battuk ben ve ayucuklarım :vk:
Printable View
Üstadım, sessiz ve derinden gider Viop oyuncuları, 24 saat 30 gün 12 ay
Bırakalım AB konuşsun, Amerika konuşsun, Rusya konuşsun.
Consensus üstadımız olsa: "Atmasyon, Kıvırmasyon, Yalamasyon" derdi.
Hisseleri, endeksi, doları yukarı alan el alsın. O satınca biz de satarız. 2 tane ortalamaya bak. Yeter.
şey 7,74 e geldi. yavaş yavaş yine yükseliyor.
Hayret! Bu saat oldu, tavan serileri yok...
BIST30 hisseleri ağırlık sıralaması:
Dolares sormuş OYAKC ve GUBRF endekse girmiştir.
SISE 7. sıradan girmiş. Efes Holding payları fiili dolaşıma dahil olmadığından beklediğimden daha az ağırlık olmuş. Onlar da ellerinden bir miktar kiraya vermiş belki o durum ağırlığı artırır.
Dün referans 7,27 idi bugün 7,07 den açıldığı için %1,27 artı gözükmek ile birlikte aslında düne göre düşmüş.
Sıralamada en düşük ağırlık TSKB'de, işlemler 30 Eylül'e getirilerek endeks değişiminde TSKB avantaj sağladı gibi ancak fiyatı artmaz ise TURSG (eski GUNES), SASA, VESTL bir sonraki dönem girebilir, bademler onlara yüklenir diye tahmin ediyorum.
Ülkedeki en büyük sektörlerden biri otomotiv direkt temsil edilmiyor TOASO veya FROTO endeksde olmalıydı.
https://i.hizliresim.com/kXeamH.png
meclis açılışında RTE konuşacakmış. Dilini tutamazsa dolar 7.80 olur
nasıl olsun ki?
Yan kağıtlarda RSI şişmiş, Bollinger bandın tepesine dokundurmuş, belki 20 günlük ortalamaya kadar çekerler
Ama trend hala güçlü yukarı yönlü duruyor.
Ytd..
https://invst.ly/sbha9
şeyler haber bekleme modunda şimdi.:)
CIMSA ve SAHOL ortak Hollanda'da şirket kurmuş, vatandaş etkilenmesin diye gizlenmiş, bugün de CIMSA'da yüksekten tek bir kurum satış yapmış.
Demek o kadar da gizleyememişler.
TCMB'NİN NET ULUSLARARASI REZERVLERİ 25 EYLÜL'DE 16,95 MİLYAR DOLAR (ÖNCEKİ HAFTA: 18.83 MİLYAR DOLAR)
01.10.2020 14:32:54 TCMB TOPLAM REZERVLERİ 25 EYLÜL'DE HAFTALIK %3.25 DÜŞÜŞ İLE 83 MİLYAR 517 MİLYON DOLAR
yıne gommus MB 2 mılyar dolar daha... doları degıl doların yukselıs egımını sabıt tutmak ıcın bıle her hafta bu kadar satıs gerekıyor... dusunun artık yanı...
bakalım zk'lar ne zaman artacak tekrar... kasımı bulmaz...
bunların AL tuşu iptal galiba...her hafta satış...
YURTDIŞI YERLEŞİKLER HİSSE STOKU HAFTALIK DEĞİŞİMİ (PİYASA FİYATI VE KUR HAREKETİNDEN ARINDIRILMIŞ) 25 EYLÜL'DE :-101,9 MİLYON USD
TCMB'NİN NET ULUSLARARASI REZERVLERİ 25 EYLÜL'DE 16,95 MİLYAR DOLAR (ÖNCEKİ HAFTA: 18.83 MİLYAR DOLAR)
koskoca ülkenin kala kala 17 milyar doları kaldı...
rezillik...
londra ekibi kendini çok kasmadan dolar üzerinden çok hafif bir saldırı yapsa kur bir anda 8,5 hatta 9 lara bile gidebilir ve bunu bizim merkez bankamızın önleyemeyecek olması ne kadar da korkutucu.
geçen aylarda 6,84 de bir ay süreyle kuru sabit tutmak için 100 milyar rezervi eritmenin ne gereği vardı..
dolar-tl de durum aslında diken üstü. ama galiba hiç kimse farkında değil...
yani minik minicik minacık bir kur atağında bile müdahale etmeye gücümüz olmaması inanılır gibi değil..
yapacak bir şey yok ise madem, o zaman dans...
Bist100 de devasa boyutta gartley formasyonu olusmus durumda, bu nedenle 129500 den shortladim. Bist100 hedefim 109000 . Iyi tradeler
Zirveden olumlu haber mi geldi. Dolar çakıldı borsa yükseldi
Alt pazarlarda devre kesicide teorik fiyat yayınlanmıyormuş.
Belki ileride hepsinde tamamen kapanır.
Devre kesici ve karanlık oda işlemleri manupilasyon sahası olmaya başladı. En azından emir silme o sırada olmamalı, "neyse halin çıksın falın" durumu olmalı.
Geçenlerde sort açtım 15 dk borsa çakıldı yine açtım saat 17 kalmaz ermenilerin uçağını kesin düşürürüz 😂😂😂👍
Borsalar son düzlükte artık
BİST bitmek üzere
1160 üzeri bistde kalınmaz
BİST 100 yani
kurutulmuş gıda üzerine ama yükselişe baksan altın bulmuş sanki .....
https://i.hizliresim.com/y2yuju.png
biraz arştırdımda AVOD'un Çorum'daki bakır maden rezervleri hakkında çalışmaları varmış :)
1 milyondan dönüş yapmış
https://tr.investing.com/equities/taze---kuru
Elektrik fiyatlarına son 3 yılda 8 kez zam yapıldı, toplamda oran yüzde 82'ye ulaştı!
[QUOTE=rosense;4808799]kurutulmuş gıda üzerine ama yükselişe baksan altın bulmuş sanki .....
/QUOTE]
Sistem doğru fiyatı bulmak yerine maksimum hacim yaptırmak üzerine kurulmuş. İster istemez yatırımcı değil traderların ilgisini çekecek hareketler oluyor.
Doğru fiyatı sağlayacak şekilde düzenlemeler çoğalır ise işlem hacmi ve volatilite başta düşer ama buraya akan para çok artar diye düşünüyorum.
Borsada işlem yapanlara değil borsaya gelmeyenlere sormak lazım ne eksik ne fazla diye.