meşhur borsa sözü
ky donsuz yatar malsız yatamaz
Printable View
2019 da Ankara da et döner 15 tl idi simdi 400 nerdeyse :((( ama borsa
Aynen üüüle başganım. İlk kim dediyse bu lafı hakkaten çok ileri görüşlü biriymiş
Sene 2003 den beridir borsadayım, taa o zamanda bu lafı duyduydum.
Bi kere bulaştıysan tamam, borsayı bırakma diye birşey yok, dönüp dolaşıp yine kürkçü dükkanına geri geliyon.
Mesela Karaduman dayu
1 lot bile almıyor ama endekis 7bine düşsün alıcam beyanı var.
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Haber Aktif
@haberaktifcom
Trump: 'ABD Gazze'yi devralacak'
ABD Başkanı Trump, "ABD’nin Gazze Şeridi’ni devralacağını" belirterek, "Buranın sahibi olacağız ve sahadaki tüm tehlikeli patlamamış bombaların sökülmesinden, yıkılmış binalardan kurtulmasından, bölge halkı için sınırsız sayıda iş ve konut sağlamaktan sorumlu olacağız" dedi

Gazzelilerin başka ülkelere yerleştirilebileceğini ifade eden Trump, Gazze’de yaşayanları "şanssız" olarak niteledi.
İnsani niyetlere sahip diğer ülkelerin Gazzelilere kapılarını açabileceğini söyleyen Trump, "Bu, büyük zenginliğe sahip komşu ülkeler tarafından ödenebilir. Bir, iki, üç, dört, beş, yedi, sekiz, on iki olabilir. Çok sayıda yerleşim bölgesi olabilir veya tek bir büyük bölge olabilir" ifadelerini kullandı.
Gazzelilerin bu sayede barış ve huzur içinde yaşayabileceğini savunan Trump, "Filistinlilerin Gazze’ye geri dönmek istemesinin nedeni, bir alternatiflerinin olmaması" iddiasını yineledi.
ABD askerlerinin Gazze’ye gönderilebileceğinin sinyalini veren Trump, "Gazze söz konusu olduğunda, gerekeni yapacağız. (Gazze'yi) devralacağız, geliştireceğiz, binlerce ve binlerce iş oluşturacağız ve bu, tüm Orta Doğu’nun gurur duyabileceği bir şey olacak" ifadelerini kullandı.
Trump, "Uzun vadeli bir sahiplik pozisyonu görüyorum. Ve bunun Orta Doğu’nun o kısmına ve belki de tüm Orta Doğu’ya büyük bir istikrar getireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Yeniden inşa edildikten sonra Gazze’de kimin yaşayacağı şeklindeki soruya da yanıt veren Trump, "Dünya insanlarının orada yaşayacağını öngörüyorum. Dünyanın her yerinden temsilciler, Filistinliler de dahil" dedi. (The New York Times)
bu kasım ayında başlayan yükseliş ile, 3 ayda grafikleri ''BİST 10 KAPLAN GÜCÜNDEDİR'' durumuna getirmişler.
(yine bugün çok para vermez, ama Allah'tan ümit kesilmez )
şu kaplanları bi görelim bakalım
1115100 şorto
Trump’ın devlet memurlarını temizleme planı CIA yı da vurdu 🔴🔴
“İsteyen CIA çalışanı 8 ay maaş ikramiye ile istifa edebilir” önerisi bütün CIA çalışanlarına yapıldı
- 2 milyon devlet memuruna aynı öneri yapılmıştı
- CIA için bu önerinin kanuni dayanağı yok.
- Trump yönetimi, kafasına uymayacaklara çıkış yolu gösteriyor. Çıkmayanı da kendileri atacak
- Genelde, gönüllü gitmek isteyen az. Bundan sonra zorla çıkartılacaklar.
- The WSJ
Lemur abiyi timsah yudmuş, bize türübünden bakan Karaduman dayu lazım, onu da suyuniçine çektik mi tamam :kahkah:
https://i.hizliresim.com/ldottm4.gif
Bugun değişik bir oyun var TEDİRGİNLİK .
unlü çıkış 900 milyon .
Nasuhi Güngör
@nasuhigungor
·
10s
Yeryüzü böyle bir yüzsüzlüğe şahit olmamıştır herhalde. Katliamcı sırıtıyor, diğeri sürgün projesini anlatıyor !!!
hükümete yakın yazarlar kanallar Trumpa sallıyor daha 2 ay önce neler yazıyorlardı
Şu yazılanlara bakılınca siyasetin S si yok bunlarda karşındaki adamı tanımıyorlar bırak onu bir önceki dönem neler yapmış şuanda yöneten kişi ve kurumlara neler demiş, adam anti Amerikancı bilmiyorsanız açın okuyun ısmarlama yazmaktan gazeteciliği unutmuşlar
Baki atılay bloomberg de Ocak ta yabancı bekleyenlerdendi :)şimdi nisan mayıs diyor.
ve olumsuz konuşuyor
Ben işlemsiz devam, real time online olarak işlem yapanlara cesaretlerinden ötürü tebriklerimi sunarım.
Bist100 de bence 10bin altı sıkıntılı, nereye kadar düşeceğini bilebilmek imkansız bu düşüş trendini Karaduman dayu bile kurtaramaz.
Herifin pardon mertabimin palişkosu ne yapıp edip 10bin üstüne atması lazım bistti :kahkah:
gram her gün kar yazıyor dayı..ne işim olur 40 kat çıkmış kaatta..
