iran razı 2. gübre gibi aslında
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
iran razı 2. gübre gibi aslında
bir şirketi batırmak istiyorsan gübretaşın uyguladığı taktiği uygulamak lazım..vizyonu olmayan yöneticilerle birşey elde etmek zor....firma yetkilileri hükümete hammadde ithal kur artıyor zam yapmasak nasıl hayatta kalacağız demesi lazım....firma ciddi oranda zam yapmalı tüketim düşüyorsa ona çareyi hükümet bulacak...
çiftçi yi iyice batıracaklar, şirket çiftçinin bu borcda büyük oranda çiftçiye yüklenecek. yönetim desen vizyon yok, ancak hükümete nasıl yalakalik yaparım da yerimi sağlamlaştırır im derdinde, 330 milyon zarar var, hala yönetim yerinde duruyor ya istifa edende yok, görevden alanda, niye cunki hükümetin dediğini yapıyorlar, güya çiftçiye iyilik yapıyorlar, kalıcı çözüm olmadıktan sonra günü kurtarsan ne olacak, hepsi oy için
Güzelim kağıdı pokun içine düşürdüler,milleti bezdirmeye çalışıyorlar,bırakun da gitsun dağğğ...ytd...
Allah razı olsun senden. Millet 5-6 TL maliyetle aldığı malı buradan satsın değil mi? İstediğin(iz) bu mu? Yok öyle yağma! Git bu hissenin speğini tanıyorsan ya da sen de bu düzenin içinde isen ona veya onlara artık satacak mal olmadığını söyle. Aşağıda mal alacaklar var. Benim gibi. Maliyetim 3 TL ve 3,40’ta dahi satmadım. 7-8 TL olmadan da satmam. Hisse belki de dipte ve altın madeni hikayesi, socar ile niyet anlaşması hikayesi, gübreye %100 zam gerçeği, doların düşmüş olma realitesi, alınan yatırım teşvikleri vs. varken satsın değil mi millet? Yok öyle yağma kardeşim. Başka kapıya
Geçenlerde tv de izledim deniliyor ki,
Çiftçinin girdi maliyetlerini daha ucuza temin etmek için sebze tanzim çadırı gibi gübre-tohum-ilaç tanzim satış çadırı kurulma durumu varmış.
Şimdi bu Gübretaş ürettiği gübreyi tarım kredi aracılığıyla satmıyor mu?
Arada sadece tarım kredi koop var aracı yok bir şey yok fiyatları nasıl indirecekler anlam veremedim açıkçası.
Ham madde fiyatlarının hepsi dolara endeksli olan bir üretim modeliyle zararına satış yapmaktan başka çaresi yok diye düşünüyorum.
Hadi gübretaş zararına satış yaptı özel sektör üreticiler ne yapacak?
Seçim kaygısı yüzünden oy için ortaya birşey atıyorlar altı tamamen boş fasa fiso. Yazık ki zamanında fosfat yatırımını yapsalardı bunlara hiç gerek kalmazdı.
ben kimseye ne al derim ne sat derim...şirketin durumunu açıklarım işine gelmiyorsa kusura bakma lafontenden masal anlatamam sırf senin için....istiyorsan ömür boyu hisseni tut o senin tercihin...bu hisse 2,75 lere kadar düştü alım çılgınlığı başlamadı....niye başlasın ki sermayesinin 2-3 katı kar açıklayıp düşen hisseler varken....
geç geç bu hikayeleri. Herkes biliyor sattım diyenlere doğru karar dediğini. Lafontenden masallar anlatıyorsun tam dediğin gibi. Nasıl ki hisse 8 küsürlerde iken methiyeler düzerek belki de millete mal pazarlıyorken şimdi de felaket tellalığı yapıyorsun belki de millete mal sattırmak için. hiçbir kredibiliten yok burada. Sattıysan bu hissen yoksa ne işin var burada her Allah’ın günü
Ben bildigim dogrulari anlatacagim senin ne dediginin bir onemi yok burasi herkese acik....sen diyorsun ki sattin o yuzden olumsuzsun hic alakasi yok...dogru ne ise o...sen bu sirketi sektoru tanimiyorsun....senin kimseyi etkileme kapasiten yok bilginde yok merak etme kendini fazla yorma...300 milyon vergi dairesine aciklanan zarar var sen gaz pesindesin amacin ne....
