adamın maliyeti 2 tl uyanın artık
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
adamın maliyeti 2 tl uyanın artık
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın cakirkaptan, ak kardan zarar etmiştir. Mal almadı hep sattı zaten maliyeti 2 civarı degilmi, diğer alanlarin maliyeti 10-20 arasıdır. Ellerinde önceden vardı biraz. Garantinin yüksek olabilir ...yani kactan döner acaba beklentilere göre .....tsk
Arkadasim olaylara bakis acilarimiz cok farkli. Aslinda bosuna tartisiyoruz ak da kalan mal 550k lot baska yatirimcilarada ait olabilir. Fakat tek yatirimcida 500k lot kaldiysa maliyet kac olursa olsun elinde kalan lot elinde patlamis olur benim gozumde. Ytd
MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tecrübeli arkadaşlar sermaye artırımı nasıl olabilir. Bence önce dolaşımdaki payı artırıp malı satar, sonra öz sermaye artışı oluşturup bedelsiz yapıp sermayeyi artırabilir. Bu hisseyi dolaşıma hisse sokarlar ve ak yat.cok var diye almamistim. Ytd.
Tamam su ak in kar yada zarar ettigine kitlenmeyelim herkezin bakis acisi cok farkli siz kardan zarar gozuyle bakabilirisiniz ben varligin deger kaybini direk zarar olarak gorurum.
Elbetteki 60 tl den herseyini klnma hissesine basanda vardir ve bu yazilari okuyordur. Onun zarari ona gore cok daha fazladir ve acidir. Gercektende uzuluyorum. Bu konu basligina girip yazmamdaki amacta insanlara birseylerin farkina varmalarini saglamakti yoksa son 2 hafta haricinde girmisligim bile yoktur kalkinma bankasi basligina.
Kactan doner yada donermi bilmiyorum arkadaslar temel beklentilerle yukselen temel verilerle dengeye gelir. Teknik analiz calismaz... Birisi cikmis usd bazli fiyata gore analiz yapmis allah rizasi icin sanki coca cola hisselerini konusuyoruz burada. Yabanci yuzdesi kacta dolar bazli analiz yapiyoruz??
Temel verileri iyi analiz etmek lazim bi kac gun once bir arkadas yazmis bu hisse borsa kotundan cikarilir spk tarafindan denetlenemiyecek diye. Yasa mecliste oylanirken mv lerinin konusmalarindan benimde aklima geldi ayni sey. Kimse bu arkadasin dedigine inanmamis hadi ordan borsadan cekilemez hisse demis ama bence yabana atilacak bir nokta degil. Spk tarafindan denetlenemiyecek bilanco yayinlamiyacak vergi vermiyecek sadece sayistay bankanin verdigi raporlara gore denetim yapacak v.s! Boyle bir sirketin (sirket diyebilirsek tabi) borsada islem gormesi bencede sacma. Hani yatirimcilarin hepsinin email veya telefon ile sirketin yatirimci iliskilerinden bilgi talep etme hakki vardir ve sirket bilgi vermek zorundadir. Egerki sirket bilgi vermezse spk ya sikayet edersiniz ceza i islem uygulanir. Simdi temel veriye bakis acimin dogru oldugunu savunmuyorum ama hic bu acidan baktinizmi diye soruyorum? Paylari alim cagrisi yaparak borsadan cikmalari olasidir. Ayrica Sirket esas sozlesmesi degisecek bu sebeble ortakliktan ayrilma hakkida dogar diye dusunuyorum.
Burda para konusulur arkadaslar. Paranin dini imani siyaseti acimasi yalani dolani olmaz. Yatirim yaparken bu duygulardan siyrilarak yatirim yaparsaniz sizin icin daha iyi olur. Katardan para gelecekmi o bile belli degilken butun parayi kalkinma bankasina hibe edip sonrada bu parayi 1 yilda 2 ye katlayacagini fiyatlamayin lutfen. Biraz daha realistik bakin olaylara bu banka nekadar kar edecek? sorusuna cevap arayiniz... Meclisten gecen yasada sahsen bana ciddi karlarin kokusu hic gelmedi. Bildigin piyasa kalkinsin diye yuksek risklerle ve dusuk faizlerle kar dagitacak bir kurulus goruntusu cizdi bana. Simdi sorarim size yuksek riskli dusuk faizli kredi dagitarak piyasayi kalkindirmaya calisan bir bankayami ortak olmak mantikli yoksa bu bankadan dusuk faizli kredi alan sirkete ortak olmakmi mantikli?
Konuyu yine yanlis yerlere cekmeyin banka yuksek riskli dusuk faizli kredi dagitip kar edemiyecek diye birsey savunmuyorum. Boyle birsey olursa hangi tarafi secersiniz diye soruyorum ki boyle birseyin olmasinida dusunup risk analizinize katiniz....
Ytd
MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi