Siyasi gelişmeler endeksi etkiliyor, siyaset analizinde sorun yok üyelerin birbirini eleştirmesinde sorun var diye düşünüyorum.
Çay içtiğim kupam, kahve takımım Atatürk imzalı, geçen de yazdım buzdolabının üzerinde Ayetel Kürsi var. İnsanlar istiyor ki her konuda aynı düşünelim, ben farklılıklardan son derece memnunum, değişik görüşler, inançlar sürekli dinamik bir hayat yaşamımıza neden oluyor.
Öte yandan en büyük sorun güvenlik ve daha şiddetle güvenlik ihtiyacı artıyor, insanlara selam vermeye korkuyorum, illa ki bir noktada ayrı görüş çıkınca insanlar sinirlerine hakim olamıyor.
1990 da Diyarbakır'a geziye gitmiştim, çarşısını gezeyim dedim 100 kişilik grup birden toplandı sloganlar atıldı , ortada polis v.s. yok. Bir yaşlı adam sen hangi devletten geldin diye sordu yanındakiler de katıldı, garip gelmişti. İstanbul'dan geldik orası da Türkiye filan dedim ama ikna olacak gibi değillerdi. 1980 den önce batı illerinde kahvehaneler ve karakollar taranırdı. Bir arkadaşım karakolları devrimciler tarar, kahvehaneleri faşistler tarar diye özetlemişti.
Üniversitede bir kişiden Atatürk lafı duymadım olsa herhalde onlar ile arkadaşlık yapardık, Atatürkçülük yeni yeni canlandı.
Süleyman Demirel'in lafı var delik küçük yumurta büyük diye, bir de eldeki kumaş neyse ona göre elbise oluyor illa bir yer açıkta kalıyor.