Dün yazdıklarınız gerçekleşti ilginç bu gidişat nereye acaba
Printable View
Dün yazdıklarınız gerçekleşti ilginç bu gidişat nereye acaba
Oldukça değerli yorumlar için teşekkürler.
İşin açıkçası ben bugün epey aldım. Önceki hafta EDİP almaya başlamıştım, 16 dan 26 lara geldi. Oradan kısmen çıkıp OZKGY yu portföye aldım.
Aşağıya düşme riski çok düşük, yukarı gitme ihtimali çok daha yüksek.
Bir de pazartesiden bu yana Bank of güzel mal almış. Bugün günlükte ben alınca robot satışa geçti.
Bu benim hisseye olan güvenimi artırdı. Zira Edip de de Bank of ile benzer durum olmuştu.
Bank of şöyle yapıyor; örneğin OZKGY de 8.90 a yaklaşıca satışa geçiyor, 8.70e düşrüp oradan yukarı doğru tekrar topluyor.
diyelim ki birisi toplu toplu alıp yukarı sürdü diyelim. Hemen robotun
alttan aldıkları ile satıp baskı yapıyor. Bir yandan topluyor bir yandan da sürekli maliyet düşürüyor.
Edipte bilanço gelince tavan serisi baladı.
Bakalım Ozkgy da da aynısı olacak mı
Takaslarla ilgili benim yorumum;
Saklamada en çok özkgy tutanlar Yatırım fonları.
Son 3 aylık aylık periyotlarda en çok satanlar yatırım fonları.
Anladığım kadarı ile birileri yatırım fonlarından buralardan mal alıp, yukarı sürüp satacaklar.
Başka açıklaması yok bunun
OZKGY 2023 yılı 12 aylık konsolide olmayan net dönem karı 2.938.637.250 TL (Önceki 8.183.803.632)
enflasyon guncellemesinden ekgyo gibi bir cok gyo zarar yazarken fena degil ytd
Anlamsız dusus sanki her iyi haberde cıkmıs gibi ki burada zarar yok varlıklar artmıs daha dun 14 fiyat veren kurum bile satıcı demek ki musterilerine bile hakim olamıyor.Gun sonuna bakmak lazım ama yine de bu dususuhakeden bir bilanco yok kanımca YTD
ustundekileri atmadan gitmez. toplu olan kagit zarar aciklasa ucar. borsa bu sagi solu belli olmaz. ozamkin hic belli olmaz. milletin parasini 2 sene kistirip pui da edebilir 3 ayda 3e de katlayabilir.
Sepetin dötü delinmiş hırkız amed gene çalmış [emoji23][emoji1787]
SM-A546E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2 haftaya 2024/3 finansallari gelir. tahminen o da patlak gelir. isimiz sansa kaldi. 20 ustu beklerken 13*14 gorur mu diyorum... bakalim.
Ozkgyo 2023 Yılı Sonu Bilanço Değerlendirme ( Yüzeyel Değerlendirme ) :
https://www.youtube.com/watch?v=X2pzWKkTrTQ&t=3s
Benim net değerlendirmem olacak GENEL KURUL tarihine şu konuda hazırlık yapmalıyız :
En kısa sürede genel kurul hazırlıklarına ve dans provalarına başlayalım Sivriltelim sivriltelim sivrilsin !
Genel kurula girerken Özak gyo yatırımcısı temsilidir !
https://www.instagram.com/reel/C3J--...hjbXh0Z2IwOQ==
borsa 10000i gecti...
Hayırlı olsun 550 adet hisse borsa 7500 seviyesi ve altında hayırlı olsun sahte 10 bin puanlar !
temettu vermeden karı olaganustu yedeklere atacak yarın da bunu bahane edip vermeseler.Zarar eden gyo lar bu kadar dusmedi.
Amed temettü veremem zikkımın kökünü yeyin demiş
temettü vermez ancak kasadaki parayla artık inşaatları hızlandırma zamanı geldi de geçiyor bile ...Her şantiyeyi açmalı, zaten istanbulda yeni başlayan/bitmeye yakın proje az olduğu için tercih sebebi olmalıdır bu projeler... Haziran itibariyla çoğu projenin hızlanmasını bekliyorum, bu arada satışlar yavaş yavaş artmakta bunu da dip not olarak söylemeliyim... Turizm sezonu da çok iyi başladı, dip yapılan 2023 bilançosu sonrası her bilanço birbirinden iyi gelecektir...
Bu endeks seviyesinde iki hane olmasi gerekirdi en azindan asiri baski var
Baskı sadece FON VE BOFA ÜZERİNDEN var .
Fon satarsa Bofa verirse hisse düşüyor haftaya düşüş şenliği olmasın istiyorsan
Dua etmeye başlasan iyi olur Bofa bu tarz günlerde abartılı satışları seviyor abartıyor !
Pazartesi bahse girerim . 8.84-8.90 veya 8.85 -8.98 arası git gel göreceğiz !
