petrolun fiyatı dolar ile belirlenirken, varilin fiyatıda fiyatı yükselirken ayrıca dolar/TL
her an patlamaya hazır bomba gibi iken TRcas 'ın düşüyor olması bana biraz garip geliyor .
Printable View
petrolun fiyatı dolar ile belirlenirken, varilin fiyatıda fiyatı yükselirken ayrıca dolar/TL
her an patlamaya hazır bomba gibi iken TRcas 'ın düşüyor olması bana biraz garip geliyor .
Aralık ayı MAC portföy dağılım raporu KAP'ta yayınlanmış. TRCAS'ta Aralık ayı boyunca toplam 3.739.237 lot alım görünüyor.
Kaynak: https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1097814
Evet biraz önce wasaban üstatla iyi bir konsültasyon yaptık.
Ditaşk
Petun
Pınarsüt
Sigortalar
Diğerlerindede var
Sadece çelik çomak satılmış.
Ama turco bir numero😂
Alınanın bir kısmı masda sanırım.
Ocak ayındada aynı oranda alımla artık ditaşk çelik çomak ve petundan bi eksipimiz olmadığı dosta düşmana gösterimeli dimi Evren bey kardeşim😂😂🥂
Hepsibenimmm
Gırgırgır taş arabası… Yürrrüüü
Sıfırdan Garanti dahil etmiş fona. Turcas Aralık ayı içerisinde fonda ağırlığı en çok artan şirket olmuş.. Hayrlısı. Haydar abime güveniyoruz
https://twitter.com/mac_delisi34/status/1612744848985194497?s=46&t=8km-RBbRMiSHmUI-n8vRzw
Fon içerisinde satış durumunda daha likit varlık tercih edecek olsaydım, bende banka bakardım ancak Garanti mi olurdu bu , bilemedim
Karanlık odada mal kaptırmayın kapanış yukarı olacak gibi . . .
Spek tersini yaparsa da teşekkür etmemiz lazım .
Ayranımız döküldü
EPDK Aralık fiyatlandırma raporu çıkmış.
Benzin ürün fiyatına kıyasla, dağıtıcı ve bayi marjı toplamı, Kasım'da %12,3 iken Aralık'ta %15,8 olmuş.
Ürün fiyatından bağımsız olarak marj, benzinde ortalama 1,64 TL'den 1,72 TL'ye yükselmiş, aylık %4,9 artışa karşılık geliyor.
Motorin ürün fiyatına kıyasla, dağıtıcı ve bayi marjı toplamı, Kasım'da %10,1 iken Aralık'ta %12 olmuş.
Ürün fiyatından bağımsız olarak marj, motorinde ortalama 1,67 TL'den 1,72 TL'ye yükselmiş, aylık %2,8 artışa karşılık geliyor.
Hesaplamalar yaklaşık olup tam rakamlar için kaynak: https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik...andirma-raporu
Akaryakıt fiyatları düşerken marjların artması, oransal olarak yüksek artış yaratmış. Maktu tutar açısından marjlardaki artış da, hem geçen aya göre hem de aylık enflasyona göre Aralık'ta daha yüksek olmuş.
Bundan 6-9 ay kadar önce falandı sanırım, akaryakıt fiyatları artarken kar marjları baskılanıyor diye şikayetler vardı. Akaryakıt fiyat artışından kaynaklı yüksek stok karları oluşmuştu. Şimdiyse 3. çeyrekteki stok zararı sonrası 4. çeyrekte muhtemelen stok zararı oluşmuyorken, kar marjlarındaki hem oransal hem de maktu artışlar sayesinde esas faaliyet tarafı toparlanma gösteriyor olsa gerek. 4. çeyrek sonuçları nasıl gelecek bakalım, inşallah olumsuz bir etken yoktur da dışardan yüzeysel bir bakışla görebildiğimiz şekilde durumlar iyidir.
Beklenti iyi.olmasa almazdı acun abi bence.