7000 meselesi ciddi bir mesele..bu bir gerçek buna herkes inanacak..başka yolu yok..
ekranlarda yazıp çizenler deyorduki; yıl sonu borsa 13 bin olucak..baktılarki yerli yatırımcı bu riske girmem deyor, altın vs aldı benim gibi zati....hırsız çobanın ekran sözcüleri hemen yöntem değiştirdi ve yok yok 16 bin deyor şindi..
neden yapıyor bunu..çünkü para risksiz yatımlara kayıyor faiz gibin, hemide sıfır risk..ne diye hırsıza emanet etsin parayıki..deelmi..işte 16bin lafı burdan türüyor..hedefi büyütecek ki koyunlar meleyerek gelsin.. 7000 ler demek döngü demek..ahlak demek..oraya kadar altından 1 gram satmam..
Bende trumpın ilk 3-5 ayı borsalarda birşey beklemediğim için 7-8 aydır ppf fonunda devam ediyorum.Trump eteğindeki taşları bir döksün boşalsın ondan sonra duruma bakılır.İç siyasette anayasa değişim sayısı için apo hikayesi uç parti üzerinden gündeme getirildi , ama dışardaki ayağı nasıl şekillenecek o önemli TRump ne alacak ne verecek adamın yönetim anlayışı bu buradan Türkiye üzerinden olumlu veya olumsuz hikaye çıkarmı ben kendi adıma bunu takip edicem.
Dün piyasa ve günden yoklandı dem partililer tarafından ama önemli olan halk nasıl bakıcak bu işe iktidarın hesapladığı gibi bir durum mu olacak .
kış gelmeden bahar gelmez..kaatlar 5500 ve borsa 7000 lere gelmeden kış bitmez..Allah mı oldu len bunlar ..töbee töbee
geçmiş yıllarda tam da bu zamanlar ...ne oluyordu ne olmalıydı..ben diyim kriz satışı..bizde bu süreç dolarla başlıyordu..bunu zabdetmeye çalışıyor şuan
indi geçmiş yılları baz alırsak doların değer kazanmasıyla borsada başlayacak olan aşağı yönlü ralli, dolara müdahale ile önlenmeye çalışılıyor..ama para altarnetif arıyor..ama borsa deeell..burası aşağı yönlü olacak..bunda herkes ortak..demese de ortak ..geriye ne kaldı..ALTIN ...eğer bu kafa devam ederse ALTIN çook gider..
Yaw o eski kafa ile hesap yapiy, tutmaz onun hesabı
Herif endekis mühendisi bi kerem :)
Hisselerin çoğusu söylediği 5bin seviyesi değil 3bin seviyesine bile iner ama endekis dim dik diki dik dikşın dikşın :kahkah:
yok bozkurt dayı yaa..valla gelmezler billahi gelmezler talllahi gelmezler borsaya..geçen 5 yıllık furgun bitti..şincik seçim olsa iktidar değişir..niye..güvenden dolayı..bülesi bir tabloda sen kışa girmeden ben Allah oldum tekrar bahar getirecem diyemezsin..adama gülerler..
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
İbrahim Karagül
@ibrahimkaragul
Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, BAE ve Katar; ortak bir bildiriye imza attı.
Gazze halkına yönelik “sürgün†planını reddetti ve 'savaş' uyarısı yaptı.
Türkiye ve Mısır da bir ortak bildiri yayınlayıp, "etnik temizlik" anlamına gelen ABD'nin Gazze planını reddetti.
https://trhaber.com/dunya/bes-arap-u...z-h905045.html
Saltanatla yönetilen ailelerin lafına güvenilmez adamı yarı yolda bırakırlar:)
peki neden büle oluyor , neden borsa havada asılı kalıyor şindi..geçmiştede büleydi zati..asılı kalıp dururdu bir süre sonra kışa girerdi borsa..ben bahçeciyim dedimdi..ağaçlar kışa geçirmezse yani titreye titreye kış uykusuna girmezse yalancı bahar ile çiçek açar ve çiçeklerin hepici döker ve sonra kış gelip geçsede o ağaç artık bitmiştir o yıl meyve vermez..
yanisi şu 8500 üstündeki hareket zaten yalancı bahardı..8500 altı muhakkak olmalı ki borsanın döngüsü tamamlansın..
ama birileri Allahın işine karışıyor..olmaz yalancı bahar ile meyve alamazsın
enflasyon hedefi tutması çok zor herkes farkında bunun..hatta abd tarfında faizlerin inmemesi gerektiği konuşuluyor..aynı senaryo bizde de geçerli..
şuan doları bırakırsa 2007-2008 in aynısı bir tablo var..
bu da biliniyor..
peki ne olici..
seçim olici..doları ederine bırakıci..ya da herşey arap saçı olici, herkeş de altın ya da faizde durici..ama 40 kat kaat tan 1 lot bile almayici..
Senin örneğe göre açıklamaya çalışayım
40 kat yapan hekoşu mesela masaya yatıralım
Grafikisine baktığımızda,
Operasyon 2022 yılı başında 1 bucuk ekmek arası döner ile başlayıp tam tamına 1 yıl sonra 2023 yılı başında x12 kat yaparak operasyon bitmiş
Yani operasyon geçiren hekoş şuan 3 bucuk atıyor.dönüp yüzüne bakan yok.
Eeee 12 lerden harıl harıl alanlar nerde, soruya bak yahu büüle sorulur mu
Burda şu bizim meşhur momentum ile algı sonucu gidiyeahhh deye atlayan atlayana olmuş olabilü
Netekim hekoş ağacı kurudu meyvesi bu sene olmadı 2025 yılı başındayık
Seneye meyve verir mi
Bence vermez.