Mal yedirme mi değil mi pazartesi -salı belli olur ytd
Foruma bir geliyorlar ooo herkesin bildiği şeyleri üst üste sıralamaya başlıyorlar sonra fosss gülüyorum alemsiniz [emoji23] camiye gelen tebliğciler gibi..
Foruma her gün geliyoruz değişimin gücü var ahmet sürekli günleri değiştiriyor
Ama fiyat aynı hiç değişmiyor sence de aynı değil mi bu fiyatlar
Mal yedirdiklerini yazmak lazım
Sadece ky değil bir çok emekli fonu İDAREYİ YA ŞEYTANLAŞTIRDI VEYA ŞİRKETLE ANLAŞARAK HŞSSEDEN ÇIKTILAR
BUNU yorumlamadan 2 ihtimalli düşünmeden bu hisse bir yere girmrz
Bak uyarıyorum 7.60-8.00-8.30 düşerse asla üzülmem lotum artar sabrım artar
Bu hisse ederi 20-30-40 bu kesin
Ama 9.50 üstü kapanış yapmadan
10.80 geçmeden hiç bir cacık olmayacağını den benden çok saha iyi biliyorsun
Ben yatırımcı olmaktan çıktım özak gyo sayesinde çok büyük zarar edenler oldu
Ben de ciddi Zarar yazdım 2 sene sabrı olmayana % 50 üstü elinde mal tutmasını full taşımasını tavsiye etmiyorum
Bol boş al sat yapın bofanın patronun parasını yiyin de demiyorum.
Hisse geberik durumda tam kumar hissesi olmuş !
Emekli don satışı bitmiş beyfendiler 9.10 bile geöiermiyorlar bu normal değil
Yine fonlar tabakhaneye şey yetiştiritor gibi mal satmaya gelirlerse anlayacağız .
Ky neden suçlayım benve bazı arkadaşlar 1-2-3 milyon lot 3-5 ay taşıdık zararına yarısını veya tamamını verdik
Neyi tartışacağız bilemedim düşsün geri alırım demiyorum elimde % 30-60 arası mal kaldı nereye giderse gitsin ŞAŞIRMAYACAĞIM
BAZI ARKADAŞLAR al sat yapıyor söylemiyorsa da bu ketum tavra gerek yok zarardaki adam kıvranır al sat yapar bu gayet normaldir
Ky çok kıvranıyor çok yıprandılar ne söylerlerse haklarıdır
Hala rüyalarımıza giriyor 7.00 tekrar düşüyor hisse
Bu baskı cidden kabus gibi üstümüze çöktü hisse 9.50 geçse gözlerimize inanamaz şaşar kalırız Galiba durum psikolojinin fiyata hapis kalması konusu !
Ben amatör olmasam da bu baskıya hala anlam veremiyorum
Anlamsız işler dönüyor 7.60 düşerse anlayacağız amacım korkutmak değil % 80 yukarı gider inşallah % 20 budalaca bir ucubelik var bu hissede anlaşılamıyor
Twitter dan açıklayanlar var çok ciddi miktar hisse satışı olmuş
4-5 milyın lot satan ky var özak gyo 5 işlem günde 8.40- 8.60 ortalamayla
Enflasyon muhasebesi ile değerleme beklemeye de gerek kalmadı, her çeyrek defter değeri artacak. 1. Çeyrek bilançoda defter değeri 39 milyar TL'ye çıkacak. Hisse başı 26.8 TL. Stoklarda gösterilen Büyükyalı'nın etkisiyle hisse başı net aktif değer ise 30 TL üzerinde olacak.
13 milyar piyasa degeri olan hisse binde birine tekabul eden islem hacmi ile algo robotlarının elinde oyuncak oluyorsa islem hacmi bir gunde sattıgı portfoyundeki binlerce daireden birine bile ulasmıyorsa yonetim bunu kasten yapıyor baska diyecek soz kalmamıs malesef YTD
Yatirimcisi olarak objektif bir yorum yapmaya calisayim.
Sirketin tekrarlayan gelirleri(kira gelirleri), sadece operasyonlarini surdurmes iicin gerekli olan nakti karsiliyor. Dolayisiyla, proje gelistirip satamazsa, o yil nakit yaratamiyor. Ana is kolumuz yap-sat,
Sirketin elinde tekrarlayan gelir yaratabilecek cok ciddi assetleri var. Ozellikle otel yapilabilecek arsalar.
Su anki fiyatlarla borclanma taraftari degilim. Mevcut nakitleri ve gelecek olan nakit dongusu icinde, bu otel yatirimlarindan bir tanesi tamamlanmali ki, sirket operasyonlarinin uzerinde nakit uretebilsin.
okudugum kaynaklara gre(ne kadar dogru bilmiyorum), konut satislari yavaslior. Bu sebeple su anki fiyatlamanin normal oldugunu dusunuyorum. Belki 9-10 liralar hissenin hakki olabilir.
Assetlerine gore yorum yapmak, dedigim gibi potansiyeli gosterir. mevcutta otel arsalari, nakit uretmiyor.
Tekrar belirteyim, sirkette pozisyonum var, olabildigince objektif olmaya calisiyorum.
