Bu muhtemelen garanti kira kısmı, Hillside karından veya hasılatından alacağı tutar belirsiz olduğu için eklenmemiş olmalı. Bunun da yanında Mosalarko kira geliri burada yok sanırım.
Printable View
Sözleşme dendiğine göre kiraya verdikleri gayrımenkullerin sözleşmelerini kastediyor. Kendi işlettikleri ve herhangi bir nedenle sözleşmeye tabi olmayanlar hariç olmalı.
algyo nun tahtacısı pc sen buradan okuyorsun sana buradan mektup yazıyorum ne olduda o kadar verdin verdirdin tahtaya gayrimenkuller değermi kaybetti yıkıldımı varsa bir şey yazda bizde bilelim yatırımcı olarak ne kadar adi şerrrrefsiz bir adamsın sakın endekse verdiler bahanesine sığınma bu kağıt geliri olan yatırımları olan özel kağıt bu dünyanın öbür tarafıda var senin gibi veya sizin gibiler için yaşasın cehennem hırsızlık uğruna bu kadar büyük ah lar alma son olarak sizin için özel duada bulunuyorum bu vurgunda kimlerin parmağı varsa rabbim manevi acıların en büyüğünü yaşatsın. Yatırımcı arkadaşlar sabredin ALLAH büyük hepinizi saygı ile selamlıyorum
Düşerken en önde kalkarken tık yok
29 Aralık endeks 5.300 , ALGYO 87,50
17 Ocak endeks 5.300 , ALGYO 68,80
Yatırımcı çıkarlarını korumak, hisse fiyatının gerçek firma değerini yansıtmadığından dolayı 28 Aralık tarihinde 82 liradan geri alıma devam eden ALARKO yönetimi, endeksin düştüğü yerden geri gelmesine rağmen 60 TL'li fiyatlardan geri alım yapmaması bana çok garip geliyor. Garipten kastım yönetime olan hisse fiyatında gerçekleşen manipülatif fiyatlamalara yönelik acaba bu işin içinde yönetim de olabilir mi acaba diye.
Hisse geri alımı sonrası yatırımcılara güven verildikten sonra hisse tavan oldu milyonlarca lot tavan ve yakın fiyatlardan yatırımcıların kucağına bırakıldı. KAP'a gönderilen değerleme raporları da o gün akşamı gönderildi. Gönderilen raporların içinde herkesin merakla beklediği Bodrum raporu eksik gönderildi. Ve hepimizin içinde olduğu %30'luk büyük çöküş yaşandı.
Endeksin eski yerine gelmesine rağmen hisse fiyatının yerinden pek oynamaması hisse üzerinde operasyon yapıldığı düşüncesini güçlendiriyor. 7 yıldır hisseyi elimde tutmamama rağmen ''reel'' anlamda hiçbir getiri elde edemedim. Evet hisse fiyatı yükseldi ama reel getirisi olmadığı gibi tam tersi kaybettirdi.
Benim derdim şu; her hisse yükselir düşer çıkar. Bizim hissemiz de düşer çıkar. Bu mesele değil. Yönetimin yaptığı yönlendirme resmen. Hisse fiyatını yükseltmek isteyen yönetim 82 den alırken 60 liradan 65 liradan almıyor. Neden almıyor. 1 haftada ne değişti?
Aynı soruyu sordum.ALGYO ya.
Yatırımcı İlişkileri ve Mali işlerden cevap geldi Yönetim yetkiliymiş.
Neye göre aldınız şimdi niye almıyorsunuza.Bu konuda bilgi veremeyiz dediler.
Hala geri alım programımız devam eder dendi.
Lakin 20 TL ucuzlamış hisseyi niye almıyorlar bunun mantığını bende çözemedim.
Manipilasyon yaptılar küçüklere bakın bizde 80TL den alıyoruz.
Korkmayın deyip kucağa bırakma formasyonu uyguladılar.YTD.
Hissenin ve küçük ortaklarının yanında durmadılar.
Şark kurnazlığı yapıldı.
Yaklaşık 5 gün önce sordum halada geri alım yapmadıklarına göre.
Kataküllüde parmakları olabilir.
Güven kaybı oldu bende şimdi.YTD.
Beş senedirde ben tutuyordum ve evladiyelik tutmaya niyetim vardı.
Şimdi bu ayan beyan yapılan işe aklım mantığım almıyor.
Niye hisseyi 20TL ucuzken almazsın.ALGYO Yönetim kurulı başkanımız Harun bey.Niye?
