Son çeyrek kar 90 milyon, 9 aylıkta 165 milyon güzeeel. Deprem tesiri bitti gibi. Hadi artık topukla egeser. Kalesere bak uçtu.
Printable View
Son çeyrek kar 90 milyon, 9 aylıkta 165 milyon güzeeel. Deprem tesiri bitti gibi. Hadi artık topukla egeser. Kalesere bak uçtu.
iyi çakıldı
burada uv de duranlar kale seramikten etkilendi bence o gidiyor die satamadılar
Oh oh çok iyi sermaye artış kararı var, kabul edlirse... Çünkü daha yeni artış yaptı.. 75 den 360 a...
Bunlar cani sıkıldıkca parami topluyor?
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nolmuş bedelli mi olacakmış yine
Şirket sermayeyi 75 milyondan 350 milyona çıkarma sürecinin ilk aşamasında bedelli sermaye artışı oranını %88 olarak ve rüçhan fiyatını da 5 TL olarak açıklamış, ancak SPK buna müsaade etmeyince, bedelli sermaye artışını %100 ve rüçhan fiyatını 1 TL olarak gerçekleştirmişti..
Polat holding ve Polat ailesi tarafından şirket hesaplarına yatırılan 225.923.574,09-TL nın yaklaşık 50 milyon TL sı 1 TL lık rüçhan fiyatı üzerinden bu meblağdan mahsup edilmiş, geriye gerek 6 aylık ve gerekse 9 aylık bilançoda görüleceği üzere sermaye avansı hesabında 175.880.515 TL lık Polat holding ve Polat ailesinin yatırmış olduğu şirkete ait olmayan bir para, bir bakıma şirket borcu görünmektedir...
Sermayeyi 360 milyondan 720 milyona bedelli arttırmakla, bu konuyu kendileri açısından halletmiş olacaklar... Çünkü son genel kurul hazirun listelerinden yaptığım hesaplamalara göre Polat holding ve Polat ailesi eğer SPK bunu kabul ederse ki bence kabul eder, şirkete yaklaşık 65 milyon TL daha yatıracaklar, 120 milyon TL da diğer yatırımcılar tarafından karşılanacak demektir....
Bol kazanç dileklerimle..
Bu kısa sürede 2 bedelli kararı iyi olmadı
Temettü bekleyenler bence beklemesin
Hisse de olumsuz fiyatlama bekliyorum
Ytd
Bence de hiç normal değil, son dönemde hissenin neden bu kadar düştüğü beli oldu.
Bu ne ya böyle? bir yılda ikinci defa bedelli...75 ten 720 ye,%960 a geliyor toplamda.Bu bedelli kararı tamamen keyfi..spk izin vermemesi gerekir,yürütemiyorsan sat şirketi,ahlaksız herifler bizi zoro sokacak,mecburen bazı hisselerimizi satıp bedelliyi almak zorunda kalacağız.
Bu şeytanlar olası kullanılmayan payların peşinde de olabilir, 5TL ve ikinci bedelli bana böyle düşündürdü.
Millet borsa'da zaten hep zarar içinde...
Azıcık kazançlı görünen hisselerde de yatırımcı enflasyon karşısında hepten zararda...
Bir de % 100 bedelli sermaye artışı da neyin nesi oluyor ???
Yatırımcıda şirketlere verecek sermaye kalmadı, kusura bakmasınlar...
Bu sene açıklanan 3 ncü çeyrek bilanço'da, geçen seneki 3 ncü çeyrek bilançoya göre hem satışlar hem de kâr zaten düşmüş...
İyi ayak, kâr ve satışlar düştükçe yatırımcının cebine el atın... yemezler...
6 ay once%66 dan 5TL ile 330 milyon sermaye girişi olacaktı,spk ret etti.Simdi 75 milyon zaten verdik,üstüne 360 milyon daha istiyor,yani o zamanki istediğinden 105 milyon daha fazla...spk bakalım ne yapacak?
Sn efe78,
Polat ailesi holding de dahil olarak 75 milyon TL nın 50 küsür milyonunu şubat ayında şirkete 225 milyon olarak yatırdı. Sermaye avansı hesabında görünen 175 milyon da şirket tarafından kullanıldı. Şimdi SPK kabul ettiği taktirde kendileri ilave olarak 65 milyon daha şirkete finans sağlamış olacaklar.. Özet olarak SPK bu bedelli arttırımı onaylarsa, 75 milyondan 720 milyona ulaşacak sermaye içindeki toplam bedelli arttırılan tutar olan 75+360=435 milyon TL nın 290 milyonunu Polat holding ve ailesi geriye kalan 145 milyonu da diğer hissedarlar karşılamış olacak.
Tutarlı olursa ret olması lazım.
Benden 6 ay dolmadan %960 bedelli sermaye artışı parası almış oluyor,onun yatırdığı beni ilgilendirmiyor,sirketin 3 te 2 sinden fazlasına sahip,herhalde bizden fazla yatıracak, bu yapılan sermaye artışı ancak batık bir şirkette olur.Oysa geçen yıl o verimsizlik,sipariş yetersizliği vb gerekçeyle üretimi düşürmeden önce hasılat, kar gayet iyiydi,birden zarara döndü...oysa sektördeki diğer şirketlerin rakamları hiç te kötü değildi.Ben büyük bir hinlik görüyorum...nedenini bilmiyorum.
Pardon %960 değil %580 oluyor...bedesizleri çıkarmak lazım
Polat ailesine güvenmiyorum çünkü:
1-imtiyazli hisselerle çok az temettü dağıtsa bile karın %13 ünü her yıl cebe atıyor.
