Originally Posted by
alicemal
Çook üzülüyorum.
Bir sürü projem var. Hiç birini gerçekleştiremiyorum. Yıllar sonra bakıyorum başkaları yapmış.
Şimdide bir başka tasarımımın ikinci defa yapıldığını görüyorum.
Büyük şehir içinde Bir site kurarsam nasıl bişey yaparım diye kafamda bir tasarım var.
Verimli tarım topraklarını veya ormanları kaybetmemek için yatay değil dikey yapılaşmadan yanayım. Ne kadar yükseğe çıkarabiliyorsan gökdeleni, o kadar çıkaracaksın.
Ancak dikey bina yaparkende, yeşillikten, spordan, temiz havadan vazgeçmeyeceksin.
Bunun yoluda katlarda parklar kurmak. Yani gökdelenlerde ağaç yetiştirebileceğin sistemi kurmak. Zor değil.
İkinciside sağlıklı ve zinde kalmak için spor yapabilmek. Koşabileceğin, yürüyebileceğin parklar yapmak.
Bunun yoluda binaların en tepesine boydan boya park yapmak. AMA NASIL.
Binalar birbirine yakın olacak, mesela kare şeklinde 30 tane 500 katlı gökdelen dikmişsin.
Hepsini tepeden birbirine bağlayacaksın. 30 gökdelenin tepeside kesintisiz birbirine bağlı. Binlerce metrelik kesintisiz alan elde ettin. Koşu yolu yap, ağaçlar parklar, cafeler yap. Üzerinide cam la kapaki yaz kış kullanılabilsin.
Düşünsene 10 metre yüksekte, müthiş manzaralı bir yerde yürüyüş yaptığını, koştuğunu, çevrende kuşlar arılar ağaçlar. Koştun yoruldun, cafede portakal suyunu iç, kahvaltını yap.
İşte bu projeyi yapmışlar YİNE.
İlki singapurda. 3 gökdeleni tepeden birleştirmişler. Ama tepede benim projedeki gibi tamamen alanı kaplayan park varmı yokmu bilmiyorum. Snaırım yok.
Şimdide çin de yapmışlar. üstten 8 gökdeleni birleştiriyorlar. Ama ondada benim tasarımdaki gibi park yok. Yine ticaret alanları.
Park, spor ve ağaç kısımları eksik. Sadece üstten birleştirmeyi yapmışlar.
Amaç ne.? Benimkisi, toprak kaybetmeden, sağlıklı, doğa içinde huzurlu yaşam.
Onlarınki ne.? daha çok PARA