Originally Posted by
Cautionary
Bu konuda prensiplerim çok katı. Temel olarak beğenmediğim, bir nevi batık bir şirkete hiç bir koşulda ortak olmam. Trade amaçlı, bugün alayım, %10 çıkınca satarım tarzı işlem kesinlikle yapmam.
Profesyonel olarak bu işi yapıyorum, her türlü ekran vs önümde açık. Sürekli ekran karşısında olma şansım var. Ama yine de bu tür işlemlere girişmem. Ben de spekülasyon, hatta manipülasyon yapılan kağıtları, hareketleri görüyorum, az çok anlıyoruz hareketlerden. Ama yine de bulaşmam. Şöyle söyliyim, %80 ihtimalle kazanacaksın deseler, yine de bulaşmam.
Dediğim gibi prensip meselesi. Ben bu tarz yatırımı kumar masasına oturmaya benzetiyorum. 1-2 el atayım bir şey olmaz desek de, bir süre sonra kumarbaz olma riski var. Bu işi al sata döken kişilerin de eninde sonunda al satçı olduğunu, al satçıların da uzun vadede kayda değer bir getiri elde edemediğini biliyorum.
İlla ki istisnalar vardır, illa ki kendini kaptırmadan arada bu tür işlemler yapsa da, ana rotasından ayrılmadan devam edebilen vardır. Ama becerebilen azdır, %10-20 filan. Bu riski almaya değmez bence.