2-abd'ye ihracat yapıyoruz egser olarak ama malı alan Polat holding,eserden kaçtan alış yaptığını, abd de kaça sattığını bilmiyoruz,belki de holding egserin kazancının 2-3 katını kazanıyor.
3-egeen sermayesi hala 3milyon 150 bin TL,ama açıkladığı kar milyara yaklaştı, bizimki en son 2 tl kar payı dağıttı, ama 2yıl geçmeden hisse başı 5.8 tl istiyor.Oysa son 10 yılda o kadar temettü vermedi,tabi kendisi imtiyazlar nedeniyle fazlasını almıştır.
4-ortada büyük bir yatırım plani falan da yok,ne oldu da birden bu kadar sermaye ihtiyacı doğdu?
Bence başka bir plan var...
Son olarak şunları yazayım: Polat ailesi ve Polat holding Ege Seramik şirketi ve küçük ortaklarını bir kan emici gibi sömürüyor,Ege Seramik'ten başlayıp koca bir holding kurdular, Holding şimdi yenilenebilir enerjide Türkiye'nin en büyüklerinden...doymadılar.
Ben şahsen spk'ya bedelli artışına izin verilmemesi yönünde başvuru yapacağım.
Bedelli sermaye artışının, biz yatırımcılar açısından elle tutulur, savunulur hiç bir tarafı yok...
Bu son alınan bedelli kararı midemi bulandırdı
Açıkcası karım vardı hiç gözünün yaşına bakmadım sattım geçtim malı
bu 6.97 li rakamlarada egseri almam
bu nedir arkadeş temettü bekleyenler beklemesin adamlar yılı olmadan 2 bedelli istiyor
EGE SERAMİK BU PARALARA BU BEDELLİ İLE PAHALI FK OLARAK DA QUAR A GÖRE PAHALI
EGE ALACAĞIMA ONU ALIRIM
Ege seramik için kafamda bir rakam belirledim bedelli açıklandıktan sonra düşerse oraya gelirse alırım yoksa alan kazansın benden para çıkmaz
mİLYON LOT ÜZERİNDE ADAM GEÇMİŞ DÖNEMDE BEDELLİYE GİRDİYSE
HEM BEDELSİZ GELEN MALLAR İÇİN ÖDEYECEK HEM ESKİ MALLARI İÇİN ÖDEYECEK
PARAYA BAK BE
Herkes hesabına baksın....
Alan alsın, satan satsın,
Gerıye bakanlar üzülürse üzülsün, sevinirlerse sevinsin...
Şirketten, ana sözleşmeden, genel kurul hazirun cetvellerinden, bilançodan, gelir tablosundan, üretimden, satışların dağılımından haberi olmayanlar...
Hisseye girdim, girdikten sonra ne kadar kazanacağım diyenler..
Kararınızı bir daha gözden geçiriniz..
Sizin için en doğrusu neyse ona göre hareket ediniz.
Bedelli sermaye artışı, zaten enflasyon karşısında parası erimiş olan küçük yatırımcının cebine el atmaktan öte bir şey değil... yazık yazık...
bieny 361 milyon sermaye ile 9 ayda 5 milyar 168 milyon hasılat ve 760 milyon kar...gel de imrenme böyle dürüst yöneticileri olan şirkete.
İşte size sermaye arttırımı ve temettüler:
Egser 2001'de %150,2003'te %50 bedelli sermaye arttırımı yapmış.
2011'den itibaren temettü dağıtmış ve 1000 adet hissesi olan bir yatırımcıya toplam 4764,6 TL brüt temettü ödemiş,net 4288 TL
Yine 1000 adet hissesi olan bir yatırımcı eğer teklif edilen bedelli artışı onaylanırsa 2023 te 4600 TL bedelli parası yatırmış olacak.
Şirket zor durumdaysa geçen yıl neden hisse başı 2.25TL verdin? Öde borçlarını.
yüksek karlılıkta giderken 1 yıl geçmeden şirket zor duruma düşüyor.Akıl alır gibi değil.
Bedelli sermaye artışı ile hisseye ve yatırımcıya büyük kötülük yaptılar...
10,17 lirayı görmüş hisse 6 liralara kadar geriledi... :(
İnşallah haklı çıkmam ama hisse uzun bir süre kendine zor gelecek...
Endeks artıda, bu ise eksidede... şaşırdık mı ? tabiki hayır...:drunk:
bedelli sermaye artış kararının neticeleri bunlar...
Adnan Polat GS başkanıydı ve başkanlıktan kovuldu...niye?yolsuzluk yaptığı soylendi...biz de geldik adamın şirketine ortak olduk,müstahak bize.Bir de altın konusu var.Hapishanede olması gereken insanlar şirket yönetirse durum böyle olur...
Borsada egser hisseleri ile manipülasyon yapan ve ceza yiyen de bizzat kendileri...Ben spk dan sermaye artışı isteğinin ret edilmesini talep ettim....izin verilirse spk ya da yazıklar olsun,o zaman demekki danışıklı bir durum var diyeceğim.
Islatıp ıslatıp bedelli yaparlarsa olacağı bu yani
Kısa sürede belini doğrultacağını düşünmüyorum
Şuan 6.70 fiyatı daha alt rakamlar bekliyorum
Ytd
Bedelliden gelecek para sayesinde borçlanma giderleri düşecektir. Satışlar da biraz artarsa gelecek sene iyi kar yazabilir gibi geliyor bana.
Ben spk'nın bedelliye izin vermeyeceğini düşünüyor ve umuyorum.