Adam cikmis sattin gittin niye bu forumda yaziyorsun diyor....bir kere sattigim bir hisseyi alamazmiyim tekrar...ben bu sirket yonetimi ve hukumetin tarim sektorune bakisini begenmedigimden sattim....sonucta tarim sektorunun on planda olmasi gerektigini dusundugumden hisseyi sektoru takip ediyorum....iyibir isaret gorursem sektore gubrf ye yatirim yaparim...
Hayret o kadar tepki görüyorsun hala yazıyorsun seni çözemedim. Ben 2 senedir bu hissedeyim takip ediyorum. Tekfen Holding de de aynı şeyi yaşamıştım. Senin gibi birileri çıkıp tekfeni Yerden Yere vurdu ama şimdi görüyorum kağıd 25 liralarda. Ben 8 lira civarında satmıştı ve %100 kazanmıştı. Elbette tarıma bu hükümet tekrar görünecek
Eski ortak uzatma istersen millet beklemekten gübre oldu aldığın hisselerde bol kazanc bizde biliyoruz tarım kötü falal filan.. İyi yönetilmiyo böyle gitmez farkına vardılar düzelicek hep eksi olmaz..
ATU-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende kızıyorum ama adam haklı beyler Tekfen katır yüküyle kar açıklıyor sermayesi gubrf ile aynı sermayenin tam 4 katı net karı var....
Gubrf ise sermayenin yarısını yemiş....
Hisse______Sermaye______Kar/Zarar
Tkfen_______370.0M______1,403.1M
Gubrf_______334.0M ______-142.3M
Gübre için her şeye güllük gülistanlık olsaydı 3 tl değil de 15 tl olurdu..! Orası da ayrı bir konu... Bence tüm olumsuzluklar fiyatlandı artık.. 3.44 geçilirse bu sefer 4.10 hedefi oluşur 1-2 aya...
bu yönetim olduğu sürece işim olmaz dedim lafı nereden anlıyorsun..ben bu hisseyi yöneticilerin ve hükümetin tarıma yönelik tutumundan sattım...sonuçta bu ülke tarım ülkesi olmak zorunda....bu laflarını sana iade ediyorum...önce insan ol sonra yatırımcı ol...şuan ikisi de yok sende....
senin çok bilgin var belli. Kaç yıldır burada aynı teraneyi anlat anlat dur. 300 milyon zarar açıkladı o zaman bakma kardeşim. Herkes satsın o zaman batsın. 300 milyon zarar açıkladığı gün 3,10 altına düştü şimdi neden 3,25 civarı. İşine bak. 3 kuruşluk bilgini aklını kendine sakla
niye satın diyeyim...yatırım kararı bireysel alınan karar...akıl diye birşey var....sen bu sektöre bu şirkete yatırım yapmıssın ben senin yatırım fikrini caydırarak ne kazanacağım....ben bu hisseyi 3,8 den sattım hisse 2,75 e düştü almadım alan alır satan satar.....almak istesem oradan alırdım ne alaka sattırmaya çalışıyorsun demek....ben sektör takip edip o sektörün alınabilecek hissesine odaklanıyorum.....tarım sektörüde takip ettiğim sektör örneğin gayrımenkul sektörünü takip etmiyorum hisselerinide....takip etmekten kastım uygun ortamın yani sektörün cazip olmasını ve alacağım şirketin finansal durumunda düzelme olup olmadığını takipten bahsediyorum....mesela aynı şekilde çimento sektörünüde takip ediyorum ama almıyorum...sektörün durumunda iyileşme olması lazım....
Merhaba 1 haftadır yazan yok bir selam vereyim dedim .
Sessizlik çok fazla olmuş dikkatimi çekti
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
bilançoyu bekliyorum, durum iyi ise tutmaya devam
Son dakikalar çok acayip işlemler oldu merly iyi mal aldı bugün gedik sanki bilanço kokusu aldı iyi mal topladı tek satıcı iş bakalım ne olacak ama 2 aydır yabancı sağlam pozisyon almış
Ytd
3.40 üzeri bambaşka bir olay yaşarız
Ytd
Bugün seans sonu hareketler yarının çok agresif olacağının işareti gibi 🤔
Ytd
Haftalık grafikte zaman daralıyor sanki..Kırmızı 3.19, mor 3.41; kırmızı altına inmezse idare eder, mor üzerinde haftalık kapanış yaparsa güzel olur.. 3.50 civarı da yatay seviye direnci var..
