Hayırlı olsun
Printable View
sayın pilavlı
konunun anlaşılması için soruyorum
' sonraki zararları da zaten nakit ödeyeceğim ' yazmaktaki kastınızı tam anlamadım
off set ve başlangıç teminatından sonra isterse vadeli piyasasındaki fiyat % 100 düşsün , bu durumda sorun kalmıyor .
ama hisseyi teminat göstermeden vadeli fiyatı düştükçe teminat tamamlama çağrısı yapılır ve her gün teminat yapma zorunluluğu çıkmaz mı ? yanlış mı düşünüyorum
YTD
Bankalarda teminatlar arttırılmış
Ama en yüksek kaldıraçlar gene bankalarda genelde
Benim aracı kurumdaki son değişimler aşağıdaki gibi:
https://img001.prntscr.com/file/img0...dZqotJxlUw.png
Koyu alıntıladığım kısım için yazmıştım, başlangıç teminatı çok sorun değil, sonradan hisse tavan çektikçe teminat tamamlamak gerekiyor, onun için hisse kabul edilmeyip günlük nakit tamamlama isteniyor, asıl sıkıntı yaratan da bu teminat istekleri zaten, hisseyi saydırma bunu çözmediği için çok anlamı kalmıyor.
hisseleri offset teminat göstermek başlangıç teminatını 0 yapabilmek azımsanmayacak kadar iyi bir durum.
nereden baksak başlangıç teminatı tl portföyümüzün %10 ile 15 kadar bir oran tutuyor.
tek sıkıntısı var offset teminatta hisselerinizi satıp poziyon kapatamıyorusunuz.
o yüzden hisselerinizin hepsini offset teminat göstermemek gerekiyor.
benim aracı kurumda MT temsilcisine offset teminattan şu kadarını çözermisiniz dediğimde 30 dk içersinde çözdüler ve işlem yapabildim.