İsrail’i yanımıza alıp İran’a çökeceğiz dedi dün Trump amca..altıncılar satmaktan vazgeçti beklemedeler..
Printable View
Bisküvilde varlık fonu çok abartılı küçüklerin üstüne yıkmış malı.
Yanılmıyorsam bugün öğleden sonra Dem parti ile külliye de görüşme var.Bu konu da önden bir kaç kelam edeyim.Bu işler öyle sanıldığı kadar basit ve kolay değil.Benim gözlemlediğim şöyle bir algı var toplumda.Muhalif kesimin algısı ,Dem muhalefeti satarak gitti bir kaç çıkar uğruna iktidar bloğuna yanaştı.İktidar kitlesinin bu olaya yaklaşımı ise şu şekilde,barışın nesi kötü yada asker polis şehit olmaya devam mı etsin.Bense şimdi entellektüel düzeyin çok gerisinde kalan bu iki sığ görüşü yorumlayacak değilim.
Dem parti siyasetini, Dem parti seçmenini,Kürt siyasetini bilmeden ne ilk açılım süreci doğru yorumlanabilir ne de terörsüz Türki'ye diye başlayan süreç.Dem seçmeni ve Kürt hareketi çok güçlü bir hafızaya sahiptir,pragmatistir fakat her zaman hedefi büyüktür.şimdi medyada yazılıyor bazı şeyler ben gülüyorum.Dem partiye TBMM'de yapılacak seçimde Hsk dan bir kontenjan verilecekmiş,kabinede iki bakan verilebilirmiş.Bunlar komik şeyler,isterseniz tüm kontenjanları verin,bunların bir anlamı da yok getirisi götürüsü de yok.İsteyende yok zaten.Olan biten sadece karşı tarafın iyi niyet göstergesi.
Demirtaş neden 10 yıldır cezaevinde,aslında bana göre bu çok mümkün değildi.Ama ilk açılım süreçi Kürt siyesetinde bir travma ve kırılma yarattı.Kürt siyeseti bir nevi iç hesaplaşma yaşadı.O tarihlerde Demirtaş Kürt hareketinin genel çogunlukla lideri olarak görülüyordu.Devlette öyle kabul ediyordu.Sonra ise hendek olayları,seni başkan yaptırmayacağız çıkışı,suruç ta polislerin şehit edilmesi ve dağılan masa.Sonrasında ise devlet Kürt siyasetinde artık öcalan'ı muhatap almaya başladı.Kürt siyaseti ise yaşadığı kırılma ve travma sonrası ise Demirtaş ' tam olarak sahiplenmedi orada da kısmen ibre öcalan'a döndü. O günlerden Bugüne gelsekte kürt halkı ve kürt siyasetinin travmaları ve hafızası hala ilk günki gibi canlıdır.
Günümüze gelirsek herkes yoğurdu üfleyerek yiyor,perde önünde çok aksiyon görmüyoruz.Hani bilirsiniz bir köylü ile yılanın hikayesi vardır,hikaye şöyle biter,bende bu evlat acısı sende de kuyruk acısı olduğu sürece bir daha dost olamayız.Bu anektod hep aklımızda durmalı bence.
Fazla uzatmadan sonuca gelelim.Öyle yada böyle bu masa kurulacak.Sadece iktidar boluğu ve Dem parti ile bu süreç yürümez.Bana göre zaten bu süreç bir açılım süreci değil, bir iktidar/yönetim süreci.Bunu bütün muhataplar biliyor. Bu masanın olmazsa olmazı anamuhalefet partisidir.Anamuhalefet dahil olmadan böyle bir süreç yürtülemez ,zorlama ile yürütülse bile asla başarı elde edilemez.Dün yazmıştım kısmen mıntıka temizliği tamam diye.Anamuhalefet bu sürece katılacaktır.Bunu kendi kitlesinde meşrulaştıracak iki argümanı da hazır,birincisi,bu ülkede Kürt sorunun çözersek bir çözeriz,ikincisi ise ekrem başkan,atalay,demirtaş ,kavala ve diğer tutukluları biz özgürlüğüne kavuştururuz.Bildiğim kadarıyla dün İbb genel sekreteri tahliye edildi.Bana göre bunun iki sebebi olabilir.Birincisi yumuşama ,ikincisi ise geçmiş zamanda simgesel davalarda simgeleşen bir Ali Tatar örneği vardı,böyle bir simgesel bir olayın istenmediğini de düşünüyorum.Tutuklu gençler ise zaten açılan dava gereği en geç ilk duruşmada serbest kalır.
Masanın ana konusu ise Anayasa değişikliğidir.Anasaya değişmeden bir takım anasayal düzenlemeler yapılmadan Kürt siyasetinin bir tarafa destek vereceğini düşünenlere görüşümüzü yazının başında yazdık.Kurulacak masa uzlaşma olmadan değılacak olursa muhalefet kazançlı iktidar bloğu zararlı çıkar.Bu nedenle bu masa win win Türkçesi ile kazan kazan üzerine kurulu olacaktır.Buradan büyük ihtimalle yeni bir iktidar/uzlaşma doğacaktır.Birisi yada birileri çıkarak sen neye göre bunları yazıyorsun diyebilir.Böyle olacağını/olmasını gerektiğini bildiğim için yazıyorum.Diğer tüm seçenekler denenebilir fakat hepsi çıkmaz yoldur..
bugun iş yatırımla arbitaj yapıyor .
9600 üzeri kapanışlar olursa alıcı gelir ama böyle havada aman aman bir alıcı beklemiyorum .
bu hareketide AK-DEM toplantısı var 13.30 da başladı oradan süsleyip bir hikaye çıkarmı 15.00 dan sonra bugunun konusu bence bu badem bofası ona göre piyasaya hareket vericek bugun için görüşüm.