Yılsonu stoktan arınmış 500 üstü kar bizi iyi yerlere götürür zannederim.
Kaldı 20 milyon avro kredi borcu.
Artık opsiyon sözleşmesinede gerek yok.
Bu sene anlayacağız bakalım opsiyon sözleşmesi rwe finansmanı içinmiymiş yoksa gerçekmiymiş😂
9 aylık sunuma şimdi baktım
Shell için
9 ayda 1.645 milyar TL kar göstermişler
Bunun 1.4 milyar TL si stok karı demişler
Shell: 9 ayda 117.5 milyar ciro yapıp stok hariç 250 milyon kar mı ediyor
Koskoca dev Shell binde 2 karla mı çalışıyor?
Yine aynı sunumda 9 aylık FAVÖK 4 milyar demişler 1.4 milyar TL stok karını düşersek 9 Aylık FAVÖK 2.6 milyar oluyor
o zaman asıl soru şu:
2.6 milyar FAVÖK nasıl 250 milyon TL kara düşüyor
Bu arada net borcun 0.6 x FAVÖK olduğu belirtilmiş
demek ki Shell net borcu 2.4 milyar TL
Bu rakamlarla SHELL adil değerini 5x 12 aylık FAVÖK desek (stok karı çıkartılmış)
5*3.4 = 17 milyar TL hadi 1 milyar dolar diyelim
%30 hissedarız 300 milyon $ değerleme buluyorum
RWE de 100-150 milyon $ etse
400-450 milyon $ Trcas değeri ama holding gibi bir iskonto uygularsak piyasa değeri olarak şu anki değer buldum
Bana cazip gelmedi... Nerde yanlış yapıyorum
Cari piyasa değeri 250m dolar. Net nakit ve/ veya yeni iş girişimi olsa, bu holding iskontosu düşer. Bekleyeceğiz
Dün SPK , piyasa bozucu işlemleri yakından
takip ediyoruz. Ayağınızı denk alın demiş 🤣
Tüm tasarrufları buraya çekiyorsun sonra tepeden soluksuz endeksi %12 , yan tahtaları %30 veriyorsun. Bunun adı borsa oluyor. Pandemi rallisinde de yan tahtalara böyle girişmişlerdi.
Neyse, Haydar bey poz. arttırmış. Bu güzel haber. 4. çeyrek bilançosunu ( özellikle dağıtıcı marjlarını) iyiye yordu demek
Ben demiyorum SheLL paylaşmış . . .
https://www.shell.com.tr/medya/media...le-atiyor.html
neyseki malımıza sahip çıktık :) :D
Hisselerde hızlı düşüşlerde çok acayip işler oluyor. PETUN bugün devre kesiciye girmeden önce son 2 dakika içerisinde sadece 6bin TL'lik satışla %3 düşüp kesiciye girdi. Böyle bir ortamda kimsenin hissesini nakite dönüp satıp çıkması falan mümkün değil. KKM gecesinde doların düştüğü gibi düşüyor hisseler :)
Biri müzik açsında, keyfimiz yerine gelsin. İçimizden geçtiler
Carvanayı kimseye önermiyorum
2 senedir Las Vegasa gidemedim
5000$ lik kumar bütçemden aldım
Eğer 15 katlarsa Porsche alcam :)
Amerika 2.el otomobil piyasasında Amazon olmak istiyorlardı
Biraz terste kaldılar
Daha önce Amerikan Spk sından ceza almış patronları var.
Borçları döndürürse bir şeyler olabilir
10 milyar $ lık araç satıyor.
Z kuşağı bayılıyor.. Tek tıkla araba evinize teslim ediliyor. Amerikada 2.el araba almak, dealerla uğraşmak çok baş ağrısıdır
Finans dahil tek tuşla alım yapıyorsunuz vs
Bilmeyenler için söyleyin amazonda 2000 yılındaki zirvesinden %98 düşmüştü :)