https://i.hizliresim.com/7aZ8Vl.jpg
Gedik bugün yine iyi alım yaptı bu piyasada iyi kapattı
Haftaya İran fabrikasının bilançosu gelecek zannedersem birileri iyi pozisyon aldı zaten citi ve deutche Ocak başından bugüne iyi mal toplamışlar Socar anlaşması Koza arsasının geri alınması bu fiyatları çok komik kalmasını sağlıyor orta ve uzun vade iyi kazandırabilir
Ytd
Bu mal toplanamadı bütün dert dava budur. Bunu anlamak için zeki olmaya gerek yok. Bütün olumsuzlukları anında fiyatlayan her yükselişte satış baskısı ile önüne set çekilen ama her ne hikmetse teşvikler, socar anlaşması, doların düşmesi, gübreye %100 zam, koza altın madeni davası gibi önemli gelişmeleri görmezden gelen hareketler bunlar. Hiç uzağa gitmeyin 27 Aralık'taki harekete bakın. Mahkeme koza altın maden sahasının gübretaşa ait olduğuna, kozanın sözleşme hükümlerine uymadığına, kozanın sahadan tahliyesine karar veriyor. Sadece ruhsat benim işim olmadığı için buna ben karar veremem diyor mahkeme. Peki o gün ne oldu? Yatırımcı bu haberi duyunca gübre hissesi bir anda %5 artıya çıkıp 3.30'ları zorlarken koza hisseleri çakılıyordu. Fakat ne hikmetse seans sonunda gübreyi eksi ama koza hisselerini artı kapatmayı becerdiler. O gün 3,25 civarı mallanan çok kişi var. Gübrede hacim neredeyse 100 milyon TL'ye ulaştı. Bunun adı spekülasyon, manipülasyon vs. ne derseniz deyin. Sabır sadece sabır. Onlar da düşünüyorlar çünkü paraları vade karşısında dolar karşısında eriyor. bizim iki üç kuruşumuz onların milyon TL'si eriyor.
Gelelim tarıma. bu hükümet tarıma teşvik vermek zorunda. böyle gitmeyeceğini cümle alem biliyor.
İsteyen alır isteyen satar. Herkesin kendine göre bir düşüncesi var. Ama ben satmıyorum bilakis daha gerileyecek olursa lot sayımı artıracağım. Tepede al ve dipte sat diyenlere karşı uyanık olmak lazım. Türkiye'nin koskoca şirketi bu boru değil. Belki de Tarım Kredi Kooperatifi hisseleri bir yandaşa veya yabancıya veya umut edelim yerli aklı başında birine satılacak.
Herkese iyi pazarlar,
Grafiğine göre bu hafta, bilemedik hadi en geç bu ay diyelim hareket olacak gibi duruyor. Bir daha aşağı yapabilirler ama biz genel olarak düşeni almayı çıkanı satmayı severiz. Yani biraz yukarı sürerek daha rahat toplarlar eğer istiyorlarsa..
Yukarıdaki haftalık grafikte esas trend kırmızı ve düşeni kırıp onayı aldı gibi.. 3.20 altında isteksiz olması bunu teyit ediyor. Beklentiler ve bu civarda maliyetlenenler çok olduğundan geri bastıkça maliyet düşürme niyetiyle de alıcı geliyor muhtemelen.
Finansal riskleri olmasa zaten bu halde olmazdı ama olumlu veya olumsuz bir hamle için bilançoyu(bahane amaçlı) bekliyor da olabilirler..
Geldik, gidiyoruz..
Baskı
Oyun
Toplamak
Vs Vs sıkıldık bunlardan
Yatırımcı umut ışığı gördüğü anda basar parayı alır hisseyi
Bakınız vestel.. Bilançoyu açıklar açıklamaz uçtu gitti aslında hisse düşüş trendindeydi normal şartlarda önce dip yapıp sonra da aylarca yatay gitmesi gerekirdi...
Türk yatırımcısı şunu bir türlü öğrenemiyor, büyükler toplamak isterse yukarı sürer, 3 kademe 5 kademe toplar geçer. Silkelemeymiş, sattırmaymış, o yüzden düşürmeymiş geçin kardeşim bunları, istatistikler türk yatırımcısının düşerken aldığını, yükselirken sattığını gösteriyor. O yüzden mal toplayamadılar geyiğini bırakın artık, öyle bir dertleri olsa %10 yukarı yapsın ky nin yarısını dökerler, öyle bir dertleri yok, yatırımcı umut görürse toplar geçer umurunda olmaz... Ytd.
Kendi adıma konuşacak olursam gübrede artık ortalama hisse fiyat maliyetime bakmıyorum. Tek baktığım elimde tuttuğum zaman ortalamam bunca zaman beklediğim kadar bekleyip öyle satmayı düşünüyorum.