Yazmaya devam et Salih, ben goruslerine deger veriyorum.
Printable View
Yazmaya devam et Salih, ben goruslerine deger veriyorum.
Salih Abi ben yazdıklarından rahatsızlık için yazmadım o yazıyı.
Amacım darphane altını varken fizikiye gerek yok manasında yazdım. Seans içi biraz kısa öz yazdım.
Abi dediğim birine bir rahatsızlığım varsa topicten değil özelinden yazarım bu durumu zaten.Büyüğümüzsün o kadar da nezaketsiz bir insan değilimdir yani.
kk seçimi kazandığında ali babacan ya şu dolar çokı ucuz kaldı bi devalüasyon yapalım da güzelcene millet de fakirliği garibanlığı sefaleti bi yaşasın bu sayede deprem sonrası ülkeye şok vermiş ve hain emellerimizi gerçekleştirmiş oluruz mu der.
dolar artsın ons yatay bile olsa altında da ordan fırlasın demek ülke gerçeklerinden kopuk olmaktır 1994 ve 2001 krizleri bir siyai tiyatroydu kepazelikti benzeri 2021 eylül aralıkta yaşandı .dolar ne zaman %100 yakın artsa ülkede bir ucubelik yaşanıyor demektir.
UCUBELİKLERE VE DOLARA HAYRAN OLAN KESİM rasyonel olmayan çıkarcı kesimdir sizin altınlarınız da dolarlarınız da yerin dibine batsın vatandaşa ne faydan avr da dolar artsın diyorsun diye soranlara da kızmayacaksın . dolara ve dolar perestlere her daim muhalifimdir . dolar yataya bağlanmalı enflasyon geçici bir etkidir. dolar aşırı ucuz filan değil seneye de 20 altından 15 tl kadar düşsün iyice indirsinler pozitif politikalarla doları ali babacan bunun işaretlerini versin.
dolar çok düşsün ki chp halkın refahını artıracak politikalarını hız versin milli gelir senelik 15.000 doların üstüne çıksın,
dolar 12 TL OLMALIDIR
CHP KK VE BABACANA ÇAĞRIMDIR DOLAR 12 TL OLMALI ADINDA BİR EKONOMİ POLİTİK BELGEYE İMZA ATILMADIR.
BU ÇOK BÜYÜK AKZANIMLARI TÜRK EKONOMİSİNE SAĞLAR.
DEZENFLASYON OLUR. İHRACATTA KAR MARJI temelde düşmez enerji ve maliyetler aşırı geriler ve ülkede refah artışı sağlanır ithalata ağır vergiler konur ve ithaalt gözetimi de artarsa ülkede dev hamleler atılabilir.
son olarak dolara açık olan dolar sevdalıalr sizin tamamınız şahsi çıkar peşinde değilseniz, ülke ticaretini ve ekonomisini ısrtarla yanlış yorumlayan ,ülke gücünden habersiz bakan insanlarsınız . ülkenin KUR SORUNU YOK OLAMAZ .kur düşürülebilir.
kura bağımlı değil ülke ekonomisi , cari açık sorunumuz var onun da esas kaynağı keyfi ithalat ve keyfi enerji açığı vermek yerel kaynakalra sırtımızı dönmemizdir ,bahane hep aynıdır ee petrol şart e doğalgaz olmadan olmaz dönüşüm yapılırsa cari açık da azaltılabilir, hamleler gerekmektedir.
Sende sağol varol Sayın Deniz Ali topicte yine çarşı pazar karıştı. :)
Salih Abi öyle biri değil Sayın Deniz Ali kırıcı olmamak lazım.
benim de tepem atıyor bozguncu dolar ve altın severlere sahneyi kurdurtmam tümü uydurma tezlerine pazar yeri arayan esnaf misali koşturup duruyorlar internet köşelerinde...
çok bilimsel 10 sayfa yazı da yazılır ama gerek yok , adamlar abd vatandaşından daha fazla sevdalı dolara , kafa yapılarını değiştirmek de güç böylelerinin ... ben dezenflasyon sürecini başlatırdım kira, enerji ve tüm temel gıda maddelerinde %25 düşüşlere oynardım ekonomiyi yönetsem dolar da kolayca süzülmeye ortam bulurdu .
dolar nasıl düşürülür?
yabancı yatırımcı , azınlık hakları ve tam gri listeden ülkeyi çıakrtıp sermaye denetim dolaşımına şefaflık ve hukuksal zemin sağlayıcı kanunlar
tam manada enerji başta üretim teşvikleri ve nakliye navlun ucuzluğu için gayret göstermek , gıda ve temel girdi maddelerinde girdi fiyatlarını düşürücü vergi istisnaları , vergi teşvikleri koymak, enerjiyi ucuz sürdürülebilir kaynaklardan üretmek ..
et süt ekmek ve benzeri gıda ürünlerde aracılara ve yüksek kar marjına karşı savaş açmak, ekemk fiyatları et fiyatları fahiş, fırınlara ya benim istediğim fiyatı verirsin ya gelir vergini tam alırım hatta üstüne de her köşe başı halk ekmek koyar pazarı da elinden alırım diyebilmek , devlet gerekli düzenlemeleri yaparsa süt peynir tüm ürünler %50 geriler bu amaç olmalıdır
çok madde var seçim sonrası yapılacaklar
bir koyun merada otluyor güneşe suya ota meranın çimlerine zam mı geldi arkadaş da koyun eti çoban maaşı, bakım ,yem ,veteriner bahanesiyle 300 tl oldu bunu anlamak mümkün değildir. 10 dolar et için tavan fiyat uygulanırsa ve küçük işletmeler büyütülürse kooperatifleşirse fiyatlar dengeye oturur , mini aile işletmeleri de fiyatalrın artışına yol açıp dengeyi bozabiliyor adam bakıyor hayvan sayısı az fiyatı yukarı çekerim diyor, ülkemizde enflasyon zaten kişisel çıkara dayalı bir komik düzen haline dönmüş piyasa diye bir gerçeklik kalmamıştır , regülasyon ve aşırı üretim şart üretimden korkanlar fiyatlar çok düşer zarar ederiz diye bir düşünceye giriyorsa bu da büyük yanlış,
ülkede SİSTEMİ ÜRETİM SİSTEMİNİ KURAR VE SUİSTİMAL EDEN AĞIR CEZA VERİRSEN ENFLASYON öyle kolay kolay sorun teşkil etmez
üretimden tüketime bir PAZAR SİSTEMİ MAALESEF KURULMAMIŞ SAKATLIK BURDA