyal medya platformlarında yapılan aglasmalar kufurlesmeler de gösterdiği üzere malı 200 civarı bir kışım trade eden yeni yatırımcılara yikmis o mam gelmedikçe bist gökyüzüne çıksa bile bunun umrunda olmayabilir.
Bende bir şey bildiğimden değil sadece uzun zaman geçirince bunları defalarca yaşıyorsun oradan öğrendik.
Vadesi 1 yıldan az olanlara göre bir tahta değil hele bist te trade edilecek en son yer burası.
Gidin hacimli yerlerde işlem yapın kısa gir çık yapıyorsanız yoksa burada her zaman kaybedersiniz.
Adam sana kendi elinden veriyor malı sayısı belli o mal gelmeden kendisi götürmez.
En Azından şimdiye kadar öyle oldu.
Yada büyük oyuncu gelecek ki oda buraya vu fiyattan zor .
Farzı misal 200 tl adam 1000 lot kitlemis diyelim fiyat 150 diyelim lot başı 50tl bin lotta ne eder 50bin tl zarar bu birinin zararı iken birinin karina dönüşecek adam bunun peşinde. 200 den alan da 250 den satıp lot başı 50 tl kar edecek en azından o niyetle aldi ama malesef en son alıcısı olduğunun farkına varamamış eğer elindeki malı satmayı düşündüğün fiyattan alıcısı yoksa masanın kerizi sen oluyorsun.
Özetle almayacağım bir malı satmak için o fiyatı bekleme diyor tahtacı.
Bugün de geçmiş olsun hepimize. Serbest düşüş devam ediyor. Bu böyle devam ederse 140, sonra 110
Endeks %1,23
Biz % -3,43
TURGG 155
Değerli arkadaşlar ,
Turgg gerçekten tam bir yatırım hissesi.
epey bir hissem mevcut. ve her on bin düşüşde bin lot ekleyerek gidiyorum.
kendileri bilir. ben bir arsa aldım düşüncesi ile 3 yıl 5 yıl yada on yıl beklerim.
gerçek yatırımcı için sorun görmüyorum. Bunu Gazman baba da çok güzel ifade etmiş.
sonuçta bir egelico olacak hali yok::))
selam ve saygılarımla..
Karamsarlığa asla gerek yok.
Güzel günler çok yakındır.
Turgg
153
10 Mart
Sayin paydaslar, Gazmanbabanin ifade ettigi sureclerin neresindeyiz? Bilgisi olan var mi? IBB komisyona gitti mi evraklar?
henüz gitmedi. kartal belediyesi hala dosyayı hazırlamakla meşgul. yıllarca, aylarca üzerinde çalıştılar, her ayrıntısı tamamlanan 1/1000lik plan zaten dosya halinde olmalı. daha ne hazırladıklarını anlayamadık. Ülkedeki bürokrasiyi de düşünürsek Nisan ayına bile yetişmez bu dosya. Tatil sonrası Eylül Ekim meclisine gündeme düşer artık.
(Yıllarca yaşayıp tecrübe ettiklerimizden elde edilmiş bir tahmindir.) YTD
Dışarıdan bi alici geldi heralde tahta yapıcı ezberi bozdu kac dkdir. 10bine veren çıkmıyor. Demek ki daha önceki asagi yukarı hareketlerin hepsi fiktif...
Spekcigim sadece gülüyoruz ve çekirdek citliyiruz elden ele cepten cebe nerden nereye yaparsan yap eskiler bekler bekler yine bekler yenilerin eti sütü senin olsun.
Sen kaç tl den satıcıysan eskilerde ordan satıcı 1 sene 2 sene 3 sene fark etmez ne zaman şirket satılır o zaman çağrıya veririz malı.
Mutlu satıldığı zaman olduğu gibi.
Onun dışında zaten ibb sürecini tamamlasın temele bir daha bakarız.
Bölgede rayiç fiyatlar 8 10 civarında en tepede 20 binler vardı.
Buda demek oluyor ki turgg alt bant eder olarak 80 100 tl ile 200 tl arasında en azından simdilik.
Unutmadan hayal de kurmuyoruz ekonomi bitik bu fiyatlardan ne zaman el değiştirme olur oda tartışılır.