Ruhsat aldığı yerlerden kiralardan kur ve faiz gelirlerin den 3 yıl icinde elde edeceği ciroyu hesapladinizmi hesapladiysaniz mevcut kar marjiyla bunu değerlendirdinizmi bunun nad olan yansımasını hesaplanızmida fiyati normal buldunuz merak ettim dogrusu hisse fiyatı geleceği belirleyen bir mekanizma degilse borsadaki fiyatlar nelere göre belirleniyor olabilir.
Sinpas ,kzbgy,hlgyo ,ygyo,ihlas gyo yukselmez denen hepsi cıktı bu dustugu yerden kalkamıyor fonlar ve aracı kurumlar sirayla vuruyor .Algo robotları hisseyi esir aldı.Yonetimin umurunda degil.Ben yurtdısındayım gelemem.Fakat gidebilen arkadaslar olursa en azından soz alsın.Tutanaklara gecsin sitemimiz bari.
Zurnanınnn zırt yerine Geldik
Endeks düşebilir hareketlere başladı
Yan tahtaları dip seviyeye satıp ordan cuma az az aldılar
Burdan kalkış olmadan yan tahtaları MAĞMANIN derinliklerine indirecek değilller
Spek ve yan tahtaların panoraması ile 325 dolara hareket ihtimali bu 5 işlem günü yukarı sonra bir çalkalama ihtimalini gösterebilir
Sert hateketlerle yan tahta rallisi de olabilir
Gyo endeksi ve özak gyo umarım ilk pozitif harekete başkayanlar arasına girer . Ytd
Borsanın % 50 ihtimalle son kez 278 dolara düşüp ordan kalkacağını yazıp çizenler var bilginiz olsun merdiven zig zag bıktırdılar 10 aydır kara komedi yatayız dolar bazında 2023 başına göre 18 aydır yatay takılıyor borsa aslında
Özak gyo endeks bağımsız hareketleri de sever umarım bu kez algyo değil öz gyo sevindirir
Herkese iyi akşamalar dilerim ytd
Son kez düşüş son kez yükseliş söylemleri borsa gerçeğine aykırıdır ama trend devam ediyor her 3 adım yükselişe 1-2 adım düşeceğiz dolar bazında trend güç kazanmadı YABANCI PİYASALARDAN İÇ PİYASAYA DOLAR GELDİĞİNDE 750 dolara yani 25.000 puana koşan borsamızda aşırı ucuz ve kaliteli firma kalmayacak
Yabancılar ekgyo da alacak özak gyo da alacak bol bol alacaklar ( kişisel düşüncemdir ytd ) pd dd 1 geçecektir ! muhtemelen bu da 3.3 -5 misli yükseliş demek para girişine kadar % 50-60 yükseliş ihtimali görüyorum ilerisi patron ve spek insafıdır. Ytd
15-16 TL hızlıca geçilirse pd ds 0.50 düşünce 32-33 tl hissede ana hedef olur 2025 sonuna kadar görmemizi dilerim ytd
Şu aylar spek ve ky için mal toplama ayları emekli fona tekme vuruldu sanırım ! balayı şeker lokum ayları evlenip gerdek gecesini yaşamadan hamilelik dönemine de girilmeden bu çocuk henüz dünyaya gelmeyecek 1-2 senesi kaldı !
Özak ile gyo ile sevgi aşk başka türlü yaşanır bunu yatırımcısı gayet iyi biliyor.
Gayri meşru hamilellik ve doğum zor arkadaşlar patron kap atar otel kararı açıklanır hisse 2-3 tavan yapar , başka bir güzel gelişme benzer bir hareket bu hissede tüm hareketlet kontrollü şekilde ilerliyor görünen köy bu ytd
bugunlerde 2024/03 bilancosu gelir. tahminen o da patlak cikar
Ozkgy patron hissesi. Yabancı yatırımcı gelmez. O yüzden bu hissede çok mal tutmak doğru değil. Patron istemezse 10 yıl da aynı kalır.
Zamanında ciddi yabancı yatırımcı vardı hissede 2017-2018 arşivler inceleyin derim. Yabancı çok temiz bu hisseye gelir
Sorun da şu borsada kimsenin keyfi yerinde değil mide bulandırıcı tecavüzler oluyor yan tahtalara özak gyo özelinde bir korunma yok bariz beklemek ve al sat dışında alternatif yok mavduata giden çoktan gitmiştir kalan sağlar ky dir
Haber ekgyoya geldi bugun fakat son uc gune bakılınca ozak dususu ekgyoyu gecti nerdeyse.Pazartesi 913 olan hisse 840 lara geldi.Su an gyo lar icinde en olumsuz ayrısanEkonomist de cıkan haber de care olmadı.Yarın emlak gyo toplar bu her zamanki gibi dustugu yerde kalır.Genel kurula giden olursa lutfen soz alın tutanaklara gecsin.Ben su an Ukraynadayım gelmem cok zor .Yoksa muhakkak orada olurdum.YTD