yukardaki (önceki sayfadaki) güzel yazının özeti bence şu iki kısımdır..
takmayın kafanıza sn don kişot..
Printable View
Harika 2 yazi sn hocam, tecrube sadece ehl oldugu işte zanaatini sergilemek degil bakış Açısıyla birlikte sağduyu, akl-ı selim , olmayi da gerektirirki bize bunu yorum ve anektodlarinizla gosteriyosunuz tesekkur ederim varolun..
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
biz gençlerin durup düşünmesi gereken yazılar yazmışsınız hocam. zamanınız için teşekkürler.
ben de sıklıkla sorarım kendime, illa bir musibet bin nasihatten iyi midir? tecrübe etmek zaruri midir keşfedilmiş şeyi tekrar tekrar etrafımızda bu kadar bilgili, bu kadar görmüş geçirmiş nazik insan konuşup anlatırken iyisini/kötüsünü/sancısını/keyfini/zorunu/kolayını. bence çevremizdeki güzel/tecrübeli insanların sözlerine kulak asmamaktan çok öncelik sıramızı bilemiyoruz biz çömezler. terübeli bir akıl için en önemli olması gereken bir parametre, bizim için "evet o da önemli, ama bu daha önemli" olabiliyor. bilen gözle aynı tezgaha bakıp uyarılmış olmamıza rağmen organik/doğal meyvenin görüntüsünün çok düzgün olmaması gerektiği konusunda, aldanabiliyoruz elmanın parlak kırmızısına.
özgüvenli olmak iyi birşey, doğru. ama "ben daha iyi bilirim" mantığıyla hareket ettiğimizde alıyoruz en büyük darbeleri. o zaman, "heeee, anladıııım" diyoruz. belki iş işten geçmiş olmuyor ama iş/zaman/enerji kaybı olabiliyor, manevi kayıplar da cabası.
özgüvenli olma yetisiyle büyük sözü dinleme becerisini kazabildiğinde bir genç, ancak o zaman güzel şeyler başarabiliyor gençliğinde. diğer türlüsü aynı borsa gibi. evet yön yukarı, büyüyüp yaşlanıyoruz önünde sonunda. ama düşe kalka, düzeltme yapa yapa. mehter takımı misali :)
saygılar. hayırlı bir hafta olmasını dilerim.
9 Aylık Bilançolar
Cuma günü KAP'a bildirimde bulunan 5 şirketle 2017/3. Çeyrek
bilanço sezonu açıldı.
https://i.hizliresim.com/jQWvlr.png
Aracı Kurumların Haftalık Önerileri
YATIRIM FİNANSMAN
ALGYO/AKENR/SKBNK
MEKSA
YKBNK/TAVHL/ARENA/GUSGR/FENER
GEDİK
AKSEN/CIMSA/MGROS/PETKM/SODA
TACİRLER
ALCTL/ALGYO/ECILC/EREGL/KCHOL/TAVHL
İNTEGRAL
AYGAZ/ALCTL/EGEEN/BRSAN/PETKM/GARAN/SKBNK
Ayıptır söylemesi ortaokulda iyi kompozisyon yazardım. Mekanı cennet olsun
edebiyat öğretmenim Kadir Hoca sınav kağıdını kürsüye bıraktığımda hiç
okumadan tam not verip üzerini imzalardı. Başkaları bu durumda ne yapardı
bilmem ama ben kendisinin bana olan güvenine layık olmak için daha çok çalışır,
daha iyisini yapmaya çabalardım. Buradan yola çıkarak mükafat müessesinin
insanlar üzerinde cezadan daha etkili olduğu sonucuna vardım. Elektrik, su,
telefon, doğalgaz şirketleri gecikme cezası uygulayacakları yerde yöntem değiştirip
borcunu vadesinden önce ödeyen vatandaşa indirim yapsalar belki tahsilatta
daha başarılı olurlar. :)
Aslında söylenecek çok söz, yazılacak çok yazı var. Ancak bunların muhataplarına
fayda sağlamaya yönelik olması yeterli değil. Aynı zamanda dinleyip okuyan tarafça
kabul görmesi, kıymet verilmesi gerekiyor. Halbuki bizler dinlemek yerine konuşmayı,
okumak yerine yazmayı tercih ediyoruz. Böyle olunca bizim gibi düşünenlerin yanında
bizden farklı düşünenlerin de olduğunu görme ve onların görüşlerinden yararlanma
imkanı ortadan kalkıyor. Diğer yandan kendi görüşlerimizin tartışılmaz doğru olduğu
varsayımıyla yola çıktığımızdan aksine söz söyleyeni anında sindirip susturuyoruz.
Buna gücümüz yetmediğinde ise çatlak ses çıkaranı günah keçisi ilan edip cezasının
kesilmesi için toplumun önüne atıyoruz. Haliyle akıl-fikir sahipleri de beladan uzak
durmak için kendi kabuğuna çekiliyor; hepimiz tek bir ağızdan koro halinde aynı şarkıyı
söylüyoruz.
Elinden işini alıp kendisini emekli ettiğinizde insanoğlu; artık atıl duruma düştüğünü,
bir işe yaramadığını, dünyadaki varlığının bir kıymet ifade etmediği kaygısına kapılıyor.
Gelin gençler olarak ihtiyarları bu endişeden kurtarın; cevabını bilseniz de bilmeseniz de
takıldığınız konuları onlara danışın. Böyle yaptığınızda benim fikrim sorulduğuna göre
demek ki bende hala iş var diye düşünecek ve yaşlılar kendini değerli hissedecektir.
Kendi yaşıtlarınızın yanı sıra ihtiyarlarla da vakit geçirin. Çünkü geçmişte böyle yaptım
ve faydasını gördüm. Bundan 40-50 yıl önce Kurt Dayı’nın yanına varıp halini-hatırını
sordum, kendisine bir bardak çay ısmarladım. Rahmetli bu dünyadan ayrılana kadar
her ortamda “iyi çocuktur, hoş çocuktur” diye reklamımı yaptı. Öbür tarafta da bana
kefil olacağından kuşkum yok. :)
Bir yanlışlık var; benim ekranımda endeks 107.700'de görünüyor. :)
Tamam XU100 Cuma günü 109.200'ü gördü ama kapanışı 108.400'den yaptı.
Yani 109 bin direncini ilk yoklamada yukarı geçemeyip geri geldi.
Üstüne üstlük bugün Cuma kapanışın da altında seyrediyoruz.
Yeni bir değerlendirme yapabilmek için bize 109 bin üzerinde günlük
kapanış gerekiyor.
Velhasıl garp cephesinde yeni birşey yok. :)