sayın dudu,
Avokadoyu ortadan kesip, çekirdeğini çıkarınca,
Boşluk olan kısma nar tanelerini doldurunca sunum çok güzel duruyor, ikiside lezette birbirini tamamlıyor
Asgari ücreti en azından insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz.
Kredi garanti fonu ile yepisyeni kredilerAlıntı:
"Bu yıl şunu söyleyebilirim, asgari ücret geçinebilecek bir noktada yayınlanacak, ona getirilecek. Artık işverenlerimizin bugüne kadar 'Maliyetler yükseliyor' demesine rağmen bu gemide hepimiz varız, onlar da kazanacak ama çalışanlar da kazanacak. En azından insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz. Emeklilerle ilgili çalışma var, onların da emeklilik ücretleri yine yaşanabilecek noktaya gelecek. Bunların hepsi, çalışmalar bittikten sonra Cumhurbaşkanı'na sunulacak, onun da onayıyla bu, hayata geçirilecek. Ayrıca gelir vergisinde bazı esnafımızı muaf tuttuk. 785 bin esnafımız yararlanıyor, 240 bin lira gelirin altındakilerden vergi de almayacağız.
https://tr.sputniknews.com/20211030/...050327094.htmlAlıntı:
"Bunun dışında onlara Kredi Garanti Fonu'yla yeni bir fon düzenleniyor, pandemi sürecinde geçen yıl 250 milyar lira verdik ama genelde büyük esnaf faydalandı çünkü bankalar kredi verirken bazı şeyler istiyor, ipotek, evrak, bilanço istiyor ama küçük esnafta bu tür şeyler eksik olduğu için o kredilere ulaşamadı, aslında ulaşılacak nokta oydu. Bu nedenle onları da kapsama alacak şekilde diğerlerinden ziyade, küçük esnafı kapsama alacak şekilde çalışmalar başladı. Geçtiğimiz gün buraya gelmeden önce Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüştüm, hazır olduğunu hatta rakam açıklamayacağım ama bizim telaffuz ettiğimiz rakamların daha üstünde bir fon ayırabilecekleri ifade edildi. Bu da bizim elimizi güçlendirdi."
Vatanımıza milletimize hayırsız olacak gelişmeler.
Ben avocadoyu soyuyorum..
Yarim avocadoyu canak seklinde tabaga koyuyorum..
Bir catal aliyorum... 10-15 delik aciyorum..
Yarim limonun suyunu icine dolduruyor...
Deliklerden giriyor limon suyu, tuz da atiyorum ve bu sekilde yiyorum..
Tuz ve limon avocadoyu da ayvayi da cok cok gusellestiriyor..
Syg,
6 milyon çoğu kimse için F.I.R.E. birikimi olur, rahat rahat da geçindirir. Ayda 25,000 TL maaş getirir aşağı yukarı.
Fazla bir sey bilmeye arastirmaya gerek yok.
Froto temettu verimi yillardir ortalama %5 dir..
Hem yatirimini yapar, parayi enflasyondan korur, hem de %5 temettuyu verir.
Digerini alinca ne olur??
Yilda 40-50K mtv alir.. Kasko, yillik bakim v.s saymiyorum bile..
En onemlisi de plakayi takar takmaz her sene %10 gibi degeri duser..
Syg,
İHtiyaç kredisi 1.43 den daha az veren banka var mı
TEB 1,36 ihtiyaç kredisi
Ben finanstan aldım 10k 1,39 dan 24 ay sıkıntı çıkmadı Çarşamba günü
Kasım ayında yeni bir faiz indirimi gelirse ihtiyaç kredilerine olumlu yansır mı sizce?
Nufusun buyuk kismi ev, araba, arsa, tarla, altin doviz v.s sahibi oldugu icin kendini daha zengin hissedip mutlu olacaktir..
Mutsuz olacak olanlar ise sabit gelirli, emekli, isci, ucretli kesim...
Her zamanki gibi yani..
Onlara da biraz zam yaparlar seslerini kesmek icin.
Bu boyle devam etti gecmiste, simdi de aynisi olacaktir..
Goturen deveyi hamudu ile goturuyor..
Goturemeyen de surunuyor..
Hak, hukuk, adalet bu coggrafyaya ugramamis..
Syg,
Bende dizilerde bunca lux jeep nasil kullaniliyor onu merak ederim.
Bunlarin gunluk haftalik kiralari ile dizi butcesinde nasil yer aliyorlar
acaba kiralama firmalarini dizinin sonunda isminin gecmesi icin beles mi veriyorlar o araclari..
yillar once bir su aritma ureten firmada calisiyordum arada bizi ararlar ve beles mal isterler idi.
guya dizinin sonunda ismimiz yer alacakti hehe
Bankalar özel sektör tahvilleri satıyor mu satiyorsa hangi bankalar bilen var mı lütfen yardımcı olurmusunuz
Cok yakinda dunyada faizler yukari sert gidebilir.onun icin tahvil filan diyorsunuz.temkinli olun bence.hem euro hem dolarda....
Bir an beni tarif etmissin gibi geldi.
Eskiden 3 yilda bir cep tel sifirlardim.
Su anda 6 yil oldu.
Araba keza ayni.
Samsung yerine Xiaomi veya One+, Audi Mercedes yerine VW hatta Skoda bakar oldum.
Evde bir sey bozulmadan yaptiramiyorum.
Sadece acil seyler tamir ediliyor.
Syg,
Zayen oyle olmasi lazim.eskileri uzun süre kullanmamiz kültürdür.
Elinizde kalan her miktar sizin balik yeminizdir.daha fazla kazanmak için....
Zamanlama herseydir viski ise yardimcidir[emoji39]
Yeniçağ gazetesi yazmış Türkiye de 13 milyon otomobil varmış bunun yüzde 25 i 21 yaş ve ustundeymis ve Türkiye'deki araçların yaş ortalaması 13,2 miş iyimi millet bitmiş okumak isteyen bu günkü gazeteye baksın rezillik millet baya bir fakirlesmis.
Yaslaninca insan yeni bir sey almak istemiyor.
Tutuculuk artiyor.
Eskilerin hatirasi daha degerli geliyor.
Simdi ben bu emektar Note 5 imi, 2012 model golfumu nasil birakayim?
Bana vefasizlik gibi gelmeye basladi.:)
Yaptirir yaptirir kullanmaya devam ederim.
Syg,
2012 yerine guzel bir c kasa merso iyi olur bence[emoji2957]