Sayın Kubilayhan..benim de 6 sene oldu..olaylı g.k.toplantısında yüzlerin söylendi..onlar da biliyorlar hissenin degerini..dertleri moralimizi bozup ,bizleri oradan söküp atmak..bunları sizde çok iyi biliyorsunuzdur..tek tek hepimizd kaçar lot olduğunu biliyorlar.ve sayıyorlar..ben ,burayı banka gibi kullanıyorum.iyi bir hisse buldumu satıorum..sonra tekrar aynı yerden alıyorum...başka çare yok..katlanıp bekliyorum..bir umut..y.t.d
Alark
Kchol
Kords
Vestl
Hangi hisseyle benchmark yaptıysam son 3-4 ayda hepsinin gerisinde kaldı. Alark haricinde diğerleri toparlarken ALARKO grubu hep gerisinde kaldı. Bu grubun hisselerinde gerçekten sıkıntı var.
Bundan 25 gün önce endeks 5.400 iken hisse fiyatını ucuz bulup 82 liradan alım yapan yönetim, 5.600'e dayanmış endekste hisseyi 68 lirada pahalı buluyor olacak ki geri alım yapmıyor.
Maalesef bu hissede yönetim, tahtacılarla ortak iş çeviriyor. Bunun başka açıklaması olamaz.
Cuma günü aracı kurum temsilcileriyle gerçekleştirilecek toplantıda neler konuşulacak merak ediyorum.
CEO bir taraftan 2023 yılında yeni sektörlere girileceğinden, satın alım yapılacağından, turizm alanında yeni otel yatırımları olacağından bahsederken geçen günkü konuşmasında 2023 yılında nakitin çok değerli olacağından bahsetmiş.
Geçmiş yıllarda bu şirketin yapacağım edeceğim dediği yatırımları yapmadığı biliyoruz. Umarım 2023 yılındaki yatırımları erteledik falan filan demezler. Bu düşüşler ALGYO ve ALARK için beklentili şirketler için normal gelmiyor bana.
Yatırımcılara 80 ve üstü fiyatlardan geri alım yaparak verdikleri güveni, malı küçük yatırımcılara kitleyerek çakarak kaybettiler.
Umarım bir portföy fon yöneticisi toplantıda geri alım ile alakalı bir soru sorar da biz de öğrenmiş oluruz.
1 Milyar TL lik yatırım başladı artık kaçış yok.
Deftere bittiğinde en az 15 TL yazar.YTD.
Holding buradan temettüde bekler bunu yatırım var diye bedelsiz olarak verseler güzel olur.YTD.
Her gün bir önceki günü mumla arıyoruz.
Saat 16:00'da sermaye piyasaları günü buluşması var. Ama biz yokuz. Kapalı bir görüşme olacak.
Aynı saatte websitesi üzerinden sunum dosyası paylaşılacak.
Holding tarım ve gıda işine mi giriyor acaba
Bugünkü sunumdan da bir şey çıkmadı.
Holdingin üvey evladı olduğumuzu tekrar teyit etmiş olduk.
https://a1capital.com.tr/wp-content/...-NOTLARI-3.pdf
Turizm tarafında yeni varlık edinimlerinin öne çıkarılacağı ifade edildi. Özellikle Hillside markası 4 veya
5 otelle zincir marka haline gelirken, Bodrum otelinin 2024 yılı sonu itibariyle devreye girmesi
planlanıyor. Önümüzdeki yıllar için yurt içinde ve ya yurt dışında otel satın alınması için araştırmaların
devam ettiği belirtildi.
Alarko yatırım altında 25 adet yatırım yapıldığı ve önümüzdeki dönemlerde ise 42.5 milyon USD
yatırımın yapılacağı belirtildi. Bilançoda ki atıl değerler likit hale getirilerek hisse senedinin daha likit
olması hedefleniyor.
2030 hedefi kapsamında, faaliyetlerin %10’u GYO ve turizm, %40’ı enerji, %20’si girişim yatırımları,
%30’luk kısmı ise yeni sektör yatırımlarından oluşması hedefleniyor.
İnregral Yatırım toplantı notları:
Gayrimenkul iş kolu – Şirketin gayrimenkul portföyü 6 milyar TL seviyesinde olduğu, Bodrum
Gündoğan otelini 2024 yılında devreye girmesini önümüzdeki yıllarda hem yurtiçinde hem de
yurtdışında yeni otel alımları olabileceği belirtildi. Şirket atıl haldeki gayrimenkullerini likit hale
getireceklerini belirtti.
Turizm - 2022 yılını doluluk oranı açısından güçlü geçirdiklerini ifade ettiler. 2021 yılında %76 olan
doluluk oranı 2022 yılında %81 oranına çıkmıştır. 2023 yılında da aynı performansı beklediklerini ve
yüzde 60 oranında fiyat artışı olacağı ifade edildi.
Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu'nun şirket merkezindeki 31.01.2023 tarihli toplantısında,
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: III, N 48.1 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin "Gayrimenkul değerleme kuruluşunun seçimi" başlıklı 35 inci maddesi uyarınca; portföyümüzde bulunan Bodrum Otel için TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., diğer her bir varlık için ise "Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş." den değerleme hizmeti alınmasına, 2023 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için "Vakıf Gayrimenkul Değerleme A.Ş." veya "Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş." den değerleme hizmeti alınmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur
Ne kadara de ğerleyecekler bakalım
Global Menkul toplantı notları ingilizce;
https://news-files.foreks.com/attach...te31012023.pdf
Sn british holding sayfasında paylaşmış: https://www.alarko.com.tr/uploads/20230131200116361.pdf
GYO tarafıyla ilgili burada tek dikkatimi çeken;
Son dönemde artan online ticaret
hacmi nedeni ile depolama ve
lojistik sektöründe yeni gelişmeler
yaşanmaktadır. Bu gelişmelere uygun
olarak Arazi Geliştirme Grubumuzun
depolama geliştiriciliği ile ilgili imkânları
daha fazla sorgulayarak mevcut
arazilerimizde bu nitelikte yatırımların
yapılabileceği iş birlikleri oluşturmak
hedefleri arasında olacaktır.
Normal şartlarda 4. dönem Kurum Geçici Vergi beyannamesi 17 Şubata kadar beyan edilmesi gerekiyordu fakat 2022 yılından itibaren uygulanmak üzere bu beyanname kaldırıldı. Nisan ayını mı beklememiz gerekecek acaba?
Bu korkunç felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza yüce mevlamız gani gani rahmet eylesin mekanları cennet olsun yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar versin enkaz Altında sağ kalan vatandaşlarımıza bir an ulaşmağı sağ Salim kurtarılmayı yüce mevlamızdan duacıyız ALLAH Yar ve v yardımcımız olsun
Milletimizin başı sağolsun
Bir çok sıkıntılı dönem yaşadık bu güne kadar ama böylesine sahipsiz, böylesine çaresiz ve geleceğe dağir böylesine ümitsiz hissetmedim.
Bunun üstüne şirketimizin sessizliği ve yatırımcısını çaresiz bıraktığı başka bir dönem de hatırlamıyorum.
SPK kararları ve teşviklerine rağmen bırakın yeniden bir destekleme ve geri alım programı açıklamasını var olandan da 1 lot geri alım yapmadılar.
Bu kabul edilebilir, normal görülebilir bir durum değil.
Bunu unutmayacağım.
Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu’nun şirket merkezindeki 24.02.2023 tarihli toplantısında,
• Genel Kurulumuzun onayına sunulan, şirketimizin 2022 yılına ait finansal tablolarında yer alan dönem kârı 2.753.941.111 TL olup önceki yıllarda ayrılan birinci tertip genel kanuni yedek akçe tutarı yasal tavana ulaştığından, birinci tertip genel kanuni yedek akçe ayrılmamasına,
• Yıl içinde yapılan 1.500.000 TL tutarındaki bağışlar eklenmiş 2.755.441.111 TL net dağıtılabilir dönem kârının, 193.200.000 TL tutarındaki kısmının ortaklara kar payı olarak dağıtılmasına,
• Kar dağıtımının 112.700.000 TL tutarındaki kısmının nakit olarak, 80.500.000 TL tutarındaki kısmının ise sermayeye eklenmek suretiyle bedelsiz pay verilmesi şeklinde gerçekleştirilmesine,
• Dağıtılacak kâr payı üzerinden 18.998.000 TL tutarında ikinci tertip genel kanuni yedek akçe ayrılmasına,
• Kalan tutarın olağanüstü yedek akçelere eklenmesine,
• Nakit kâr payı dağıtımına 25 Nisan 2023 tarihinde başlanmasına,
Bu önerimizin Genel Kurulun onayına sunulmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.â€
Temettü ve bedelsiz hayırlı olsun
Bedelsiz %125 nakit temettü 1.75 ₺ hayırlı olsun son açıkladığı 12 aylık kar üzerinden hisse defter değeri 90.71₺ yükselen hissemiz ne yazıkki 64₺
Günaydın TÜRK MİLLETİ.
Genel değerlendirmem bu patronlarımız.
Gayrimenkül değerlendirmelerinde düşük değerler tespit ediyorlar.
%180 ortalamalarda bir artış olmalıydı.YTD.
Benim tespitim %125 gibi ortalama
Tavan açtı. Şimdide tavanı bozdu
10 dakika bile tavanda duramadı.
Birde bu enflasyon hani yalan olanı bile %50 altına düşmez tahminim.Buda yıl sonunda değerlemelerinde 2.5 milyar TL yazar.
YTD.