PPK toplantıların yazılı duyurularında, bir kelime bile muazzam önemli, Sn. Diproyal'e katılıyorum. ''gerekirse ''kelimesi varsa başka olurdu. Bahsedilen ifade, standart ifadesi.
PPK toplantıların yazılı duyurularında, bir kelime bile muazzam önemli, Sn. Diproyal'e katılıyorum. ''gerekirse ''kelimesi varsa başka olurdu. Bahsedilen ifade, standart ifadesi.
https://www.youtube.com/watch?v=EYmw..._channel=TV100 burda da aynen söylüyor. tamamını izlersen
https://www.youtube.com/watch?v=EYmw..._channel=TV100 burda da aynen söylüyor. tamamını izlersen EMRE ALKİN HOCA
ünlü menkul 13.25% gecelik alt üst limit yok.
Aofm kaç oldu bugun
Glp 60 milyar fonlama olmuş.
Mevduatta 14 hatta zorlama ile 15 lerin verilmesi lazım.
Bizim 'late liquidity window' iş başına geçmiş :he:
Dolar kımıldamadı bile aşağı
Aofm 12.88 olmuş
Merkez Bankası Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti %12.88 (Önceki %12.75)
10.69 - 24 Eylül
10.88 - 25 Eylül
10.99 - 28 Eylül
11.08 - 29 Eylül
11.12 - 30 Eylül
11.20 - 1 Ekim
11.32 - 2 Ekim
11.38 - 5 Ekim
11.45 - 6 Ekim
11.47 - 7 Ekim
11.56 - 8 Ekim
11.64 - 9 Ekim
11.93 - 12 Ekim
12.03 - 13 Ekim
12.12 - 14 Ekim
12.18 - 15 Ekim
12.26 - 16 Ekim
12.39 - 19 Ekim
12.47 - 20 Ekim
12.52 - 21 Ekim
12.75 - 22 Ekim
12.88 - 23 Ekim
24 Eylül’ den beri fonlama 2.2 puan arttı, hala bankalar tıınnnnn
Fonlama faizi artıyor ama fonlama miktarında çok ciddi düşüş var.. Dün 236,3 iken bugün 182.9'a düşmüş..
GLP falan mevduatı etkilemez.
Dikkatten kaçan aktif rasyo oranı
O oran değişmedikçe mevduat kıpırdamaz.
Adam yüksek faizi krediyi rasyo oranını tutturmak için kime verecek
Size katilmiyorum rasyo ve stopaj muafiyeti glp ne kadar artsada kurumun elini kolunu bagliyor diger taraftan ise fonladim mi fonladim oluyorM2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Varlık fonu borçlanmaya çıktı sonra iptal etti . % 8 - 8,5 tan borç vermişler. Faizler mecbur artacak günlükte yada dolarda devam...
Ben 7.5'tan veririm....
[emoji23][emoji23][emoji23] SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu Aofm yukarı çıktıkça bankalar tlyi daha pahalıya bulmuş olmuyorlar mı, dün itibariyle mb'den tl isteyen banka ortalama 12.88 faiz ödemek zorunda mevduat sahiplerine ise en yüksek 13-13.50 veriliyor, bu hafta bankalar en az 100 baz artış yapmalı diye düşünüyorum, stopajı öne sürüp 1 aydır yerinde saydı bankalar kanımca. Zaten tüm bankalarda nerdeyse boşta kalan para var 13 veren aslında 12.75 veriyor fonlamanın altında yani artık. Hala artış gelmezse açıkçası banka hissesi alıp kenara atmayı düşünüyorum biraz vakıf ve garanti olarak. Yeterince döviz var kenarda düşse de çıksa da dövize ilişmemeyi düşünüyorum
TCMB eski başekonomisti Hakan Kara
AOFM vs Mevduat yazısı
https://twitter.com/ali_hakan_kara/s...744471040?s=12
Merhaba
İki üç ay kadar 70000 tl'yi vadeliye yatıracağım. Hangisini tavsiye edersiniz?
Siyasi yoruma gerek yok. Rakamlar ortada.Ek 26173
https://kitle.net/dolar-grafiginde-d...trump-silueti/
bir grafikte ben paylaşayım :kahkah:
Cuma günü vakıf vade zamanı gelmişti. Bir önceki temdit de 12.80 ile bağlamıştım. Stopaj %5 e düşünce bu kez 12.60 üzerine çıkmadılar. Gidiyorum desem de çıkmadılar. Aslında daha önce gitmiştim. Yeni geldim. Yani yapabileceğimi bildikleri halde nerdeyse buyur git demedikleri kaldı. Millet yine doara yüklenirse hiç şaşırmam. Bahri sadece mevduatçı galiba. Burada mevduat hakkında yazanların çoğunun mevduat ile bir bağlantısı vardır diye düşünüyorum. Dudu hariç:yes: iyi haftalar
yüzde 40 yeşil soğandayım sadece kendi taşıdığımız portföye göre yorum yapıldığı zaman biraz tepem atıyor hafızam fena sayılmaz bir üyenin daha önce hangi yorumu yaptığını bilirim bir başka başlıkta faizlerin inmesinden memnun olduğunu anlatıp hahahaha derken buraya gelip akıl verildiği zaman şalter atıyor
Bankalar bu gün faiz arttırmazsa Kasım 4 ünden sonra baya arttıracaklar
Bankalar herkes den kredi kartı aidatı alıyor ve artık geri iade etmiyor ayrıca maaş müşterilerine bile yapmıyor bir tek emeklilere yapmıyor. Buyrun bankaların halini herkes yalan söylüyor dışarıya durumum iyi havası veriyor.
An itibariyle bankalardan ses yok