stop-losslara dikkat etmek lazım etmek diyosun gibi, ömür geçiyor metaforunu kullanırken kastettiğin olarak.. kayıptayken bi yerde stop olmak gerek-şart, çünkü mühim olan oyunda kalmak, sermayeyi kaybedersen otogarda karton ararsın sonra haşa
ben eskiden beri görürdüm başlığı ikileme düşerdim, kafa atmak fiili malum kağıt oyunundaki bi jargonu mu ifade ediyor, yoksa kavgadaki bağlamına dair mi- bi kafa attım, etkisizleştirdim lavuğu" cümlesindeki fiil miydi ? üstelik kafa attığın lavuğun adı dow jones, yani küresel finans kapitalin sembol ismine kafa atmandan ötürü anti-globalist bi mesaj mı var ?
dowjones hayatımıza 2007-2008 döneminde girdi, viop yeni açılmıştı, oyunu short olarak oynamak eskiden yoktu, daha doğrusu aracı kurumlara bağlıydı, sadece büyük oyuncuların istifade edebildiği bi ayrıcalıktı, viop shortun meşhur olması o dönem şortörlerinin para yapmasından ötürü- borsa dolar bazında yüzde 75 düştü, mesela ana para dolarını teminat koymuşsun o teminatla devam short yapıyosun, gelen karlarla poz ekliyosun.. muhteeşm bi trend, 2500 dolara bitcoin almışsın ve o gün bugündür hodle etmişsin gibi
gerçi bunların %90 kısmı ilk yukarı dönüşte 2009 dipten kalkışta hepsi shortta yakalandı- etkisisizleştirildiler .. o dönem vob24 forumda long lehine bi cümle kurmak çok büyük tepkilere yol açardı, küfür hakaret gırla giderdi, bi akepeli olara itham edilmediğin kalırdı- borsa hep düşmeliydi çünkü bunlar hala işbaşında oldukça ekonomiyi bunlar yönetmeye devam ederse- başka bi hitimal var olamazdı