Kısa vade de 200 tl iyi fiyattı satmak için. Ama malesef aramızda kısa vade alan yok zaten onlar çoktan satti.
5 sene beklemiş adam kusura bakma ama biraz prim hakediyor değilmi spekcim aynı senin hak ettiğin gibi.
Kazan kazan her zaman en iyi stratejidir.
NO COMMENT
TURGG 149,90
11.03.2021
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gazman baba yorumların gerçekten çok objektif.
her ne kadar çok eski turgg ci olmasak da her düşüş bir alım fırsatı
200 lerden başlayıp şu ana kadar ortalamayı 165 lere çektik spek sayesinde
her düşüş bir alım fırsatı.böyle giderse 120 125 ortalamayı görecez gibi ::))
hayırlısı..
Ibb ye gelmesi komisyon rapor hazırlayıp meclise sevk etmesi ve oylanmasi sonrası aski süreci 1 aylık itirazlar değerlendirilmesi vs için olası bürokrasi ve pandemi koşulları altın da sene sonuna kadar çıksa ben raziyim.
Daha erken olabilirmi derseniz tabi ki mümkün ama biz kötüye hazırlayalım kendimizi .
Burası tr bilmem anlatabildim mi .
Eğer merak ettiğiniz fiyat hareketleriyse onun imarla alakası simdilik yok hükmünde tamamen takasla alakalı.
O kadar çok kişi yukardan atlamış ki sosyal medya ve forumlar da ağlama duvarına dönmüş ortalık.
Birde bunlar maliyet düşürme ortalama yapmaya başlayınca iş çığrından çıkmakta bir süre sonra fiyatlar daha aşağı düşmekte ve alanlar panikle satıp fiyatı aşağı çekmekte sonrasında grup bir hareket yapınca bunlar yeniden uçacak kaçacak mantığıyla yukardan yeniden mal almakta ve kısır döngü devam etmekte.
Spek efendi böyle bir trade eden topluluk yakalamış daha ne aldığından haberi olmayan adam bunları Otturmeden bırakır mı bence bırakmaz 100 tl altına bile inersek şaşırmayın bu spek şimdiye kadar ne olmaz demişsem k hepsini yaptı. 20 tl rakamları gördük bizler oradan 200 tl büyük rakam onun için siz siz olun burası ucuz diyip full yüklenmeyin sonra inim inim inletir hele birde ihtiyaç olan parayla alım satım yapan biriysen dizlerinin bağını çözer.
Gece uykuların kaçar evde huzurun kalmaz alllah korusun daha beteri bile olabilir.
Her zaman dediğim gibi herkez kendi riskini yönetsin gerisi kolay hırs yapmayın.
Bu günü de TURGG tarihine kazıyalım. Bir gün bakar nerelerden düşe düşe gelmişiz deriz.
TURGG
142.70
17.03.2021
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abd tahvilleri yükselmekte piyasalar için sıkıntı içerde kapatma davaları ve olası seçim tartışmaları sıkıntı bir de hala ibb ye intikal etmemiş ilçe belediyede bekleyen binlik planlar sıkıntı geçtiğimiz cuma itibarıyla hala ilçeden ibb ye gönderilmemiş.
Turgg yatırımcı profili ise son dönemde oldukça değişti 200 civarı çok mal alan olmuş bunu sosyal medyadan haykirislardan küfürlerden anlayabiliyoruz.
Şirketi arayıp hakaret ettiğini bile yazan insanlar var.
Gençler kadınlar erkekler çok çeşitli yaş ve meslek grubundan insan twitter ve ınvestung birde telegram denen mecralarda etkilenip mal almışlar.
Korkarım imar çıksa bile bir müddet yukarısı bu risk ortamın da görülmesi zaman alacaktır.
Ülke ekonomisi bahsetmiyorum bile tek tesellimiz imarın olası secimden önce bir an önce çıkması yoksa yandık.
Malum bu ülkede isler seçim dendiği an durur.
Bakınız en yakın belediye seçimlerinde başımıza gelenleri bize en az 1 seneye mal oldu.
Özetle kısa vade olumlu malesef bakamıyorum.
Ama bist tamamen rasyolardan kopuk hareket eden bir yer olduğu için öngörülerimin tersi bir hareket olursada şaşırmam.
Ama baz senaryon kısa vade negatif .